• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem ve kayınbabam gitmiyorlar her kış bizde 4 ay kalmak istiyorlar

Ben olsam pılımı pırtımj toplar basar giderim. Kalsınlar oğullarıyla! Kendilerince sizi salak yerine koymuşlar. Madem yaşlılar bütün evlatlar para koyup ev tutsunlar 1+1 onlara.
Hem çalış hem hamile ol hem de evde hizmet et. Sende de sorun var. Bulunmaz hint kumaşı mıydı adam susup oturmuşsun geçen sene. Üzerine de çocuk yapmışsın. Neyse dediğim gibi toparlan çık.

Çok tatlisiniz ya bu moral bozukluğundan guldurdunuz😂 histerik bayılan gelinlerden olmayı hiç istemezdim ama başka carem kalmadı. durmadan mide bulantısı kusma modunda olucam hiç iş yapmicam belki işe yarar. Büyük kardeşleri sanki kendi anne babaları değilmiş gibi bunu konuşsak dedikodu yapacak tipler. Yani sizi istemediler biz getirdik vs diye sağda solda konuşup huzur kaçırmaya musaitler. Ah bilmiyorum yorum için çok teşekkür ederim🤍
ayy dedikodu yapacaklarsa hep yspacaklar zaten. bak yine kötü olmamaya çalıșıyorsun. çok iyisin ama üzerler seni yeavrum. iki sene bișey değil hazır hamilesin de azıcık dișini göster yoksa daha çok bașını ağrıtırlar senin.
mide bulantı nı yașarken sesli sesli yap. abart iște abarta bildiğin kadar. ben mesela ilk cocukta kusma durumunda hep bayılıyordum. ama gerçekten sen masuscuktan yapcaksın. yani olabiliyor böyle șeyler kimse anlamaz. :KK53:

Çok güzel tespit ettiniz aynen oyle bekarken eşimin yanında kalmışlar o yüzden bırakmıyorlar gibi alışmışlar. Ve çocuk da geliyor tüm kış yaz kalmak daha kolay olacak artık onlar için çocuğu bahane edip.. ailem de aynı sehirde ama evi bırakıp gittiğim zamanlar bile umurlarinda değil aksine ben gidince daha çok rahat ediyor gibiler kb kb. Eşim gelmemi istiyor sürekli arıyor ama gidecegim zaman kb kbnin yüzlerinden anlıyorum gitmem hoşlarına gidiyor gibi eski düzenlerine dönüp mutlu oluyorlar kendilerince sanki ya da ben mi öyle düşündüm bilmiyorum.. ama kriz cikarmak zorundayim çok çok haklısınız
Çok net söylüyorum, onlar 4 ay mı kalıyor, sen de 4 ay annenlere git. Bu düzeni başka türlü yıkamazsın. Diğer kardeşler de buna alışmış çünkü, herkesin işine geliyor. Kimse keyfini bozup da bize gelsinler bunlar genç yeni evli demez. Eşin de zaten alışık duruma, onu rahatsız edebilecek tek şey senin evde olmaman olur. Çantanı topla ve annenler gidene kadar beni eve çağırma de. Diğer türlü ömür boyu bunu çekeceksin.

Git anne babanın evine. Ya da geçir bir kriz gidin evden de. Niye susuyorsunuz bu kadar.
Eşimle durumu konuştuğum için her şeyden haberi olduğu için daha sakin ilerlemeye çalışıyorum ama ise yaramıyor tabi ki. Ya kriz geçirip gidicem ya da direkt konuşmaktan baska çarem kalmadı..yorumunuz için teşekkür ederim

ayy dedikodu yapacaklarsa hep yspacaklar zaten. bak yine kötü olmamaya çalıșıyorsun. çok iyisin ama üzerler seni yeavrum. iki sene bișey değil hazır hamilesin de azıcık dișini göster yoksa daha çok bașını ağrıtırlar senin.
mide bulantı nı yașarken sesli sesli yap. abart iște abarta bildiğin kadar. ben mesela ilk cocukta kusma durumunda hep bayılıyordum. ama gerçekten sen masuscuktan yapcaksın. yani olabiliyor böyle șeyler kimse anlamaz. :KK53:
Çok haklısınız dediğiniz gibi yapmaya çalışacağım umarım inandırıcı şekilde rol de yapabilirim 😂teşekkür ederim tekrar♥️

Yaşlı insanlar ,onları üzmek istiyorum hayır diyemiyorum demeye devam ettiğiniz sürece her yıl 4 ay kalmaya devam ederler. Sınır koymak zorundasınız. Başka çocukları da varmış neden onlara gitmiyorlar?
Haklisiniz belli ki kendi cocuklarima nazi grcmiyo rahat ettirmiyolardir

Arkadaşlar paylaşacak artık kimsem olmadığı için buraya yazmak istedim, belki sizden bir fikir olur diye :( Eşimin ailesi her kış bana kalmaya geliyorlar. Yaklaşık 4 ay kalıp gidiyorlar. Başka erkek,kız evlatları olduğu halde sadece bize geliyorlar tüm kışı bizde geçiriyor, Onlar bize geldiği için de diğer evlatları da akrabalar da kış boyu çaya yemeğe ziyarete bize geliyorlar. Ve kimse durumu umursamıyor. Biz evleneli daha 2 sene oldu . Kimse bunlar daha yeni evli başbaşa kalsınlar ya da biraz da bizde kalsınlar vs demedi aksine üzerimize yıkmaya çalışıyor gibiler çoğu şeyi. Şuan 5 haftalık yeni hamileyim bulantılarım var buna rağmen Kv kb benden sürekli hizmet bekliyorlar yemek bulaşık doğru düzgün hiç birşeye el sürmüyorlar. ben de bı de çalışıyorum hem iş hem evde bu durum maddi manevi tükenmiş durumdayım. Evde rahat giyinmek istiyorum gebelk hormonlardan dolayı ruhen daraliyorum ama yatak odasından başka rahat edecek yerim yok. Bazen belim ağrıyor oturup ayağımi uzatacak yer yok bir odada yataklari var diğer odada gün boyu TV izliyorlar uzaniyorlar. Eşimle bu durumu konuştum rahat edemediğimi dinlenmeye ihtiyacım olduğunu söyledim . Eşim anne babasına üstü kapali diğer erkek kardeşine biraz gitseler değişiklik olur hamile yoruluyor vs diye söyledi. Fakat ne kayinvalidem ne kayın babam gitmek istemiyor burda idare ederiz kış bitiyor vs demisler duymamazliktan gelmişler bir nevi onlar boyle diyince ben daha da deli oldum. Nisana kadar duruyorlar bı de. Tek sorun ev işi de değil insan kendi evinde rahat etmek istiyor yani diğer kardeşlerine de 1 ay 1 ay gitseler yine sorun değil benim için. Ama her yil 4 ay tükendim . Geçen yil da aynisini yaptılar diğer kardeşlerine tek gün bile kalmadılar. Geçen yıl tukendigim için bir konudan kavga ettik bagirmali cagirmali evde kavga oldu hatta yine de gitmediler, aksine beni aglattiktan sonra iş buyurdular ben de aile huzurum için sustum sabrettim.Kotu gelin oldum. Bu yıl da istememe rağmen yasadiklari ilçede sobalı olduğu için soğuk diye geldiler ben de dedim insanlık olsun bu yıl diğer kardeşlerine de gitmeleri için konusuruz vs. kabul ettim . Bu yıl Eşimin eşimin erkek kardeşi dil ucuyla bir kaç kez cagirdi ama bizimki kadar rahat mı edemiyorlar bilmiyorum. gidelim deseler tüm aile mecbur uymak zorunda ama tek bize yüklendiler. Yaşlı insanlar onları da üzmek istemiyorum ama neden sadece biz bunu yaşıyoruz diğer evlatlarının gayet hali vakti yerinde sıkıntıları yok hizmet ederler gayet onlarda da rahat ederler ama durum böyle. Lütfen bana akil verin eşim de konuştu etkisi olmadı ne yapacağımı bilmiyorum tükenmiş durumdayım. Özellikle gebelikten dolayı sabrim hiç kalmadı.
Hamileliğin ilk zamanlarında baş döngüsü oluyor. En azından bende öyleydi. Rahatsız moduna gir başın dönüyormuş gibi yap. Yataktan kalkamıyormuşsun gibi hiç çıkma. Hem birebir üzmemiş olursun hem de belki giderler. Gerçi bu sene gitmezler seneye de bebeğinle birlikte dururlar yine 🤣 eşiniz bahaneyle reddetsin onları. Mesela seneye evde durmayın bir yere gidin mümkünse tabi.

Bunu hiç düşünmemiştim 😂 değerli olabilmek için neden böyle yipranmak zorundayiz bı anlayabilsem . Ben tatil olduğumda hiç uzun kalmıyorum onlarda taş çatlasın 1 hafta kaldım ve döndük ama karşı taraf anlamıyor anlamıyor
cok ciddiyim öylesine bir tavsiye değil bu. bunu yapmazsanız eşiniz durumu idrak edemeyecek ki şu anda resmen bedava hizmetçilik yapıyorsunuz. Ha gitmeyin evinizden orası sizin eviniz. Tek bir bardak dahi sofraya koyup kaldırmayın. hizmetciniz yok burada diyin. ailenizden iki kişi gelsin kalsın yapacak çok şey var ama siz susup sabretmeyi seçiyorsunuz.

Arkadaşlar paylaşacak artık kimsem olmadığı için buraya yazmak istedim, belki sizden bir fikir olur diye :( Eşimin ailesi her kış bana kalmaya geliyorlar. Yaklaşık 4 ay kalıp gidiyorlar. Başka erkek,kız evlatları olduğu halde sadece bize geliyorlar tüm kışı bizde geçiriyor, Onlar bize geldiği için de diğer evlatları da akrabalar da kış boyu çaya yemeğe ziyarete bize geliyorlar. Ve kimse durumu umursamıyor. Biz evleneli daha 2 sene oldu . Kimse bunlar daha yeni evli başbaşa kalsınlar ya da biraz da bizde kalsınlar vs demedi aksine üzerimize yıkmaya çalışıyor gibiler çoğu şeyi. Şuan 5 haftalık yeni hamileyim bulantılarım var buna rağmen Kv kb benden sürekli hizmet bekliyorlar yemek bulaşık doğru düzgün hiç birşeye el sürmüyorlar. ben de bı de çalışıyorum hem iş hem evde bu durum maddi manevi tükenmiş durumdayım. Evde rahat giyinmek istiyorum gebelk hormonlardan dolayı ruhen daraliyorum ama yatak odasından başka rahat edecek yerim yok. Bazen belim ağrıyor oturup ayağımi uzatacak yer yok bir odada yataklari var diğer odada gün boyu TV izliyorlar uzaniyorlar. Eşimle bu durumu konuştum rahat edemediğimi dinlenmeye ihtiyacım olduğunu söyledim . Eşim anne babasına üstü kapali diğer erkek kardeşine biraz gitseler değişiklik olur hamile yoruluyor vs diye söyledi. Fakat ne kayinvalidem ne kayın babam gitmek istemiyor burda idare ederiz kış bitiyor vs demisler duymamazliktan gelmişler bir nevi onlar boyle diyince ben daha da deli oldum. Nisana kadar duruyorlar bı de. Tek sorun ev işi de değil insan kendi evinde rahat etmek istiyor yani diğer kardeşlerine de 1 ay 1 ay gitseler yine sorun değil benim için. Ama her yil 4 ay tükendim . Geçen yil da aynisini yaptılar diğer kardeşlerine tek gün bile kalmadılar. Geçen yıl tukendigim için bir konudan kavga ettik bagirmali cagirmali evde kavga oldu hatta yine de gitmediler, aksine beni aglattiktan sonra iş buyurdular ben de aile huzurum için sustum sabrettim.Kotu gelin oldum. Bu yıl da istememe rağmen yasadiklari ilçede sobalı olduğu için soğuk diye geldiler ben de dedim insanlık olsun bu yıl diğer kardeşlerine de gitmeleri için konusuruz vs. kabul ettim . Bu yıl Eşimin eşimin erkek kardeşi dil ucuyla bir kaç kez cagirdi ama bizimki kadar rahat mı edemiyorlar bilmiyorum. gidelim deseler tüm aile mecbur uymak zorunda ama tek bize yüklendiler. Yaşlı insanlar onları da üzmek istemiyorum ama neden sadece biz bunu yaşıyoruz diğer evlatlarının gayet hali vakti yerinde sıkıntıları yok hizmet ederler gayet onlarda da rahat ederler ama durum böyle. Lütfen bana akil verin eşim de konuştu etkisi olmadı ne yapacağımı bilmiyorum tükenmiş durumdayım. Özellikle gebelikten dolayı sabrim hiç kalmadı.
Ağlayıp sızlayıp her işlerini yapıyorsunuz sizi kim kaale alsın?!!! Koca da da iş yok yalandan iki dürtüyor anasını sonra yan gel yat kadını köle gibi kullan.Bu durumu düzeltmeden hamile kalan sizde de suç var hamile diye acirlar sandınız ,kimsenin umrunda değilsiniz Siz asıl çocuk doğunca görürsünüz .Dost acı söyler ,siz sustukça ,4 ay 6 ya 8 e yükselir sonra yaşlandık diye temelli sizde kalırlar koca da saksı gibi öylece köşede oturur hizmet bekler.....

Eşimle durumu konuştuğum için her şeyden haberi olduğu için daha sakin ilerlemeye çalışıyorum ama ise yaramıyor tabi ki. Ya kriz geçirip gidicem ya da direkt konuşmaktan baska çarem kalmadı..yorumunuz için teşekkür ederim
Eşin rahatsız olsaydı zaten bir şey yapardı. Erkekler hoşlarına gitmeyen durumlarda bizim gibi susup alttan almazlar. Eşin rahatsız olmuyor.

Allah yardım etsin kendi hamileligim aklıma geldi bırak hizmet etmeyi evimde bir bardak su ısılmasını istemezdim sanki o suyun kokusu icimi cıkaracak gibiydi Allah razı olsun kocamada oğlumada bakan oldu ben toparlanana kadar anne baba eski kafadır anlasada biz nasıl ustesinden geldik oda gelir kafasındalar kovmak olmaz ama sizde esinizde diger aile ferdleriyle konusun ciddi bir sekilde onlar kendilerince ikna edip gotursun
Haklısınız ya ben konuşacağım ya da hamileliği bahane edip diğer aile fertlerini katip bu işi çözeceğim umarım,yorum için çok teşekkür ederim 🫶🏻

Eşin rahatsız olsaydı zaten bir şey yapardı. Erkekler hoşlarına gitmeyen durumlarda bizim gibi susup alttan almazlar. Eşin rahatsız olmuyor.
Evet içten içe mutlu o da kendi alistigi yasantiyi anne baba sıcaklığı seviyor belki bilmiyorum. Konuştuğu halde gitmeyince ben tekrar usteledim bana idare et hiç iş yapma ben yaparım vs dedi. Tek sorun iş yapmak değil fiziksel ruhsal rahatsızlık dediğim zaman da çarem yok diyor. Diğer kardeşlerim onemseseydi gelip götürürlerdi vs diyor. Böyle bir kısır döngü. Ama net şekilde ilk seferde sinir koymadigim için çok pişmanım umarım geç kalmadan yine de cozebilirim. Yorumunuz için çok teşekkür ederim

Çok net söylüyorum, onlar 4 ay mı kalıyor, sen de 4 ay annenlere git. Bu düzeni başka türlü yıkamazsın. Diğer kardeşler de buna alışmış çünkü, herkesin işine geliyor. Kimse keyfini bozup da bize gelsinler bunlar genç yeni evli demez. Eşin de zaten alışık duruma, onu rahatsız edebilecek tek şey senin evde olmaman olur. Çantanı topla ve annenler gidene kadar beni eve çağırma de. Diğer türlü ömür boyu bunu çekeceksin.
Konu sahibi neden ailesine gitsin ki? Zaten 6 senedir bekar oğullarıyla kışı geçiriyolarmış. En fazla gelin bizi saymadı diye laf çıkarmakla sonuçlanır bu yaptığı.
Gerekirse ailesini çağırsın bence.Olabildiğince uzun kaldıklarında herkes için işin rengi değişir eminim. Bi dahaki kış için de bi kardeş, arkadaş, akraba ya da kendi ebeveynleriniz bi mecburiyetle gelip uzun kalacakmış gibi konuşun. Kavgasız gürültüsüz halletmeye çalışmak daha iyi olur diye düşünüyorum

Evet içten içe mutlu o da kendi alistigi yasantiyi anne baba sıcaklığı seviyor belki bilmiyorum. Konuştuğu halde gitmeyince ben tekrar usteledim bana idare et hiç iş yapma ben yaparım vs dedi. Tek sorun iş yapmak değil fiziksel ruhsal rahatsızlık dediğim zaman da çarem yok diyor. Diğer kardeşlerim onemseseydi gelip götürürlerdi vs diyor. Böyle bir kısır döngü. Ama net şekilde ilk seferde sinir koymadigim için çok pişmanım umarım geç kalmadan yine de cozebilirim. Yorumunuz için çok teşekkür ederim
Kendi aileniz ne durumda?
Hayattalar mı, görüşür müsünüz, yakın mı yaşıyosunuz?

Back