Kayınvalidem oğluma bakmak istemiyor

kv cocuga bakmaya mecbur degil ama oglunu cok düşünüyormuş gibi yapması yanlış
bakamaz diyerek, ayrıca sizde aynı şekilde söylüyorsunuz bırakın denesin sonucu görsün
hem eşiniz hem kv belki oğluna kıyamayıp köyden gelir
bazen akışa bırakın bazı şeylerin zamanı gelmiştir

Bir kadının tek çocuğu olacakta ondan da tek torunu olacak. Ancak o zaman 5 sene eder hanımefendi. Bunları da hesaplasaydınız keske.
Bizim annelerimizin en az 2 çocuğu var genelde. 3/5 çocuklu olanda çok.
Benim annem büyük kardeşimin üç çocuğuna baktı mesela. Ard arda oldukları için 7 sene kadar eder.
Benimde çocuğuma baksa 5 sene, sırada abim de var.
Yani sizin hesap çarşıdaki hesaba uymuyor.

pff sizler çok düşüncesizsiniz hepiniz aynı anda doğuracaktınız hepsini bir tane 5 sene ile çıkarıverecekti kadın aradan..🤷‍♀️

kapıyada tabela astınız mı tamamdır gündüz torun bakım evi.

Son düzenleme:
Yok yaa gercekten acizler. Anneleri tam bir prens gibi yetistirmis. 30 yasina kadar mutfaktan suyunu almamis adami esi ne kadar gelistirebilirse artik.. bi arkadasim dogulu bi adamla evli. Kocasi kendine cay koysa kv laf sokuyormus arkadasim yapmiyor diye. Arkadasim üni mezunu, calisan bir kadin ama maalesef evde de hizmetci modunda.
İşte buna acizlik denmez bence, kadınların erkeklere sizin deyiminizle prens muamelesi yapması denir, bu muamele bazı erkeklerin de işine geldiğinden hiçbir şeye ellerini sürmezler.
30 yaşına kadar mutfaktan su almayan adam gel sana şu kadar para deseler hiç girmediği o mutfakta bulaşık bile yıkar.

Arada gerçekten beceriksiz çıkan 3-5 erkek dışında birçok erkek kadınlar kadar her şeyden anlar, ev işi de yapar, emzirme dışında bir bebeğin her türlü bakımını da yapar.

Anneler ve eşler erkeklere paşa muamelesi yapmazsa erkeklerin beceremeyeceği hiçbir şey yok.
Maalesef bizim toplumda ay o erkek yapamaz, aman erkek adam iş yapmaz diye erkekleri baş köşeye oturtup pohpohlayanlar yine kadınlar, adamlarda bunun ekmeğini yiyip tüm gün hem dışarıda hem evde çalışmış üstüne bir de çocuklarla cebelleşmiş kadınların yorgunluğuna aldırış etmeden, işten gelince ne yemek vaaaaar, hala pişmediiii miiii, tüm gün ne yaaapttınnn diye bağırınıyorlar çünkü onlar paşazade erkekler her şey önlerine gelmeli.

Valla benim dayım 30 yaşına kadar evde şehzade gibiydi, rahmetli anneanneciğim maalesef biricik oğluşuna hiç iş yaptırmadı, hatta abartmıyorum koca kazık adamın terledi mi diye sırtını bile kontrol eder havlu koyardı😵‍💫

Ammaaaa helal olsun yengeme😂 verdi eline süpürgeyi toz bezini evi süpürtüp sildirdi, tuvaleti banyoyu temizletti, ki altını çizeyim yengem ev kadını.

Anneannemde bir poşet taşıtmadığı oğlu evde iş yapıyor diye söyleniyordu lakin gelin kulağını tıkadı iyi de yaptı, arkadaşınızda kayınvalidenin söylenmelerine kulak tıkasa keşke.

Bir ben manyağım heralde
1 yaşındaki oğlumun çocuğu olsa da torunuma baksam diyorum :KK70:
Gelinin annesi ile kapışır mıyız acaba?
En çok anneanneler sevilir.. Acaba beni daha mı az sever?
:KK70:
Vallaha ben de kızlarımın çocuklarına kıyamam ama ben de 58 yaşında emekli olacaklardanım.Allah kızlarımın çocuklarını görmemi nasip ederse sabah çocuklarını bıraksınlar akşam yemeklerini yiyip evlerine dönsünler kızlarım☺️

Çocuklarınızı dünyaya getirirken kendinizden başkasına güvenmeyin. Benim eşimin annesi de o kadar gönüllü ki bakmaya, ben kendime güvenmiyorsam hiç o toplara girmem. Öyle bir mecburiyeti yok, inisiyatif olarak tercih ederse ne âlâ. Yaşlanınca bırakalım da kafa dinlesinler, hayatın tadını çıkarsınlar.

Ben şahsen diskotek bir nine olacağım için bakacağımı sanmıyorum. Oğluma/kızıma/gelinime/damadıma kolay gele. :KK53:

Siz iki çocuk yapsanız 5 yıldan 10 yıl eder. E kardeşiniz yapsa anneye bıraksa fln. Bir kadının üç çocuğu olsa hepsinden ikişer torun olsa beş yılla kurtulunacak gibi değil torun bakma işi 😶 var öyle arkadaşlar onunkine baktı benimkine bakmıyor diye dertlenen de o yüzden :KK66:
Benim bir akrabamın 3 çocuğu var kadın çocuklarına kendi baktı büyüttü, çocukların ikisi evlendi deyim yerindeyse bir biri hamile kaldı bir diğeri derken ikisinin toplam 6 çocuğu oldu.
Anneleri bir tanesinin çocuklarına biraz fazla baksa kıyamet kopuyor, onun çocuklarına şu kadar saat bakıyorsan benimkilere de bakacaksın diye torunların hepsini başına gönderiyorlar, kadın hastaymış tansiyonu fırlamış kimsenin umuru değil.

Kadın o kadar yıldı ki ne olur dua edin 4. çocuklarını doğurmasınlar diyor, zira çocuk konusunda birbiriyle yarıştalar, ikisinin de çocukları erkek, kazara bir tanesi hamile kalır da kız doğurursa diğeri de kızı olana kadar doğurur o derece yarış var aralarında.

Bir tane de benden gelsin ameliyat oldum drenlerle eve geldim öğleden akşama kadar beni idare eder misin anne eşim gelene kadar dedim.
Sağolsun geldi koltukta 3 saat uyuyup ay içim geçmiş dedi gitti 😂😂
Ay içim şişti.El ele kıyamaz böyle bir durmumda😔Denizci eşiyim.Lojmandayken eşi görevde olanı doğuma götürürdük.. yanında kaldığımız da olurdu...evinde başka çocuğu varsa birimiz de o kuzuya sahip çıkardık.Evini birlikte taşıdığımız arkadaş olurdu.Pazar alışverişini birbirimiz için yapardık..Hatta binada arkadaşım kızımla (4.5 /6 yaş arasındayken ) anasınıfı sonrası 1.5 yıl ilgilendi Allah bin kez razı olsun.

Merhaba kızlar...2 gündür ağlamaktan helak oldum. Psikolojim bozuldu.

27 aylık oğlum var. 18 aydırda çalışıyorum. Bu zamana kadar kv dem evladıma baktı. Çoğu zaman geldi benden iyi baktı. Aramız o kadar iyiydi ki bu zamana kadar 3 yıllık evliyim asla saygıda kusur etmemişimdir...

Önceden konuşulan; Ekim ayı gibi uzaktaki yeni evlerine taşınacaklar, bizde ekimde 2.5 yaşında olacak oğlumla başımızın çaresine bakacaktık...Ekim ayı için kreş fikri vardı aklımda.

Dün bana birden dedi ki; 10 gün sonra köye gidiyoruz yiğiti kreşe mi başlatacaksın, binadaki komşuna mı vereceksin ayarla......
Köye gitme sebepleride kayınpederim kesinlikle KEYFİ bir şekilde (asla ihtiyaçları yok, durumları iyi) biber ekmiş, kayısı lar varmış...salça yapılacakmış falan filan. El kadar bebeği bırakıp köye gidecekmiş. Oğlum daha tam anlamıyla konuşamıyor. Cümleleri yarım yarım. Kime versem başına bişey gelse, mesela kreş te dövseler yavrumu daha şikayet edemezki bebeğim. Gözüm hep arkada kalır....

Bende bu biber lafını duyunca dedim ki biber mi önemli çocuk mu dedim. Yok dedi biberler ziyan olmasın falanda filanda.
Sonra eşim dedi ben bakarım yiğite...eşimde romatizma hastası her daim hiç geçmeyen şiddetli ağrıları var. Annesinde bunu biliyor ve oğulcuğunun bakamayacağını söylüyor. Yok şu baksın bu baksın. Kafasındaki planlar; biri çürüyünce diğerini ortaya atmak için sıra sıra....Bende dedim ki madem biliyorsunuz eşimin çocuğa bakamayacağını o zaman sizde bakıvereceksiniz ....bu çocuğun bir tek evebeyni ben değilim. Bakımından bir tek ben sorumlu değilim. Durumlar böyle . Eşimde diyor annem yaşlandı çocuk mu baksın bu saatten sonra (yaş 60). Ben de dedim ne babaanneler var okul çağına kadar bakıyor ...sonra sında da bakıyor hatta.

Sizlere sorum:

İçimi yiyip bitiriyor, kayınvalideme ayıp mı etmişim? Kalbim çoook kırık. Torununu göstermeyen gelin tipinden olmak geliyor içimden.
Sizler ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?

Not: Sağlıkçıyım, haftanın '3 GÜNÜ 15 er saat' çalışıyorum 4 günü evdeyim. Kreşede gitse babamız akşamına bi 5 6 saat bakacak. Onda sorun yok. O kadarına bakabilir. Ancak ben kreşe güvenemiyorum, yavrum uyandığın ağlar kucağına alan olmaz. İtip kakarlarr. Beynim yandı innki düşünmekten....

2. Not: linçlerden dolayı diğer mesajımı buraya yapıştıruyorum.

Yani onu zorunlu görmemin sebebi kesinlikle kendi oğlu hastaymış ya onu söylüyor bana her seferinde başıma kalkar gibi ; bakamaz mış... o zaman bütün sorumluluk benim üzerime kalıyor. Madem kendi evladının boşluğunu dolduruversin kısa bir süre daha.

Çocuğum doğduğu günden beri zaten tek başıma bakıyorum. Çalışmasam seve seve bayıla bayıla bakarım.
Benim istediğim (her seferinde söyledim ona) en azından bir 3 yaş olaydı.... Daha fazlasını bende istemiyorum zaten. Kreşte okulöncesi eğitim alma özelliklede sosyalleşme olarak düşündüğümde hiç beklemeden vermek istiyorum ama olumsuzluklar beni çok korkutuyor. Yakın zamanda bir video yayınlandı kreşte küçük bir çocuk başka bir çocuğu darp etti diye. Birde oğlum uykudan uyanınca ıvıl ıvıl ağlar yarım saat...onu kim kucağına alır sakinleştirir....Bu düşünceler yoruyor beynimi...
Mecbur kalınca insanlar 9 aylık bile kreşe veriyor Yani 27 aylık cocuk küçük değil kreşe verirsiniz kadın mecbur değil bakmaya.Mecbur tutuyorsanız kendi anneniz baksın.Ayrıca kreşte cocuk niye itilip kakılsın onca cocuk gidiyor benim olgumda 4yıla yakın gitti çokta mutluydu.Düzgün kurumsal bir yere verirseniz hiç sorun yaşamazsınız.

Ay içim şişti.El ele kıyamaz böyle bir durmumda😔Denizci eşiyim.Lojmandayken eşi görevde olanı doğuma götürürdük.. yanında kaldığımız da olurdu...evinde başka çocuğu varsa birimiz de o kuzuya sahip çıkardık.Evini birlikte taşıdığımız arkadaş olurdu.Pazar alışverişini birbirimiz için yapardık..Hatta binada arkadaşım kızımla (4.5 /6 yaş arasındayken ) anasınıfı sonrası 1.5 yıl ilgilendi Allah bin kez razı olsun.
İşte elalem bile birbirine böyle koşarken anan kv mecbur değil demeleri beni benden alıyor. Aileyiz yahu bir farkımız olsun

Yazdıklarınizin olduğu bağlar kaldı mı? Çocukluğuma götürdünuz beni çok yaşayın 🌺

Gerçekten öyle ama yine de darılmadım o da öyle dedim geçtim. Ki kızım 2.5 yaşında hani öyle oyalanmayacak emen bebek değil.
Çocuk salonda drenlerimi çekiyor, kırmızı kırmızı oyuncak sandı onu ben iki elimde iki dren yapma evladım diye ayağa kalkmaya çalışıyorum of ne zordu.
İnsana insan lazım zor günde.
Allah sizden razı olsun okurken gülümsedim, ne güzel ilişkiler kurmuşsunuz ♥️

altı üstü beş yıl mı yanlış mı okudum öyle mi yazılmış ay evet gerçekten öyle yazılmış çocuğun en zor zamanı değil mi o yaaa :KK70: beslenme alışkanlığı, uyku alışkanlığı ,konuşma ,tuvalet alışkanlığı ,en enerjik olup +büyüme atakları geçirdiği dönem zaten :olamaz: 60-65 li yaşta insanların tuvalete gidecek hali kalmıyor konuşurken ağzından takma dişi çıkıyor ne o gelin hazretleri altı üstü çocuğa bakıyorsun 5 yılcık diyor...
kaç gün yapıyor 5 yıl yaklaşık 1825 gün
ne var canım 1825 güncük :KK70:

1 saat çocuğunla saklambaç oyna desen oynayamaz ama 60 yaş kadından 5 yıl bakıcılık yapmasını bekle oldu...
Yeğenim oldu birkaç ay önce
Bir gün doğumdan önce oturuyoruz. Gelinimizin annesi anneme dediki çocuk 1 yaşına geldikten sonra dönüşümlü bakalım, kızım işine dönsün. Kariyerinden uzak durmasın. Yıllarca emek verdi oraya gelene kadar. Yönetici pozisyonunda kendisi.
Annem sessz sakin kadındır, bişey diyemedi.
Tabii zaman neyi gösterir, ne gerekirse yaparız dedi.
Baktım bişey diyemiyor dedim annesine annem 63 yaşında kadın, bel fıtığı var yeri geliyor yemeğini zor yapiyor. Günlük düzenli yürüyüş ve hareketleri var, fizik tedavisi oluyor zaman zaman. Bebeğe nasıl baksın hele 1 yaşında çocuk oyun ister park ister, değilki 6-7 yaşında otursun oyuncaklarıyla oynasın. Annem bakamaz, ama sen bakarsın gencecik anneannesin, kendisi 48 yaşında, ilk torunun hevesle canla başla bakarsın hemde. İşte benim işlerim oluyor, derneklerim var, evde bekarlarım var. İşim bitmiyorki yoksa bakarım tabii. Ozaman annesi kendi baksın 2,5-3 yaşına kadar kreşe başlayana kadar sonra döner işine, elin işini kendi çocuğundan öne koymaz herhalde dedim. Annesi tabii canım bakalım zaman ne gösterir dedi sustu. Hem dönüşümlü bakalım hem benim çok işim var, kısacası annemin üzerine yıkacak baktım, müdahale ettim. Zamanı gelsin hiç izin vermem.

İşte elalem bile birbirine böyle koşarken anan kv mecbur değil demeleri beni benden alıyor. Aileyiz yahu bir farkımız olsun
Hastalık vb durumlar başka ama girlinred, vaktiyle ben de konu komşumun, arkadaşlarımın hastalığında, doğumlarında gece yarılarına kadar koştum çocuklarına da baktım, kardeşimin eşi ameliyat oldu haftalarca onlarda kalıp hem bebeğe baktım hem ev işi yaptım hem de kardeşim henüz lohusa sayıldığından hastaneden çıkan kocasının çoraplarına kadar giydirdim.

Ama artık bacaklarımı uzatıp keyfime bakmak istiyorum, kızım evlenir hamileliği zor geçer veya doğum yapar o zaman bakarım ya da hastalık vb hallerde lakin sürekli çocuk bakmak hiç kolay değil, ki ben dahil benim gibi düşünen bütün arkadaşlar özel durumlar hariç sürekli bakmakla alakalı yorum yapıyor.

Hastalık vb durumlar başka ama girlinred, vaktiyle ben de konu komşumun, arkadaşlarımın hastalığında, doğumlarında gece yarılarına kadar koştum çocuklarına da baktım, kardeşimin eşi ameliyat oldu haftalarca onlarda kalıp hem bebeğe baktım hem ev işi yaptım hem de kardeşim henüz lohusa sayıldığından hastaneden çıkan kocasının çoraplarına kadar giydirdim.

Ama artık bacaklarımı uzatıp keyfime bakmak istiyorum, kızım evlenir hamileliği zor geçer veya doğum yapar o zaman bakarım ya da hastalık vb hallerde lakin sürekli çocuk bakmak hiç kolay değil, ki ben dahil benim gibi düşünen bütün arkadaşlar özel durumlar hariç sürekli bakmakla alakalı yorum yapıyor.
Ekimde çocuk zaten kreşe gidecekmiş, üç ay var sadece. Sonuçta kv en baştan “bakarım” demiş ve bakmış bu zamana kadar. Ben gelemem biber ektim, oğlum bakamaz çocuğuna romatizması var… eee sonuç?

Büyük kızım 12 küçük kızım 4.5 kurtarırı var mı 🤣 ama kışlık konserve....erişte ..sarma dolma yok bende bak!! Sonra oğluma iyi bakamıyorlar analı kızlı deme🤣🤣
Olur olur süper olur. Benim oğlanlar 11 ve 6.5 yaşlarında. Konserve monserve ben yapmaya çalışayım, olmadı yapan velilerimden alırım . Erişte de hazırları var onlardan alsınlar .

X