• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem ve kayınbabam gitmiyorlar her kış bizde 4 ay kalmak istiyorlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O gün çıkıp gitmedim diye hayıflanma canım o gün evet ev ev üstüne olmaz kendi evimde rahat edemiyorum gitmenizi istiyorum demeliydin... Hala daha kendi evinden çıkıp gitmeni mantıklı bulmuyorum. Çok istiyorsa eşin anne babasını alıp gidebilir. Kendi alanını korumaya çalışıyorsun ama aynı zamanda gitmeyi düşünerek alanını onlara elinle veriyorsun. Ben eşinin tartışmanızdaki tavrından sen gidince gel diye onları göndereceği hissiyatını almadım. Bence bunun yerine yüzlerine direk olarak eve geliyorum yatak odasından başka özel alanım kalmıyor. Şu koltuğa geldiğimizden beri bi rahatça oturamadım. Geçen sene de aynısını yaptınız. Ben bundan sonra bunu kabul etmek istemiyorum. Burası benim evim ve ben sırf anne babasınız diye kırmak istemesem de benim evimmiş gibi hissetmiyorum. Falan gibi alanınızı işgal ettikleri mesajını vermenin daha doğru olduğunu düşünüyorum. Yine de sen bilirsin tabi.
Evet yüzlerine demedikçe anlayacak tarzda değiller, evet gitmek konusunda da haklı olabilirsiniz ortam boş kalmış oluyor benim gelmemi bekleyebilirler tuhaf şekilde

Hiç bir emeği boşa gitmez zaten her türlü kötü gelin ve her türlü hakkında kötü konuşuyorlardir
Soğuk evlerine değil kardeşlerine gitsinler diyorum kardeşleri değil de evlerini seçerlerse zerre umrumda değil kendi seçimleri yüzünden bi bana bir şey soyleyemezler

Evet yüzlerine demedikçe anlayacak tarzda değiller, evet gitmek konusunda da haklı olabilirsiniz ortam boş kalmış oluyor benim gelmemi bekleyebilirler tuhaf şekilde
Evet malesef sizin evden gitmenizi anlayacak kapasiteleri yok malesef. Dümdüz söyleyeceksiniz tek çözümü bu bence.

Evde birileri varken nasıl hamile kalabildiniz bu durumda olucam ve bu işe ses çıkarmayan kocamın gönlünü eylicem. Ananlar gidene kadar yanıma yanaşma derdim. Hamileyim der hiçbir iş yapmazdım baktım hala yüzsüzlük yapıyorlar. Ev sizin ben anama gidiyorum der çıkar giderdim onlar evine dönene kadar. Eşiniz çok rahat anası yanında yemeği hazır, evi temiz, gece gönlüde hoş tutuluyor, yakında bebeğide olacak anasının bakacağı neden anamı yollayayım ki, karım iki iş yapıyor zaten hizmetçi diye aldık niye başımı ağrıtıp birtanecik anamı kırayım elin kadını için diye düşünüyordur. Kendi değerin varsa gözünde çık git o evden..
Yıllık iznim bitmeden kullanmak istedim aralık ayında tatildeyken plansız hamile kaldım.

Aile huzurum icin hizmet ediyorum diyorsunuz da aile degilsiniz ki. Aile olmayi cok yanlis anlamissiniz. Bir anlik cinnete bakar bu is. Hazir hamilelik hormonlarinizla guzel bir cinnet tum kapilari kapatir. Esinize diyecek bir lafim yok, koca olamamis henuz. Hamile esini dusunmeyen adama adamda demem de neyse...

Konu sahibi, ben yüzsüz ötesi kv yüzünden boşanmıştım, eşin şimdilik ikili oynuyor, bebek olduktan sonra eşin sana daha çok yüklenecek, burası annemin babamın evi diyecek gibime geliyor , sen eşine boşanacağım dedin misal, sözünün arkasında durabilecek misin ? Eğer ayrılmayı göze alamıyorsan hiç kavga gürültü etme, huzurunu bozma. Ama ben böyle yaşayamam diyorsan bebek doğmadan restini çek çünkü bu insanlar senin sabrını en üst noktasına kadar zorlayacaklar. Bir de bunu yazın halletmen gerekirdi. Şimdi gitsinler diyorsun ama eş ailesini buz gibi eve gönderen vicdansız gelin olacak bu kadar emeğin de boşa gidecek, senin yerinde olsam çok bulantım var deyip annemgile giderim.
Dogumdan sonra eşimin yuklenecegini düşünmemiştim böyle olmaları korkunç erkeklerin😡 Yok arkasında dururum çünkü cidden bıktım eşim diyor biz de onlara gidiyoruz hiç mi gitmeyelim ya en uzun taş çatlasa 1 hafta kaldım onda da bunaldım gitmek istedim. Yani her şeyi karşılıklı görüyorlar sen bize geliyorsan biz de sizde istedigimiz gibi kaliriz mi anlamadım. Yani anne baba ya her türlü özel alana saygı duyması gerekiyor ben bile yasli başlı insanlar gelin diye çağırıp durdukları halde özel alana saygi duyup biraz kalıp çıkıp gidiyorum. soğuk evlerine değil de kardeşlerine gitsinler,kardeşleri değil de evlerini seçerlerse zerre umrumda değil kendi seçimleri yüzünden bi bana söyledikleri şeyler de şuan umrumda değil dediğiniz gibi keşke yazın halletseydim😣

Kesin Ankara nın köyleri de mi?Çok duydum 4 atanın hakkı bir lafını çünkü.Ne münasebet beni dogurana sorumlulugum var 4ataya niye olsun saçmalık
Hiç işte. Bana ne hakları geçmiş ki anamla babamla hakları bir olsun. Anca gelini sömürsünler. Dinde de yok öyle bi şey. Gelin damat kaynana kayınbabaya bakmak zorunda değil. Kendi evlatlarının sorumluluğu. Ama bizim kültürden geline kalmış o iş

Arkadaşım konuna daha yazmayayım dedim ama duramadım yani eşiniz artık bizimle kalamazsiniz eşim istemiyor dedi sizde tavrınızı belli ediyorsunuz onlarda hala daha bir hafta daha diyorlar öyle mi birde size şirinlik yapıyorlar bir haftaya başka çözüm bulurlar kalmak için azıcık gururları olsaydı (hakaret olsun diye demiyorum) hadi rahatsızlık verdiklerini düşünmediler anlamadılar artık bu konuşmaya başkası olsa gider o köydeki evde kalirlardi
Aynen malesef ben olsam kontrole kadar gideceğim evladıma hemen gider gerekirse geri arabayla gelip kontrolü olur sonra geri giderdim. Bir saniye durmazdim. Beni mi ciddiye almıyorlar eşimi mi pasif görüyorlar bilmiyorum. Kaç kere dedi eşim bilmiyorum üstü kapalı dedi üstü açık dedi bence gidin dedi. Yok onemsemiyorlar çok tuhaf. Benim işleri bırakmam ise yaradı bi tek aynen biz gidelim demisler ama diyip uygulamama ihtimallerinden de korkuyorum. Bi de anlamadığım kv ağlıyor ya nerde fırsat bulsa. Anlamıyorummm çaresiz gibi davranıyor halden anlayan yok demiş ağladığı gün mesela. Niye böyle diyorsun ki senin çaren mi yok ya tek çaren biz miyiz kaç tane eşek kadar çocuğun var hepsinin evi yasantisi düzenli neden biz yani ay bayilcam yani artık. Kusura bakmayın konuyu uzattım da ağlaması beni aşırı tilt ediyor gram üzülmüyorum..

Kızları var hatta bir kızının kaynanası da yanında kalmış onlara ah ediyordu anlatırken rahat vermediler kızıma huzur kaciriyorlar diye. Ama dediğine göre onlar kotuymus kendilerinin kimseye zararı yokmuş gelinler şükretsinmiş ne Kaynanalar varmış, böyle bir ifade kullanmıştı bir kaç kez
Kızının kaynanasına sorsan o da çok iyidir deseydiniz. Herkesin iyisi kendine. Çok iyiyseniz madem gidin kızınızda kalın demenin zamanıymış

Hala neden gitmiyorlar? O kısmı anlamadım ben. Sadece onların yüzsüzlüğü mü eşinin basiretsizliği mi? Ben annemle yaşıyorum. Annem bir kere ima etse ben 2 çocuğumu da alıp giderim. İlginç gerçekten
İkisi de galiba , ya da beni de takmiyorlar galiba idare etsin biz gelinken bilmem neler yapardık diye düşünüyor olabilir. Kv kendi kvsine anlattığına göre 10 yıldan fazla ölene kadar bakmış başka kimse bakmamış ya da baksa da kendi kvsi dönüp dönüp benim kvye gelmiş burda daha rahatım diye. Ondan dolayı kv ben bunları bunları yaptım şimdiki gelinler rahat en azindan tek kışın geliyoruz diye düşünüyor olabilirler yanlis şekilde. Favori evlat sorunsalı sanırım😡

Aynen kesinlikle ona ağladı annesi. Ama bunda merhamet edecek bir şey yok sonuna kadar ben haklıyım ya yeni evli olduğum halde yıllardır evli olan kisilerin yanına gitmektense alışkanlıklarına devam ediyorlar. Akşama kadar aglayabilir umrumda değil malesef beni düşünmeyen hamile halimle hizmet ettiren birini düşünmeyecegim ki evladı da ben degilim eşek kadar evli barkli bir sürü cocigu var onlar dusunsun
Hemende gozyaslari burnunun ucunda dokulmeye hazir. Bekliyorlar ki ogullari gorsun kiyamasin. Daha defol git evine tek gözlü odada olsa ev evindir. Başa belanolmuslar ya. Gercekten gecen senelere kadar yaslilar evin bereketi derlerdi ahir zmaan bunlarida vurdu geliyolar hepsi geline damata huzursuzluk vermeye. Yahu eskisi gibi degil insanlarin gucu yok. Lafa gelince hemen yok herseyin makinesi var bizim gibi yoruluyormusunuz. Ya banane senin asirlar once kalan zamanindan. Yediklerimiz dogal degil. Aldigimiz maaslar maas degil cocuklarimiz internet cocugu izlemeden yemek yemiyorm disari cik bin stres var. Herkeste kanser kulunc agrilari sttes migren var. Senin zamaninla bu zaman bir mi? Belki izin gunumde ben 12 yebkadar yatmak istiyorum ama sen varsin diye erken kalkmak zorundayim. Kalksam kendime haksizlik kalkmasam dedikodumu yapacaksin esimle arami bozacaksin. Yine diyorum konu sahibi bu iste birilerinin cani sikilicak ki cozulebilsin. Tavrini devam etmessen yanarsin. Ama bunlar baya yizsuz gibi sanki seneye hicbisey olmamis gibi gelecekler. Yada bir kardese gidip bir hafta sonra diyebilirler kocana aglayip biz rahat edemiyrouz diye. Eşin ikna olacak biri sana diyimm benim esim gibi pasif gerizekali. Ben tam 6 aydir ailemin evindeyim bu konuyu cozmedigi icin. Hala diyorki seneye yok cozdum isi asla gelmeyecekler. Simdi gitsinler o zmaan dedim. Bak bunlar yalanci sakin kanma. Sagliginla bebeginle odeme. Hayata su açidan bak ben oyle yapiyorum.su salak sacma esim ve ailesi benim guzel canim bebegimden degerli olabilir mi ? İmkansiz. O yuzden bana sikinti verdiler ama bebegime bunu yaptirmam

Ay cok can sıkıcı konu. Hamile biri olarak empati yaptikca sinirleniyorum. Kendi ailenizi davet edin, k.valideyle k.pederede ailemi cagirdim, hazir cumburcemaat yasiyoruz onlarda gelsin tam olsun deyin. Sizin odanizi salona tasiyacagim, artik siz evi sahiplendiniz nasilsa ayip olmaz size ailem o odada kalsin. Hamileyim annem daha iyi bakar bana diyin.

Kocanizda ilginc. Yuzlerine soylersen birdaha gelmezler ne demek, zaten gelmesinler diye soyleyeceksiniz. Cokta lazimdilar.

Konu sahibi boşanmaya niyetliysen aç bir dava, çekip gitmezlerse boşan. Ha kocan akillanir da onları hemen yollarsa çekersin dilekceni. Başka yolu yok
Konu sahibi doktor kontrolünü bekliyor
İnsallah kaynı ile yaşayan konu sahibi gibi üyelik iptali yaptırıp yaşamaya devam etmez bu kötü durumu

Burda gerçekten herkes onun haklı olduğunu söyledi ve çözüm yollarını sundu

Saçma sapan bir meseleden başladı ama anlatıyım🥹İş çıkışı eve gelmiştim ekilmesi gereken solmaya başlayan suda bir çiçek vardi onu ekiyim diye plastik bir kabı yıkıyordum toprağı falan hazırladım sonra kv geldi bu kap bana lazım dedi elimdeyken hisimla çekti. İcine bir şey koyacakmis. İşten geldiğim için ben de yorgun arginim zaten her şey hazir başka kap buluruz ona ekiyim şimdi de dedim o da yook olmaz diye boyle eli ayağı titreyerek hisimla gitti götürdü ben de o an sinirlendim ben niye bu tarz insanlarla ugrasiyorum diye. bi de evde ıvır zıvır bir sürü seye karışan biri yemeği şöyle yap şunu şuraya koy sunu kaldır vs diye yorumlayan biri o an müdahale edince moralim dustu enerjim sıfırlandı. İceri gittim çıkmadim zaten yorgundum. O gün de benden habersiz eşimin kardeşlerinden biri geldi yemekli, yemek hazirlamadim eşimin kardeşinin sevdiği bir şeyi kv kendi hazırlamış benim haberim yoktu. Sonra içerdeyken eşim ne oldu niye yardim etmedin vs diye sorguladı ben de öyle sinirim bozuldu diye anlattım. Neyse yemeğe gel sonra konuşuruz dedi. Mutfakta sofrayı kurarken kv ile tek kelime konuşmadık sonra eşim bunu fark edip sinirlendi dolap kapaklarını falan çarptı kv de bunun üzerine aglamaya başladı. Bana bakarak ben ne yaptım sana sen bizi istemedin hiç zaten bilmiyor muyum sanıyorsun gidicem istemiyorum hicbiseyinizi diyerek ağladı bunun üzerine konuyu nasıl acitasyona cevirebildi diye şok içerisinde kaldim eşim de oturdu annesini teselli etmeye başladı ben öyle kaldim sonra o akşam kv ile hiç konuşmadım misafirler gidene kadar da yüzüne bakmadım sonra gittim uyudum. Ertesi gün işteyken eşim aradı annem agladi sabaha kadar uyuyamamış o hasta sen cevap vermeyince çok üzülmüş gidince konuş vs dedi. Ben de ben haklıyım orası benim evim bir seylerle uğraşırken bana karışmaması lazım dedim konuşmak istemiyorum dedim. Eve gidince ortam gergindi hissettim bu durumdan da rahatsızlık duydum gidip en azından anne birseylerle uğraşırken bana müdahale etme vs diyeyim dedim. Kadının yanına gittim gitmez olaydım. Kendini dün çok sıkmış galiba ben susunca anne dedigim an seen nasıl böyle davranirsin senin yuzunden bir damla uyku uymadim ben gece boyu ağladım vs diye bağırmaya başladı ben de yeter konuşmak istemiyorum dedim odama geçtim peşimden bağırarak koştu seeen cahilsin ben senin cahilliğini kabul ettim ama o yaptığın nasıl bir saygisizlukti nasıl susarsın biz sana ne yaptık sen gitmemizi istiyorsun diyerek avazı çıktığı kadar bagirdi. Ben de odada köşeye sıkıştım resmen aglamaya başladım bu ne siz bana böyle davranamazsiniz yeter ya yeterrr diye çığlık attım gitmek istiyorum yeterrr dedim sonra kayınbaba geldi kvyu tuttu kolundan çekip zorla götürdü hala giderken bana saygısız bu nasıl insan falan diye saydirdi. Ben eşim gelene kadar çıkmadım biraz ağladım sonra eşim gelince geldi durumu anlattım ağladım vs beni haklı buldu gitti annesiyle konuştu annesi demiş ben haklıyım bilmem ne yine de annesine kızdı ama kadın hemen ağlamaya müsait istemiyorsaniz gideriz diye ona da ağlamış. Sonrasinda eşim sen sonuna kadar haklısın idare falan dedi gel yemege geçelim dedi. Neyse yine de geçtim orda da kv hiç bı şey olmamış gibi bana iş buyurdu tabakları ver kızım şunu koy sofraya vs. O gün öyle yaşandı. İşte şimdi diyorum ben neden o gün çıkıp gitmedim büyük bir hataydi:((
Asla ağlama sikayetle çözülecek bir olay değilmiş haklısınız. Karşıda sürekli annesi de ağlıyor çünkü... ancak eşinizle de aynı tartışmaları yaşayacaksınız ki çözülsün.. Bende aynı esimle de kavga ede ede hayatımı düzene koydum.. Asla annelerine babalarına birsey diyemezler.

İkisi de galiba , ya da beni de takmiyorlar galiba idare etsin biz gelinken bilmem neler yapardık diye düşünüyor olabilir. Kv kendi kvsine anlattığına göre 10 yıldan fazla ölene kadar bakmış başka kimse bakmamış ya da baksa da kendi kvsi dönüp dönüp benim kvye gelmiş burda daha rahatım diye. Ondan dolayı kv ben bunları bunları yaptım şimdiki gelinler rahat en azindan tek kışın geliyoruz diye düşünüyor olabilirler yanlis şekilde. Favori evlat sorunsalı sanırım😡
Kendisi çeken insanın halden anlaması gerekirken ben çektim o da çeksin düşüncesine giriyorlar. İnsan olsalar ben çektim çektirmeyeyim derler.
Annem babaannemdem çok çekti ama yengeme karşı melek gibiydi hiç demedi ben de onu üzeyim diye. Vefat ettiğinde yengem çok ağladı. Arkasından ağlanacak insan olmak varken oh öldü de kurtulduk denilen insan olmayı tercih ediyorlar

Konu sahibi doktor kontrolünü bekliyor
İnsallah kaynı ile yaşayan konu sahibi gibi üyelik iptali yaptırıp yaşamaya devam etmez bu kötü durumu

Burda gerçekten herkes onun haklı olduğunu söyledi ve çözüm yollarını sundu
Çalışan kadın bunu niye çeksin ya? Hamile kalması kötü olmuş, çocuk elini kolunu bağlayacak ama bu ortam asıl çocuk için fecaat olacak. Umarım ciddiyetini anlar da hemen çocuğu ve kendisini kurtaracak bir aksiyon alır.

Kvnin yemek yaptığı zamanlar oluyordu ama çok sık hastalandığı bir yerleri agridigi için çoğunlukla bana kaliyordu, bi de yemek en kolayı yapmasın oonu yaptığı gün de her gün berbat olan mutfağı ben topluyorum evi temizleyemiyorlar süpürge vileda falab ağır diye kaldırıp indiremiyorlar onlar da zaten bende, yardım edilmiyor bana eziyet. Ama her seye yardım etseler de ben istemiyorum evde az kişi olunca da evim yavaş kirleniyor ben kendime yetiyordum bir şekilde. yani ara sıra yaptığı yardımı kılıf haline getirme durumları oluyor bazen , dediğiniz gibi sıra annemlerde falan demek lazım bizimkiler aile değil mi 😑
bu arada eşiniz hiçbişey yapmaz mı?
sil süpür çamaşır bulaşık falan
burada da sorun var

böyle herşeye koşturursan seni cepte görür ve ailesi kalmaya devam eder
kv kp e aynen böyle devam edin

Kv. Ve kp. İn yaşları kaç?

Kendisi çeken insanın halden anlaması gerekirken ben çektim o da çeksin düşüncesine giriyorlar. İnsan olsalar ben çektim çektirmeyeyim derler.
Annem babaannemdem çok çekti ama yengeme karşı melek gibiydi hiç demedi ben de onu üzeyim diye. Vefat ettiğinde yengem çok ağladı. Arkasından ağlanacak insan olmak varken oh öldü de kurtulduk denilen insan olmayı tercih ediyorlar
Ah bir bilsem.. :( Annenize Allah rahmet eylesin,başınız sağolsun..🤲🏻

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back