• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem ve kayınbabam gitmiyorlar her kış bizde 4 ay kalmak istiyorlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
eski düzenlerine devam etmek istiyorlar. sizin durumunuz ve düșünceleriniz onlar için hiç bir önem tașımıyor. çünkü onlara göre siz sadece gelinsiniz ve onlara hizmet etmek zorundasınız. bu kökleșmiș anlayıșlarını değiștiremezsiniz.
eșiniz evlenirken ailesine kural koyması gerekirdi.
bunu halen yapabilir ama yapmıyor. istese yapar. fakat o da bu düzene alıșık. sizin de bir șekilde zamanla alıșmanızı bekliyor hem de çok sabırlı ve kararlılıkla.çünkü onun annesi babası bu durum ona tuhaf gelmiyor. bir kriz çıkarmadan çözülemez bu konu.
Evet kesinlikle öyle görünüyor. Guzellikle konuştum olmadı kriz ve açıkça konuşmam lazım çok teşekkür ederim yorumunuz için🫶🏻

Merhaba geçen ay izindeydim esimle tatile gittigimizde hamile kaldım. Onun dışında evde rahat bir ortam kesinlikle yok dişil enerjim her kış bitiyor.

Ama tatilde de eşime seks orucu yasatsam ise yarar mıydı bilemiyorum
Hata 2

Insanlari sanki onların evinde siz misafirmissiniz gibi birakip tatile gitmissiniz.

Tatilde ya da kayin aileniz evdeyken esiniz yanastigi anda, yan odada ailen uyurken içimden gelmiyor, utaniyorum yapamam demeliydiniz. Yanlis anlamayin seks hayatiniza karismiyorum elbette ama sozle o insanlari istemeyip, davranislarinizla bunu onaylamaliydiniz.

Sizin hataniz burada soz ve davranislariniz birbiriyle uyumlu degil.

Hizmet etmeyi bir an evvel birakin, lohusaliginizda sanirim kisa denk gelecek, delirirsiniz, benden soylemesi.

Konu sahibi neden ailesine gitsin ki? Zaten 6 senedir bekar oğullarıyla kışı geçiriyolarmış. En fazla gelin bizi saymadı diye laf çıkarmakla sonuçlanır bu yaptığı.
Gerekirse ailesini çağırsın bence.Olabildiğince uzun kaldıklarında herkes için işin rengi değişir eminim. Bi dahaki kış için de bi kardeş, arkadaş, akraba ya da kendi ebeveynleriniz bi mecburiyetle gelip uzun kalacakmış gibi konuşun. Kavgasız gürültüsüz halletmeye çalışmak daha iyi olur diye düşünüyorum
Ama herkes sizin gibi medeni değil laftan anlamıyor. Görüyorsunuz ki umurlarında değil. Ben de sizin gibiyim hep sakinlikle çözmeye çalışırım ama iş arsızlığa dönünce maalesef bir kıyamet her şeyi çözüyor.

Kendi aileniz ne durumda?
Hayattalar mı, görüşür müsünüz, yakın mı yaşıyosunuz?
Ailem hayatta aynı şehirde yaşıyoruz görüşüyoruz evet. Geçen yıl yasanan durumu onlarla da paylaştım onlar da çözüm bulunsun diye beni desteklediler ama eşimle bunu konusmadilar dallanıp budaklanmaması için

Evet içten içe mutlu o da kendi alistigi yasantiyi anne baba sıcaklığı seviyor belki bilmiyorum. Konuştuğu halde gitmeyince ben tekrar usteledim bana idare et hiç iş yapma ben yaparım vs dedi. Tek sorun iş yapmak değil fiziksel ruhsal rahatsızlık dediğim zaman da çarem yok diyor. Diğer kardeşlerim onemseseydi gelip götürürlerdi vs diyor. Böyle bir kısır döngü. Ama net şekilde ilk seferde sinir koymadigim için çok pişmanım umarım geç kalmadan yine de cozebilirim. Yorumunuz için çok teşekkür ederim
Ailesiyle iç içe yaşamak isteyen erkekler ya bunu baştan kabul eden kadınlarla evlenecekler ya da evlenmeyecekler. Kendi baba olacak ne anne baba sıcaklığı. Her şeyin bir yaşı ve zamanı var. O yaştaki normal insanlar kendilerine ait evleri ve hayatları olsun isterler. Tek sorun da iş yapmak değil. Hastalık vs hariç benim annem bile böyle uzun süre gelip bende kalsın istemem rahatsız olurum. Diğer kardeşlerinden banane diyeceksiniz. Ben alırken seni anne ve babanla almadım diyeceksiniz. Çarem yok dediği susup oturmak. Bir cinnet geçirin herkes kendine gelsin. Kendinize semer vurdurmayın böyle.

Konu sahibi neden ailesine gitsin ki? Zaten 6 senedir bekar oğullarıyla kışı geçiriyolarmış. En fazla gelin bizi saymadı diye laf çıkarmakla sonuçlanır bu yaptığı.
Gerekirse ailesini çağırsın bence.Olabildiğince uzun kaldıklarında herkes için işin rengi değişir eminim. Bi dahaki kış için de bi kardeş, arkadaş, akraba ya da kendi ebeveynleriniz bi mecburiyetle gelip uzun kalacakmış gibi konuşun. Kavgasız gürültüsüz halletmeye çalışmak daha iyi olur diye düşünüyorum
Konu sahibinin yokluğundan eşi rahatsız olup zorla anne babasını gönderir diye umut ediyorum. Diğer türlü sizin dediğiniz gibi kendi anne babasını getirebilirse ne ala, ama ben pek zannetmiyorum. Genelde kız ailesi bu tarz olaylara huzursuzluk çıkacak korkusuyla pek karışmıyor.

Ama herkes sizin gibi medeni değil laftan anlamıyor. Görüyorsunuz ki umurlarında değil. Ben de sizin gibiyim hep sakinlikle çözmeye çalışırım ama iş arsızlığa dönünce maalesef bir kıyamet her şeyi çözüyor.
Çok zor gerçekten ya. O kıyamet de kendi aile huzurunu kaçırıyo böyle bi çıkmaz. Bilemiyorum…

Çok net söylüyorum, onlar 4 ay mı kalıyor, sen de 4 ay annenlere git. Bu düzeni başka türlü yıkamazsın. Diğer kardeşler de buna alışmış çünkü, herkesin işine geliyor. Kimse keyfini bozup da bize gelsinler bunlar genç yeni evli demez. Eşin de zaten alışık duruma, onu rahatsız edebilecek tek şey senin evde olmaman olur. Çantanı topla ve annenler gidene kadar beni eve çağırma de. Diğer türlü ömür boyu bunu çekeceksin.
Bunu benim eltim yapmıştı geçen sene. Evleri küçücük 17 yaşında oğlu ve 13 yaşında kızı var. Kız salonda uyuyor normalde (ev aşırı küçük) kv ve kp her sene 2/3 ay gidiyor evlerinde kalıyor 13 yaşındaki kizla sıkış tepiş salonda uyuyorlar. Yaşlı değiller henüz ve evleri doğalgazlı ona rağmen her sene yüzsüz yüzsüz gidip en az 2 ay evlerinde kalıyorlar. Geçen sene eltim baktı olmuyor çocuklarıda onların yanına bırakıp 2 aylığına babasının evine geldi. Ama yüzüne tükürsen Yarabbi şükür diyen cinsten oldukları için banamısın demediler. Hatta kaynanam pişkin pişkin eltim için buzluğu doldurmuştu Allah'tan, bu sayede kendim hiç yemek yapmak zorunda kalmadım dedi 🤦 Kadının buzluğunu boşaltip üstüne marifetmis gibi anlatıyordu birde.

Ailem hayatta aynı şehirde yaşıyoruz görüşüyoruz evet. Geçen yıl yasanan durumu onlarla da paylaştım onlar da çözüm bulunsun diye beni desteklediler ama eşimle bunu konusmadilar dallanıp budaklanmaması için
Konuşarak değil de daha sık gelerek onları da rahatsız edecek bi durum oluşturulabilir mi diye düşündüm. Sık sık başka misafirler ağırlamaya çalışın bence. Bi noktada misafir ağırlamanıza bile hafif bi laf dokundururlar diye düşünüyorum. Orda da ipleri koparırsınız artık. Ya da gerçek olmasa dahi yatılı misafirim gelecek 2 haftalığına siz abimlere geçin vs gibi bahane bulmak geliyo aklıma.

Konu sahibinin yokluğundan eşi rahatsız olup zorla anne babasını gönderir diye umut ediyorum. Diğer türlü sizin dediğiniz gibi kendi anne babasını getirebilirse ne ala, ama ben pek zannetmiyorum. Genelde kız ailesi bu tarz olaylara huzursuzluk çıkacak korkusuyla pek karışmıyor.
Kendi alanını terk etmek daha iyi bi çözüm olmaz gibi geliyo bana ya. Evini sahiplenip madilik çıkarmak bile daha az meydanı onlara bırakır gibi.
Kız ailesi konusunda haklısınız çok. Keşke herkes çocuğunun huzurunu öncelese

Hata 2

Insanlari sanki onların evinde siz misafirmissiniz gibi birakip tatile gitmissiniz.

Tatilde ya da kayin aileniz evdeyken esiniz yanastigi anda, yan odada ailen uyurken içimden gelmiyor, utaniyorum yapamam demeliydiniz. Yanlis anlamayin seks hayatiniza karismiyorum elbette ama sozle o insanlari istemeyip, davranislarinizla bunu onaylamaliydiniz.

Sizin hataniz burada soz ve davranislariniz birbiriyle uyumlu degil.

Hizmet etmeyi bir an evvel birakin, lohusaliginizda sanirim kisa denk gelecek, delirirsiniz, benden soylemesi.

Evet bunda haklısınız ama tatile de gitmesem baya bunalacaktim arada kaldım sanırım. Biz gidiyoruz siz de digerlerine gidin vs demedik bu da hata tabi. Hizmeti bırakmak konusunda da çok haklısınız öyle yapacağım yorum için çok teşekkür ederim

Evet ben gitsem umursayacaklarini sanmiyorum hatta daha da yayilacaklardir:( Dediğiniz gibi belki de bebek doğduğunda kendi ailemi çağırıp döngüyü kirabilirim belki. Ya da bu kış açıkça konusup çözüme de kavusturabilirim umarım bir çare bulurum. Yorum için çok teşekkür ederim

onlar alışmışlar sizde sessiz rahatlığa .aksama kadar oğlan gelin işte nası olsa ev bizim yan gel yat Osman . Karı koca çalışıyorlar yeme içme maddi sıkıntı yok Osman . Öbür gelınlerın evlerde akşama kadar çoluk çocuk çekmeyelim Osman .

. Evinizi terketmeyin kocanızla sorununuz yoksa

arayın kardeslerı çağırın durumunuzu söyleyin ben istemıyorum artık çalışan ınsanım evimde rahat duş alamıyorum arada 1 er ay kalsın kalacaklarsa hamile halimle mecbur değilim kimseye hizmet etmeye falan fistan dökün içinizi böyle kötü olacağınıza öyle kötü olun .toplansınlar kalorifer taktırsınlar ana babalarına paraları yoksa evlatlık yapsınlar topluca . Gaz yoksa kömürlü kalorifer taktırsınlar neymiş bu acizlik bu devirde

baktınız hamle yok mu cokmu tatava yapılıyor laf uzuyor biz çağırıyoruz gelmıyorlar die kendılerını aklama moduna giriyorlar .

eşinize dönün şimdi burda seçimini yap diyin herkesin rengi belli olsun
Evet direkt söylediginiz gibi diğer ailelelrler çocuklu ses var, bizde ev bos oluyor ben de çalıştığım için gün boyu rahatça takılıyorlar. Gelince de yemek bulaşık benden bekleniyor. Eşimden rica ettim kardeşlerini ara soyle hamile calisiuor çok yoruluyor vs de anlarlar dedim konuşmadı. Galiba benim arayıp söylemem gerekiyor. Ne kadar ise yarar hiç bilmiyorum.. yorum ve fikriniz için çok teşekkür ederim🫶🏻

Hamileliğin ilk zamanlarında baş döngüsü oluyor. En azından bende öyleydi. Rahatsız moduna gir başın dönüyormuş gibi yap. Yataktan kalkamıyormuşsun gibi hiç çıkma. Hem birebir üzmemiş olursun hem de belki giderler. Gerçi bu sene gitmezler seneye de bebeğinle birlikte dururlar yine 🤣 eşiniz bahaneyle reddetsin onları. Mesela seneye evde durmayın bir yere gidin mümkünse tabi.
Galiba hem bayılma ayilma yapıp hem de ben yetisemiyorum falancaya gitseniz daha iyi olur diycem 😂 fikir için çok teşekkürler

Ay ben daraldım imdat diyesim var. Fenalaşın ha bire bir şeyler isteyin hizmet bekleyin ama kimseye dört dörtlük hizmet yapmayın. Nedir bu vur ensesine al lokmayı hallerimiz.
Evet şuan ona başladım temizligi ve yemeği saldım pek yapmiyorum. Onun dışında taş taş üstüne koymucam bakalım ne olacak 🥹

Ay ben bir hafta katlanamıyorum siz 4 ay nasıl birlikte yaşıyorsunuz. Özel bi durum ama onlar geldiğinde eşinizle birlikte olmayın. Utanıyorum rahat edemiyorum deyin bakın o zaman nasıl gönderiyor kardeşlerine. Ben hamileyken yerlerde sürünüyodum resmen siz bi de hizmet ediyorsunuz. Yok artık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back