• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem ve kayınbabam gitmiyorlar her kış bizde 4 ay kalmak istiyorlar

Evlenmeden önce bu konuyu konuştuk kışın kalmalarını istemiyorum dedim hatta direk o da tamam dedi klasik erkek, sonra da hiç bir önlem almadı gayet kaldılar gitmelerini isteyince de dünkü olduğu gibi beni suçladı. Bu konuyu bayadir konuşuyoruz onunla hep beni destekledi dün iş yapmayinca tükenip beni suçladı böyle de bir durum
. Kesinlikle biliyorum yani diğer evlatlara gitseler orda rajatsiz hissettirp geri buraya da yollarlar öyle de kötü insanlar. Ama ben de kabul etmiyorum hele ki gecen yıl tek bir gün bile baskasinda kalmadılar ben ömürlük hakkımı buna sabır gostererek tamamladım bile 4 ay herhangi birinde kalsınlar da hepsi birbirlerine girmezlerse bir şey bilmiyorum.
Benzer şeyler yaşamışız size şöyle söyleyeyim şimdi sizde kalmalarına rağmen siz kötüsünüz ya evinde bir gün ağırlamayan çok kıymetli olur sizin çocuğunuz değersiz olur lafta sözde severler ama bunu hissetirmezler ama bakarsınız onların çocuklarına nasıl kurban oluyorlar

Arkadaşlar paylaşacak artık kimsem olmadığı için buraya yazmak istedim, belki sizden bir fikir olur diye :( Eşimin ailesi her kış bana kalmaya geliyorlar. Yaklaşık 4 ay kalıp gidiyorlar. Başka erkek,kız evlatları olduğu halde sadece bize geliyorlar tüm kışı bizde geçiriyor, Onlar bize geldiği için de diğer evlatları da akrabalar da kış boyu çaya yemeğe ziyarete bize geliyorlar. Ve kimse durumu umursamıyor. Biz evleneli daha 2 sene oldu . Kimse bunlar daha yeni evli başbaşa kalsınlar ya da biraz da bizde kalsınlar vs demedi aksine üzerimize yıkmaya çalışıyor gibiler çoğu şeyi. Şuan 5 haftalık yeni hamileyim bulantılarım var buna rağmen Kv kb benden sürekli hizmet bekliyorlar yemek bulaşık doğru düzgün hiç birşeye el sürmüyorlar. ben de bı de çalışıyorum hem iş hem evde bu durum maddi manevi tükenmiş durumdayım. Evde rahat giyinmek istiyorum gebelk hormonlardan dolayı ruhen daraliyorum ama yatak odasından başka rahat edecek yerim yok. Bazen belim ağrıyor oturup ayağımi uzatacak yer yok bir odada yataklari var diğer odada gün boyu TV izliyorlar uzaniyorlar. Eşimle bu durumu konuştum rahat edemediğimi dinlenmeye ihtiyacım olduğunu söyledim . Eşim anne babasına üstü kapali diğer erkek kardeşine biraz gitseler değişiklik olur hamile yoruluyor vs diye söyledi. Fakat ne kayinvalidem ne kayın babam gitmek istemiyor burda idare ederiz kış bitiyor vs demisler duymamazliktan gelmişler bir nevi onlar boyle diyince ben daha da deli oldum. Nisana kadar duruyorlar bı de. Tek sorun ev işi de değil insan kendi evinde rahat etmek istiyor yani diğer kardeşlerine de 1 ay 1 ay gitseler yine sorun değil benim için. Ama her yil 4 ay tükendim . Geçen yil da aynisini yaptılar diğer kardeşlerine tek gün bile kalmadılar. Geçen yıl tukendigim için bir konudan kavga ettik bagirmali cagirmali evde kavga oldu hatta yine de gitmediler, aksine beni aglattiktan sonra iş buyurdular ben de aile huzurum için sustum sabrettim.Kotu gelin oldum. Bu yıl da istememe rağmen yasadiklari ilçede sobalı olduğu için soğuk diye geldiler ben de dedim insanlık olsun bu yıl diğer kardeşlerine de gitmeleri için konusuruz vs. kabul ettim . Bu yıl Eşimin eşimin erkek kardeşi dil ucuyla bir kaç kez cagirdi ama bizimki kadar rahat mı edemiyorlar bilmiyorum. gidelim deseler tüm aile mecbur uymak zorunda ama tek bize yüklendiler. Yaşlı insanlar onları da üzmek istemiyorum ama neden sadece biz bunu yaşıyoruz diğer evlatlarının gayet hali vakti yerinde sıkıntıları yok hizmet ederler gayet onlarda da rahat ederler ama durum böyle. Lütfen bana akil verin eşim de konuştu etkisi olmadı ne yapacağımı bilmiyorum tükenmiş durumdayım. Özellikle gebelikten dolayı sabrim hiç kalmadı.
10 yil kalir 11.yil müsait değiliz dersiniz kotu olursunuz o yuzden en bastan sinir cizin ama esinizle kötü olmadan. Ben hamileyken de yillarca evime gelmemis (uzakta olduklari icin) gelecegiz dediler annesi babasi erkek kardesi. Ve benim yatak istirahatim vardi. Esim kusura bakmayin kabul edemiyoruz biliyosunuz yatmasi lazim artık torurunuz olsun torununuzu gormeye gelin insallah dedi ve gelmediler. Bunda alinacak kirilacak birsey yok.benim erkek kardesim de cok ozlemis gelmek istemis o donemde annem hayir ablan yatiyor deyip gondermemis ki erkek kardeşim de yemekten bulaşığa herseyi yapar ona ragmen. Yani bastan sinir cizin. Yoksa sizin esinizle araniz bozulacak.

Benzer şeyler yaşamışız size şöyle söyleyeyim şimdi sizde kalmalarına rağmen siz kötüsünüz ya evinde bir gün ağırlamayan çok kıymetli olur sizin çocuğunuz değersiz olur lafta sözde severler ama bunu hissetirmezler ama bakarsınız onların çocuklarına nasıl kurban oluyorlar
Kesinlikleee diğer gelinleri o kadar değerli ki öve öve bitiremiyorlar. Ama ben özellikle geçen yılki kavgadan sonra cahil uyumsuz görülüyorum. Onların çocukları da diğer evlatları da çok değerli. Yüz verip astarini isteyip sonra da yine iyiliği dokunan insani kötülüyorlar.. o yüzden mesafe iyidir her zaman bi de ben öyle aşırı sıcak kanlı hoşsohbet biri değilim daha bireysel biriyim yine de gelip yanımızdan ayrılmıyorlar anlamak güç.

10 yil kalir 11.yil müsait değiliz dersiniz kotu olursunuz o yuzden en bastan sinir cizin ama esinizle kötü olmadan. Ben hamileyken de yillarca evime gelmemis (uzakta olduklari icin) gelecegiz dediler annesi babasi erkek kardesi. Ve benim yatak istirahatim vardi. Esim kusura bakmayin kabul edemiyoruz biliyosunuz yatmasi lazim artık torurunuz olsun torununuzu gormeye gelin insallah dedi ve gelmediler. Bunda alinacak kirilacak birsey yok.benim erkek kardesim de cok ozlemis gelmek istemis o donemde annem hayir ablan yatiyor deyip gondermemis ki erkek kardeşim de yemekten bulaşığa herseyi yapar ona ragmen. Yani bastan sinir cizin. Yoksa sizin esinizle araniz bozulacak.
Ne güzel konuşmuş eşiniz benim eşimde hayır gelmeyin durumu asla yok ya. Ne sorun var anlamıyorum biz ayrı bir aileyiz artık istedigimize müsait değiliz demiyeceksek dingonun ahırı gibi giden gelen belli olmayacaksa neden evlendik ki? Özel hayatımıza saygı olmayacaksa.. kesinlikle sınırı net çizmeye başladım umarım çözülür gelismeleri de yazacağım buraya zaten

Kesinlikleee diğer gelinleri o kadar değerli ki öve öve bitiremiyorlar. Ama ben özellikle geçen yılki kavgadan sonra cahil uyumsuz görülüyorum. Onların çocukları da diğer evlatları da çok değerli. Yüz verip astarini isteyip sonra da yine iyiliği dokunan insani kötülüyorlar.. o yüzden mesafe iyidir her zaman bi de ben öyle aşırı sıcak kanlı hoşsohbet biri değilim daha bireysel biriyim yine de gelip yanımızdan ayrılmıyorlar anlamak güç.
Çünkü onlar canım annem canım babam diyip esikten geçirmiyorlar ogullari eşlerini ailelerini savunuyor ezdirmiyor mesele bu asil iş este işte benim eşimin kardesleride gram ezdirmez eşlerini aslında onlar gelinleri değil oğullarını seviyorlar

Çünkü onlar canım annem canım babam diyip esikten geçirmiyorlar ogullari eşlerini ailelerini savunuyor ezdirmiyor mesele bu asil iş este işte benim eşimin kardesleride gram ezdirmez eşlerini aslında onlar gelinleri değil oğullarını seviyorlar
Kesinliklee kusura bakmasınlar biz de bir annenin evladiyiz biz de değerliyiz yani.

Doğumdan sonra fiziksel ve psikolojik olarak güçlü olsanız bile bunlar sizi sendromdan sendroma sokar. Dikişli ağrılı halinizle oturup kalkamıyorken bunları yaptıklarını, böyle davrandıklarını, üstüne eşinizin ne yaptın ki altlarını mı temizledin diye hesap sorduğunu düşünün. Uyku nedir unutacaksınız, çocuğun gözünü kapadığı yerde sızacaksınız, oranız buranız açılacak, göğsünüz yara olursa açık gezeceksiniz. Hayat arkadaşım eşim dediğiniz adam mık demenizi bekliyormuş hemen gösterdi gerçek yüzünü gerçek düşüncelerini. İki iş yaptı diye yorgunluktan şikayet ediyor ama siz her gün yapıyorsunuz bunları. Kimse istemez bu duruma gelmeyi, eşiyle gerginlik üstüne gerginlik yaşamayı ama halden anlamayan merhametsizlere de had bildirmek gerek. Umarım zamanla sizi anlar, çekirdek ailenin önemini kavrar, ağladığı gözleri dolduğu için utanır kendinden.

Ben çocuklarıma hazırladığım imkanları, verdiklerimi karşılığı olsun diye yapmıyorum. O çocukları bile isteye biz yaptık, ben doğurdum. Eğitimi, öğretimi, fiziksel psikolojik sağlığı, yetişkin olana kadar gereken tüm desteği vermek zorundayım ama onlar bana karşılığını vermek zorunda değil. Yaşlanınca bana baksınlar zihniyeti zehirlemek gibi bir şey bana göre. Mutlu huzurlu sağlıklı olsunlar tek isteğim bu.

Doğumdan sonra fiziksel ve psikolojik olarak güçlü olsanız bile bunlar sizi sendromdan sendroma sokar. Dikişli ağrılı halinizle oturup kalkamıyorken bunları yaptıklarını, böyle davrandıklarını, üstüne eşinizin ne yaptın ki altlarını mı temizledin diye hesap sorduğunu düşünün. Uyku nedir unutacaksınız, çocuğun gözünü kapadığı yerde sızacaksınız, oranız buranız açılacak, göğsünüz yara olursa açık gezeceksiniz. Hayat arkadaşım eşim dediğiniz adam mık demenizi bekliyormuş hemen gösterdi gerçek yüzünü gerçek düşüncelerini. İki iş yaptı diye yorgunluktan şikayet ediyor ama siz her gün yapıyorsunuz bunları. Kimse istemez bu duruma gelmeyi, eşiyle gerginlik üstüne gerginlik yaşamayı ama halden anlamayan merhametsizlere de had bildirmek gerek. Umarım zamanla sizi anlar, çekirdek ailenin önemini kavrar, ağladığı gözleri dolduğu için utanır kendinden.

Ben çocuklarıma hazırladığım imkanları, verdiklerimi karşılığı olsun diye yapmıyorum. O çocukları bile isteye biz yaptık, ben doğurdum. Eğitimi, öğretimi, fiziksel psikolojik sağlığı, yetişkin olana kadar gereken tüm desteği vermek zorundayım ama onlar bana karşılığını vermek zorunda değil. Yaşlanınca bana baksınlar zihniyeti zehirlemek gibi bir şey bana göre. Mutlu huzurlu sağlıklı olsunlar tek isteğim bu.
Bir kere bir anneden söyle bir cümle duymuştum zamanında bana bakmayacaklarsa neden doğurdum onlari

İnşallah hakkınızda hayırlısı olur . Bak ben 29 yaşındayım şu hayatta öğrendiğim en önemli şey önce ben ne istiyorum ve nasıl mutluyum bunu bulmak . Sen bunu bulmazsan başkaları hep senin üzerinden alacağı marjinal faydaya bakar . Kaldı ki senin kocan burada sınırları çok aşmış hamile karısını üzecek kadar . Ailesinin yardım etmesi gerekirken seni kullandiracak kadar aşmış . Burada sevgiden değil sevgisizlik ten söz edilir . Bu sadece eşinin değil senin de kendine olan sevgisizligin aynı zamanda . Bunu düzelt ki o bebişte kendini sevmeyi öğrensin .
Yaşıtmışız ben de 29um kesinlikle katılıyorum, şuan doktor hiç bir şeye stres olmamamı söyledi dinlenmemi söyledi ama tam tersini yaşıyorum burda değer de yok sevgi de yok sadece lafta. Bu yüzden kendim mutlu olayım ki bebeğim de olsun belki kızım olur o da kendine değer vermeyi öğrensin. Bu cografyada ne evli ne bekar fark etmez kadın olmak en zoru.. o yüzden kendimizi sevdiğimiz değer verdiğimiz mutlu olduğumuz nice günlerimiz olur umarım 🌷

Kesinlikle çok haklısınız şuan sağlıklı halimle hamilelikte antidepresan olsa kullanacak durumdayım yani. Lohusalığı düşünemiyorum.. umarım dediğiniz gibi ben bu tavrı devam ettirdikçe o da daha iyi anlar. kesinlikle evlat şunu yapsın ilerde eşi şöyle hizmet etsin diye dünyaya getirilmez ki. Ama ataerkil toplum yapısı bir sürü kadinin hayatini mahvetti zaten

Yaşıtmışız ben de 29um kesinlikle katılıyorum, şuan doktor hiç bir şeye stres olmamamı söyledi dinlenmemi söyledi ama tam tersini yaşıyorum burda değer de yok sevgi de yok sadece lafta. Bu yüzden kendim mutlu olayım ki bebeğim de olsun belki kızım olur o da kendine değer vermeyi öğrensin. Bu cografyada ne evli ne bekar fark etmez kadın olmak en zoru.. o yüzden kendimizi sevdiğimiz değer verdiğimiz mutlu olduğumuz nice günlerimiz olur umarım 🌷
Aferin valla size sakın duruşunuzu bozmayın ezdirmeyin kendinizi. Eşiniz anında göstermiş yüzünü hani oda istemiyordu. Hamile kadından bir bardak su içsen helallik iste der benim 90 yaşındaki nenem. Oda yaşlı onun zamanında kadınların yeri belli, ama bu kafada değil demek ki nesille değil insanlıkla ilgili bi durum.
Eşiniz gözünüzün ne kadar kara olduğunu görsün, kendini vazgeçilmez sanmasın. Bunu öyle bi hissettirin ki ne seneye ne başka zaman bu duruma düşmeyin.
Kaç tane kardeşler gerekirse onlarada taşıyın konuyu 4 ayı bölsünler 5e herkeste eşit kalsınlar. Siz hatayı geçen sene yapmışsınız tatlı tatlı laf dokundurup evden yollayacaktınız, böyle yüzsüz insanlar çocuk olunca evinize kamp kurarlar.
Burada boşanmayı düşünmüyorum yazdın ya bunu eşine hissettirme nasılsa hamile gidemez nasılsa kabullenmek zorunda düşüncesini sil kafasından.

Aferin valla size sakın duruşunuzu bozmayın ezdirmeyin kendinizi. Eşiniz anında göstermiş yüzünü hani oda istemiyordu. Hamile kadından bir bardak su içsen helallik iste der benim 90 yaşındaki nenem. Oda yaşlı onun zamanında kadınların yeri belli, ama bu kafada değil demek ki nesille değil insanlıkla ilgili bi durum.
Eşiniz gözünüzün ne kadar kara olduğunu görsün, kendini vazgeçilmez sanmasın. Bunu öyle bi hissettirin ki ne seneye ne başka zaman bu duruma düşmeyin.
Kaç tane kardeşler gerekirse onlarada taşıyın konuyu 4 ayı bölsünler 5e herkeste eşit kalsınlar. Siz hatayı geçen sene yapmışsınız tatlı tatlı laf dokundurup evden yollayacaktınız, böyle yüzsüz insanlar çocuk olunca evinize kamp kurarlar.
Burada boşanmayı düşünmüyorum yazdın ya bunu eşine hissettirme nasılsa hamile gidemez nasılsa kabullenmek zorunda düşüncesini sil kafasından.
Doğru kesinlikle buna rağmen her şeyi göze alabileceğimi bilmesi lazım. Yoksa dünkü dedikleri yüzde yüz suçlu oldukları halde denecek şeyler değildi. Teşekkür ederim tekrar♥️

Üzgünüm ama bu tavrınızdan sonra gitseler bile eşiniz bu durumu size karşı kullanır
Altlarını mı alıyosun diyen adam senin yüzünden evlatlarının evinde kalamadılar diye hep sizi suçlar

Hatta seninkiler de artık gelmesin bile diyebilir

Zor günler sizi bekliyor
Eşiniz zamanında mesafeyi koruyamadığı için bundan sonra yaşayacaklarınız sıkıntılı

Doğru kesinlikle buna rağmen her şeyi göze alabileceğimi bilmesi lazım. Yoksa dünkü dedikleri yüzde yüz suçlu oldukları halde denecek şeyler değildi. Teşekkür ederim tekrar♥️
Evet bunu hissederseler sizden çekinirler. Hayat boyu böyle saygısızlıklarla uğraşmazsınız. Bazı sınırlar en baştan koyulmalı iyi niyetin boku çıkıyor sonra. Hastalık dışında ben kabul etmem, ondada diğer kardeşle ortak olmalı

Üzgünüm ama bu tavrınızdan sonra gitseler bile eşiniz bu durumu size karşı kullanır
Altlarını mı alıyosun diyen adam senin yüzünden evlatlarının evinde kalamadılar diye hep sizi suçlar

Hatta seninkiler de artık gelmesin bile diyebilir

Zor günler sizi bekliyor
Eşiniz zamanında mesafeyi koruyamadığı için bundan sonra yaşayacaklarınız sıkıntılı
Ay bide utanmadan bunu demiş gerçekten. Kendiside alt almıyo iki yemek yapıp misafir ağırladı diye bi yerlerinden ter akmış ama.
Acımasız vicdansız insanlarla uğraşmak çok zor. Konu sahibi gibi sakin birini bulmuşlar vurun abalıya.
Ben olsam çenemi tutamazdım ne zaman gidiyosunuz diye sorardım yetmedi diğer tüm eltilere varsa görümcelere söylerdim. Ay çok çirkinleşirdim ama ne yapayım🙈🙈😄

eee ne yaptınız bugün? kahvaltı hazırlamasaydınız
veya annenizi çağırın bir şekilde onlara da söyleyin
bakalım ne yapacaklar
ne sinir bozucu bir durum

Merhaba son durumu yazmak istedim, bir kaç gündür kendi içimde artık yorulduğum için iş yapmayı azaltmıştım, mutfakta bulaşıklar vs birikiyordu dokunmadım eşim topladı vs. Yavaş yavaş hissediyorlardı. Dün ise hiç bir şey yapmadım taş taş üstüne koymadım. İkindi üstü (benden habersiz)yemekli yakın akraba misafir geldi kv kb için ona da hizmet etmedim midem bulanıyor dedim. Yemek yapılırken gittim uzandım. Eşim fırın yemegi bi de çorba yaptı kendi ben karışmadim kokuyor vs.diye. yemek hazirlaninca gittim yedim bulasiga dokunmadım. Bunun üzerine eşim misafirler gittikten sonra ne oldu diye ağzımı aramaya başladı ben de bunaldığımi fiziksel ruhen vs anlattım. Sonra içeri gitti annesi de anlamis galiva annesinin ağlama sesini duydum, sonra eşim geri yanıma geldi kendinin de gözleri dolmuştu. Biraz bu konuda konuştuk, konuştukça ne var ne yok ben iyice açtım kendimi. Bu sefer ters konuşmaya başladı annemin babamın altını mi temizliyorsyn ne yapıyorsun sanki falan dedi surat aşıp içeri gidip göstermene gerek yoktu o insanlar benim için herşeyi yaptılar vsvs. Bı daha annem babam için bisey yapma akrabalarima da yapma ben yaparım vs dedi. Onlar gidicekler gondericem konuştum simdi dedi. Doktor randevusu varmış bir hafta sonra onfan sonra kardesime gondericem dedi. Ama artık bir sey yapmanı istemiyorum falan dedi. Ben de kendimi savundum hamile halimle artık biktigim vs hamile olmasam bile bunun doğru olmadugu gibi gibi.. o da kimse senden iş beklemiyor biliyorum hamile halinle yapma zaten vs dedi. Ama dün bir şey yapmadım diye ne oldu ne oldu diye üzerime geldi . Çelişkili yani.. neyse şuan eşim tavırlı ise giderken tek kelime konuşmadık. Ama haklı olduğum için aynı tavırda devam edicem iş yapmayarak. Her şeyi kendileri yapsin 2 günde yapmadım diye bile hemen kriz çıktı. Doktor kontrolüne kadar idare edicem iş yapmayacağım ama 1 hafta. Yine de gitmezlerse o zaman annemlere gitmeyi dusunuyorum
Simdi evlendiginiz kisiyle tanisiyorsunuz iste. Surat astiginizda kimse noldu demiyordu is yapmayi kesince mi sordular

Ay bide utanmadan bunu demiş gerçekten. Kendiside alt almıyo iki yemek yapıp misafir ağırladı diye bi yerlerinden ter akmış ama.
Acımasız vicdansız insanlarla uğraşmak çok zor. Konu sahibi gibi sakin birini bulmuşlar vurun abalıya.
Ben olsam çenemi tutamazdım ne zaman gidiyosunuz diye sorardım yetmedi diğer tüm eltilere varsa görümcelere söylerdim. Ay çok çirkinleşirdim ama ne yapayım🙈🙈😄
😂 Ben de baya cirkinlestim malesef ise yarıyor çok üzücü bizim insanımız başka şeyden anlamıyor,başka bi evrende prenses olmak ümidiyle 😂

Back