Kayınvalidem oğluma bakmak istemiyor

Olur olur süper olur. Benim oğlanlar 11 ve 6.5 yaşlarında. Konserve monserve ben yapmaya çalışayım, olmadı yapan velilerimden alırım . Erişte de hazırları var onlardan alsınlar .
Gözümün önünde bir değil iki yuva kuruldu tamam konserveleri ben yaparım düğün hediyesi

Ben seni haklı buldum konu sahibi. Benim annem 60 yaşında benden dinç. 2 çocuğuma da baktı. Küçük 3 yaşını geçti 1 yıl daha bakacak. Sonra kreşe vereceğiz. Kayınvalideme arada bir hafta gel de annem dinlensin demiştim taa ilk çocuğumda. Yanında başka akrabaları vardı. Bir de siz çıkmayın kadının başına dediler. Kayınvalidem de hiç sesini çıkarmadı. Çok üzüldüm. Bir daha da söylemedim. Ama unutmuyorum da.

Kayınvalide ekim ayında zaten taşınıyormuş çocuk o yüzden kreşe başlayacak aslında, son dakika 10 gün süre vermesi hoş değil fakat insanlar bazen bir heves yaparım dediği şeylerden sıkılabilir, ki toruna bakmayı önce kendi teklif etmiş sonra çok yorulmuş da olabilir.

Mesela ben baştan diyorum kızıma, olur da evlenir çoluk çocuğa karışırsan ona göre planını yap diye zira ben bazı durumlar harici sürekli bakamam.

Benimde bir tanıdığım var üç tane torununa baktı ki aralarında 5 er yaş vardı nerdeyse. Hala okula götürür getirir kocaman oldular bakıyor. Bir baska tanıdığım var kadın kızının çocuğuna bakmış şimdi oğlunun oldu. Ben artık yoruldum bakmak istemiyorum dedi diye gelin kıyametleri kopardı, uzun bir süre konusmadilar. Kizininkine baktı benimkine nasıl bakmaz diye kavga çıkardı. Zor işler. Bazı babanne anneanneler çok anaç oluyor kendileri bakmak istiyor onları ayrı tutuyorum ama bakmak istemeyenede bakivereceksin denemez. Tabiki ihtiyaç durumunda bakılır, hastane isim okul işlerim oluyor birkaç saatliğine annem bakıyor bebeğime ama sürekli hergun bakacaksın nasıl diyebilirim çok büyük bencillik.

İki çocuğumu kendim büyüttüm başka bir şehirde, çalışıyorum ve eşim de yoğun çalışıyor. Annemin kafası götürmüyor beceremez, kayınvalideyle de benim kafam uyuşmuyor… sekiz buçuk senedir çocukluyum ve çektiğimi ben bilirim. O yüzden ailelerin evlatlarını zorda bırakması bana doğru gelmiyor. Kısmet olur da torun görürsem bakmak isterim sağlığım elverdikçe.

Bu insanlar neyin kafasını yaşıyor? İnsan korkar bu kadar hasta birine el kadar çocuğu emanet etmeye zaten, karşındakine merhametin yoksa da çocuğun için korkarsın. Kendileri o kadar hasta olsa 40 doktor dolaşır, başına gelmeden her şey ne kadar kolay geliyor .

Kesinlikle mecbur değil. Bugüne bakmış minnet duymak lazım. Bakıcı ve kamera kreşten daha iyi olabilir. Kimseye küsmeye hakkınız yok aksine bugune kadar emek verdiği için vefa duymalısınız. Bir an ne yapacam telaşıyla paniğe kapılmışsınız. Kimsenin kalbini kırmayın. Kendi annenizi bir süre getirebilirisniz yada başka çözümler

Bir de siz çıkmayın derken? Belli ki birileri sizden evvel davranmış, kaynanayı rezerve etmişler. Çok üzüldünüz demek. Kısmet.

Zaten illa ben bakacağım kimselere bırakmam deyip sürekli bakmaktan şikayeti olmayanlara bir şey diyemeyiz, benim konuya yorum yazmaya başlamam tüm annelerin torunlara bakma zorunluluğu varmış gibi yazılması, bakmayanların anneliğinin sorgulanması üzerine oldu, ki zaten tek çocuklu kadınlara o da anne mi deniyor(tek çocukluyum) sürekli torun bakmak istemediğim için bir de anneanneliğim sorgulanacak

Sizin anneniz ne durumda?

Yahu insanlar ununu eleyip eleğini asıyorlar. Niye birilerine güvenip çocuk doğurulur ki
Tamam hastalık zamanı olur, sünnet, ameliyat, gibi harici durumlar olur baksınlar. Ama sürekli baktırmaya karşıyım ben.
O çocuğun sorumluluğu sadece siz ve eşinizde. Diğerlerinin bir sorumluluğu yok.
Tek çalışan kadın sizde değilsiniz bu dünyada. Ben bu forumda ikiz bebeklerini 4 aylıkken kreşe yazdırıp işine geri dönen arkadaşlar gördüm. Onlar anne değiller mi?. Yada onların kaynanaları, anneleri yok mu. Vaaar ama ne münasebet yani
Kreşlerde artık kameralı sistem var öyle bir yere yazdırın olsun bitsin

İşte herkesin bakış açısı farklı girlinred, ben calpol’a da açıkladım neden bu konuya yazmaya başladığımı, kimi anneanne babaanneler 10 torun olsa hepsine sıkılmadan bakar, ki ben 1 taneden fazla çocuk yapan kadınlara bile diyorum vallahi size saygı duyuyorum ben çok çocuklu olamazdım diye, ama kimileri de var benim gibi ya da anneniz gibi cidden kafası götürmüyor, bana dünyanın etrafında koş deyin koşayım ama çocuk bak demeyin öyle zor geliyor ama Allah korusun hastalık olur, lohusalığında bakmak olur öyle bakarım, arada bebeler gelir bende kalırlar sayılı günde yine ilgilenir bakarım, benim vazifemmiş mecburmuşum gibi dayatılmasını istemiyorum çünkü mecbur değilim.

Benim yakın bir akrabamda, annesi ablasının çocuğuna baktı kendisininkine bakmıyor diye ilk önce kavga edip sonra da küstü. Ablasının çocuğuna bakması üzerinden 10 yıl geçmiş annenin yaşlanmış ve hasta olması umurunda olmadı kızın.
Diğer taraftan bir arkadaşımın çocuğun bakıcısı doğru düzgün açıklama yapmadan işi bıraktı pat diye. Aynı şehirde yaşayan annesi de kayinvalidesi de geçici süreliğine yeni bir bakıcı, kreş ayarlayana kadar bile bakmaya yanaşmadı. Zor durumda olduğunu gördüğümden ben bakmıştım 15 gün.
Bu işlerin bir ortasi olması lazım. Anneanne, babaanneler torunlarına sürekli bakmak zorunda olmadıkları gibi gerçek ihtiyaç durumlarında el gibi davranmamalilar.

sonuç olmuş ya kv bakamam köye gidicem demiş.
oğluşu bakacak bir zahmet.
bakamam gidicem başının çaresine bak demeye getirmiş bir insana bir sürü tantana yapılmaz bence öylemi bu zamana kadar baktın teşekkür ederim denilir geçilir.

bak bu çok doğru acil durumlarda destek olmalılar.
benim arkadaşımın bakıcısıda pat diye bıraktı öyle birde kızı akşam 16 da okuldan çıkıyor baktığı 3 saatti. arkadaşımında kız kardeşi başka şehirde doğum yapmıştı o ara annesi kardeşinde kaldı babası geldi kızını bekledi yeni bakıcı bulana kadar.

Bu işlerin bir ortasi olması lazım. Anneanne, babaanneler torunlarına sürekli bakmak zorunda olmadıkları gibi gerçek ihtiyaç durumlarında el gibi davranmamalilar.
Katılıyorum, o konuda sıkıntı yok, ki arkadaşlarda örnek vermiş bende yazdım komşu arkadaş çocuklarına bile bakıyoruz yeri geldiğinde, yer yurt bilmeyen yeni komşumu sancısı tutunca hastaneye de götürdüm vaktiyle, doğum yaptı ilgilendim, eşi hastanelik oldu bebeğini bana bırakıp gitti vs
Öyle şeylerde elbette torunuma bakarım ama kızım valla anne mecbursun torun senin torunun bakacaksın, bakmazsan yüzünü de göremezsin derse, terlikle kovalar yürü git kime baktırıyorsan baktır derim.

Böyle durumlarda bile bakmak zorunda değil diyenler oluyor. O zaman kimse aile olmaktan falan bahsetmesin. Bakmayana zorla baktırılamıyor zaten ama yaptıkları doğru değil denilebilmeli en azından.

Böyle durumlarda bile bakmak zorunda değil diyenler oluyor. O zaman kimse aile olmaktan falan bahsetmesin. Bakmayana zorla baktırılamıyor zaten ama yaptıkları doğru değil denilebilmeli en azından.
Kadın hasta , kadın zor durumda kalmış, bakıcı kaçmış, kreş kapanmış vb. bu durumlarda bile aile keyfinden ödün vermiyor yok çekiyor , birkaç mesaj okudum böyle üzüldüm. Ben insanların bütün zamanının ele geçirilmesine karşıyım ama zor zamanda aile birbirini idare etmeli, yarın sen de o çocuğunun eline düşeceksin yahu, iyi kötü bakılırsın ama hiç mi eksiklenmeyeceksin?

Birkaç yoruma acayip derecede şaşırdım. Yuh yaa! Sanki kardeşini annesi bakmıyor da kendi başlarına salmışlar alıp büyütün diye. Ne kadar bencilce hareketler. Bir de sağlıkçıyım demişsiniz. 60 yaşında çok mu dinç olunuyor?

Emeklilik yaşına gelmiş insanlar bırakın da zevk aldığı şeylere de vakit ayırabilsinler. Biberle kayısı dert olmuş size. İyi yapmışlar. Robot değiller ya onlar da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…