Kayınvalidem oğluma bakmak istemiyor

Ben sizin cevrenizdeki anne baba kv ve kp e çocuk baktıran tiplerde değilim, gariplik bende değil yani. O evde önüne hazır yemeği konan, hala anne baba kanatlari altında yaşayan bir tipde değilim, ne eşim öyle ne ben. 2 çocuğum var, ben "çok büyük bir kurumda", eşim de ozelde çalışırken kendimiz büyüttük. Arkadaşım yatalak babasına bakan annesine ek olarak çocuk baktirdi, kuzenim babasini memlekette tek başına biraktirip annesini çocuk bakması için getirtti mesela bence bunlar vicdansizlik.
Herkes bakabildigi kadar yapsın bak ben 3. nün sakasini bile yaptırmam çünkü bakamam . Size de tek çocuk ağır gelmiş demek ki. Her bünye bir değil. Kadın surunmesin perti çıkmasin ama anne ve kv kadın değil, onların perti cikabilir.
Kesinlikle katılıyorum.

Ayyyyy ne alaka ne alaka 😑

Bakacağını bakmış kadın "gözüm arkada kalmadı Allah razı olsun" diyeceğine daha bakmıyor diye söylenmek ne? 60 yaşında genç mi yani ayaklarını uzatıp dinleneceği yerde ekstra sorumluluk istemiyor olabilir, büyütmüş bi tane eline vermiş işte 🤷🏼‍♀️
Demi cocuklari buyut sonra gel torun büyüt. Tabi can feda evlatlara torunlara ama bende bi yastan sonra kafa rahatligi isterim aaa bide neler yazmis kadina

Bakamayacağınız çocuğu yapmayın , bu kadar basit.Anne ve babası dışında kimse çocuğa falan bakmak zorunda değil.60 yaşına gelmiş kadıncağız, dinlenip bahçesiyle ilgilenmek istiyor , gayet normal bir istek yani.

Ayrıca burda yok bakmazsa ikinci baharı yalnız yaşar diyen insanlar ne yaşıyor ya ? Bakmak zorunda mı ? Sadece kendinizi değil birazda karşıdaki insanları düşünün, bu yaşa kadar çocuk bak, ev işi yap.İnsanlar yorulmuş olabilir, yaşlanınca dinlemek istiyor olabilir, başkasının çocuğuna bakmak gibi ağır bir sorumluluğun altına girmek istemiyor olabilir.

Yani onu zorunlu görmemin sebebi kesinlikle kendi oğlu hastaymış ya onu söylüyor bana her seferinde başıma kalkar gibi ; bakamaz mış... o zaman bütün sorumluluk benim üzerime kalıyor. Madem kendi evladının boşluğunu dolduruversin kısa bir süre daha.

Çocuğum doğduğu günden beri zaten tek başıma bakıyorum. Çalışmasam seve seve bayıla bayıla bakarım.
Benim istediğim (her seferinde söyledim ona) en azından bir 3 yaş olaydı.... Daha fazlasını bende istemiyorum zaten. Kreşte okulöncesi eğitim alma özelliklede sosyalleşme olarak düşündüğümde hiç beklemeden vermek istiyorum ama olumsuzluklar beni çok korkutuyor.
Kurduğunuz mantık çok saçma. Eşimin yerini kayınvalide doldursun yoksa bütün yük bana kalır nedir Allah aşkına? Bu çocuğun ebeveynleri eşiniz ve sizsiniz elbette tüm yük size kalacak. Kimsenin boşluk doldurmak gibi bi zorunluluğu yok. Ya bakıcı tutacaksınız ya kreşe vericeksiniz. Kayınvalidem evladının boşluğunu doldursun nasıl bi mantıktır.

2 yaşına kadara bakmış bakmayınca kötü oldu saydırıyorsun evet baktı emeği oldu demek yok
Nankörlük bu yaptığınız
Arkadaşlar yazmış bakmak.zorunda değil yaşlı olsun genç olsun çocuğa bakmakta kokay değil sürekli arkasında dön dolaş
Kendi aileni övüyorsun o zaman gelsinler baksınlar
Böyle işi görülmeyince nefret kusan kişileri sevmiyorum
Biri demiş ki
O zaman o çocukta babannesini bilmeyecek sevmeyecek sınır konucak
Ne alaka ya bi kadar nefrete kine
Sizler de o yaslarda olucaksiniz sizler bakicakmisiniz
Eşiniz sizin annenizle çocuğunuzun görüşmesini istemese sevmesine izin vermezse duygularınız nasil olur

Kreşteki bebeler ne yapsın ya sizinkiler özel de kreşte büyüyen bebekler toplama kampı bebelerimi

Anneanneler babaanneler gayet bakmak zorunda. Kadin calismayacak mi? Yoksa 3 aylik bebegi bakiciya mi verecek? Yahu bizim gelenegimiz bu. Ayrica artik avrupada bile aile büyüklerinin torunlarina baktiklarini okumustum. Cocuk sevgiyle büyür. Hicbir bakici, hicbir kres aile gibi sevgi veremez. 18 aylik bebegin sosyallesmeye ihtiyaci yok cünkü o bebek bireysel dönemdedir. Bence siz haklisiniz. Ama bunca zaman da baktigi icin birden gemileri yakmak dogru degil. Güzellikle orta yol bulmaya calisin.
Anneanneler , babaanneler hiç de bakmak zorunda değil. Kadın da çalışacak. Gerekirse 3 aylık bebeği bakıcıya da verir. Ben verdim. Çok da memnun kaldım ,hiç de pişman değilim. Bu arada ailem de gerçek bir aile. Ben de gerçek bir evladım, asla yük olmam. Çocuklarıma da Bakıcım tam bir anne şefkatiyle yaklaştı, hala da görüşürüz. Etrafta kötü insanlar var diye hakkıyla işini yapanları görmezden gelemezsiniz. Kaldı ki sizin bencilliğinize uydurduğunz kılıfları da burada çok doğruymuş gibi genelleyemezsiniz. Herkesin karakteri mizacı başka, şartları başka. Kendi ısrarıyla bakmak istmedikten sonra yaşlı insanlar çocuk bakmak zorunda değil. Ebeveyn kimse, çözümü de o bulacak.

Ben sizin cevrenizdeki anne baba kv ve kp e çocuk baktıran tiplerde değilim, gariplik bende değil yani. O evde önüne hazır yemeği konan, hala anne baba kanatlari altında yaşayan bir tipde değilim, ne eşim öyle ne ben. 2 çocuğum var, ben "çok büyük bir kurumda", eşim de ozelde çalışırken kendimiz büyüttük. Arkadaşım yatalak babasına bakan annesine ek olarak çocuk baktirdi, kuzenim babasini memlekette tek başına biraktirip annesini çocuk bakması için getirtti mesela bence bunlar vicdansizlik.
Herkes bakabildigi kadar yapsın bak ben 3. nün sakasini bile yaptırmam çünkü bakamam . Size de tek çocuk ağır gelmiş demek ki. Her bünye bir değil. Kadın surunmesin perti çıkmasin ama anne ve kv kadın değil, onların perti cikabilir.
Bakın cümlelerinizde bile hala kahramanlık edası var. Verdiğiniz ekstrem örnekleri dışarda tutarak söylüyorum, tanıdığım çok aile var hala ailesinin kanatlarının altında yaşayan ve gayet de tüm aile mutlu olan. Çocuğu birilerine baktırmak, destek almak sizce neden gariplik onu anlamıyorum. Sürekli başının çaresine bakmak zorunda olmak neden sürekli övülüyor. Kimse kusura bakmasın da sürekli kendi başının çaresine bakmak zorunda kalan insanların çoğu 35-40’ına gelince çökmüş elli tane hastalığı çıkmış tipler. Kimse ah canım sen de hem bi başına çocuk baktın, hem ev işlerine yetiştin hem de çalışıp para kazandın diye madalya falan takmıyor. Bu çok yıpratıcı bir süreç. Çocuk olduğu an kim ne kadar yardım ederse etsin işlerin çoğu zaten anneye kalır. Esas yük annededir her zaman. Ben bu konu özelinde veya sizin özelinizde söylemiyorum. Ben her şeye tek başıma yetişmeye çalıştığım dönemde elli tane hastalığım çıktı ve herkesten sonuna kadar yardım talep eden insanların maşallah hiçbişeyleri yok. Eskiden kadınlar evde oturup ev işlerini yapar çocuk bakarlardı şimdikiyle bir değildi hayatlar. Şimdi bu kadar yükü kadınlar olarak nerdeyse tek başımıza yükleniyoruz, aklı olan canının kıymetini bilir kahramanlık yapmaz.

ilk önce oyun grubu bulun biraz toplu kişilerle oynamayı öğrensin. Sonra iyi bir kres bulun cevrenizde illaki iyi kres vardir yoksa bile uzakta kreş varsa servis tutun servisle gitsin . bunlar aşılacak seyler hepimiz bir sekilde büyüyoruz tüm diger krestekiler gibi oda büyüyecek 27 aylik cokda küçük degil 1 2 ay oyun grubu ile idare edin. 29 aylikken verebilirsiniz. Sıkıntı yapmayin.kresi begenmezseniz degisirsiniz.

Aynen öyle yaptilar Allah razi olsun🙏 Bakmayan kv de layik oldugu yerde durur. Torunlarindan uzak ve yalniz olarak 2. baharini yasayabilir🙏
Oldu hem kendi çocuğunu büyüt bak okut evlendir. Sonra hop bir daha çocuk büyüt. Yoksa torun göstermemekle tehdit etsinler.
Böyle bencillik duymadım.
Bu insanlar sizin gibi bebek büyütmüşler, ilkokul ortaokul lise üniversite okutmuşlar, kimbilir ne zorluklarla ne krizlerle o yaşa getirmişler. Yapacaklarını yapmışlar. Sonra yaşlılıkta hop bir daha çocuk büyüt demeye hakkı yok kimsenin.
Siz o ikinci baharında desteğinizi vermek zorundasınız çünkü hiç bakmadıysa 18 20 yıl size bakmışlar. Daha ne yapsınlar pardon?
Siz kendi kendinize büyümediniz ya sizi büyütmüşler.
Biz dört kardeşiz üçümüz evliyiz. Sizin dediğiniz gibi bakmak zorunda deseydik annem 15 sene çocuk bakmak zorundaydı. Yazık değil mi? Dört kendi çocuğunu büyütsün yetmez gibi en az dört toruna üç sene baksın gitti hayatının son 12 senesi. Çok bencilce bir talep bu

Bakın cümlelerinizde bile hala kahramanlık edası var. Verdiğiniz ekstrem örnekleri dışarda tutarak söylüyorum, tanıdığım çok aile var hala ailesinin kanatlarının altında yaşayan ve gayet de tüm aile mutlu olan. Çocuğu birilerine baktırmak, destek almak sizce neden gariplik onu anlamıyorum. Sürekli başının çaresine bakmak zorunda olmak neden sürekli övülüyor. Kimse kusura bakmasın da sürekli kendi başının çaresine bakmak zorunda kalan insanların çoğu 35-40’ına gelince çökmüş elli tane hastalığı çıkmış tipler. Kimse ah canım sen de hem bi başına çocuk baktın, hem ev işlerine yetiştin hem de çalışıp para kazandın diye madalya falan takmıyor. Bu çok yıpratıcı bir süreç. Çocuk olduğu an kim ne kadar yardım ederse etsin işlerin çoğu zaten anneye kalır. Esas yük annededir her zaman. Ben bu konu özelinde veya sizin özelinizde söylemiyorum. Ben her şeye tek başıma yetişmeye çalıştığım dönemde elli tane hastalığım çıktı ve herkesten sonuna kadar yardım talep eden insanların maşallah hiçbişeyleri yok. Eskiden kadınlar evde oturup ev işlerini yapar çocuk bakarlardı şimdikiyle bir değildi hayatlar. Şimdi bu kadar yükü kadınlar olarak nerdeyse tek başımıza yükleniyoruz, aklı olan canının kıymetini bilir kahramanlık yapmaz.
Tamam

Bana ters ya, anneme bırakıp bazen gezmeye gidiyorum memlekette, onda bile birkaç saatten sonra panik olmaya başlıyorum ki benim annem 47 yaşında. Kayınvalidem de 62 yaşında, aynı şekilde işim falan varsa uykusu, yemeği her şeyi tam olduktan sonra bırakıyorum ki yormasın kadını. Sadece oynaması kalıyor yani. Ki ikisi de gözüme bakıyor bırakayım diye. Kendim bakarken bile zor, hem okul okuyorum hem çocuk bakıyorum insanın kafası yanıyor bir yerden sonra. Başkalarını bu konuda zorunlu tutmak bence saçma.

Elbette bazen insan bırakmak zorunda olabilir, çevresinde kreş imkanı olmayabilir vs. O zaman yardım istenebilir de, kreş var, çocuk büyümüş, e bu zamana kadar da bakılmış. Hep bir adım fazlasını istemek neden ben onu anlamıyorum.

Anneanneler babaanneler gayet bakmak zorunda. Kadin calismayacak mi? Yoksa 3 aylik bebegi bakiciya mi verecek? Yahu bizim gelenegimiz bu. Ayrica artik avrupada bile aile büyüklerinin torunlarina baktiklarini okumustum. Cocuk sevgiyle büyür. Hicbir bakici, hicbir kres aile gibi sevgi veremez. 18 aylik bebegin sosyallesmeye ihtiyaci yok cünkü o bebek bireysel dönemdedir. Bence siz haklisiniz. Ama bunca zaman da baktigi icin birden gemileri yakmak dogru degil. Güzellikle orta yol bulmaya calisin.
Hiçte bakmak zorun da değil
Büyüklere güvenilerek çocuk yapıyorlar sa hiç yapmasınlar

Ya büyükler yoksa öldüyse hastaysa ne olucak çocuk yapilmiyacakmi bakan yok diye
Çocuğu yapan kişiler her şeyi düşünürek yapicak nasılsa annem bakar nasıl sa annen bakar diye değil
O çocuk yapılıyorsa çocuk nasıl büyüyecek kim ilgilenecek bakıcı mi hatta kreşler arastirilicak
Anneler bakar diye çocuk yapıldı anneler hastalandı ne olucak o çocuk geri geldigi yere ki konucak
Anne baba olmak çocuğun sorumluluğunu almaktır herseyini düşünmektir ben doğurayım nasılsa bakan olur demek değildir

Ay ne kvdeler var be
Benimkide turkiyeye kacti ben hastanedeyken bakmak zorunda kalirim diye ajjajajaja

Kadin iki yil bakmis tesekkur edip yolunuza devam etmek yerine hala onunla kavga ediyorsunuz birakin
Ben zaten cocugumu kendim buyutmek isterim yani zorlamanin amaci ne

Aynen öyle yaptilar Allah razi olsun🙏 Bakmayan kv de layik oldugu yerde durur. Torunlarindan uzak ve yalniz olarak 2. baharini yasayabilir🙏
Sizin yorumlar nefret içerikli ve saldırgan nefret kin kusuyorsunuz unutmayin ki sizde bur gün o yaşlara geliceksiniz

aslında tüm bu yorumlar bence şundan oluyor;
akşam eve varmanız 6 desek çocukda 10 da uyusa gördüğünüz 4 saat + haftasonları
ama sabahın köründen geceye+haftasonu çocuğunuza kendiniz baksanız ,çocuğunuzu emanet ettiğiniz büyüğünüzün ayaklarına kapanır teşekkür ederdiniz 1 hafta bakmanız bile büyük işmiş diye :) o zaman daha iyi anlardınız büyüklerinizi

hoş zaten ilerde anlayacaksınız gelininiz veya kızınız bakıver bakmak zorundasın diyecek size , hertarafınız ağrırken biraz daha uyumak isterken,bir çıkıp nefes almak isterken 60 yaşınıza kadar çocuk bakınca aslında ne zormuş diyeceksiniz... zaten çocuğunu ebeveynlerine verip büyüten kendi torunlarına da baksın bir zahmet :) benim torunum olursa bakarım denmişte eh yani... o kadarını yap bari :KK70:

X