Kayinailem ilk evlenen ogullarinin her seyini yapmis, dugundur, ev duzmedir, ustune 1 yil kadar kirasini da odemis hatta. Ama her seye benim kayinpeder karar vermis, perde falan dahil.
Neyse ikinci evlenen ogullarinda yeni gelin ben karar vericem, senin ailen de yapacak demis. Gene yapilmis bir cok sey. Ilk ev duzme kadar her seyini yapmamislar bu sefer, ama cok da stresli olmus kayinpeder kayinvalide acisindan. Hic kimse mutlu olmamis.
Biz evlenirken esim kendisi dedi, herseyimizi kendimiz yapalim kafamiz rahat olsun. Bir tek dugunde sikinti yasadik, dugunu kayinpeder yapmak istedi, ama yine kendi istedigi sekilde, ben de o sekilde istemedim. Birazcik o noktoda gerildik, sonra benim istedigim gibi oldu yine, parasini da yari yariya paylastik kayinpeder ile
Yani her seyin bir bedeli var, illa ki diger evlatlarin da anne/ babalarinda bir etkileri vardir, tek tarafli dinleyince bir tarafa yapilmis, digerine yapilmamis, direk ayrimcilik diyoruz, ama iste bastan sonra tum iliskilerde iletisim onemli rol oynuyor. Talep ediliyor bazisi tarafindan, bazisi istemem yan cebime koy diyor, bazisi direk sart kosuyor, kimisi iyi gelincilik oynuyor...