Kayınvalidem oğluma bakmak istemiyor

Ben de bu konuya bu aralar çok rastlıyorum. Anne baba çalışıyor diye niyeyse anneanne ve babaanne bakıcı muamelesi görüyor. Nasıl bir mantık anlamak mümkün değil. Kendi çok ister bakar, o ayrı. Ama bu ülkede zorunluymuş gibi hissettirilmeleri rezalet. Herkes doğurduğuna bakacak. Ben bakamam kariyerim var diyen de bir zahmet ya kreş ya bakıcı bulacak. Eğer maaşınız kreşe ya da bakıcıya yetmiyorda demek ki öyle ahım şahım bir kariyeriniz yok ya işi bırakacaksınız ya çocuk yapmayacaksınız.

Merak edenler için çocuğum var 4 aylık olmak üzere ve ben bakıyorum. Mesleğim var hekimim ama çocuk bakmayı tercih ettim. Çalışacağım diye tuttursaydım ya da paraya ihtiyacımız olsaydı bakıcı tutacaktım. Evin her yerine kamera sistemi koyarsın için de rahat eder bir şey yapıyor mu diye şüpheleniyorsan. Anneanneye veya babaanneye çocuk doğurmazdım.

Kadıncağız yazık zaten onun hayatı yok keyfi bir şekilde bir şey yapamaz çünkü sizin oğlunuza bakmak zorunda. Hayırdır siz kimsiniz? İnsanların kendi hayatı var. Bir de sağlıkçıyım edebiyatı yapmışsın inanmıyorum bacım sana sorry. İzin alsın kocan baksın ya da bakıcı tut. Kimse çocuğuna bakmak zorunda değil senden başka.

Hmmm bayağı yazılmış sayfalarca okumadım yorumları , dayanamadım direkt yazmak istedim.

Kusura bakmayın da, eşiniz çocuk yaparken romatizması yoktu da çocuk doğduktan sonra mı başladı?

Romatizma ilaçlarını kullanırsa ağrıları büyük oranda azalıyor ve bu yaşta hemen daima hiç kemik deformitesi olmuyor. Diyelim ki var, o zaman aile planlamanızı düzgün yapsaydınız.

Kadın elinden geleni yapmış, size yardımcı olmuş ki hiç zorunda değilken yapmış bunu, artık bakmak istememesini anlayışla karşılamalısınız. Çocuk sahibi olacak bireylerin her şeyi planlayıp bu işe girmesi lazım. Siz kayınaileye güvenmişsiniz.

Zengin olup olmaması da sizi ilgilendirmez ki, istediği herhangi bir sebepten ötürü bakmak istemiyorum deme hakkı var.

Bir de çocuğun tek ebeveyni ben değilim diyip kv den beklentiye girmişsiniz. Diğer ebeveyni kv mi yani çocuğunuzun?? Ya siz ya da eşiniz bakacaksınız.

Ben de çalışan annenin çocuğuyum, kreşe de anaokuluna da gittim. Çok şükür elim ayağım sağlam. Abartmayın bence dayak mayak. Biraz bahane arıyorsunuz gibi.

Madem öyle kendi anneniz baksın, o neden bu işin dışında tutuluyor anlamadım?

Haksızsınız.

Yorumları bi okusan otrera
O zaman torun sevgisini hak etmiyor diyenler ne olucak canım 5 sene diyenler

Çalışıyorum bir kadın çalışmasın mi diyenler neler neler

Baksin diye kendileri hak ediniyor ama karşının bakmam deme hakkı yok

Valla benim annem yok kayinvalide bakacak bir insan deyil hem hasta hemde bakamaz zaten ama şunu söyleyebilirim ki ben çalışan bir insan deyilim ama araları 12 ay iki tane evlat büyütüyorum ve üstelik aşırı afacanlar size tavsiyem şu eyer çoçuğiniza sizin gibi bakamayacağından dolayı çoçuğunuzu kreşe yolamıyorsanır esinizde hastaysa ve çocuğunuza bakmiyorsa kaınvalidede bakmıyorsa sizde işinize bir süre ara verin hem sizde dinlenmiş olursunuz hemde sizinde o evde maddi katkınız kesildiyinde dahada kıymetlenirsiniz bu olanların tam aksine onlar size biz çoçuğa bakarız sen çalış derler bakamam zorunda deyiller yada zorundalar buna takılma açıkçası bu iş biraz vicdan işidir.

Eşin evdeymiş baksin 2 ay. Veya bakici bul.
Kreşler hiç de oyle sandigin gibi degil. 27 aylik cocuk kreste gayet iyi durur

Ben cocugumu bakiciya verecegim desem benden önce annem izin vermez. Cok sükür gercek bir ailem var.
Şu yorumunuzu hiç düşünmeden, acaba birisi kırılır mı, lafım nereye gider diye hiç tartıp biçmeden yazdınız değil mi?

Çocuğunu kreşe/ bakıcıya vermek zorunda kalan annelerin ( bu annelerden biri de benim annemdir) bu lafınıza çok güceneceğini biraz düşünseydiniz keşke.

O annelerin aileleri gerçek aile değil, tatlı su ailesi o zaman öyle mi? Ne kadar ayıp… çok kırıcısınız

Siz kendiniz demişsiniz "zorunda kalan" diye.. zorunda kalan kimseye, kimse bir sey demiyor zaten. Herkesin imkanlari bir degil. Ama sartlar kosullar uygun oldugu halde canim bakmak istemiyor diyen anneanne ve babaanneyi kabul edemiyorum ben. Çünkü benim ailemde herkes digerinin müskülüne yetisir.

Müşkülün sınırını nasıl belirliyorsunuz o zaman. Burada çocuğu neredeyse 2,5 yaşına getirmiş bir buçuk yıldan beri bakan bir babanne var zaren. Kreşi öcü gören bi gelini var diye illa beşe tamamlamak zorunda mı?
Kusura bakmayın ama biz evlatlar olarak her zaman iyi niyeti suistimal etmeye hazır bencillik yapmaya müsait canlılarız.
Kayınvalidesi eşi ölse yalnız kalmaya korkuyorum diye 1,5 sene evde kalsa müşkülü var der miydi acaba herhangi bir gelin

Cocuk yapip baskasina baktirma zorunlulugu goremessinizki, dua edin ki bakmis bu zamana kadar. Onlarinda degisiklige temiz havaya ihtiyaci vardir illaki. Bu surekli torun yuzunden eve bagli olan kaynana anneler filan cok uzuluyorum onlara. Onlarmi zorladi cocuk yapin diye. Tamam calisiyorsunuz ama illaki bitane guvenilir bi kres vardir. Deneyeceksiniz mecburen. Hic yaninizda olmasalardi napicaktiniz?

Ve boyle mecburlarmis gibi konusmaniz hic hos degil. Ayip etmissiniz. Hicte bakmam yani bana boyle konusan gelinim olursa. Ozaman calismayip bakarsin cocuguna derim.

Siz onu kabul edemiyorsunuz ben de yaşlı insanların çocuk peşinde kosturmasini kabul edemiyorum, kıyamıyorum mesela.

Siz onu kabul edemiyorsunuz ben de yaşlı insanların çocuk peşinde kosturmasini kabul edemiyorum, kıyamıyorum mesela.
Bakın ortada cok yasli, hasta bir büyük varsa kimse ölse de bakacak demiyor. Sagligi yerinde olup bakmayanlara diyorum ben. Bakmak derken de benim annem genc ve saglikli oldugu halde yoruluyorsa yanina yardimci tutabilecegimi söyledim. Sadece bebeklerin ve cok kücük cocuklarin yabancilara birakilmasini dogru bulmuyorum. Ve tekrar söylüyorum herkesin sartlari bir degil. İmkanlar varken "canim istemiyor" diye bakmayanlara söylüyorum. Ha varsa da öyle bir aile büyügü benim icin herhangi bir yabancidan farki olmaz o noktadan sonra..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…