Kayınvalidem oğluma bakmak istemiyor

Tabii ki zorla baktıramaz kimse ama araya soğukluk girer ister istemez

Ben bakacak edeceğim yok diye tam 7 yıl bekledim Papatya Şu an işi de tamamen bıraktım. Sonuçta kimseye güvenerek yapmadım bu bebeği. Ne biliyim tuhaf yani

Aslında gelinimizin öyle talebi yok. Biliyorum, kaç kez konuştuk, kendisi 3 yaşına kadar bakacağını kaç kez söyledi, 3 yaşında kreşe verecek belkide 2.i düşünecek.
Tamamen annesinin fikriydi. Kızının kariyerini çok önemsiyor. Haklı tabiki biryerlere kolay gelinmiyor. Ama kaç yaşında kadın, kendi kararını verebilir. Çocuğu yaparken düşünerek yapmıştır.
Hem öyle olsa bile onun annesinemi kaldı anneme bakalım demek. Kendin bakmak istersen bak, karşıdakine ne emirvaki yapiyorsun ben ona kızıyorum. Annem zaten bu yaşına kadar çalıştı kadın anca yeni emekli oldu, şimdi birde bebekmi bakacak tam zamanlı. Mümkün değil izin vermem, zaten benden önce kardeşim izin vermez

Sadece konuyu okudum. Bu ne saçmalık bakmak zorunda mi Çocuk senin çocuğun. Bakivereceksin ne demek...Kayinvalidene güvenip mi yaptın çocuğu böyle saçma bir sey okumadım. Kadın istediği zaman köyüne de gider tatiline de çıkar, izin mi alacak,gelmis kac yasina ...Çocuğu sen dogurdun, kari koca sorumluluk sizde kayınvalide de ya da bir baskasinda değil.

Şu durumda sitem edeceğiniz tek şey bunu size 10 gün gibi kısa bir süre önce söylemiş olması. Kayınvalideniz çocuğunuza bakmak zorunda değil evet ama sonuçta o biberler aylar önce ekildi. Ekerken kızım ben hasat zamanı köye gideceğin ekim demiştik ama daha fazla bakmayacağım sen de kendini ona göre ayarla demesi gerekirdi.

10 günde içinize sinen bakıcı veya kreş bulabilmek zor. Bakıcı mı kreş mi ona bile karar vermek için kısa bir süre sayılabilir hatta.

Size erken haber vermeyerek kayınvalideniz ayıp etmiş bence. Ama sizin tavrınızı yaklaşımımız hiç doğru ve hoş değil. Hatta bir miktar çirkeflik akıyor cümlelerden.

Yaw siz ürüyorsunuz diye büyükler sizin doğurduğunuza bakmaya niye mecbur olsunlar
Benim kızım bana mecbur bakacaksın dese kahkaha ile gülerim, yok canım ben sana bakmaya mecburdum ben görevimi tamamladım darısı sana inşallah der geçerim.
Kim doğruyorsa o bakmaya mecbur, kimsede kusura bakmasın. Yada baksın, umrumda da değil

Bahane uydurmasına bile gerek yok,60 yaşına gelmiş bir kadın ,torunu da olsa bakmak zorunda değil. Ha hastalık olur,hastanede yatmak gerekir vs "bakıverir" sizin deyiminizle ama şu durumda inanın bakmak zorunda değil.
Eşiniz evdeyse o bakıversin,olmuyorsa kreş,o da uygun değilse bakıcı alternatifini düsünmek zorundasınız. Kimseye güvenip doğurmadınız en nihayetinde değil mi? Olmadıģını varsayın kayınvalidenizin,mutlaka bir çözüm bulacaktınız.
Ayrıca 1 sene sonra da kreş hakkında fikriniz değişmeyecek gibi sizin.
Bu arada iltihaplı romatizma hastası bir tanıdığım var,her işini yıllardır görüyor,manuel aracıyla 6_7 saat yol yapıyor mesela. Yani alışmış artık bu ağrılarla yaşamaya,ilaçlarını kullanıyor,kremlerini sürüyor vs bir şekilde hayatını aktif şekilde idame ettiriyor. Eşiniz yatalak değildir diye düşünüyorum,baksın ki bakarim demiş zaten,haftanın 3 günü yokluğunuzda idare edebilir.

Son düzenleme:
Çocuğunuzun kreşini 10 günde mi buldunuz? Üstelik yaz döneminde. Eğer öyleyse bravo.
Kreş bulmak neden bukadar zor?
Evime yakın 3 kreş var, hepsini araştırdım yollayan tanıdıklara sordum soruşturdum önceden, hepsini aynı günde gezdim birine karar verdim ertesi gün kayıt ettirdim. Toplam 3 gün yani. 10 gün neden yetmiyor?

Konu sahibi konusunun bu kadar popüler olacağını tahmin etmemiştir eminim ki ayrıca ben evlilik , aile kurumlarının şimdiki gibi olacağını düşünmüyorum gelecekte . Şimdi bile çoğu genç evlenmeye yanaşmıyor . Bizim okulda bekar 9 tane öğretmen var . Ne işim olur evlilikle ayyyhhh diyorlar .
Evlerde jetgillerdeki robot gibi bir robot olur , bizimkiler de sanal sevgili , sanal sevişme vs derken yuvarlanıp giderler bence .
Eşimin iş yerinde erkek yoğunlukta ve bekar hepsi de . Onlar da olası nafaka mevzusunu dert ediyorlar evlenmekten kaçıyorlar .
evet evliliğin güzel yanları var , evet evlatlarım benim bu dünyadaki cennetim ama bekar da olunabilir yani . Olmayan bir şeyi nasıl özlemiyorsa insan bence bekar da yaşanılabilir .

Bir de siz çıkmayın derken? Belli ki birileri sizden evvel davranmış, kaynanayı rezerve etmişler. Çok üzüldünüz demek. Kısmet.
Size herhangi bir açıklama yapmak istemiyorum ama birer haftadan yılda 2 kere, iki hafta gelmesini istedim sadece torunu için.Ve sadece sessiz kalarak gelmemeyi tercih etti evet üzüldüm o zaman. Bu kadarını herkes yapabilir. İnsanlar aile olarak birbirlerine ihtiyaç duyabilir, en azından sessiz kalmamalı, ihtiyaç halinde gelirim gibi birşey söylenebilirdi.

Ben çocuklarımı kendim büýüttüm büyütüyorum hem de çalıştım kocam da baktı ben işteyken.Hala da bakar. Kayınvalidem bakmaz. Bakmak istemedi hiç. Şahsen hiç de umrumda olmadı oturup ağlamadım.Durumunuz elveriyorsa işi bırakabilirsiniz...
Emin olun yine de iyi bakmış kayınvalideniz.Ben doğum yapıp geldim çorba kaynatan olmadı. Takmayın yani.İnş iyi olur sizin için her şey...

Yok bu bebeğin diğer ebeveyni babası değil babannesi sanırım
Babanne oğluşu hasta zorlanır diye onu da devre dışı bırakıyormuş..çözüm önerilerini de kendisi sunuyor..ya komşuya baktır ya kreşe başlat diye.Sen kendini devre dışı bırakmışsın sana ne kim bakarsa baksın bu saatten sonra.Bir de buna karışmanın anlamı yok ki!

O kadar bile boşluğu kalmadı belli ki. Konu komşu dillendiğine göre durum vahim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…