• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem ve kayınbabam gitmiyorlar her kış bizde 4 ay kalmak istiyorlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence de aileci gün içinde bile 4-5 kez arar konuşur onlar burda degilken, ben annemi haftada 1-2 arıyorum ya da 2-3 haftada bir oturmaya geliyorlar ya da biz gidiyoruz. Başka da yok. Evi kapatmayı düşünürse olacakları da gorur çocuk falan dinlemem alır giderim. Geçen yıl ilk senemiz diye yapamadım ama bu yıl artık baktım palyaco yerine koyuluyorum hazırım her türlü gitmeye. bu hafta cozucem cozemezsem.her şeyin rengi değişir
Eşiniz anne babasına bağımlı, maalesef herhalükarda bu evlilik sorunlu bir evlilik olacak , eş ailesi size gelip kalmaktan vazgeçse bile sorunlarınız bitmeyecek çünkü bağımlı, bireyselleşememiş bir eşe sahipsiniz, bu evlilik size mutluluk getirmez ...

Ben anneniz yaşında sayılırım, genç kızlarım var. Bu nedenle durumunuzla empati yapıp ya sabır çekiyorum. Herkes birinin evladı çocuğu. Kimse topraktan bitki gibi çıkmıyor. Benim kucağımda bebek vardı eşimi evden kovduğumda. Sorun yine eş ailesi, sen artık bizim soyadımızı taşıyorsun, evli kadın ailesinin yanına zırt pırt gitmez vs vs. Eşim gitmeme gelmeme giydiğime çıkardığıma asla karışmaz ama ailesine bir durun, siz karışmayın, size ne demediği ve bu baskıyı bitirmediği için topla eşyanı git ailenle yaşa dedim. Benim babam var zaten seninki kim dedim. O cinnet milat oldu herkes için. Bana da eşim, ya ne takıyorsun kafana, iyi niyeti fazla kaçırıyorlar, ne istiyorsan yap, bırak konuşur karışır susarlar derdi. Olay, bize saygısı yok oğlumuzu da adam yerine koymuyor a evrildi. Ne münasebet, kim benim hakkımda niye böyle konuşabilsin?

Evlilikse eş olmaksa beraber imza attık evet dedik, birbirimize sözlü senet verdik. Ben diş gösterince herkes bir sakinleşiverdi haddini hududunu biliverdi. Önce kapı kapı gezip arkamdan konuşanlar 6 ay sonra torunumuzu göremiyoruz diye ağlamaya başladılar. İsteyen inansın istemeyen inanmasın gelip özür dilemek istediler dediler de ben utandım gittim evlerine. Hiç bir şey olmamış gibi oturmaya gittik çocuğu göstermeye. Üstünden kaç sene geçti hala destursuz konuşamazlar benimle. Eşim kameralı görüşürken keyfim varsa merhaba diyip katılırım sohbete, keyfim yoksa selam söyle der geçerim. Benim eşim sizinki gibi iki yüzlü, merhametsiz, bencil olmadığı halde yaptım bunu. Olay eş değil, olay insanın kendine saygısı özgüveni, onuru. Kendi kaderinizi çapsız adama teslim etmişsiniz, şimdi bir de doğmamış çocuğunuzu teslim ediyorsunuz. Benim ilk çocuğum bu saçmalılara maruz kaldığım için dünyanın en huzursuz bebeğiydi, devamlı ağlar uyumaz mutlu olmaz, bir yerde oturamazsın yemeğe gidemezsin... Ama diğer kızım sakin barışçıl huzurlu ortamda doğduğu için varlığı yokluğu birdi, hiç beni zorlamadı.

Komik olan ne biliyor musunuz kendi kızları evlendi ve her hafta sonunu kayınvalidelerde geçirdi. Gebelikleri doğumları lohusalıkları... hep kayınvalide baktı. O da evlendi başkasının soyadını taşıyordu, niye devamlı ailesinin evinde, hayırdır?
Ben yaşlandım çocuk bakamam bana güvenip doğurmayın diyen kadın bu lafı ettikten 5 sene sonra gençleşiverdi, 2 torun büyüttü. Geline eziyet kızlarına prenses muamelesi. O yüzden tecrübelerimize tahminlerimize güvenin. Oh birini daha boşattık kavga ettirdik kocasıyla diyen yok aramızda.
Yok onu biliyorum üslup da önemli yanı boşanma konusunu bu duruma gelebilirsiniz dikkat et ya da işi buraya çekerek kocana ciddiyetini gösterirsin diyenler de var hak veriyorum. Zaten yorumlarını beğendiklerime belli noktada hak veriyorum. Sadece kalk git çocuğunu aldır sen kocana yapismissin çocuğa don biçtin diyenleri anlamadım. Bunu demenin bir sürü yolu var o yüzden. Ama dediğiniz gibi eşimin söylemleri yaptıkları hem tutarsiz hem günü kurtarıcıydı o yüzden zaten üstüne gitmeye devam ediyorum. Gerekirse aynı sehirdekilere göndereyim dedi randevuya kadar olur dedim. Bakalım ne yaparsa bekliyorum

Hayir kadina 1 hafta sonra dedikleri randevu 11 gun sonra çıktı.
O yüzden ne zaman gidiyorsun neyle gideceksiniz demelerini ben önerdim.
Çünkü randevu geçse bile doktorun 3 gün sonra gel 5 gün sonra gel demeleri olasi o olmasa baska bir şey çıkacak.

Ayrica şunu anlamiyorum kayinvalide kayinpeder 2 ay bu oğlanın evinde kaliyor sorun olmuyorda 10 gün baska çocuğuna git deyince niye sorun oluyor?
Normal bir evlilikte kadının bundan bu kadar korkmamasi gerekirdi zaten
O yuzden diğer çocukların araya girmesi gerek
Su an bu 4 ay kışin kalma konusu konu sahibinden baska kimseyi mutsuz etmiyor.
Kayinvalide kp mutlu onlar bu evde kalmak istiyor.
Es zaten mutlu
Eee diğer kardeşler mutlu
Bir konu sahibinin hadi bir şeyler yapin demesiyle olay çözülmeyecek.
Haklısınız olay aslında zaten buralara kadar hiç gelmemeliydi. Eşi söz vermiş evlenmeden konu sahibi de önceki sene net duracaktı asla kabul etmeyecekti. Hadi bari bu sene almayacaktı. Ama buralara kadar geldikten sonra 10 gün de bekleyebilir diye düşündüm ben. Ondan sonra delirsin gerekiyorsa ama koz vermesin şuan zaten gideceklerdi falan diye. Bilemiyorum bu konuda biraz çekimserim sanki ya. Eşi biraz bana çocuk gibi geldi. Kim ağlarsa onu tutuyor. Bi eşine kızıyor sonra arkasından ağlıyor benim yüzümden falan. Hani şöyle ya onlar benim anam babam tabi gelecekler kalacaklar burası onların da evi falan kafasında olsa bilenicem ama ne bileyim böyle olunca sanki ne tarafa çeksen o tarafa gider gibi. O da iyi değil tabi de işte bi ümit annesi gidince konu sahibi de kararlı bir şekilde bir daha asla gelmeyecekler diye net bir duruş sergilerse sanki adam da ona göre ayağını denk alır gibi geldi bana. İnşallah da öyle olur.

Evet çok mantıklı geldi şuan bana bu. Eşim annesinden baya cekiniyor Annesi çok baskın biri zaten ailede kbden önce onun sözü geçer herkes ona uyar. Kimseyi beğenmez herkesi eleştirir. Hatta o kadar eleştirir ki odadan çıkınca arkamı dönünce kesin benim hakkimda bişey dedi derim bazen. Küçük bı ornek bir kere annem bana yoğurt mayalamış kendi evden getirmişti kv de bizdeydi annem gidince tadına baktı bu olmamış kotu dedi tadına baktım gayet mükemmel. Neyse 2 gün sonra bu baktım annemin yoğurdunu süzmus tülbente eksiydi sevmedim diyo. Eksimemisti ama. Yoo çok guzeldi niye süzdün dedim duymamazliga verdi. Başka zaman da kendi turşusundan getirmisti annem onu açtım yine dedi hiç güzel değil benim tursum kadar güzel yapan kimseyi görmedim dedi. Uzattım yorumu ama yani baskın, beğenmeyen, eleştirel biri Kb küfür etmez kv eder. Konuyla alakası var mı bilmiyorum ama bazen beni de kıskandığını düşünüyorum. Beni de yemek ev temizligi vs herkesin yanında eleştirir oğlundan onay almaya çalışıyor gibi bilmiyorumm
ya gerçekten şunları yapıp da sustuğunuz için o evde kalabiliyorlar işte. Vallahi boğasım geldi o kaynanayı. Sen kim köpek annemin yoğurduğunu süzeceksin de. Beğenmemişmiş. Sanane. Bu kadın benimle bir hafta bile yaşayamazdı her seferinde laf sokar her sözüne tepki verirdim çünkü

Öyle de çözülmez ki çünkü diğer kardeşlerin evinde rahat etmiyorlar. Konu sahibinin eltisi ben olsaydım derdim ki eowyn e nolmus geçen sene dört ay kocacığım kocacığım diye agirliyordu bu sene nereden çıktı ? Benim işim gücüm var çocuk uyuyunca çalışıyorum zaten birde ailenle mi yasayacagim toplanın beş kardes bir petek taktırın der geçerim. Sorun konu sahibi ve eşinin sorunu bence .
İşte en azindan konu sahibinden başka kimsenin evinde ağırlamadigini öğrenmiş olurlar.
Yarim ağız hadi bize gelsen deyip kenara geçip hayırlı evlat olmak kolay

Böyle cok yaşlı (ki konu sahibinin Kv kp öyle değil) anne babayi bir tarafın cok yorulmaması için çocukların 1 ay araliklarla kalmasını kabul ediyorlar.
Sadece git su çocukta kal denmesi haksızlık
Yada kışın nasıl isinacaklari konusunu niye gelin düşünsun bunu çocuklarınin düşünmesi ve yaptırması lazim
inşallah konu sahibinin dedigi gibi 11 günde giderler.

eowyn123 eowyn123 hastanede tanidiginiz vs yokmu randevuyu one cekin. Beklemeyin diye one cektim merak ediyorum sagliginizi deyin. Yanliz sonuc sorunlu cikarsa tekrar basiniza kalacaklar.. cok okuyamadim ama aslinda iki yillik evliyiz vs derken siz de durumun sacmaliginin cok farkindasiniz.
Esinizin boyle durmasi sizin evlilikte onunuzdeki yillar boyunca isinizi daha kolaylastirmayacak. Cok seviyorsa kalksin o hizmet etsin bulantim vardi yapmadim yemek deyin. Belim agridi evi supuremedim deyin bakalim ne oluyor. Basin gidin annenize. Ya da onlari cagirin yardima. Azicik edep varsa dunurleri gelince giderler. Edep yoksa sizinde edepsizlik etmekten korkmaniza gerek yok, demekki isler boyle yuruyor deyip elinize maşayi alacaksiniz..

Konu sahibi şu an anında postalama olayı bana da normal gelmiyor bende yapamazdim hadi hadi toplayın gidin diye.muayine olsun gitsinler . Sana laf sokmaya kalkarsa açık açık konuş ben bu düzeni baştan kabul etmediğimi oglunuza söyledim benim için misafirlik süresi maksimum bir haftadır de geç. .

Eşinle cozmen gereken sorun çok büyük . Çünkü sen taviz verdin tam 6(ALTI) ay . Herkes senden kışın en az böyle iki üç ay idare etmeni bekleyecek . Açık olacaksın ailesi gittiğinde birakirsan tribe bile girer . Bu evliliğin devamını istiyorsan benim maksimum sürem yılda bir hafta . Çekip aileme gitmeyi bile düşündüm . Sen beni bu kadar degersizlestiremezsin . Gidip biraz aile olmakla ilgili kitap okusun
Kesinlikle katılıyorum süre de vereceğim, zaten bir daha asla böyle istemiyorum kısa süreli gelmeler dışında istemiyorum dedim. O da bir daha hiç gelmezler merak etme dedi. Ben de dedim gelmesinler birşeyi yapınca iyi yapmayinca kötü mü. Yuzdeyuz hakliyken bi de. Eşimin bazen çocuksu davrandığını düşünüyorum yani anneme babama bunu dersem küser bizi kötü bilirler adım atmazlar vs . hangi anne baba evladini siliyor adım atmıyor ki, ya da sildiler cirkeflestiler yoksaydilar diyelim anne baba olmak bana göre yerine göre evladı için sabır gosterip onun mutluluğunu oncelemektir bunu yapamayan gururu tutan zaten bencildir anne babaligina da gerek yoktur zaten , kendi anne babam bile olsa böyle

Evet çok mantıklı geldi şuan bana bu. Eşim annesinden baya cekiniyor Annesi çok baskın biri zaten ailede kbden önce onun sözü geçer herkes ona uyar. Kimseyi beğenmez herkesi eleştirir. Hatta o kadar eleştirir ki odadan çıkınca arkamı dönünce kesin benim hakkimda bişey dedi derim bazen. Küçük bı ornek bir kere annem bana yoğurt mayalamış kendi evden getirmişti kv de bizdeydi annem gidince tadına baktı bu olmamış kotu dedi tadına baktım gayet mükemmel. Neyse 2 gün sonra bu baktım annemin yoğurdunu süzmus tülbente eksiydi sevmedim diyo. Eksimemisti ama. Yoo çok guzeldi niye süzdün dedim duymamazliga verdi. Başka zaman da kendi turşusundan getirmisti annem onu açtım yine dedi hiç güzel değil benim tursum kadar güzel yapan kimseyi görmedim dedi. Uzattım yorumu ama yani baskın, beğenmeyen, eleştirel biri Kb küfür etmez kv eder. Konuyla alakası var mı bilmiyorum ama bazen beni de kıskandığını düşünüyorum. Beni de yemek ev temizligi vs herkesin yanında eleştirir oğlundan onay almaya çalışıyor gibi bilmiyorumm
Yani mesela tüm bunlarda nasıl kayınvalide ve oğlunu suçlu bulabiliriz ki ? Her insanın egosu vardır ve kötülük iyilikten daha kolaydır insan doğası gereği . Kadın zorbalamaya bayılıyor .

Ben olsam annemin yoğurdu mükemmeldi bir daha öyle suzmeyin sizin sevmeniz mesele değil bu evin düzenini ben bilirim bozmayın derim . Tursusuna laf edemezdi hadi yine etti yooo yediğim en iyi turşuyu annem yapıyor kurban oldugummm iyi ki var derim . Beni herbesin yanında elestirirse ortalığı yıkardim beğenmiyorsan dört ay kalmasaydin keşke de bizde bir huzur bulsaydik derim ve oradan kalkarım eşyalarını toplar giderler. Konuda en büyük suçlu sen oluyorsun . Sen kendini de aileni de ezdirmissin . Neden yani sebep nedir ? Bak yine aynı noktaya geliyoruz kocam da kocam paşam da paşam olduğu için . Başkalarının davranışı senin kendine verdiğin değerin bir yansımasıdır

eowyn123 eowyn123 hastanede tanidiginiz vs yokmu randevuyu one cekin. Beklemeyin diye one cektim merak ediyorum sagliginizi deyin. Yanliz sonuc sorunlu cikarsa tekrar basiniza kalacaklar.. cok okuyamadim ama aslinda iki yillik evliyiz vs derken siz de durumun sacmaliginin cok farkindasiniz.
Esinizin boyle durmasi sizin evlilikte onunuzdeki yillar boyunca isinizi daha kolaylastirmayacak. Cok seviyorsa kalksin o hizmet etsin bulantim vardi yapmadim yemek deyin. Belim agridi evi supuremedim deyin bakalim ne oluyor. Basin gidin annenize. Ya da onlari cagirin yardima. Azicik edep varsa dunurleri gelince giderler. Edep yoksa sizinde edepsizlik etmekten korkmaniza gerek yok, demekki isler boyle yuruyor deyip elinize maşayi alacaksiniz..
Özel hastanede doktorun kendi verdiği ilaç ve kontrol tarihi olduğu için öne çekilmiyormuş. Ama kv durumu iyi bence yine de gelsin diyip gidebilir ama eşim direk söylemeye korkuyor bence ondan randevuyu beklemek garanti geliyor ona.

İşte en azindan konu sahibinden başka kimsenin evinde ağırlamadigini öğrenmiş olurlar.

Böyle cok yaşlı (ki konu sahibinin Kv kp öyle değil) anne babayi bir tarafın cok yorulmaması için çocukların 1 ay araliklarla kalmasını kabul ediyorlar.
Yada kışın nasıl isinacaklari konusunu niye gelin düşünsun bunu çocuklarınin düşünmesi ve yaptırması lazim
Ben sana birşey deyim mi pepperony herkes biliyor zaten başka evde kalamayacağını . Konu sahibi sustutugu için bir tek o çekiyor . Bu sene gitseler seneye yine iki üç ay kalirlar

Yani mesela tüm bunlarda nasıl kayınvalide ve oğlunu suçlu bulabiliriz ki ? Her insanın egosu vardır ve kötülük iyilikten daha kolaydır insan doğası gereği . Kadın zorbalamaya bayılıyor .

Ben olsam annemin yoğurdu mükemmeldi bir daha öyle suzmeyin sizin sevmeniz mesele değil bu evin düzenini ben bilirim bozmayın derim . Tursusuna laf edemezdi hadi yine etti yooo yediğim en iyi turşuyu annem yapıyor kurban oldugummm iyi ki var derim . Beni herbesin yanında elestirirse ortalığı yıkardim beğenmiyorsan dört ay kalmasaydin keşke de bizde bir huzur bulsaydik derim ve oradan kalkarım eşyalarını toplar giderler. Konuda en büyük suçlu sen oluyorsun . Sen kendini de aileni de ezdirmissin . Neden yani sebep nedir ? Bak yine aynı noktaya geliyoruz kocam da kocam paşam da paşam olduğu için . Başkalarının davranışı senin kendine verdiğin değerin bir yansımasıdır
Bu ego değil ki kibir bildiğiniz gayet de suçlayabilirim. Ben kimsenin bir şeyini öne koyup kendimi üstün tutmam , o yapıyorsa onun edepsizliğidir. Zaten yoğurda yorum yaptım gayet güzel annemin eline sağlık dedim yazmadım oraya ama kadına ne desen işine gelmeyince duymuyor. İşine gelince öyle kulakları açılıyor ki. Herkesin yanında elestirince de dedim beğenmiyorsanız siz yapın ya da oğlunuz yapsın dedim cevap vermiyor takmıyor bunları yazmadım arkadaşım kusura bakma. Kendi lafını versin yeter onun için karşıdaki yirtinsa da çok da tin. Evet ortalığı yıkmadım eşyalarımı da toplamadım idareci oldum genelde ona sözüm yok yanlıştı. Ne olursa olsun ortalığı yıkmalıydım en ufak saygısızlıkta ki bir daha daha ileri seviye yapamasınlar diye. Ona katılıyorum.

Oglu kurban, annesi fail. Simdi baska kurban buldugu ve onu uzebildigi icin senin gitme/kacma ihtimaline karsi (cunku muhtemelen ayni kotu kaynana modeli kendisinde de vardi) asil kurbanin gonlunu hos tutuyor ki elinden o da kacmasin.

Su verdigin örnekler hep bunlarla alakali, esini ara sira ovup seni her firsatta yermesi keza ayni.

Benim kv boyleydi, ben kendisiyle 1 senedir konusmuyorum, ben evdeysem beni itin bi yerine sokar cikarirdi durduk yere (hicbir sey yokken suratima karsi sen delisin demisti mesela hicbir kavgamiz olmamisti kendisiyle), ben evde yoksam aynisini esime yaparmis, zaten evin ezilen cocuguna denk dusunce bu dongu kirilmazsa hem gelin hem de cocuklari da ailenin ezilen hor gorulen bireyleri haline geliyorlar.

Burada sana bosan diyenler oldu, onlara kizanlarda oldu. Ben iki tarafi da haksiz bulamiyorum ama isin ozu senin kocani ele gecirip kaynananin elinden bu gucu alman gerekiyor ve ne yazik ki bu boyle hadi ben muhatap olmuyorumla bitecek birsey degil, ondan daha guclu oldugunuzu size dis geciremeyecegini zorlada olsa anlamasi gerekiyor.

Zaten bunu kendisine yasatmazsaniz, ya omur boyu esinle birlikte ezileceksin, 9 ay sonra cocugunda buna dahil olmaya başlayacak ya da ezilmem dayanamam diyorsan bosanacak evreye gececeksin ya da kayinvalide seninde disli olduğunu gorup sana saygi duyacak. Arada sırada biraz delirmenin kimseye bi zarari olmaz.

Hani her ailede bi deli vardır ya herkes ondan korkar, kimse ona gikim diyemez (bak kesin oyle diyebilecegin bir eltin vardir) evine barkina sayıyla gider gelirler, o evde asla da hurmet gormez bi cay bi biskuviyle agirlanirlar, iste bazen bu kisi olmak haktir, cunku buna itilmissindir.

Ha sen bir karar aldin 11 gun sonra adim atacagim dedin, haklisin cunku sende korkuyorsun bu korku iklimi senide hapsetti, ki bu da oldukca normal, insan yasarken anlayamıyor, sen naif ama oldukca akilli bir kadinsin, sende kendimi gordugum icin boyle uzun uzun yazdim. Gazan mubarek olsun, dilerim düzlüğe cikarsiniz💕

Son düzenleme:
Kesinlikle katılıyorum süre de vereceğim, zaten bir daha asla böyle istemiyorum kısa süreli gelmeler dışında istemiyorum dedim. O da bir daha hiç gelmezler merak etme dedi. Ben de dedim gelmesinler birşeyi yapınca iyi yapmayinca kötü mü. Yuzdeyuz hakliyken bi de. Eşimin bazen çocuksu davrandığını düşünüyorum yani anneme babama bunu dersem küser bizi kötü bilirler adım atmazlar vs . hangi anne baba evladini siliyor adım atmıyor ki, ya da sildiler cirkeflestiler yoksaydilar diyelim anne baba olmak bana göre yerine göre evladı için sabır gosterip onun mutluluğunu oncelemektir bunu yapamayan gururu tutan zaten bencildir anne babaligina da gerek yoktur zaten , kendi anne babam bile olsa böyle
Anne baba diğer evlatlarına küsmeyip bi sizinkine küsüyorsa oda ayrı yani eşinde kendisini kullandıklarını manipüle ettiklerini anlasın. Mesela benim eşimde hayır diyemeyen biriydi yorgun argın habire ona iş söylenir diğer oğlu yorgun diye uyanması beklenirdi vs. Taki ben hayatına girene kadar, nişanı takar takmaz set vurdum. Biz nöbetli çalışıyoruz işede uykusuz gidemeyiz, işten gelincede uyumak zorundayız, herkes bunu bilerek işlerini halletmeye baksın dedim. Çünkü şöyle düşündüm eşimle aynı işi yapıyoruz o tolere ediyorsa bendende aynısı beklenecekti.
Sonra hayır diyemeyen eşim bana teşekkür etti😄😄 gerçekten bazen saf saf yapıyolar kendilerini

Bunlara nasil tahammul ettiniz gercekten inanamiyorum. Ne hakla annemin yogurdunu suzer ben orda bir cingar cikarttirdim siz herseye cok fazla taviz vermissiniz. Orasi sizin eviniz bunu basina kaka kaka gosterecektiniz bu kadar rahatlik saglarsaniz tabiki baskalarinda kalmak istemezler orda rahat edemiyoruz derler. Esinizin abisiyle konustugunada ben bile inanmiyorum siz her soyledigine inaniyorsunuz. Birseyleri yaninizda yapsin yaninizda konussun ailesiyle o zaman inanin.

Bu ego değil ki kibir bildiğiniz gayet de suçlayabilirim. Ben kimsenin bir şeyini öne koyup kendimi üstün tutmam , o yapıyorsa onun edepsizliğidir. Zaten yoğurda yorum yaptım gayet güzel annemin eline sağlık dedim yazmadım oraya ama kadına ne desen işine gelmeyince duymuyor. İşine gelince öyle kulakları açılıyor ki. Herkesin yanında elestirince de dedim beğenmiyorsanız siz yapın ya da oğlunuz yapsın dedim cevap vermiyor takmıyor bunları yazmadım arkadaşım kusura bakma. Kendi lafını versin yeter onun için karşıdaki yirtinsa da çok da tin. Evet ortalığı yıkmadım eşyalarımı da toplamadım idareci oldum genelde ona sözüm yok yanlıştı. Ne olursa olsun ortalığı yıkmalıydım en ufak saygısızlıkta ki bir daha daha ileri seviye yapamasınlar diye. Ona katılıyorum.
Duymamazlıktan geliyorsa yeterince damarına basmamissin demek ki yani kadın psikolojik üstünlüğü senin üzerinde öyle bir kurmuş ki . Sanma ki böyle insanlar sadece senin başında . Benin kayınvalidem oğlu evleneceğimiz eve önce oturdu diye gelip kalmalara başladı . Baya benim evime ben gelmeden yerleşti . Günlük kullanılan mutfak malzemeleri farklıydı mutfağın düzenini değiştirmiş haa dedim bu kadın evi kendi evi yaptı . Çok güzel . Düğünden önce eve girdim tüm kullandıkları malzemeleri topladım . Her şeyi kiler gibi kapı dışında yer var oraya koydum . Ortalığı yıktı düğünüme bile geç gelip surat asti ne oldu yılda iki gün bazen iki yılda iki gün gelip kalıyor .

Doğum yaptığımda geldi işte anlatıyor bizde küçük erkek çocuklar annelerine bakar diye . Bende cevap verdim o zaman kimse küçük oğlanla evlenmiyordu herhalde nasıl kız buluyorlardı resmen eziyet bile bile köleliğe geliyormuş diye . Annem bile kızım falan diye utandı bölmeye çalıştı lafımi. Yani net olmak önemli . O onun yaptığı terbiyesizlik diye orada bırakmak değil . Kendini de strese sokma bebekle kendine güven o ev senin evin sahibi sensin.

Ben gelin halimle kışa çözüm bulalım diye düşünüyorum eşim zaten çözüm arıyor diğerleri evlat olarak sormuyor bile. Zaman mı kötüleşti biz de huzur istiyorsak biz de mi sormamalıyız bilmiyorum.

Ben gelin halimle kışa çözüm bulalım diye düşünüyorum eşim zaten çözüm arıyor diğerleri evlat olarak sormuyor bile. Zaman mı kötüleşti biz de huzur istiyorsak biz de mi sormamalıyız bilmiyorum.

Diğerleri niye sorsun ki. Siz bakıyor,masraf karşılıyorsunuz. Eğer sorarlarsa ya anne-babalarina bakmaları gerekecek yada çözüm için para harcamaları gerekecek. Sizin sesiniz çıkmıyor diye sessiz kalıyorlar. Elinizi eteğinizi çekin. Herkes 7 ay baksın, her çocukta iki kış kalsınlar bakın neler oluyor.

Duymamazlıktan geliyorsa yeterince damarına basmamissin demek ki yani kadın psikolojik üstünlüğü senin üzerinde öyle bir kurmuş ki . Sanma ki böyle insanlar sadece senin başında . Benin kayınvalidem oğlu evleneceğimiz eve önce oturdu diye gelip kalmalara başladı . Baya benim evime ben gelmeden yerleşti . Günlük kullanılan mutfak malzemeleri farklıydı mutfağın düzenini değiştirmiş haa dedim bu kadın evi kendi evi yaptı . Çok güzel . Düğünden önce eve girdim tüm kullandıkları malzemeleri topladım . Her şeyi kiler gibi kapı dışında yer var oraya koydum . Ortalığı yıktı düğünüme bile geç gelip surat asti ne oldu yılda iki gün bazen iki yılda iki gün gelip kalıyor .

Doğum yaptığımda geldi işte anlatıyor bizde küçük erkek çocuklar annelerine bakar diye . Bende cevap verdim o zaman kimse küçük oğlanla evlenmiyordu herhalde nasıl kız buluyorlardı resmen eziyet bile bile köleliğe geliyormuş diye . Annem bile kızım falan diye utandı bölmeye çalıştı lafımi. Yani net olmak önemli . O onun yaptığı terbiyesizlik diye orada bırakmak değil . Kendini de strese sokma bebekle kendine güven o ev senin evin sahibi sensin.
Yok katılıyorum yeterli gelmemiş demek ki daha ağır konuşmak gerekiyor bazen. Sizin kv de baya sıkıntı yaratmış iyi yapmışsınız yaptıklarınızla. Kesinlikle evin sahibi olduğunu hissettirmek gerekiyor

Hani şöyle ya onlar benim anam babam tabi gelecekler kalacaklar burası onların da evi falan kafasında olsa bilenicem ama ne bileyim böyle olunca sanki ne tarafa çeksen o tarafa gider gibi.
Ne yapıyorsun, sanki altlarını mı alıyorsun lafı da bu kapıya çıkmıyor mu? Sen yapma bundan sonra diyip kendi yapıyor anasına işi hizmeti. Sonra da gelip yoruldum oram buram tutmuyor diyor suçlu hissettiriyor. Bak senin yüzünden annem ağlıyor da dedi. Kadın plastik kaba çiçek ekmek istemiş, kp o bana lazım deyip çekip almış elinden. Hatta bu konu uzayınca odaya kadar kovalamış ağlatmışlar. Burası bizim evimiz oğlumuzun evi demelerine gerek var mı? Hangi eş bu durumda hiç bir şekilde müdahil olmaz, babasına anasına mık demez?

Diğerleri niye sorsun ki. Siz bakıyor,masraf karşılıyorsunuz. Eğer sorarlarsa ya anne-babalarina bakmaları gerekecek yada çözüm için para harcamaları gerekecek. Sizin sesiniz çıkmıyor diye sessiz kalıyorlar. Elinizi eteğinizi çekin. Herkes 7 ay baksın, her çocukta iki kış kalsınlar bakın neler oluyor.
Kesinlikle her şey para ile ilgili. Ama para değil anne baba rahatını öncelik almak gerekiyor başka şeylere bol bol harcıyorlar buna gelince sus pus. Zaten benim şuan 6 ay oldu toplamda ne evlat ne gelin benim yaptığımı yapamaz kaldıramaz zaten. Yapmasınlar da ama evlat olarak herkes eşit şekilde duruma el.atmak.zorunda

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back