- 15 Mart 2017
- 889
- 1.368
- Konu Sahibi kkelebeketkisi
Bu nasıl bir üslup ,yaşlı insanlarından yakasından düşün, bırakın artık dinlensinler. Bu zamana kadar bakmış Allah razı olsun diyeceğinize söylediğiniz şeylere bakın, ayıp ya.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kesinlikle katılıyorum.Ben sizin cevrenizdeki anne baba kv ve kp e çocuk baktıran tiplerde değilim, gariplik bende değil yani. O evde önüne hazır yemeği konan, hala anne baba kanatlari altında yaşayan bir tipde değilim, ne eşim öyle ne ben. 2 çocuğum var, ben "çok büyük bir kurumda", eşim de ozelde çalışırken kendimiz büyüttük. Arkadaşım yatalak babasına bakan annesine ek olarak çocuk baktirdi, kuzenim babasini memlekette tek başına biraktirip annesini çocuk bakması için getirtti mesela bence bunlar vicdansizlik.
Herkes bakabildigi kadar yapsın bak ben 3. nün sakasini bile yaptırmam çünkü bakamam . Size de tek çocuk ağır gelmiş demek ki. Her bünye bir değil. Kadın surunmesin perti çıkmasin ama anne ve kv kadın değil, onların perti cikabilir.
Demi cocuklari buyut sonra gel torun büyüt. Tabi can feda evlatlara torunlara ama bende bi yastan sonra kafa rahatligi isterim aaa bide neler yazmis kadinaAyyyyy ne alaka ne alaka
Bakacağını bakmış kadın "gözüm arkada kalmadı Allah razı olsun" diyeceğine daha bakmıyor diye söylenmek ne? 60 yaşında genç mi yani ayaklarını uzatıp dinleneceği yerde ekstra sorumluluk istemiyor olabilir, büyütmüş bi tane eline vermiş işte
Kurduğunuz mantık çok saçma. Eşimin yerini kayınvalide doldursun yoksa bütün yük bana kalır nedir Allah aşkına? Bu çocuğun ebeveynleri eşiniz ve sizsiniz elbette tüm yük size kalacak. Kimsenin boşluk doldurmak gibi bi zorunluluğu yok. Ya bakıcı tutacaksınız ya kreşe vericeksiniz. Kayınvalidem evladının boşluğunu doldursun nasıl bi mantıktır.Yani onu zorunlu görmemin sebebi kesinlikle kendi oğlu hastaymış ya onu söylüyor bana her seferinde başıma kalkar gibi ; bakamaz mış... o zaman bütün sorumluluk benim üzerime kalıyor. Madem kendi evladının boşluğunu dolduruversin kısa bir süre daha.
Çocuğum doğduğu günden beri zaten tek başıma bakıyorum. Çalışmasam seve seve bayıla bayıla bakarım.
Benim istediğim (her seferinde söyledim ona) en azından bir 3 yaş olaydı.... Daha fazlasını bende istemiyorum zaten. Kreşte okulöncesi eğitim alma özelliklede sosyalleşme olarak düşündüğümde hiç beklemeden vermek istiyorum ama olumsuzluklar beni çok korkutuyor.
Anneanneler , babaanneler hiç de bakmak zorunda değil. Kadın da çalışacak. Gerekirse 3 aylık bebeği bakıcıya da verir. Ben verdim. Çok da memnun kaldım ,hiç de pişman değilim. Bu arada ailem de gerçek bir aile. Ben de gerçek bir evladım, asla yük olmam. Çocuklarıma da Bakıcım tam bir anne şefkatiyle yaklaştı, hala da görüşürüz. Etrafta kötü insanlar var diye hakkıyla işini yapanları görmezden gelemezsiniz. Kaldı ki sizin bencilliğinize uydurduğunz kılıfları da burada çok doğruymuş gibi genelleyemezsiniz. Herkesin karakteri mizacı başka, şartları başka. Kendi ısrarıyla bakmak istmedikten sonra yaşlı insanlar çocuk bakmak zorunda değil. Ebeveyn kimse, çözümü de o bulacak.Anneanneler babaanneler gayet bakmak zorunda. Kadin calismayacak mi? Yoksa 3 aylik bebegi bakiciya mi verecek? Yahu bizim gelenegimiz bu. Ayrica artik avrupada bile aile büyüklerinin torunlarina baktiklarini okumustum. Cocuk sevgiyle büyür. Hicbir bakici, hicbir kres aile gibi sevgi veremez. 18 aylik bebegin sosyallesmeye ihtiyaci yok cünkü o bebek bireysel dönemdedir. Bence siz haklisiniz. Ama bunca zaman da baktigi icin birden gemileri yakmak dogru degil. Güzellikle orta yol bulmaya calisin.
Bakın cümlelerinizde bile hala kahramanlık edası var. Verdiğiniz ekstrem örnekleri dışarda tutarak söylüyorum, tanıdığım çok aile var hala ailesinin kanatlarının altında yaşayan ve gayet de tüm aile mutlu olan. Çocuğu birilerine baktırmak, destek almak sizce neden gariplik onu anlamıyorum. Sürekli başının çaresine bakmak zorunda olmak neden sürekli övülüyor. Kimse kusura bakmasın da sürekli kendi başının çaresine bakmak zorunda kalan insanların çoğu 35-40’ına gelince çökmüş elli tane hastalığı çıkmış tipler. Kimse ah canım sen de hem bi başına çocuk baktın, hem ev işlerine yetiştin hem de çalışıp para kazandın diye madalya falan takmıyor. Bu çok yıpratıcı bir süreç. Çocuk olduğu an kim ne kadar yardım ederse etsin işlerin çoğu zaten anneye kalır. Esas yük annededir her zaman. Ben bu konu özelinde veya sizin özelinizde söylemiyorum. Ben her şeye tek başıma yetişmeye çalıştığım dönemde elli tane hastalığım çıktı ve herkesten sonuna kadar yardım talep eden insanların maşallah hiçbişeyleri yok. Eskiden kadınlar evde oturup ev işlerini yapar çocuk bakarlardı şimdikiyle bir değildi hayatlar. Şimdi bu kadar yükü kadınlar olarak nerdeyse tek başımıza yükleniyoruz, aklı olan canının kıymetini bilir kahramanlık yapmaz.Ben sizin cevrenizdeki anne baba kv ve kp e çocuk baktıran tiplerde değilim, gariplik bende değil yani. O evde önüne hazır yemeği konan, hala anne baba kanatlari altında yaşayan bir tipde değilim, ne eşim öyle ne ben. 2 çocuğum var, ben "çok büyük bir kurumda", eşim de ozelde çalışırken kendimiz büyüttük. Arkadaşım yatalak babasına bakan annesine ek olarak çocuk baktirdi, kuzenim babasini memlekette tek başına biraktirip annesini çocuk bakması için getirtti mesela bence bunlar vicdansizlik.
Herkes bakabildigi kadar yapsın bak ben 3. nün sakasini bile yaptırmam çünkü bakamam . Size de tek çocuk ağır gelmiş demek ki. Her bünye bir değil. Kadın surunmesin perti çıkmasin ama anne ve kv kadın değil, onların perti cikabilir.
Oldu hem kendi çocuğunu büyüt bak okut evlendir. Sonra hop bir daha çocuk büyüt. Yoksa torun göstermemekle tehdit etsinler.Aynen öyle yaptilar Allah razi olsun Bakmayan kv de layik oldugu yerde durur. Torunlarindan uzak ve yalniz olarak 2. baharini yasayabilir
TamamBakın cümlelerinizde bile hala kahramanlık edası var. Verdiğiniz ekstrem örnekleri dışarda tutarak söylüyorum, tanıdığım çok aile var hala ailesinin kanatlarının altında yaşayan ve gayet de tüm aile mutlu olan. Çocuğu birilerine baktırmak, destek almak sizce neden gariplik onu anlamıyorum. Sürekli başının çaresine bakmak zorunda olmak neden sürekli övülüyor. Kimse kusura bakmasın da sürekli kendi başının çaresine bakmak zorunda kalan insanların çoğu 35-40’ına gelince çökmüş elli tane hastalığı çıkmış tipler. Kimse ah canım sen de hem bi başına çocuk baktın, hem ev işlerine yetiştin hem de çalışıp para kazandın diye madalya falan takmıyor. Bu çok yıpratıcı bir süreç. Çocuk olduğu an kim ne kadar yardım ederse etsin işlerin çoğu zaten anneye kalır. Esas yük annededir her zaman. Ben bu konu özelinde veya sizin özelinizde söylemiyorum. Ben her şeye tek başıma yetişmeye çalıştığım dönemde elli tane hastalığım çıktı ve herkesten sonuna kadar yardım talep eden insanların maşallah hiçbişeyleri yok. Eskiden kadınlar evde oturup ev işlerini yapar çocuk bakarlardı şimdikiyle bir değildi hayatlar. Şimdi bu kadar yükü kadınlar olarak nerdeyse tek başımıza yükleniyoruz, aklı olan canının kıymetini bilir kahramanlık yapmaz.
Hiçte bakmak zorun da değilAnneanneler babaanneler gayet bakmak zorunda. Kadin calismayacak mi? Yoksa 3 aylik bebegi bakiciya mi verecek? Yahu bizim gelenegimiz bu. Ayrica artik avrupada bile aile büyüklerinin torunlarina baktiklarini okumustum. Cocuk sevgiyle büyür. Hicbir bakici, hicbir kres aile gibi sevgi veremez. 18 aylik bebegin sosyallesmeye ihtiyaci yok cünkü o bebek bireysel dönemdedir. Bence siz haklisiniz. Ama bunca zaman da baktigi icin birden gemileri yakmak dogru degil. Güzellikle orta yol bulmaya calisin.
Sizin yorumlar nefret içerikli ve saldırgan nefret kin kusuyorsunuz unutmayin ki sizde bur gün o yaşlara geliceksinizAynen öyle yaptilar Allah razi olsun Bakmayan kv de layik oldugu yerde durur. Torunlarindan uzak ve yalniz olarak 2. baharini yasayabilir