• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem ve kayınbabam gitmiyorlar her kış bizde 4 ay kalmak istiyorlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yok katılıyorum yeterli gelmemiş demek ki daha ağır konuşmak gerekiyor bazen. Sizin kv de baya sıkıntı yaratmış iyi yapmışsınız yaptıklarınızla. Kesinlikle evin sahibi olduğunu hissettirmek gerekiyor
Benim kayınvalidemun bu en normal yaptıkları bak sana o kadar söyleyeyim . Çocuk olduktan sonra daha çok costu kendileri ev bile terketti . Sebep ne biliyor musun on iki yaşındaki çocuğun kucağına vermis kızımı ben odada yokken gorunce çıldırdım . Benim zaten kaygi bozukluğum vardı çocuğumu kaybetmekten korkardım bilerek yaptı . Hamileliğim çok zorlu geçtiği halde laflariyla canımı sıktı . Çünkü hamileyken ve lohusayken kadınlar zayıf durumdalar ya. Seninki de bunun üzerinde tepinecek . Hiçbir zaman duzelmiyorlar sen kendini ne kadar korursan o yani . Çünkü hastalıklı insanlar böyledir . Küçük oğlu evlendi o geline bana yaptığının yüzde birini yapamadı . Çünkü başta benhe sen gibi çok saftim . Hiç hayatımda hoyle insanlar görmemiştim eşim desen yıllardır ailesiyle yaşamıyor her seferinde bayılan ağlayan bir anne . Biz 23 yaşındaydik ama sen 30 a gireceksin . Ben tüm bu kavgaları nişanlıyken verdim . Hala fırsat buldukça olay çıkarmaya çalışır . Dediğim gibi en zayıf gördüğü anda yine yaptı . Valla sana yazdığım kadar kaç gündür kocama yazmadım konu sahibi inşallah işe yarar. Cocugunla eşinle mutlu bir hayatınız olur . Oturun o kitapları okuyun kitaplar sizin kendinizi iyileştirmenizle ilgili eşinizin de belli ki çok ihtiyacı var

Ne yapıyorsun, sanki altlarını mı alıyorsun lafı da bu kapıya çıkmıyor mu? Sen yapma bundan sonra diyip kendi yapıyor anasına işi hizmeti. Sonra da gelip yoruldum oram buram tutmuyor diyor suçlu hissettiriyor. Bak senin yüzünden annem ağlıyor da dedi. Kadın plastik kaba çiçek ekmek istemiş, kp o bana lazım deyip çekip almış elinden. Hatta bu konu uzayınca odaya kadar kovalamış ağlatmışlar. Burası bizim evimiz oğlumuzun evi demelerine gerek var mı? Hangi eş bu durumda hiç bir şekilde müdahil olmaz, babasına anasına mık demez?
Annesine kızdı o gün ama yeterli değil ki, o gün gidin demesi gerekirdi ya da böyle olmuyor falancaya birakayim sizi demeliydi tabi ki .

Kesinlikle her şey para ile ilgili. Ama para değil anne baba rahatını öncelik almak gerekiyor başka şeylere bol bol harcıyorlar buna gelince sus pus. Zaten benim şuan 6 ay oldu toplamda ne evlat ne gelin benim yaptığımı yapamaz kaldıramaz zaten. Yapmasınlar da ama evlat olarak herkes eşit şekilde duruma el.atmak.zorunda

Kesinlikle. Sakin bir insansınız diye size bu kadar yuklenemezler. Bir sorun varsa ortak çözülür. Herkes elini taşın altına koyar.

Bunlara nasil tahammul ettiniz gercekten inanamiyorum. Ne hakla annemin yogurdunu suzer ben orda bir cingar cikarttirdim siz herseye cok fazla taviz vermissiniz. Orasi sizin eviniz bunu basina kaka kaka gosterecektiniz bu kadar rahatlik saglarsaniz tabiki baskalarinda kalmak istemezler orda rahat edemiyoruz derler. Esinizin abisiyle konustugunada ben bile inanmiyorum siz her soyledigine inaniyorsunuz. Birseyleri yaninizda yapsin yaninizda konussun ailesiyle o zaman inanin.
Kadının huyu bu diye lafını verip üzerinde fazla durmadım. Eşim de hep derdi annem ters biridir moralini bozarsa ona uyma sen istediğini yap falan derdi. Kadın her şeye baskın gelmeyi seviyor ben olay da çıkarsam bir şekilde ağlaya zirlaya baskın gelir bu diye düşündüm sanırım. Evet cok taviz vermişim bu sitede yazdikca ve yorumları deneyimleri okudukça ben de durumun vahematini daha iyi görüp sancilandim zaten.

Benim kayınvalidemun bu en normal yaptıkları bak sana o kadar söyleyeyim . Çocuk olduktan sonra daha çok costu kendileri ev bile terketti . Sebep ne biliyor musun on iki yaşındaki çocuğun kucağına vermis kızımı ben odada yokken gorunce çıldırdım . Benim zaten kaygi bozukluğum vardı çocuğumu kaybetmekten korkardım bilerek yaptı . Hamileliğim çok zorlu geçtiği halde laflariyla canımı sıktı . Çünkü hamileyken ve lohusayken kadınlar zayıf durumdalar ya. Seninki de bunun üzerinde tepinecek . Hiçbir zaman duzelmiyorlar sen kendini ne kadar korursan o yani . Çünkü hastalıklı insanlar böyledir . Küçük oğlu evlendi o geline bana yaptığının yüzde birini yapamadı . Çünkü başta benhe sen gibi çok saftim . Hiç hayatımda hoyle insanlar görmemiştim eşim desen yıllardır ailesiyle yaşamıyor her seferinde bayılan ağlayan bir anne . Biz 23 yaşındaydik ama sen 30 a gireceksin . Ben tüm bu kavgaları nişanlıyken verdim . Hala fırsat buldukça olay çıkarmaya çalışır . Dediğim gibi en zayıf gördüğü anda yine yaptı . Valla sana yazdığım kadar kaç gündür kocama yazmadım konu sahibi inşallah işe yarar. Cocugunla eşinle mutlu bir hayatınız olur . Oturun o kitapları okuyun kitaplar sizin kendinizi iyileştirmenizle ilgili eşinizin de belli ki çok ihtiyacı var
Çok teşekkür ederim benzer yollardan geçmişiz zaten siz kendinizden anlatınca daha iyi anladım. Bilerek canımı acıtmak istiyor bazen biliyorum o an kendi üstünlüğünü kurmak istiyor ama ben onla uğraşmak yerine onu yoksayarak çözmeye çalışmışım o da bunu fırsat bilip daha da yayılmış, dinsizin hakkından imansız gelir hesabı ben de onun cirkefliğine aynı şekilde karşılık vermeliyim. Şuan elime fırsat geçmiyor hamileligin başındayım diye mık demiyorlar. Bıraktı cirkeflik işini ama ilerleyen süreçlerde bir şeylere karışırsa ya da zorbalamaya devam ederse kesinlikle ben de aşırı tepki göstereceğim elime bir fırsat geçsin onu bekliyorum. Tamamdır kitaplara da bugün bulduklarımı indirip bakacağım ekran görüntüsü aldım çok teşekkür ederim💚

Ben ilk mesajlarimda şey yazmıştım gelip gidip burda zehirini akıtacak sadece konu sahibi diye ;) 11 gün günlük dizi şeklinde okuruz artık kolay gelsin size
Yaa yok zehir akıtmak için yazmıyorum soranlar oluyor açıklama ihtiyacı hissediyorum ama hamilelikten dolayı ara verip buraya girmemeyi olayı çözünce gelmeyi düşünüyorum 🥹

Ağrım var diyince geri vites yapmış demek ki işe yarıyor, dank ediyor. Sende üzme kendini, kararlı dik dursan yeter. Çok naif iyi niyetli birisin, eşin kıymetini bilsin. Zaten A planı B planı yaptın, artık gözlemle biraz keyif çat. Stresten oran buran ağrısın miden bulansın eşine dank eder. Karnın yok diye hamile olduğunu unutuyolar.
Burası fırtına gibi ama kimsenin kötülüğüne konuşacağını bundan zevk alacağını sanmıyorum arada pütürcükler tabiki olur 😄
Evet evet zaten yazış tarzından kimin iyi niyetle kimin canımı acıtmaya çalıştığını anlıyorum yorumlarını beğendiğim ya da yorumladığım çoğu kişi sert de olsa iyi niyetli biliyorum hepsi görmüş geçirmiş değerli kadınlar benim için💚 kesinlikle bu şekil devam edeceğim iyi haberlerle gelirim umarım

Çok teşekkür ederim benzer yollardan geçmişiz zaten siz kendinizden anlatınca daha iyi anladım. Bilerek canımı acıtmak istiyor bazen biliyorum o an kendi üstünlüğünü kurmak istiyor ama ben onla uğraşmak yerine onu yoksayarak çözmeye çalışmışım o da bunu fırsat bilip daha da yayılmış, dinsizin hakkından imansız gelir hesabı ben de onun cirkefliğine aynı şekilde karşılık vermeliyim. Şuan elime fırsat geçmiyor hamileligin başındayım diye mık demiyorlar. Bıraktı cirkeflik işini ama ilerleyen süreçlerde bir şeylere karışırsa ya da zorbalamaya devam ederse kesinlikle ben de aşırı tepki göstereceğim elime bir fırsat geçsin onu bekliyorum. Tamamdır kitaplara da bugün bulduklarımı indirip bakacağım ekran görüntüsü aldım çok teşekkür ederim💚
Evet baştan bende görmezden geldim çünkü farklı sehirdeydik üstüne üstüne gitmeyince sorun çözülmüyor . Ben dört ay aynı evde yaşasam bilmiyorum müge anliya çıkardık senin kadar sabırlı asla olamam 😅

Evet evet zaten yazış tarzından kimin iyi niyetle kimin canımı acıtmaya çalıştığını anlıyorum yorumlarını beğendiğim ya da yorumladığım çoğu kişi sert de olsa iyi niyetli biliyorum hepsi görmüş geçirmiş değerli kadınlar benim için💚 kesinlikle bu şekil devam edeceğim iyi haberlerle gelirim umarım
O şirret kaynanana sessiz kalarak çözüm bulamazsın.
Sen sessiz kaldıkça iyice tepene çıkarım sanmış.
Öncelikle o mutfak senin. Yoğurduna karışamaz. Karışırsa çok sert çık.
Ve dediğim gibi kendini odana kapama, inadına git salonda sen huzur kaçır.
Hatta tv açmalarına engel olmak için işle ilgili bir bahane uydur. Sessiz olun de sen kovala odalarına.
Ama rahat edemesinler.
Şirretlikse şirretlik görsünler.
Ama rahat huzurlu oturmasınlar.
Sen tat kaçıracaksın.
Böyleleri iyi niyetten sürat asmaktan anlamaz.
Sen de onun tadını huzurunu kaçırıp sinirini bozacaksın.
Kayınvalidem senelerdir bana gelmez ama ilk seneler geldiğinde asla elini bir işe sürdürmez siz misafirsiniz sayılı gün kalacaksınız lütfen yapmayın derdim. Bozulurdu ama alırdı mesajı. Huzur verme özetle

Son düzenleme:
Oglu kurban, annesi fail. Simdi baska kurban buldugu ve onu uzebildigi icin senin gitme/kacma ihtimaline karsi (cunku muhtemelen ayni kotu kaynana modeli kendisinde de vardi) asil kurbanin gonlunu hos tutuyor ki elinden o da kacmasin.

Su verdigin örnekler hep bunlarla alakali, esini ara sira ovup seni her firsatta yermesi keza ayni.

Benim kv boyleydi, ben kendisiyle 1 senedir konusmuyorum, ben evdeysem beni itin bi yerine sokar cikarirdi durduk yere (hicbir sey yokken suratima karsi sen delisin demisti mesela hicbir kavgamiz olmamisti kendisiyle), ben evde yoksam aynisini esime yaparmis, zaten evin ezilen cocuguna denk dusunce bu dongu kirilmazsa hem gelin hem de cocuklari da ailenin ezilen hor gorulen bireyleri haline geliyorlar.

Burada sana bosan diyenler oldu, onlara kizanlarda oldu. Ben iki tarafi da haksiz bulamiyorum ama isin ozu senin kocani ele gecirip kaynananin elinden bu gucu alman gerekiyor ve ne yazik ki bu boyle hadi ben muhatap olmuyorumla bitecek birsey degil, ondan daha guclu oldugunuzu size dis geciremeyecegini zorlada olsa anlamasi gerekiyor.

Zaten bunu kendisine yasatmazsaniz, ya omur boyu esinle birlikte ezileceksin, 9 ay sonra cocugunda buna dahil olmaya başlayacak ya da ezilmem dayanamam diyorsan bosanacak evreye gececeksin ya da kayinvalide seninde disli olduğunu gorup sana saygi duyacak. Arada sırada biraz delirmenin kimseye bi zarari olmaz.

Hani her ailede bi deli vardır ya herkes ondan korkar, kimse ona gikim diyemez (bak kesin oyle diyebilecegin bir eltin vardir) evine barkina sayıyla gider gelirler, o evde asla da hurmet gormez bi cay bi biskuviyle agirlanirlar, iste bazen bu kisi olmak haktir, cunku buna itilmissindir.

Ha sen bir karar aldin 11 gun sonra adim atacagim dedin, haklisin cunku sende korkuyorsun bu korku iklimi senide hapsetti, ki bu da oldukca normal, insan yasarken anlayamıyor, sen naif ama oldukca akilli bir kadinsin, sende kendimi gordugum icin boyle uzun uzun yazdim. Gazan mubarek olsun, dilerim düzlüğe cikarsiniz💕
Ne güzel yazdınız tespitleriniz de harika.♥️Zaten onun karşısında susmak ya da odadan çıkmak değil karşısında dikilip sen şunu yapamazsın şunlara dikkat edeceksin diyip gerekirse bağırıp çağırıp ağlatıp yine de karşısında haklı bir şekilde dimdik durmak gerekiyormuş bunu daha iyi anladım. Deli ya da çirkef olmak kesinlikle hakkının yenmesinden bin kat daha iyi. O yüzden her satıra katılıyorum. Fikirleriniz desteğiniz için çok teşekkür ederim 🫶🏻🌷

Evet çok mantıklı geldi şuan bana bu. Eşim annesinden baya cekiniyor Annesi çok baskın biri zaten ailede kbden önce onun sözü geçer herkes ona uyar. Kimseyi beğenmez herkesi eleştirir. Hatta o kadar eleştirir ki odadan çıkınca arkamı dönünce kesin benim hakkimda bişey dedi derim bazen. Küçük bı ornek bir kere annem bana yoğurt mayalamış kendi evden getirmişti kv de bizdeydi annem gidince tadına baktı bu olmamış kotu dedi tadına baktım gayet mükemmel. Neyse 2 gün sonra bu baktım annemin yoğurdunu süzmus tülbente eksiydi sevmedim diyo. Eksimemisti ama. Yoo çok guzeldi niye süzdün dedim duymamazliga verdi. Başka zaman da kendi turşusundan getirmisti annem onu açtım yine dedi hiç güzel değil benim tursum kadar güzel yapan kimseyi görmedim dedi. Uzattım yorumu ama yani baskın, beğenmeyen, eleştirel biri Kb küfür etmez kv eder. Konuyla alakası var mı bilmiyorum ama bazen beni de kıskandığını düşünüyorum. Beni de yemek ev temizligi vs herkesin yanında eleştirir oğlundan onay almaya çalışıyor gibi bilmiyorumm
Ben bu yoruma kadar sizin on gün sonra bir şeyler yapabileceğinize inanmıştım lakin diğer arkadaşlara katılıyorum siz hiçbir şey yapamazsınız. Bence kayınvalideden zevk almaya bakın çünkü kaçış yok. Çünkü sizi de kaç abilecek irade yok. İnsan annesinin gönderdiği bir şeye kayınvalidesinin laf etmesine izin verir mi ya?

Yani odaya git çabuk kov diyenler oldu. Bilmiyorum kültür olarak bana uygun gelmedi kovmak. Yani düzgün dille konuşmayı daha denemedim onlarla. Esime attım topu. O yüzden dedim kovmaya gelmeden önce daha başka yapacağım şeyler de var
İki yıl üzerinize tünemişler, geçen sene kavga çıkmış hala yüzsüz yüzsüz baş köşeye geçip hizmet beklemişler, yetmemiş hamile hasta bulantılı halinizle halen de gözünüzün içine bakmaktalar. Şimdi kovulmayıp ne zaman kovulacaklar bilemedim. Kültürünüzde aile kovmak yok ama hamile kadından hizmet beklemek var, huzur bozmak var, güçsüz sessiz gördüğünü ezmek var. Kültür dediğiniz böyle bişey işte. O kültüre göre huzur bulup saygı görmeniz için karnınızdakinin büyümesi lazım. Ha siz 11 gün bekleyin randevuyu, onu da besbelli son anda uydurdular ya neyse artık.

O şirret kaynanana sessiz kalarak çözüm bulamazsın.
Sen sessiz sandıkça iyice tepene çıkarım sanmış.
Öncelikle o mutfak senin. Yoğurduna karışamaz. Karışırsa çok sert çık.
Ve dediğim gibi kendini odana kapama, inadına git salonda sen huzur kaçır.
Hatta tv açmalarına engel olmak için işle ilgili bir bahane uydur. Sessiz olun de sen kovala odalarına.
Ama rahat edemesinler.
Şirretlikse şirretlik görsünler.
Ama rahat huzurlu oturmasınlar.
Sen tat kaçıracaksın.
Böyleleri iyi niyetten sürat asmaktan anlamaz.
Sen de onun tadını huzurunu kaçırıp sinirini bozacaksın.
Kayınvalidem senelerdir bana gelmez ama ilk seneler geldiğinde asla elini bir işe sürdürmez siz misafirsiniz sayılı gün kalacaksınız lütfen yapmayın derdim. Bozulurdu ama alırdı mesajı. Huzur verme özetle
Evet katılıyorum ben odama çekildikçe onlar sınırları genişletip yeni cepheler açıyorlar bunu da daha iyi fark ettim. Şöyle düşünmüştüm odaya çekilirsem istenmediklerini anlarlar giderler ama anlaşılmıyor aksine rahat gelen giden yok uzan keyif yap istediğini izle o moddalar..hiç gelinin beli ağrır mı yatak odasında bazen oturmak dinlenmek istemez mi diye düşünmediler doğal olarak. Kesinlikle yayılıp en ufak bir ters cümlelerine cıngar çıkarmaya hazırım şu ara özellikle. Umarım elime bir fırsat geçer de iyice sinir atarım..yorum için çok teşekkür ederim

Ben gelin halimle kışa çözüm bulalım diye düşünüyorum eşim zaten çözüm arıyor diğerleri evlat olarak sormuyor bile. Zaman mı kötüleşti biz de huzur istiyorsak biz de mi sormamalıyız bilmiyorum.
Tatlım ortada bir sorun yok ki? Evinde kliması , elektrikli radyatörü, her odada ayrı ısıtıcısı olan 82 yaşındaki anneannem kuzine yakıyor , belin ağrır ne gerek var diyenlere karışmayın seviyorum, çıtır çıtır yakıyorum, elim ayağım tutuyor size ne diyor... Üstelik teyzemle birlikte yaşıyor, ona bile elletmiyor, o da saldı artık.... Sizinkiler külliyen keyfi kalıyor, ortada bir sorun, çözülmesi gereken maddi bir problem, duyarsızlık felan yok ve senin dışında herkes bunun farkında, o yüzden kimse karışmıyor, farkında değil misin?

Ben olsam alırdım o süzülmüş yogurdu çöpe atardım. Neden böyle yaptığını sorduğunda da ben böyle sevmiyorum derdim kestirip atardım. Neyi nasıl seviyorsa tam tersini yapmalısın. Çok sinir oldum yemin ederim. Benim görümcem benim evimde kalmıştı yine böyle aylarca senin gibi baktım benden izinsiz bir şeyler yapıyor hemen söyledim benden izinsiz bir şeylerin yerini değiştirme bana söyle dedim. Yani 3.04 gündür akıllanmışsın yemek falan yapmıyorsun tebrik ediyorum lakin bu insanlar bu sene iki aydır oradalar ve geçen sene de dört ay kalmışlar. Ya ben anlamıyorum sana nasıl aydınlanma gelmedi bu süre zarfında? 3.04 gün önce ne oldu da bir anda aydınlandın?

Konu sahibinin anlamadığı şu, kendisi bir aksiyon almazsa hiçbir şey olmayacak. Eşi anne babasına gidin diyemez, başkasının evine de bırakamaz. Bu seneyi böyle atlatır, bebek doğunca bebek görmeye geldik deyip iyice çöreklenirler diye düşünüyorum. Su akar yolunu bulur konu sahibi. Ya susacaksın ya da bir gün delirip hepsini kovacaksın, eşin ya seni tutacak ya da annesini. Babanın evine gitsen eşin seni geri getirir mi bence bunların hesabını yap. Ayrıca pasif agresif tavırlarla sadece kendini yıpratırsın.

Ben olsam alırdım o süzülmüş yogurdu çöpe atardım. Neden böyle yaptığını sorduğunda da ben böyle sevmiyorum derdim kestirip atardım. Neyi nasıl seviyorsa tam tersini yapmalısın. Çok sinir oldum yemin ederim. Benim görümcem benim evimde kalmıştı yine böyle aylarca senin gibi baktım benden izinsiz bir şeyler yapıyor hemen söyledim benden izinsiz bir şeylerin yerini değiştirme bana söyle dedim. Yani 3.04 gündür akıllanmışsın yemek falan yapmıyorsun tebrik ediyorum lakin bu insanlar bu sene iki aydır oradalar ve geçen sene de dört ay kalmışlar. Ya ben anlamıyorum sana nasıl aydınlanma gelmedi bu süre zarfında? 3.04 gün önce ne oldu da bir anda aydınlandın?
Kadınlar klübüne yazdı aydınlandı işte asdfkajag

konu sahibi sen sadece sana sokulan laflara yapılan eleştirilere cevap veriyorsun. Misafirin ister iki günlük olsun ister iki aylık olsun böyle şeyler söyleyemez yapamaz. Benim anneme laf eden ben daha güzel yapıyorum diyen kayınvalideye “hem benim evime gelip hem de anneme laf mı ediyorsun utanmıyor musun“ derdim.
Yani şunu söylemek istiyorum susup odalara çekilmek hiçbir iş yapmamak pasif agresif bir tepkidir ve hiçbir işe yaramaz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back