Kayınvalidem oğluma bakmak istemiyor

Bir kaç sayfa öncesi yazdım çocuğa bakılmadı kavgası yapılıyor ya
Konu dışı ama tamda ici gibi
Acaba yaşlanınca şimdi çocuğa bakılmıyor bakmıyor diyenler ilerde kv kp annesine babasına bakacaklar mi
ben bakarım bizim çocuğumuza baktı yaşlı haliyle o çocuğun her eziyetini çekti
Biz de içimiz rahat rahat ise tatile gezmeye gittik geldik şimdi sıra bizde denilcek mi acaba ???

Zor günlerinde, arada kafa dinlemek istediklerinde tabii yardım ederim çünkü nasıl zorlu bir süreç çocuk yetiştirmek biliyorum ama asla sil baştan tekrar o sorumluluğu alamam hele de o yaşlarda

Siz çalışıyor musunuz ki? Çalışmadığınız halde böyle düşünüyorsunuz bir de çalışan annenin dertlerini yaşasaydınız bir büyükten yardım almanın önemini kavramış olurdunuz

Büyük bakmak istemiyorsa yani istemiyor ben çocuk bakmam diyor
Bunun ötesi yok
Ya kreş ya bakıcı yada işten ayrilicaksiniz
O çocuğu büyüklere güvenerek mi doğuruyorsunuz
Hadi öldü ölüm oldu niye öldün mü denecek
Basının çaresine bakılacak bir çözüm bulunucak

İster anne ister KV, kimse bakmak zorunda değil, çocuğu başkalarına güvenip mi yaptınız? Onlar da yaşlanıyor bir yandan, çalışan gibi her gün eve kapanmak kolay değil torunları da olsa. Çevremde çok arkadaşım var, zora kalınca bi zahmet yıllık izinlerini harcıyorlar, siz de izin kullanacaksınız bu durumda. Gitmek isterse giderler, keyfi veya değil, sizin paralı bakcınız değiller, calisaniniz gibi davranmayın. Zaten kadın aylardır bakıyormuş, bir nefes almasın mi?

Siz de milyonlarca ebeveyn gibi kreş bakacaksiniz

Ben bir cifti taniyorum. Kayinvalideyi (esini kaybetmisti) cocuklarina bakmak icin eve getirmislerdi dogduktan sonra. Cocuk ilk okul cagina geldiginde "Biz artik yatili misafir istemiyoruz" diye evden attilar. Kayinvalide de maddi imkanlari olmadigi icin tekrar evlenmek zorunda kaldi. Böyleleri de var

Torun bakmamak değil çocuğundan yardımı esirgemek
Bir çocuğa bakmayı nasıl yardım esirgememek diye kucumsersiniz? Hastalık olur, mecburiyet olur ayrı ama bir çocuğun sorumluluğunu neden yaşlı başlı insanlar alsınlar? Zaten o yasa kadar ugrasmislar, didinmisler. Yazık değil mi ?
Bu yaşta kendi cocuklarima zor bakiyorum, annem zorla biraktirdi 2 hafta,2 hafta daha kalsınlar diyor ama içim elvemiyor kadını çocukların peşinde koşturmaya.
Destek olurum ama torun falan bakamam ben, ben yaşlanınca da versinler maaşımı bakimevine kimseye yük olmak istemiyorum

Ne en akıllı sonuç

Hiç de şaşırtıcı bir hikaye değil maalesef

Aynen öyle, hamile kalır kalmaz evimi işimin karşısına taşıdım. Üstelik kendi evimdi, kiraya geçtim. İnsan isteyince çözüm buluyor. Bana anne babaya çocuk baktırmak çok bencilce geliyor. Çocuk peşinde koşan ebeveynlerine uzulmuyorlar malesef.

Hiç de şaşırtıcı bir hikaye değil maalesef

Yok öyle insanlar gercekten sasirtmiyor. Bahsettigim cift kadin tekrar evlendikten sonra utanmadan birde gelip evinde kaliyordu. Kadin ama ac kaldigi zamanlar ortada yokdular. Anne baba tamam ömür boyu sorumlu olsun, ama evlat olarak da sorumluluklarimizi bilmemiz lazim

Ya benim de var o yuzden bu konuya bu denli çok yazışım
Hem çocuğuna baktirdi hem söylendi kayınvalidesine
Arka arkaya çocuk yaptı ikiz gibi büyüsün diye
Ama çocuğu yok gibi yaşadı tatillere gitti bayram izinlerine tatillere yurt dışlarına gitti
Para biriktirdi araba aldı kaynanası öne oturdu laf etti
Çocuklara bakıyor ama pis bakıyor dedi laf etti
Aynen kendine benzetti çocukları dedi laf etti
Çocuklara bakınca kaynanamı görüyorum dedi laf etti
Ama yinede baktirdi ilk çocuk ilkokul 3 ikinci çocuk ilk okul bir oldu kayınvalide yada kayınpeder okula bıraktı aldılar
Beslenmeye neler koymuş dedi laf etti
Sonra tayin istediler gittiler
Kayinpederin beyne pıhtı attı bir kez oğlu geldi öldü 2 gün durdu gitti gelin
Kayınvalide yalnız kaldı
Arayıp sormadı bile gel biraz bizde kal demediler bile
Oğlunda iş yoktu zaten
Resmen kullandılar kenara bıraktılar
Torunlar şimdi lise cağındalar
Ne bayram bilirler ne seyran kadın her gün ağlar torunlarına
O yüzden bakmiyacaksin herkes ne yaparsa yapsın
Kocasıyla bebek yaparken her şeyi düşünücek
Üstesinden gelicekse doğrucak ben yapamam çocuğa bakamam calısıcam kariyer yapicam diyorsa çocukta yapmiyacak

Yani alt tarafı 3 ay kalmış.
3 ayda çocuğun aniden dili mi çözülecek kendini mukemmel mi ifade etmeye başlayacak?
Kapsamlı bir araştırma yaparsınız kreş yetkililerine kaygılarınizdan bahsedersiniz.
Hatta pek çok kreşte kameralı sınıflar var tüm gün çocuğunuzu izleme imkanınız var.
Ayrıca binlerce kreş var binlerce öğrenci ve de öğretmen var.
Bir tane vahim bir olay oldu diye sizin cocugunuzunda başına aynı şey gelecek diye bir şey yok.

Ayrıca uyanınca uzun süre ağlama sorunu belki kreşe başlayınca düzelir.

Kv olmadigi surede yillik izninize ayrilsaniza, neden izin almayi dusunmuyorsunuz? Izinli oldugunuz surede de hemen bi kres bulup baslatin uyum surecini beraber atlatin. Zaten ekim ayinda kv gidecek soylemis size, her turlu simdiden kres veya bakici arayislarina girmeniz lazimdi, 2 bucuk ay once olunca neden bu kadar ortada kalmis gibi yorum yapiyorsunuz

Büyükten yardımı ben çalışıyorum gel torununa bak değil hasta olunur yada başka bişey o zaman alınır Bakamiyacaginiz çocuğu dogurmayin...

Konudaki kv ekime kadar bakacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…