- 27 Mart 2019
- 29.327
- 105.587
-
- Konu Sahibi kkelebeketkisi
Zor günlerinde, arada kafa dinlemek istediklerinde tabii yardım ederim çünkü nasıl zorlu bir süreç çocuk yetiştirmek biliyorum ama asla sil baştan tekrar o sorumluluğu alamam hele de o yaşlardaSonuna kadar katılıyorum. Hep yoğun çalıştım, çalışıyorum, bu süreçte de 2 çocuk büyüttüm. Bir çocuk daha düşüncesi, iması bile kabus gibi geliyor. Şu an çocuklarıma bakıp nasıl atlattım o zamanları diyorum, ama düşünceler bitiyor mu? Ergenlik sancıları, eğitimi, kimlerle arkadaş oldukları, hala birçok şey ile meşgul kafamız. Bunlar kolay şeyler mi? Büyük konuşmayayım ama başka bir çocuğun mesuliyetini asla tekrar almak istemem.
İleride evlatlarıma elbette yardım etmek isterim sağ olduğum sürece. Kısa süreli destek olurum. Ama ne olacak maksimum 5 yıl denen bir süreçte de (o iş öyle de olmuyor aslında çevreden görüyorum, bir hevesle ilk toruna bakılıyor o biraz büyüyor diğer çocuktan olan torun geliyor onun yerine, o büyüdü ilkinin ikinci çocuğu falan filan devam ediyor süreç, bir bakmışsın ömür de bitmiş gitmiş)bakamam kimse kusura bakmasın. Zaten ölmezsem 58 yaşına kadar yine çalışacağım. O yaştan sonra da vaktim varsa biraz keyif yapmak benim de hakkım elbette.
Torun bakmamak değil çocuğundan yardımı esirgemekO ebeveynler zaten evlatlarını büyütmüş, torununa bakmıyor diye ebeveynleri yaşlanıp da muhtaç olduğu halde bakmak istemeyen evladın kendi insanlığı o kadardır.
Siz çalışıyor musunuz ki? Çalışmadığınız halde böyle düşünüyorsunuz bir de çalışan annenin dertlerini yaşasaydınız bir büyükten yardım almanın önemini kavramış olurdunuzÇocuklarımı büyütürken o kadar yoruluyorum ki. Onlar evlenip kendi hayatlarını kurduklarında tek hayalim bahçeli evimde huzurlu sakin günler geçirmek. Arada yemeğe çıkmak isterler, sinemaya gitmek isterler ne bileyim hastalık vs olur bir kaç saatliğine bakarım torun ama bebeklikten itibaren bir daha hiçbir çocuğun bakımını üstlenmek istemiyorum. Böyle düşünüyorum diye niye kötü bencil oluyorum pardon!? Evlatlarımı o yaşa getirmiş olmam yeterli görülmüyor mu ne kadar bencilce bir düşünce tarzı.
Büyük bakmak istemiyorsa yani istemiyor ben çocuk bakmam diyorSiz çalışıyor musunuz ki? Çalışmadığınız halde böyle düşünüyorsunuz bir de çalışan annenin dertlerini yaşasaydınız bir büyükten yardım almanın önemini kavramış olurdunuz
Bir kaç sayfa öncesi yazdım çocuğa bakılmadı kavgası yapılıyor ya
Konu dışı ama tamda ici gibi
Acaba yaşlanınca şimdi çocuğa bakılmıyor bakmıyor diyenler ilerde kv kp annesine babasına bakacaklar mi
ben bakarım bizim çocuğumuza baktı yaşlı haliyle o çocuğun her eziyetini çekti
Biz de içimiz rahat rahat ise tatile gezmeye gittik geldik şimdi sıra bizde denilcek mi acaba ???
Bir çocuğa bakmayı nasıl yardım esirgememek diye kucumsersiniz? Hastalık olur, mecburiyet olur ayrı ama bir çocuğun sorumluluğunu neden yaşlı başlı insanlar alsınlar? Zaten o yasa kadar ugrasmislar, didinmisler. Yazık değil mi ?Torun bakmamak değil çocuğundan yardımı esirgemek
Ne en akıllı sonuçBir kaç sayfa öncesi yazdım çocuğa bakılmadı kavgası yapılıyor ya
Konu dışı ama tamda ici gibi
Acaba yaşlanınca şimdi çocuğa bakılmıyor bakmıyor diyenler ilerde kv kp annesine babasına bakacaklar mi
ben bakarım bizim çocuğumuza baktı yaşlı haliyle o çocuğun her eziyetini çekti
Biz de içimiz rahat rahat ise tatile gezmeye gittik geldik şimdi sıra bizde denilcek mi acaba ???
Hiç de şaşırtıcı bir hikaye değil maalesefBen bir cifti taniyorum. Kayinvalideyi (esini kaybetmisti) cocuklarina bakmak icin eve getirmislerdi dogduktan sonra. Cocuk ilk okul cagina geldiginde "Biz artik yatili misafir istemiyoruz" diye evden attilar. Kayinvalide de maddi imkanlari olmadigi icin tekrar evlenmek zorunda kaldi. Böyleleri de var
Aynen öyle, hamile kalır kalmaz evimi işimin karşısına taşıdım. Üstelik kendi evimdi, kiraya geçtim. İnsan isteyince çözüm buluyor. Bana anne babaya çocuk baktırmak çok bencilce geliyor. Çocuk peşinde koşan ebeveynlerine uzulmuyorlar malesef.Büyük bakmak istemiyorsa yani istemiyor ben çocuk bakmam diyor
Bunun ötesi yok
Ya kreş ya bakıcı yada işten ayrilicaksiniz
O çocuğu büyüklere güvenerek mi doğuruyorsunuz
Hadi öldü ölüm oldu niye öldün mü denecek
Basının çaresine bakılacak bir çözüm bulunucak
Hiç de şaşırtıcı bir hikaye değil maalesef
Anneanne yatalak babasına bakiyormusŞimdi 24 sayfada illa ki birileri sormuştur ama hepsini okumadım anneanne gelip 2 ay bakamıyor mu
Ya benim de var o yuzden bu konuya bu denli çok yazışımBen bir cifti taniyorum. Kayinvalideyi (esini kaybetmisti) cocuklarina bakmak icin eve getirmislerdi dogduktan sonra. Cocuk ilk okul cagina geldiginde "Biz artik yatili misafir istemiyoruz" diye evden attilar. Kayinvalide de maddi imkanlari olmadigi icin tekrar evlenmek zorunda kaldi. Böyleleri de var
Büyükten yardımı ben çalışıyorum gel torununa bak değil hasta olunur yada başka bişey o zaman alınır Bakamiyacaginiz çocuğu dogurmayin...Siz çalışıyor musunuz ki? Çalışmadığınız halde böyle düşünüyorsunuz bir de çalışan annenin dertlerini yaşasaydınız bir büyükten yardım almanın önemini kavramış olurdunuz
Çalışmıyorsunuz ve çocuğunuz yok. Bu bilgiler doğru muBüyükten yardımı ben çalışıyorum gel torununa bak değil hasta olunur yada başka bişey o zaman alınır Bakamiyacaginiz çocuğu dogurmayin...
18 ay bakmış daha nasıl yardımı esirgemeyecek çocuk 27 aylıkmış neredeyse 3 yaş.Torun bakmamak değil çocuğundan yardımı esirgemek
Konudaki kv ekime kadar bakacakBir çocuğa bakmayı nasıl yardım esirgememek diye kucumsersiniz? Hastalık olur, mecburiyet olur ayrı ama bir çocuğun sorumluluğunu neden yaşlı başlı insanlar alsınlar? Zaten o yasa kadar ugrasmislar, didinmisler. Yazık değil mi ?
Bu yaşta kendi cocuklarima zor bakiyorum, annem zorla biraktirdi 2 hafta,2 hafta daha kalsınlar diyor ama içim elvemiyor kadını çocukların peşinde koşturmaya.
Destek olurum ama torun falan bakamam ben, ben yaşlanınca da versinler maaşımı bakimevine kimseye yük olmak istemiyorum