Doğumdan sonra fiziksel ve psikolojik olarak güçlü olsanız bile bunlar sizi sendromdan sendroma sokar. Dikişli ağrılı halinizle oturup kalkamıyorken bunları yaptıklarını, böyle davrandıklarını, üstüne eşinizin ne yaptın ki altlarını mı temizledin diye hesap sorduğunu düşünün. Uyku nedir unutacaksınız, çocuğun gözünü kapadığı yerde sızacaksınız, oranız buranız açılacak, göğsünüz yara olursa açık gezeceksiniz. Hayat arkadaşım eşim dediğiniz adam mık demenizi bekliyormuş hemen gösterdi gerçek yüzünü gerçek düşüncelerini. İki iş yaptı diye yorgunluktan şikayet ediyor ama siz her gün yapıyorsunuz bunları. Kimse istemez bu duruma gelmeyi, eşiyle gerginlik üstüne gerginlik yaşamayı ama halden anlamayan merhametsizlere de had bildirmek gerek. Umarım zamanla sizi anlar, çekirdek ailenin önemini kavrar, ağladığı gözleri dolduğu için utanır kendinden.
Ben çocuklarıma hazırladığım imkanları, verdiklerimi karşılığı olsun diye yapmıyorum. O çocukları bile isteye biz yaptık, ben doğurdum. Eğitimi, öğretimi, fiziksel psikolojik sağlığı, yetişkin olana kadar gereken tüm desteği vermek zorundayım ama onlar bana karşılığını vermek zorunda değil. Yaşlanınca bana baksınlar zihniyeti zehirlemek gibi bir şey bana göre. Mutlu huzurlu sağlıklı olsunlar tek isteğim bu.