- 4 Ekim 2012
- 16.278
- 31.770
-
- Konu Sahibi kkelebeketkisi
Tabii ki zorla baktıramaz kimse ama araya soğukluk girer ister istemezsonuç olmuş ya kv bakamam köye gidicem demiş.
oğluşu bakacak bir zahmet.
bakamam gidicem başının çaresine bak demeye getirmiş bir insana bir sürü tantana yapılmaz bence öylemi bu zamana kadar baktın teşekkür ederim denilir geçilir.
Ben bakacak edeceğim yok diye tam 7 yıl bekledim PapatyaAy ayıbın en büyüğünü etmişsiniz sizin dogurdugunuz çocuğa kusura bakmayın bakmak zorunda değil . Bende doğum yapacağım kendi annem biliyorum ki bakmaz istemez o sorumluluğu almak . Yeterince ilgilenmiş çocuğunuz da bebek değil . Kreşe yollamayaxaksaniz parasını verin bakıcı tutun. Kadına kolenizmis gibi davranmayın . Hakkınız da yok yüzünüz de olmamalı çünkü fazlasını yapmış zaten
Aslında gelinimizin öyle talebi yok. Biliyorum, kaç kez konuştuk, kendisi 3 yaşına kadar bakacağını kaç kez söyledi, 3 yaşında kreşe verecek belkide 2.i düşünecek.Bu insanlar neyin kafasını yaşıyor? İnsan korkar bu kadar hasta birine el kadar çocuğu emanet etmeye zaten, karşındakine merhametin yoksa da çocuğun için korkarsın. Kendileri o kadar hasta olsa 40 doktor dolaşır, başına gelmeden her şey ne kadar kolay geliyor .
Tabii ki zorla baktıramaz kimse ama araya soğukluk girer ister istemez
Yok bu bebeğin diğer ebeveyni babası değil babannesi sanırımBen bakacak edeceğim yok diye tam 7 yıl bekledim PapatyaŞu an işi de tamamen bıraktım. Sonuçta kimseye güvenerek yapmadım bu bebeği. Ne biliyim tuhaf yani
Söz vermişti , mecbur bakacak diye düşündü galibagirebilir tabi. bir daha verdiği söze güvenmem mesela ben olsam. ama çocuğuma bakacaksın diye diretmem istemeyen insana. konu sahibesinin mecbur tavrı bunca tepki alan bence.
Ellerine sağlık şimdiden . Ama kız tarafı nazlanacak sanırım . Ses Seda yokGözümün önünde bir değil iki yuva kuruldutamam konserveleri ben yaparım düğün hediyesi
Yaw siz ürüyorsunuz diye büyükler sizin doğurduğunuza bakmaya niye mecbur olsunlarAnneanneler babaanneler gayet bakmak zorunda. Kadin calismayacak mi? Yoksa 3 aylik bebegi bakiciya mi verecek? Yahu bizim gelenegimiz bu. Ayrica artik avrupada bile aile büyüklerinin torunlarina baktiklarini okumustum. Cocuk sevgiyle büyür. Hicbir bakici, hicbir kres aile gibi sevgi veremez. 18 aylik bebegin sosyallesmeye ihtiyaci yok cünkü o bebek bireysel dönemdedir. Bence siz haklisiniz. Ama bunca zaman da baktigi icin birden gemileri yakmak dogru degil. Güzellikle orta yol bulmaya calisin.
Kreş bulmak neden bukadar zor?Çocuğunuzun kreşini 10 günde mi buldunuz? Üstelik yaz döneminde. Eğer öyleyse bravo.
Yani aynen, bir eve ya da ise yakın kaç kreş olabilir ki?Kreş bulmak neden bukadar zor?
Evime yakın 3 kreş var, hepsini araştırdım yollayan tanıdıklara sordum soruşturdum önceden, hepsini aynı günde gezdim birine karar verdim ertesi gün kayıt ettirdim. Toplam 3 gün yani. 10 gün neden yetmiyor?
Size herhangi bir açıklama yapmak istemiyorum ama birer haftadan yılda 2 kere, iki hafta gelmesini istedim sadece torunu için.Ve sadece sessiz kalarak gelmemeyi tercih etti evet üzüldüm o zaman. Bu kadarını herkes yapabilir. İnsanlar aile olarak birbirlerine ihtiyaç duyabilir, en azından sessiz kalmamalı, ihtiyaç halinde gelirim gibi birşey söylenebilirdi.Bir de siz çıkmayın derken? Belli ki birileri sizden evvel davranmış, kaynanayı rezerve etmişler. Çok üzüldünüz demek. Kısmet.
Ben çocuklarımı kendim büýüttüm büyütüyorum hem de çalıştım kocam da baktı ben işteyken.Hala da bakar. Kayınvalidem bakmaz. Bakmak istemedi hiç. Şahsen hiç de umrumda olmadı oturup ağlamadım.Durumunuz elveriyorsa işi bırakabilirsiniz...Merhaba kızlar...2 gündür ağlamaktan helak oldum. Psikolojim bozuldu.
27 aylık oğlum var. 18 aydırda çalışıyorum. Bu zamana kadar kv dem evladıma baktı. Çoğu zaman geldi benden iyi baktı. Aramız o kadar iyiydi ki bu zamana kadar 3 yıllık evliyim asla saygıda kusur etmemişimdir...
Önceden konuşulan; Ekim ayı gibi uzaktaki yeni evlerine taşınacaklar, bizde ekimde 2.5 yaşında olacak oğlumla başımızın çaresine bakacaktık...Ekim ayı için kreş fikri vardı aklımda.
Dün bana birden dedi ki; 10 gün sonra köye gidiyoruz yiğiti kreşe mi başlatacaksın, binadaki komşuna mı vereceksin ayarla......
Köye gitme sebepleride kayınpederim kesinlikle KEYFİ bir şekilde (asla ihtiyaçları yok, durumları iyi) biber ekmiş, kayısı lar varmış...salça yapılacakmış falan filan. El kadar bebeği bırakıp köye gidecekmiş. Oğlum daha tam anlamıyla konuşamıyor. Cümleleri yarım yarım. Kime versem başına bişey gelse, mesela kreş te dövseler yavrumu daha şikayet edemezki bebeğim. Gözüm hep arkada kalır....
Bende bu biber lafını duyunca dedim ki biber mi önemli çocuk mu dedim. Yok dedi biberler ziyan olmasın falanda filanda.
Sonra eşim dedi ben bakarım yiğite...eşimde romatizma hastası her daim hiç geçmeyen şiddetli ağrıları var. Annesinde bunu biliyor ve oğulcuğunun bakamayacağını söylüyor. Yok şu baksın bu baksın. Kafasındaki planlar; biri çürüyünce diğerini ortaya atmak için sıra sıra....Bende dedim ki madem biliyorsunuz eşimin çocuğa bakamayacağını o zaman sizde bakıvereceksiniz ....bu çocuğun bir tek evebeyni ben değilim. Bakımından bir tek ben sorumlu değilim. Durumlar böyle . Eşimde diyor annem yaşlandı çocuk mu baksın bu saatten sonra (yaş 60). Ben de dedim ne babaanneler var okul çağına kadar bakıyor ...sonra sında da bakıyor hatta.
Sizlere sorum:
İçimi yiyip bitiriyor, kayınvalideme ayıp mı etmişim? Kalbim çoook kırık. Torununu göstermeyen gelin tipinden olmak geliyor içimden.
Sizler ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?
Not: Sağlıkçıyım, haftanın '3 GÜNÜ 15 er saat' çalışıyorum 4 günü evdeyim. Kreşede gitse babamız akşamına bi 5 6 saat bakacak. Onda sorun yok. O kadarına bakabilir. Ancak ben kreşe güvenemiyorum, yavrum uyandığın ağlar kucağına alan olmaz. İtip kakarlarr. Beynim yandı innki düşünmekten....
2. Not: linçlerden dolayı diğer mesajımı buraya yapıştıruyorum.
Yani onu zorunlu görmemin sebebi kesinlikle kendi oğlu hastaymış ya onu söylüyor bana her seferinde başıma kalkar gibi ; bakamaz mış... o zaman bütün sorumluluk benim üzerime kalıyor. Madem kendi evladının boşluğunu dolduruversin kısa bir süre daha.
Çocuğum doğduğu günden beri zaten tek başıma bakıyorum. Çalışmasam seve seve bayıla bayıla bakarım.
Benim istediğim (her seferinde söyledim ona) en azından bir 3 yaş olaydı.... Daha fazlasını bende istemiyorum zaten. Kreşte okulöncesi eğitim alma özelliklede sosyalleşme olarak düşündüğümde hiç beklemeden vermek istiyorum ama olumsuzluklar beni çok korkutuyor. Yakın zamanda bir video yayınlandı kreşte küçük bir çocuk başka bir çocuğu darp etti diye. Birde oğlum uykudan uyanınca ıvıl ıvıl ağlar yarım saat...onu kim kucağına alır sakinleştirir....Bu düşünceler yoruyor beynimi...
Babanne oğluşu hasta zorlanır diye onu da devre dışı bırakıyormuş..çözüm önerilerini de kendisi sunuyor..ya komşuya baktır ya kreşe başlat diye.Sen kendini devre dışı bırakmışsın sana ne kim bakarsa baksın bu saatten sonra.Bir de buna karışmanın anlamı yok ki!Yok bu bebeğin diğer ebeveyni babası değil babannesi sanırım
O kadar bile boşluğu kalmadı belli ki. Konu komşu dillendiğine göre durum vahim .Size herhangi bir açıklama yapmak istemiyorum ama birer haftadan yılda 2 kere, iki hafta gelmesini istedim sadece torunu için.Ve sadece sessiz kalarak gelmemeyi tercih etti evet üzüldüm o zaman. Bu kadarını herkes yapabilir. İnsanlar aile olarak birbirlerine ihtiyaç duyabilir, en azından sessiz kalmamalı, ihtiyaç halinde gelirim gibi birşey söylenebilirdi.