Kayınvalidem oğluma bakmak istemiyor

Çalışmıyorsunuz ve çocuğunuz yok. Bu bilgiler doğru mu😂
Çalışmıyorum ve cocgum var ama çocuğuma tek bakıyorum eşim engelli bütün sorumluluk bende çalışmış olsamda kimseye güvenerek çocuk yapmadım bı bakıcı tutar yada kresle çözüm yolu bulurdum benim düşüncem kimse bakamiyacagi çocuğu ananeye babaanneye atacağı çocuğu dogurmayin ha dogurdu bı zahmet kendi çocuğuna kendi baksın ben kendi çocuğuma bakarken zorlanırken 60 yaşındaki annane nasıl zorlanmasin

Siz çalışıyor musunuz ki? Çalışmadığınız halde böyle düşünüyorsunuz bir de çalışan annenin dertlerini yaşasaydınız bir büyükten yardım almanın önemini kavramış olurdunuz
E çalışmayın o zaman bu sizin sorununuz.

Allah düşman başına vermesin böyle evlatları ne okudum ben böyle kotununde kötüsü anneye yazık üzüldüm en güzeli hiç baştan bakilmayacak herkes bı zahmet doğurduğu çocuğa baksın yok bakamiyacak yapmasın bu ne yha doğurup atıyorlar anane babaanneye oh

Daha eksiği var fazlası yok. Telefon ile görüştüğümde kendi günlük hayatımı gizliyorum özenir uzulur diye örneğin reçel yaptım turşu yaptım diyemem yıllardır 3 evi düşünür faydaları yok zararı olmasa. Kızıda oğluda istanbulda 2. Evlerini ödüyor nasıl olsa masrafın çoğu anne babada. Bir doğum gününde beraberdik gelin sürahi alıp gelmiş kızında oda yok allahim hangisini anlatayım anne babalar robot değil işte ölümsüz de değil kıymet bilmek lazim

Siz çalışıyor musunuz ki? Çalışmadığınız halde böyle düşünüyorsunuz bir de çalışan annenin dertlerini yaşasaydınız bir büyükten yardım almanın önemini kavramış olurdunuz
Ben çalışıyorum
Tahmini bi 25 yıl daha çalışıcam Allah ömür verirse.
Çocuklarımın ikisinide ben büyüttüm ama büydüler diye dertleri ihtiyaçları bitmedi.
çocuklarımın ihtiyaçları hep olacak
Nereye kadar bana ailem yardım etmeli bu durumda?

Daha eksiği var fazlası yok. Telefon ile görüştüğümde kendi günlük hayatımı gizliyorum özenir uzulur diye örneğin reçel yaptım turşu yaptım diyemem yıllardır 3 evi düşünür faydaları yok zararı olmasa. Kızıda oğluda istanbulda 2. Evlerini ödüyor nasıl olsa masrafın çoğu anne babada. Bir doğum gününde beraberdik gelin sürahi alıp gelmiş kızında oda yok allahim hangisini anlatayım anne babalar robot değil işte ölümsüz de değil kıymet bilmek lazim
Benim kızdığım zorunlu bakacak demeleri niye zorunlu o zaman çalışma çalışıyorsan bu kadar senin için önemliyse doğurma doguruyosan bak anlaşamadığı kız konu bu bide bunu çalışıp çalışmamaya getiriyolar o kadar zor geliyorsa çocugumda çocugum diyeceksin çalışma yani

Yoo kimseye vermedim ilk defa yazdım
Neden herkesin çalışıyor yada çalışmıyor onu deyip duruyorsunuz
Çocuk varsa çalışıyorsa kimse bakmıyorsa ya calismiyacak yada cocuk yapmiyacak

Para tatlı gelirse çocuktan vazgeçicek çocuksa paradan
Ben çalışırım büyükler bakar bakmak zorunda zihniyetin de biri de anne olmasin kusura bakmayın yani

Konu sahibinin ekime kadara bakması gerekiyor söz vermiş tamam hoş ama konu sahibi de kaynanasina cemkirmis ben mi bu çocuğun ebeveyni demiş bu laf öyle çıkmaz belli ki bir ağız dalaşı oldu
Kv de emeğim karşılığı bu dedi belki vazgeçti
Bide kv den dinlemek lazim
Konu sahibi daha önceki sayfalar da kaynanam eksiğini aldım markete gittim şunu aldım bunu verdim yazdı
Belki bunları başına kalktı

Kimse durduk yere vazgeçmez o torun da can ciğer evlattan öte derler büyükler

Vaz geçiyorsa kayınvalide onca zaman bakıp kimbilir ne dedi ne.oldu ki oda al bak çocuğuna dedi

Neden herkesin çalışıyor yada çalışmıyor onu deyip duruyorsunuz
Çocuk varsa çalışıyorsa kimse bakmıyorsa ya calismiyacak yada cocuk yapmiyacak

Para tatlı gelirse çocuktan vazgeçicek çocuksa paradan
Ben çalışırım büyükler bakar bakmak zorunda zihniyetin de biri de anne olmasin kusura bakmayın yani

Konu sahibinin ekime kadara bakması gerekiyor söz vermiş tamam hoş ama konu sahibi de kaynanasina cemkirmis ben mi bu çocuğun ebeveyni demiş bu laf öyle çıkmaz belli ki bir ağız dalaşı oldu
Kv de emeğim karşılığı bu dedi belki vazgeçti
Bide kv den dinlemek lazim
Konu sahibi daha önceki sayfalar da kaynanam eksiğini aldım markete gittim şunu aldım bunu verdim yazdı
Belki bunları başına kalktı

Kimse durduk yere vazgeçmez o torun da can ciğer evlattan öte derler büyükler

Vaz geçiyorsa kayınvalide onca zaman bakıp kimbilir ne dedi ne.oldu ki oda al bak çocuğuna dedi
Kadın torundan vazgeçmemişki?
Daha fazla bakmıyor diye vazgeçiyor, sevmiyor olmuyor.
Yine sever, bağrına basar
Tabii gelin hanım kinleyip göstermemeyi tercih ederse o ayrı bir mevzu
Kadın 18 ay bakmış, sevdiğini öenmsediğini ıspatlaması için değil 3 ay 30 ay daha baksa gelin yine birşey bulur eminim

Kadın torundan vazgeçmemişki?
Daha fazla bakmıyor diye vazgeçiyor, sevmiyor olmuyor.
Yine sever, bağrına basar
Tabii gelin hanım kinleyip göstermemeyi tercih ederse o ayrı bir mevzu
Kadın 18 ay bakmış, sevdiğini öenmsediğini ıspatlaması için değil 3 ay 30 ay daha baksa gelin yine birşey bulur eminim
Vazgeçmiş derken bakmaktan bahsettim
Konu için de başka biri bakmıyorsa o zaman torun sevgisi görmez
Sevemez yazdı
Yanı kinlenmek ne oluyor sa aynen can ciğer zor durum olur acil durum elbet bakar
Yine diyorum onca zaman bakan biri yine bakar
Istemeyen zaten Baştan istemez
Gelinin üsten üsten konuşmalarını gördüyse giden emeğine yanmıştır
Nankörlüğünu gördü
Peki dedi çekildi kenara ne yapsın yani

Benim kızdığım zorunlu bakacak demeleri niye zorunlu o zaman çalışma çalışıyorsan bu kadar senin için önemliyse doğurma doguruyosan bak anlaşamadığı kız konu bu bide bunu çalışıp çalışmamaya getiriyolar o kadar zor geliyorsa çocugumda çocugum diyeceksin çalışma yani

Birde kendine baktiranlar var işte, ztn bir düzen varken banane diyip kendi çocuğunu atıp yemeğini de yedikten sonra el sallayıp gitmek nedir? Yarım gün calisiyor bu arada, öyle 12 13 saat mesai yok. Bunun neresi insanlık neresi aile neresi sevgi?

Cocugunuz zaten buyumus haftanın 4 günü evdrsiniz kalan 3 günde babasi idare eder. Tabii siz TEV ebeveynin degilsiniz babaya da babalik yapmak için alan açmış olursunuz, ayrıca tuvalet eğitimine de başlamanız lazım obur yaza kalirsa çok gecikeceksiniz.
Depresyona girecek bir dert göremedim. Kv sözünü tutsaymis iyiymis ama demek ki o da sıkıldı köyüne gitmek istiyor eylule kadar idare edersiniz sonravda kreşe verirsiniz zaten 1,5 aycik idare edin yani kadın tam 18 ay bakmis Allah razı olsun demeniz lazım

Ben seni haklı buldum konu sahibi. Benim annem 60 yaşında benden dinç. 2 çocuğuma da baktı. Küçük 3 yaşını geçti 1 yıl daha bakacak. Sonra kreşe vereceğiz. Kayınvalideme arada bir hafta gel de annem dinlensin demiştim taa ilk çocuğumda. Yanında başka akrabaları vardı. Bir de siz çıkmayın kadının başına dediler. Kayınvalidem de hiç sesini çıkarmadı. Çok üzüldüm. Bir daha da söylemedim. Ama unutmuyorum da.
Tabii siz çocuk baktırıp annenizi yorun, dinlendirmesi kayınvalideye kalsın. Siz çocuğunuza baksaydınız ya da yanına bakıcı tutsaydınız da yorulmasaydı kadın.

Ben seni haklı buldum konu sahibi. Benim annem 60 yaşında benden dinç. 2 çocuğuma da baktı. Küçük 3 yaşını geçti 1 yıl daha bakacak. Sonra kreşe vereceğiz. Kayınvalideme arada bir hafta gel de annem dinlensin demiştim taa ilk çocuğumda. Yanında başka akrabaları vardı. Bir de siz çıkmayın kadının başına dediler. Kayınvalidem de hiç sesini çıkarmadı. Çok üzüldüm. Bir daha da söylemedim. Ama unutmuyorum da.
Ne güzel anneniz bakmış ve hala da bakıyor.
Böyle durumlarda gönüllük esastır.
Ama bakmak istemeyene “Neden bakmıyorsun, bu çocuğun tek ebeveyni ben miyim ?” diye çemkirilmez.
18 ay bakmış , az bir süre değil.
Teşekkür edilir , alternatif aranır.

Bu arada herkese çalışıyor musunuz ? gibi gibi sorular soruluyor.
Ben çalışmadığım halde 22 aylıkken kreşe verdim oğlumu.
1 hafta içinde tuvalet eğitimini tamamladı , konuşması gerideydi konuşması bir ay içerisinde gözle görülür derecede düzeldi, arkadaş edindi, oyun kurmayı öğrendi.
Kreşlere bu kadar öcü gözüyle bakmayın.
Çocuklara cok katkısı okuyor.

Anneanneler , babaanneler çocuklara bir yere kadar yetebilir , bir yerden sonra eksik kalır.
Bakıcı alternatifinden ziyade kreşlere bakmanızı öneririm konu sahibi.

X