- 17 Kasım 2016
- 8.475
- 28.675
- 41
-
- Konu Sahibi kkelebeketkisi
Çok bencilsiniz. Son cumleniz bunu çok güzel ispatliyor. Muhtemelen aileniz bakmak zorunda hissediyor " yabancıdan farkı kalmaz " diye. Siz kendi ebeveyerinizi koşulsuz sevmiyorsunuz sizin ve aileniz için üzüldüm. Aileniz işinize yariyorsa en iyi sizin aileniz ama en ufak bir çıkarınıza uymazlarsa anında silmeye hazırsınız. Yazık.Bakın ortada cok yasli, hasta bir büyük varsa kimse ölse de bakacak demiyor. Sagligi yerinde olup bakmayanlara diyorum ben. Bakmak derken de benim annem genc ve saglikli oldugu halde yoruluyorsa yanina yardimci tutabilecegimi söyledim. Sadece bebeklerin ve cok kücük cocuklarin yabancilara birakilmasini dogru bulmuyorum. Ve tekrar söylüyorum herkesin sartlari bir degil. İmkanlar varken "canim istemiyor" diye bakmayanlara söylüyorum. Ha varsa da öyle bir aile büyügü benim icin herhangi bir yabancidan farki olmaz o noktadan sonra..
Hâlâ bakıcak diyorsunSiz kendiniz demişsiniz "zorunda kalan" diye.. zorunda kalan kimseye, kimse bir sey demiyor zaten. Herkesin imkanlari bir degil. Ama sartlar kosullar uygun oldugu halde canim bakmak istemiyor diyen anneanne ve babaanneyi kabul edemiyorum ben. Çünkü benim ailemde herkes digerinin müskülüne yetisir.
Çok bencilsiniz. Son cumleniz bunu çok güzel ispatliyor. Muhtemelen aileniz bakmak zorunda hissediyor " yabancıdan farkı kalmaz " diye. Siz kendi ebeveyerinizi koşulsuz sevmiyorsunuz sizin ve aileniz için üzüldüm. Aileniz işinize yariyorsa en iyi sizin aileniz ama en ufak bir çıkarınıza uymazlarsa anında silmeye hazırsınız. Yazık.
Kayınvalidem büyük oğluma baktı. O zaman hamile olmadığım halde bi çocuğun daha olursa bakamam kızım dedi. Sağol anne buna baktın dahasını düşünürsem zaten planımı yaparım dedim çekildim kenara.Bakın ortada cok yasli, hasta bir büyük varsa kimse ölse de bakacak demiyor. Sagligi yerinde olup bakmayanlara diyorum ben. Bakmak derken de benim annem genc ve saglikli oldugu halde yoruluyorsa yanina yardimci tutabilecegimi söyledim. Sadece bebeklerin ve cok kücük cocuklarin yabancilara birakilmasini dogru bulmuyorum. Ve tekrar söylüyorum herkesin sartlari bir degil. İmkanlar varken "canim istemiyor" diye bakmayanlara söylüyorum. Ha varsa da öyle bir aile büyügü benim icin herhangi bir yabancidan farki olmaz o noktadan sonra..
Yok artık ya . Şunu kaynanama göstereyim bir kere daha anlasın kıymetimi ahahahHatırlıyorum üyeyi. Bu konu hakkında anket açmıştı. Kv si bakmak istemiyor diye aylardır kadını aramadığını torununun fotoğrafını göndermediğini yazmıştı.
Ne kadar çıkarcı bir düşünce şekliniz var. Gerçek ailelerde koşulsuz sevgi, saygı var bilin istedim.Bakın ortada cok yasli, hasta bir büyük varsa kimse ölse de bakacak demiyor. Sagligi yerinde olup bakmayanlara diyorum ben. Bakmak derken de benim annem genc ve saglikli oldugu halde yoruluyorsa yanina yardimci tutabilecegimi söyledim. Sadece bebeklerin ve cok kücük cocuklarin yabancilara birakilmasini dogru bulmuyorum. Ve tekrar söylüyorum herkesin sartlari bir degil. İmkanlar varken "canim istemiyor" diye bakmayanlara söylüyorum. Ha varsa da öyle bir aile büyügü benim icin herhangi bir yabancidan farki olmaz o noktadan sonra..
Bende bunu anlamadim konu sahibi madem sağlıkçı eğer kamuda çalışıyorsa çok rahat ücretsiz izne ayrılabilir. Hadi yapmak istemiyor, kreşte içine sinmiyor neden bakıcı alternatifi düşünmüyor ki? Kamera sistemi kurdun mu içine sinmeyecek hicbir şey yok üstelik. Su durumda biraz maddiyatı düşündüğü akla geliyor, günahını olmak istemem ama eğer öyleyse sizin cebiniz dolacak diye kv neden zorlasin kendini konu sahibine sormak istedim ancak cevap vermiyor sanirim.Kayinvalidenize biber mi torunun mu diyeceğine siz iş mi oğlum mu diye düşünüp işten ücretsiz izne ayrılıp bakın madem. Neden zorunda olsun kadın hem size ne ister keyfi ister ihtiyaç biber de diker domates de. Hem ihtiyaca gerek yok terapi gibi bu ekip dikme işleri.
Sizin dogurdugunuz coguca canı istemiyosa bakmaya bilir ne demek bakarsa iyi bakmazsa yabancı bu mantıkta en iyisi çocuk yapmamakBakın ortada cok yasli, hasta bir büyük varsa kimse ölse de bakacak demiyor. Sagligi yerinde olup bakmayanlara diyorum ben. Bakmak derken de benim annem genc ve saglikli oldugu halde yoruluyorsa yanina yardimci tutabilecegimi söyledim. Sadece bebeklerin ve cok kücük cocuklarin yabancilara birakilmasini dogru bulmuyorum. Ve tekrar söylüyorum herkesin sartlari bir degil. İmkanlar varken "canim istemiyor" diye bakmayanlara söylüyorum. Ha varsa da öyle bir aile büyügü benim icin herhangi bir yabancidan farki olmaz o noktadan sonra..
Yazdıklarından anlasiliyor zaten işine yararsan amenna yaramazsan vah sanaHatırlıyorum üyeyi. Bu konu hakkında anket açmıştı. Kv si bakmak istemiyor diye aylardır kadını aramadığını torununun fotoğrafını göndermediğini yazmıştı.
Baştan bir önceli mesajınız gibi ılımlı yazsaydınız linç edilmezsiniz. Babannesine tek başıma yapmadım biber mi önemli çocuk mu dedim yok efendim kreşlerin hepsi kötü gibi suçlayıcı diliniz buna sebep oldu. Kendi adıma 27 aylık bir çocuk bebek değildir ve kreşe başlıyor diye bu kadar dertlenmeniz ve 1,5 yıldır zaten bakan insana bu kaçar suçlamanız çirkin geldi. 27 ve 30 ay arasında çok fark yoktu zaten.He bu arada linçci tayfa gelin biraz daha yazın da hatta biraz daha beğenmedim butonuna tıklayında içiniz iyice rahat etsin. O yazdıklarınız emin olun hiç bir işe yaramıyor. İnsanlar bu platforma bir yardım umduğundan birşey danışma İHTİYAÇından geliyor.
Kadını kırmış mıyım sorumu sordum sonra ne hadsizliğim kaldı ne bencilliğim. Ohoo aman ne mesajlar yarabbim? Hadsizlik yaptığım için burdayım zaten , bir şeyleri halledemediğim için.
Yerden yere vurmanız gereksiz. Anlaşılan çoğu insan deşarj olmaya geliyor bu platforma.
Merhaba,Merhaba kızlar...2 gündür ağlamaktan helak oldum. Psikolojim bozuldu.
27 aylık oğlum var. 18 aydırda çalışıyorum. Bu zamana kadar kv dem evladıma baktı. Çoğu zaman geldi benden iyi baktı. Aramız o kadar iyiydi ki bu zamana kadar 3 yıllık evliyim asla saygıda kusur etmemişimdir...
Önceden konuşulan; Ekim ayı gibi uzaktaki yeni evlerine taşınacaklar, bizde ekimde 2.5 yaşında olacak oğlumla başımızın çaresine bakacaktık...Ekim ayı için kreş fikri vardı aklımda.
Dün bana birden dedi ki; 10 gün sonra köye gidiyoruz yiğiti kreşe mi başlatacaksın, binadaki komşuna mı vereceksin ayarla......
Köye gitme sebepleride kayınpederim kesinlikle KEYFİ bir şekilde (asla ihtiyaçları yok, durumları iyi) biber ekmiş, kayısı lar varmış...salça yapılacakmış falan filan. El kadar bebeği bırakıp köye gidecekmiş. Oğlum daha tam anlamıyla konuşamıyor. Cümleleri yarım yarım. Kime versem başına bişey gelse, mesela kreş te dövseler yavrumu daha şikayet edemezki bebeğim. Gözüm hep arkada kalır....
Bende bu biber lafını duyunca dedim ki biber mi önemli çocuk mu dedim. Yok dedi biberler ziyan olmasın falanda filanda.
Sonra eşim dedi ben bakarım yiğite...eşimde romatizma hastası her daim hiç geçmeyen şiddetli ağrıları var. Annesinde bunu biliyor ve oğulcuğunun bakamayacağını söylüyor. Yok şu baksın bu baksın. Kafasındaki planlar; biri çürüyünce diğerini ortaya atmak için sıra sıra....Bende dedim ki madem biliyorsunuz eşimin çocuğa bakamayacağını o zaman sizde bakıvereceksiniz ....bu çocuğun bir tek evebeyni ben değilim. Bakımından bir tek ben sorumlu değilim. Durumlar böyle . Eşimde diyor annem yaşlandı çocuk mu baksın bu saatten sonra (yaş 60). Ben de dedim ne babaanneler var okul çağına kadar bakıyor ...sonra sında da bakıyor hatta.
Sizlere sorum:
İçimi yiyip bitiriyor, kayınvalideme ayıp mı etmişim? Kalbim çoook kırık. Torununu göstermeyen gelin tipinden olmak geliyor içimden.
Sizler ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?
Not: Sağlıkçıyım, haftanın '3 GÜNÜ 15 er saat' çalışıyorum 4 günü evdeyim. Kreşede gitse babamız akşamına bi 5 6 saat bakacak. Onda sorun yok. O kadarına bakabilir. Ancak ben kreşe güvenemiyorum, yavrum uyandığın ağlar kucağına alan olmaz. İtip kakarlarr. Beynim yandı innki düşünmekten....
2. Not: linçlerden dolayı diğer mesajımı buraya yapıştıruyorum.
Yani onu zorunlu görmemin sebebi kesinlikle kendi oğlu hastaymış ya onu söylüyor bana her seferinde başıma kalkar gibi ; bakamaz mış... o zaman bütün sorumluluk benim üzerime kalıyor. Madem kendi evladının boşluğunu dolduruversin kısa bir süre daha.
Çocuğum doğduğu günden beri zaten tek başıma bakıyorum. Çalışmasam seve seve bayıla bayıla bakarım.
Benim istediğim (her seferinde söyledim ona) en azından bir 3 yaş olaydı.... Daha fazlasını bende istemiyorum zaten. Kreşte okulöncesi eğitim alma özelliklede sosyalleşme olarak düşündüğümde hiç beklemeden vermek istiyorum ama olumsuzluklar beni çok korkutuyor. Yakın zamanda bir video yayınlandı kreşte küçük bir çocuk başka bir çocuğu darp etti diye. Birde oğlum uykudan uyanınca ıvıl ıvıl ağlar yarım saat...onu kim kucağına alır sakinleştirir....Bu düşünceler yoruyor beynimi...
YARIN KREŞE BAŞLIYOR OĞLUM. HAFTASONU GÖRÜŞTÜM VE ORYANTASYON İLE HER GÜN SAATLERİ 1 SAAT 1 SAAT ARTTIRARAK başlayak.
Kayınvalidemle birlikte gidiyoruz, o sınıftayken onun neler yapacağını izlemeye. Bugün telefonda konuşurken teklif ettim istersen sende gel diye. Ben kuzuma çok alıştım nasıl ayrılacağım diye ağlıyor kadıncağız. Aslında kendisi çokta istemiyor ayrılmayı dış güçlere karşı gelemiyor.
Neyse sözün özü; çok fazla kötü yorumun yanındaki yol gösterici yorumlar bu 2-3 günlük süreçte bana çok destek oldu. Bayramın 4. gününden beri her gün aralıksız 15 saat çalıştım neyseki yarın ilk tatil günüm. Hem bu izinsiz çalışma hem oğluma ne olacak kaygısı kaç günümü çaldı benden. Şükürler olsun bir şeyler yoluna giriyor.
Desteğini esirgemeyen herkese tekrar tekrar çok teşekkür ederim.
Dış güç Kayınpeder.Insallah güzel alisir. Alismasi zaman alicaktir, ama ondan sonra pek sorun oluyor. Kücük oglum ilk zamanda hic gitmek istemedi. Artik bana dönüp iki kere bakmiyor bile. Hemen kahvalti masasina gecip kahvaltisini seciyordış gücler kim anlamadim, ama ortada kötü niyet yoksa en azindan aile iliskileriniz normal devam edebilir. Yinede ara sira destegi muhakkak olacaktir.
Ayy komikmiş sizin olanda gerçektennInsallah güzel alisir. Alismasi zaman alicaktir, ama ondan sonra pek sorun oluyor. Kücük oglum ilk zamanda hic gitmek istemedi. Artik bana dönüp iki kere bakmiyor bile. Hemen kahvalti masasina gecip kahvaltisini seciyordış gücler kim anlamadim, ama ortada kötü niyet yoksa en azindan aile iliskileriniz normal devam edebilir. Yinede ara sira destegi muhakkak olacaktir.
Dış güç Kayınpeder.Çok komik esprili adamdır konuşurken. Ama kayınvalideme de söz hakkı bırakmaz , bişey yapılacaksa yapılacaktır. Başka bir seçenek yoktur. Kayınvalidem o dediyse sorgulamaz. Öyle görmüş bu zamana kadar belki de öyle alışmış.