Kayınvalidem oğluma bakmak istemiyor

Allah kayinvalideme sabir versin cok cok iyi bir insan. Cocuk aenin farkindamisin ? Kadin kendi cocugunu buyutmus bu zamana kadar torunanada bakmis ustelik uyaninca yarim saat aglauan bir cocuga gik dememis bakmis ama halaaa begenilmiyor yetersiz goruluyor olaya bak. Kadinin koye gideceginede karisiyorsun madem krese veremiuorsun bakiciya veremiyorusn o zamam cik isten sen bak. Cocuk senin yapan sensin cozumu sen bulacaksin. Kayinvalidene bu saate kadar baktigi icin minnetar olup dua etmelisin

Biz bişey demedim ki dediklerimiz doğru siz aslında tek evebeyn ben değilim ne demek bakacak diye kendinizi linclendirdiniz en doğrusu çocuk kreşe siz ise babaanneye köye veya nereye gitmek isterse serbest kaldı böylelikle sorun kalmadı

Ne dertler var ya. Benimde kayınvalidem çok müdahaleci keşke bakmasa istiyorum. Kimse sizin çocuğunuza bakmak zorunda değil. Çok daha küçükken kreşe verilen binlerce çocuk var keyiften mi veriliyor sizce?

Soyle dusunun o hanim zaten aski gorevini bitirmis evlatlarini buyutu0lp emeklilimde rahat edip gencliginde yapamadigi mesgalelerle ugrasacak.sahsen benim annemde hic bir torununa bakmadi ve gelinimizede bunu soylemistim o cocuk bakma sirasini ssldi.anca keyfe sever.sahsen bende binbir zorlukla buyuttum genc oldular hamd olsun em buyuk hayalim birgun kendi yuvalarini kurup tum yuklerinden kuttulmamya gelinimde deseki torun bak.olurmu zaten yildim.oyle dusunun.esinizde rahatsizmis sifa dilerim.uzmeye gerek yok dunya kisa vardir elbet bir cozumu.ya komsunuza para verin baksin yada kucul yas alan krese

Kv niz bakmak zorunda değil. Baksa güzel olur tabi.

Hayat pahalo bahcesinde mahsulü varsa ürününü toplayıp kışlık yapmakta haklı. Size de önceden ben gidiyorum önlemini al demiş önceden.

Bu zamana kadar bakmış. Anneniz ne güne duruyor? O gelsin birazda.
Banada babannem bakmadı annem tenezuul bile etmedi maasinin çoğunu verdi bakıcı tuttu. Maaşının çoğunu verip sizde bakıcı tutun. Yada kamera ile takip edebileceğiniz kreşe verin yada ise goturun
Benim iş yerimde birsuru çocuk var ortada gezen bakacak kimsesi olmadığı için ise yakın okul kreşe veriyorlar saati gelince alıp ise getiriyorlar.

ben kızımı 15 aylıkken bakıcıya 24 aylıkken kreşe veridm arkadaşım 19 aylıkken kreşe verdi rahatlıkla kreşe gider neden helak oldun bu kadar anlamadım ,bide şu var ya yaşlı insanlar bu yaştan sonrada torunlamı uğraşsınlar bak çocuk onları eve mahkum ediyor bu yaşa kadar çocuk büyütmüş çalışmışlar yaşlılıklarındada rahat etsinler bencillik etmeyin bence

Bide Böyle atar yaparak sözüm ona haklı çıkmaya çalışıyorsunuz ya cidden komik oluyor

Size tepki verildiyse galiba agzinizdan çıkanlardan haberiniz yok
Sizde pek alâ kv nin bakacağını o torun için Her şeyi yapıcagini biliyorsunuz
Buna rağmen ufak bir tepki gösterdi diye
Kadıni cemkirdiniz
bir çocuk dahi yapsanız o kadın yine bakar
Ne yapsın yazık aldiginizi verdiğinizi Her şeyi demişiniz benmiyim ebeveyn demişiniz
Kadında belli ki sessiz biri içiniz rahatladı mi
Kv sorun bitti şimdi
Ortaya kayınpederi attın bu seferde
Arada kalmış bir kadın üzüldüm kaynanaya

Benim de bir oğlum var. İnsan böyle okudukça korkuyor. Ben kendi oğluma ancak baktım. İkinci çocuğu da yapmadım. Kendimde güç göremiyorum çünkü manevi ve fiziksel olarak. Yarın öbür gün çıkıp gelin çocuk bakmaya beni mecbur bırakırsa, bir de üstüne torun göstermemeyi aklından geçirirse diye insan korkuyor. Allah korusun. Yaşını başını almış insanlar. Rahatça bir bağa bahçeye gidemeyecekse..

Kadın mecburmu senin çocuğuna bakmaya ? Doğuruyorsan arkasında durucaksın anneanne baksın babanne baksın mecburiyeti yok kimsenin . Kimseye güvenip doğurmayın sizde . Hem çalışıyım para kazanıyım hem çocuk yapayım başkası büyütsün . Ne yardan geçiyorsunuz ne selden .

Daha 1 ay önce ,11 yasındaki kızıma 5 günde günde 1,5 saat refakat edip edemeyeceğini 3 ay öncesinden sordugum,aşk olsun, lafı mı olurların havada uçuştuğu konuşmalar yapan kayınvalidem daha ilk gün tam çocuğun okuldan geliş saatine doktor randevusu almıştı :) Dolayısıyla çocuk bakımı konusunda kimseye sırtımızı %100 dayamamalıyız.
Surada haklısınız bu size 10 gün kala söylenmemeliydi , kendisi bakamıyorsa diğer çözüm önerilerine yorum yapma hakkını ona vermemelisiniz.

Ayy komikmiş sizin olanda gerçektenninşallahh kreşe alışsında; beni görmesin küçük bey razıyım.
Millet kreşe yazdırmak ister sosyalleşsin, birşeyler öğrensin diye siz çocuğunuzu kayınvalideye baktırtmak istiyosunuz 60 yasında ki yaslı kadın cocugunuzla ne gibi ögretici aktiviteler yapabilir ki? Tam tersi çocuğum kreşe gitsin demeniz lazımdı kayınvalideden birşey beklemeyin, kadın gelip size gelsin senin annen baksın ozaman dese haklıdır.

Yani bakmak zorunda kesinlikle değil ama insanin kalbinde bir kırıklik oluyor annemler de benim yasadigim şehre tasinabilecekken tasinmamisti çok uzulmustum tasinsalardi kızıma bakabilirlerdi
Başınızın çaresine bakacaksiniz mecburen yapacak bir şey kalmamış
Sizin aileniz nerde

+]^}$|£\+{*}$|£{*]

Gözlerim açık okudum tüm konuyu Bazı anane babaneler imkanları sağlıkları el veriyor torununa bakmaya gönüllü istekli olabiliyorlar ama asla görevleri(!) değil. Bu nasıl bir bakış açısı neden senin çocuğuna bakmak zorunda olsun kayınvaliden? Kadın zaten 60 yaşına gelmiş ee çocuğunu büyütsün etsin tam rahata ercek 2. yi doğur bu kadın hiç mi dunyasina bakmasın? Büyük saygisizlik ve bencillik yapıyorsun haftanın 4 günü evdeymissin zaten 3 gün için bakıcı ya da kreş ayarlayabilirsin.Calistigim kreşe dadiya anca yeter diyorsan o zaman oturup kendin bakicaksin kendi cocuguna zahmet olucak.

Birincisi bu çocuğun ebeveyni ANNESİ VE BABASIDIR babaannesi veya anneannesi değil.
İkincisi kimse sizin çocuğunuza bakmak zorunda değil. O çocuğu kayınvalidenize veya annenize güvenerek doğurmadınız. (kimseye güvenerek dünyaya çocuk getirmeyin)
Üçüncüsü iyi araştırırsanız çalıştığınız o haftanın 3 günü kreşte gayette güzel bakılır hatta kvnizden daha iyi bakıp eğitirler, çocuklarla kaynaşıp konuşmaya ve arkadaş edinmeye başlayıp sosyalleşir.
Dördüncüsü, 27 aylık bir çocuğun konuşmaması kendini ifade edememesi normal değil demekki çok ekran başında kalmış, asosyal ve evde çocukla çok konuşan ilgilenen yok ki 3 yaşına geldiği halde daha konuşamıyor. Bir pedagog veya çocuk doktoruna gitmenizi öneririm.

Kvniz 60 yaşına gelmiş rahat etmek ister, bu zamana kadar gelip bakmış. Ömür boyu sizin çocuğunuza bakmak zorunda değil, haksızlık etmişsiniz ayıp etmişsiniz. Çocuğa bakmak kaynananın görevi değil eşinizle sizin göreviniz.

Cocuk yaparken kv, annem vs bakar diyerek yapmayin. Kimsenin cocugunuzu bakma gibi bir mecburiyeti de yok. Gitmek istemeleri KEYFI de olabilir ya da olmaz. Bu onlarin pasa gonullerine bagli. Oyle aglayarak gozlerinixi cikarmaniza da gerek yok cikarsiniz isten bakarsiniz cocugunuzu.

Sah padisah annesisiniz belli ki. Ben hayatimda boyle simariklik gormedim. Kayinvalidenizin tek hatasi oglusum bakamaz demesi, hayir efendim bakacak. Siz de babasi da bakmak zorundasiniz yoksa yapmasaydiniz. Kendi agzinizla soyluyorsunuz senelerce mis gibi bakmis. Tesekkur edip anne sen de dinlen artik cok yoruldun bu yasta diyeceginize bir de kadina saygisizlik etmissiniz. Anneniz hayattaysa biraz da o baksin. Krese gonderemezmis kiyamazmis. Vah vah. Krese giden cocuklar asagi tabaka da siz burjuvasiniz herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…