Kayınvalidem oğluma bakmak istemiyor

Benim etrafımda 2 değişik örnek var

Biri çok yakın akrabam. Önce kızı evlendi, çocuğu görüp görebileceğimiz en normal ama anormal çocuktu bir tanısı var gibiydi ama yansıtmadılar doğal olarak çok zor geçti. Kreşe adaptesi evdeki düzen herşey ona aitti kesinlikle baba olmadan ne alıp bir yere gidebilirsiniz ne de yabancı birini evde ister birde kızı akşamları bırakıp sık sık sosyalleşti yani mesai yaptırdı Sonra oğlu evlendi 1 yıl içinde çocuğu oldu ve oda babaanneye kaldı ne bir yardım ne temizlik ne alıp gezdirme. Akşam yemeklerini de orada yer mutfagı bırakıp çekip giderler. Şu an iki çocukta okula başladı hala servise bile vermediler bir birini bırakır bir diğerini. İnanılmaz yorgun ve hasta. İnsulin kullanıyor, ağır vertigo var. Cocugu okula bırakıp dönüşte kendini kaybetmiş düşünün.. Yıllardır anlayışsız kızı ve banane benimkine de bakacak diyen gelini yüzünden perişan. Bir kez bile evlerinde kahvaltıya çaya yemeğe gitmemiştir. Bu kadar olmamalı ya, biraz anlayış.. Zaten evde 4 5 yaşlarında sorunlu bir çocuk varken 2. ye mecbur tutmak nedir

Diğeri de gelinleri hamile kalan bir yakınıma ait. Anne onunla kalıyordu kız kendi annesine baktıracak diye ödü patladı kaç kere tartıştı 15 günde benim annem bakacak diye. Oysa kızın annesi ztn çocuk bakıyor ve farklı ilde yaşıyordu. Doğal olarak 1 gün bile gelmedi Babaanne 3 ayda isyan bayrağını çekti vara yoğa taktı çocuk ağlarken bile kucağına almıyormuş en son kız işten cıktı babaannenin emekli maaşı onlara gitti yorgan gitti kavga bitti Arkadaşım da annesi ile hayatına devam etti. Kimse karşındakini yada çocugu düşünmüyordu hepsi kavga halinde idi ne kadar acı
Bu arada kız tezgahtardı, yani harcanmış bir eğitim vs yok maddi kaybıda olmadı

Benimde ogluma annem ve kv donusumlu olarak 2.5 yasina kadar bakti. Krese verdik ama 3 hafta anca gidebildi cunku cocuklar ilk krese basladiginda bir sene surekli hasta oluyorlar benim oglum o 3 haftada 2 sise antibiyotik kullandi ve 3 hafta boyuncada hep agladi. Bende kresten aldim ve 1 sene calismadim. 3.5 yasinda krese verdim simdi 5.5 yasinda 2 donemdir krese gidiyor cok seviyor. Zorunluluk olmadikca bende 3 yasindan once krese verilmesi taraftari degilim. Cok kucuk derdini anlatamiyor tanidik birileri anne kv anneanne bakmasi daha iyi ama bakmam diyorlarsa yapicak birsey yok ben olsam isi birakir yada ucretsiz izne cikarim ben bakarim. Esimde bir zahmet bize baksin bu cocugu ikimiz yaptik. Krese versede belki cocuk alisamicak yada benimki gibi hasta olucak surekli. Her cocuk ayni değil. Eger cok maddi sikintida degilseniz isi birakip siz bakin iciniz rahat etsin.

Ne münasebet yaa neden kayınvaliden bakmak zorunda . Hiç anlamıyorum bu gelinlerin kaprislerini . Sırf torunu diye bütün hayatını bırakıp hayatını torununa adamak zorunda değil köye gitmese bile bakmak zorunda değil şimdiye kadar bakmış Allah razı olsun demeyi öğrenin. Bana bu üslup ve tavırla biri gelse 1 saat bile bakmam . Doğurduğunuz çocuğun sorumluluğu almayı öğrenin kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil bakıcısı değil sadece babaanesi o

Kocanız baksın hasta masta hikaye siz hasta olsanizz çocuğunuza bakmayacaktiniz .çocuğun annesi babası bakar .ha ölüm olur çok büyük hastalık olur tamam .ama eşiniz çocuk yapacak kadar hasta degill madem bakaacak

Bencil bir insansınız. 60 65 yaşındaki insanlardan 5 yıl çocuk bakmasını istemek bencilce bence. Bir de çok az bir süreymiş gibi max 5 sene diyorsunuz. Insanlar 2.çocuğu doğurmak için 4 5 sene bekliyorlar, neden? Çünkü çocuğun zor dönemi bitiyor diye. Yani siz zor dönemi anneanneye babaanneye kitliyorsunuz. Oh ne güzel masrafsız, zorluksuz çocuk yetiştirmek!

Bu zorunda değil tayfası, ebeveynlerine yaşlanınca bakmayan evlatları linç etmekte sakınca görmez ama…
O ebeveynler zaten evlatlarını büyütmüş, torununa bakmıyor diye ebeveynleri yaşlanıp da muhtaç olduğu halde bakmak istemeyen evladın kendi insanlığı o kadardır.

Çocuklarımı büyütürken o kadar yoruluyorum ki. Onlar evlenip kendi hayatlarını kurduklarında tek hayalim bahçeli evimde huzurlu sakin günler geçirmek. Arada yemeğe çıkmak isterler, sinemaya gitmek isterler ne bileyim hastalık vs olur bir kaç saatliğine bakarım torun ama bebeklikten itibaren bir daha hiçbir çocuğun bakımını üstlenmek istemiyorum. Böyle düşünüyorum diye niye kötü bencil oluyorum pardon!? Evlatlarımı o yaşa getirmiş olmam yeterli görülmüyor mu ne kadar bencilce bir düşünce tarzı.

Allah düşman başına vermesin böyle evlatları ne okudum ben böyle kotununde kötüsü anneye yazık üzüldüm en güzeli hiç baştan bakilmayacak herkes bı zahmet doğurduğu çocuğa baksın yok bakamiyacak yapmasın bu ne yha doğurup atıyorlar anane babaanneye oh

Merhabalar. Biz gurbette olduğumuz için kızımı 2.5 yaşından itibaren hep iyi kreşler baktı çok ta memnun kaldı Biz çalışıyoruz ve emeklilikte torun sahibi olursak bakmak zorunda değiliz istersek bakarız Bence iyi bir kreş bulun çocuğun konuşması da düzgün olur sosyalleşir kendini geliştirir

Ben oğlumu 3 yaşına kadar bakıcıya sonra da kreşe verdim.. kv yok annem gelemezdi okula giden kardeşim vardı.. çok şükür hiçbir sıkıntı yaşamadım aksine gayet sosyal ve kendini ifade edebilen bir çocuk çok şükür..
ben normalde anneanne babaanne bakmasını istemedim zaten o ayrı mesele..
ama kadına biber mi çocuk mu diye seçim sunmakta ne bileyim.. siz biraz bencil davranıyorsunuz bence..
güzel bir kreş bulun daha rahat edersiniz içinize sinmiyorsa ücretsiz izne ayrılın

Bu zorunda değil tayfası, ebeveynlerine yaşlanınca bakmayan evlatları linç etmekte sakınca görmez ama…
O tayfanın bir elemanı olarak söyleyeyim, çocuk bakmak da yaşlı bakmak da herkesin yapabileceği bir şey değil. Kendi çocuklarımı bakması için hiçbir büyüğüme teklifte bulunmadım, zor da olsa büyüdüler çok şükür. Kendim de devamlı olarak çocuk bakmak istemem asla. Hiçbir çocuğumun da bana bakmasını istemem. Allah kimseye muhtaç etmesin, hep dile getiririm zaten maddi olarak yeterli gücüm olsun ki yaşlılıkta kimseye muhtaç olmayayım; bir bakıcım olsun ya da bakımevine gideyim diye. Tabi bu benim düşüncem, çevremdeki herkes de bilir, asla bir grubu temsil etmiyorum.

Son düzenleme:
Sonuna kadar katılıyorum. Hep yoğun çalıştım, çalışıyorum, bu süreçte de 2 çocuk büyüttüm. Bir çocuk daha düşüncesi, iması bile kabus gibi geliyor. Şu an çocuklarıma bakıp nasıl atlattım o zamanları diyorum, ama düşünceler bitiyor mu? Ergenlik sancıları, eğitimi, kimlerle arkadaş oldukları, hala birçok şey ile meşgul kafamız. Bunlar kolay şeyler mi? Büyük konuşmayayım ama başka bir çocuğun mesuliyetini asla tekrar almak istemem.

İleride evlatlarıma elbette yardım etmek isterim sağ olduğum sürece. Kısa süreli destek olurum. Ama ne olacak maksimum 5 yıl denen bir süreçte de (o iş öyle de olmuyor aslında çevreden görüyorum, bir hevesle ilk toruna bakılıyor o biraz büyüyor diğer çocuktan olan torun geliyor onun yerine, o büyüdü ilkinin ikinci çocuğu falan filan devam ediyor süreç, bir bakmışsın ömür de bitmiş gitmiş)bakamam kimse kusura bakmasın. Zaten ölmezsem 58 yaşına kadar yine çalışacağım. O yaştan sonra da vaktim varsa biraz keyif yapmak benim de hakkım elbette.

Orda konu sahibi zaten haklı. Onu ne ilgilendirir evde yapılan plan baksın eşi . Ailede kimse ogluşuna kıyamıyor prens bu ailenin erkekleri sanırım .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…