Kayınvalidem ve kayınbabam gitmiyorlar her kış bizde 4 ay kalmak istiyorlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Damadın evinde neden uzun kalınmaz çünkü damat para getiriyor eve o yüzden yük oluruz, diğer türlü oğlan evin reisi parayı o getiriyor yediriyor faturasını ödüyor vs mantığı. Bu mantıktaki insanlar hastalık durumunda gelinin işten çıkmasını bile beklerler

Eşinize net bir şekilde tavır koyun bir seçim yapmak zorunda onlar buradayken ben burada olmayacağım aılemin yanına gidiyorum deyin. Bu ne sacmalık kbakmayın da kocanızda iş yok. Ne kardeşlerine ne anne babaya söz geçiremiyor. Şaka gibi

Çok tatlısınız bir saat bile beklemek istemiyorum da randevu erkene alinirsa onu isticem aklıma o geldi bı sorayım eşime

Çok tatlısınız bir saat bile beklemek istemiyorum da randevu erkene alinirsa onu isticem aklıma o geldi bı sorayım eşime
Önce siz bakın o bölüme başka randevu var mı diye mhrsden çıkar ki buna gerek yok aynı şehirdeki çocuğuna gitsin 1 hafta kalsın. Oradaki insanlarıda boğmadan diğer şehirdekine geçerler.
En son kardeşleriyle konuşmazsa kocanız siz hepsine söyleyin hepsi anlasın onlarada gidileceğini. Mecbur çözüm bulacaklar. Dağ başında elektriksiz köy değilse elektrikli çalıştırsınlar bi odayada klima koyun tamam işte. İglo değilse ev ısınır.
Seneye bebek küçük olacak direk emrivaki olmadan kesin önünü, yazdan çözüm bulsun kardeşler

Yahu anneniz yok mu anneniz nerde
Bakın ben kizimin sınav zamanı iki hafta üst üste hafta sonu kızıma gitti kayinvalidesi diye uyardım çünkü benim yavrum evde biri varken çalışamıyor yanlış anlamayın yemegi çayı vs zaten kayinvalide yapıyor ama yani çalışamıyor çocuk
Böyle şeyleri gelin halletmez anne halleder bir defa söyledim sınav zamanı ziyaret etmeyelim cocuklari dedim o oldu bir daha da sormadan etmeden gitmediler tatlı tatlı gidip döndüler siz niye kendinizi paspas ediyorsunuz girsin devreye anneniz geç bile kalmış

Evet işte kendi keyifleri için gelinin hayatını harcıyorlar.

Benim eski eşin ailesini hatırladım da annem böyle deseydi kıyameti koparırdı pislik eski kv. Tr’de ortalama bir Türk ailesi ancak kovulmadan anlar.

bir daha böyle komuştuğunda çattt diye yapıştırın sizde lafı
yoooo ne alaka çocukları bakar ne gelin ne damat
dinen de böyle bir sorumluluk yok diyin

bu arada eşiniz gelince yemek yok olunca geriliyor mu anlamadım
hiç yapmayın ya da az yapın.. mideniz bulanıyor Allah Allah

Hr sene 4 ay ne ama ya insan gittiği yerde rahat edemez ev sahibi evinde rahat edemez ne insanlar var nasıl bu kadar genişler anlamıyorum

Allah'ım insanlara biraz empati lütfen her şeyi açıklamaya çalışıyorum hiç uğraşmamam gerekirken elektrikle mesele çözülür şuan klimaları yok ama baya ısıtır bakalım bir dolassinlar diğer kardeşlerini yoksa seneye klimayı ortya aticam

Haftaya kim öle kim kala. Bence bunlar sizi oyalıyor haftaya kadar başka bir bahane bulurlar. Doktor bir daha randevu verdi derler. Bakın görün.
Ben de bundan korkuyorum doktor diğer hafta gel kontrole dedi bilmem ne dedi. O kadar ihtimali yüksek ki. Ama oyle bir şey derlerse de gidicem annemlere hatta şuan bile acaba gitsem mi diyorum

Normal zamanlarda oyle yemek olmayınca saat de geç olduğu için geriliyor. Ama şuan bahanem var normal şartlarda hazırliyordum bazen yorgunum diyip ona birakiyordum. Şimdi evet midem bulanıyor diyip yapmıyorum haftasonu hiç yapmadım bugün de aynısını yapicam

Annem aile içine karismayalim modunda bu konuda geçen yil ona çok dert yandım 4 atanın hakkı bir bu yıl gelmisler idare et seneye çözüm bulun demişti. Arayıp ya da yuzyuze söylemesi konusuna hiç deginmedik. Geçen gün oturmaya geldiler annemler babam gitmeye yakın rahatsız olmayın biz gidelim yaşlı insanlar dinlensinler vs dedi. Benim annem babam 50lerinde o yüzden yaşa saygıdan dolayı mı onu da bilmiyorum bir şey demiyorlar sormuyorlar hamilesin yoruluyor musun diye bile sormaya korkuyorlar galiba vereceğim cevaptan

Agustosun sonundan itibaren gelirler ne lohusalık bilirsin ne dinlenmek hatta buraya konu acarsin lohusayım kv kp evde yatamiyorum bir de hizmet bekliyorlar diye.Ya simdi konus ya da sonsuza kadar sus.4 ay oglun da olsa kimsede kalamazsın ya ben de sobalı evde yasiyorum ölmüyorum yani yazdan eşin ve kardesleri balkonlarina istif yapsinlar odunları kömürleri de posetlesinler durumlari varsa kalorifer döşetsinler kaloriferin külüyle ugrasamam diyorlarsa kombiyle calisan gaz yakan kaloriferler var her seyin cözümü var ne ne aymazliktır ya.Asıl mesele ısınmak da degil hizmeti seviyorlar belli ki bu isi cözdün cözdün yoksa lohusalık depreshonu seni bekliyor şimdiden söyleyeyim üst üste yasarsiniz ne anne olma sevinci yasarsin ne de keyifli bir alısma süreci

Sen söyleme eşin açık açık söylesin sen söylesen sen eşimle kötü olacaksın ki zaten olmuşsunuz da bir yemek bulaşıksa annesi yapsın siz zaten evde yoksunuz çalışıyormuşsunuz ki hiç biri olmasın kendi evlerinde aç sefiller mi yapıyorsa sende de yapsın

Kesinlikle bu durumu çözeceğim başka yolu yok, yüz verdik astar istediler astar bitti daha da istiyorlar bıktım. O yüzden bu durumu halledip buraya da yazacağım iyi haberleri insallah

Sizin adınıza çok üzüldüm. Kv de gitse bile artık sorunlarınız çözülmeyecek bunu sakın unutmayın. Eşiniz her seferinde annem gili idare edemeidm diye duratınıza vuracak her olayda kavga çıkaracak. Eltileriniz varsa görümceniz kvdeyle bir olup sizi dışlayıp dedikodunuzu yapacak. Kocanızı her sizsiz bulduklarında dolduracaklar. Her şeye hazırlıklı olun ve güçlü durun. Bunlar türkiyedeki neredeyse her ailede oluyor maalesef. Boşanmaların yüzde doksan sebebi bunlar. Kocam da artık benek var diye benden ayrılamaz kafasına girer daha eahat olur. Aman aman. Her zaman çekip gideceğini bilsinler. Gitmene izin veriyorsa kalman için çabalamıyorsa. Seni haksız buluyorsa boş ver kızım! İnan bana evli kalsan da o ömür geç mez! En azından kahırsız bir ömür geçirirsin

Hani soğuk diye geliyorlardı(soba yaktıkları için) öyle olsa çoktan eşinize klima alalım veya ısınma sorununu halledelim derdiniz .
Hala diğer kardeşleri gezsinler de seneye klima derim diyorsunuz.

Mesele ısınma değil o zaman eşiniz gelip kalmalarını istiyor , siz evlenmeden önce de büyük ihtimalle diğerlerinde kaldıkları için kotayı sizde dolduruyorlar.

Yemek ev işi yapmamakla çözülecek bir mesele değil bu, geçici çözümlerle günü kurtarıyorsunuz siz .

Evet eşim muhatap olsun eşime kıyamıyor bağırmaz en fazla ağlar, bana geçen yıl avazı çıktığı kadar bağırmıştı, o gün çıkıp gitseydim keşke

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…