her ailede bir kayırılan çocuk oluyor demekki bizdede küçük kaynım herşeye ,tüm istediklerine layık görülür ama iş bize gelince ne gerek var olur.ben öğretmenim eşimde çalışıyor biz kendi imkanlarımızla ev aldık ardından bize destek olmayan hatta düğünde takılan 20bintl ye yakın altını kayınbabam bizden habersiz bozduru 7bintlyi elimize uzattı sesimizi çıkarmadık..ev aldık kredi çekip bize nasıl kızdılar daha yeni evlisiniz ne eviymiş biz sizin yaşınızda ev sahibimiydik dediler.ama kaynıma arsa alı üstünede dubleks ev diktiler.kaynım kredi çekmem ben dedi neymiş günahmış..ha ha...o kadar dinine bağlıdır ki kredi çekmedi babasına kredi çektirdi sonrada ödemedi..hayırlı evlat.ama biz arabayı değiştirdik yine kendi imkanlarımızla bize bir sürü laf ettiler.neymiş kendimizden aşağılara bakacakmışız,lüks düşkünü olmayacakmışız.kaynım 1 aya kalmadı bizim arabadan kat be kat iyisini aldı sesleri çıkmadı vs..bu uzar gider..şimdi yeni bir ev alıyoruz ama daha 1 yıla anca biter eşimide sıkı sıkı tembihledim onlardan bişey istemiyoruz bari köstek olmasınlar ben o eve taşınana kadar kimse duymayacak dedim..şimdi merak ediyorum acaba yeni eve çıkınca ne diyecekler.güle güle oturun demeyecekler kesin..üstelik kaynım ve eltim çok yarışır bizle ben kendi evimden soğudum onların yüzünden,mutfak dolaları,fayanslar evimdeki bir çok şeyin bire bir kopyasını yaptılar evlerine..şimdi mustakil olduğundan satıp yenisini yaptırma imkanlarıda yok bunun üzerine cıngar çıkaracaklar eminim.
biz muhatap olmadıça daha da sinir oluyolar..Allaha havale ediyorum sadece benim elimdeki altınlarımın üstüne konup diğer oğluna destek olan bunları...
İnanın içimden ne kız istemek ne düğüne gitmek geliyor.Öyle bir hata yapıp düğüne de gidersem zaten takı bile takmam abisi taksın.Ya bu kadın o kadar cahil ki kayınpeder de Türkiye'nin en iyi üniversitesine dereceyle girip devlette çok üst düzeyde bir yerde çalışıp emekli olmuş.Ama adamı kılıbık yapmış.Adam sülalesinden değil oğluna,kardeşlerine bile borç veremez,onlarla ilgilenemez.Ama k. validenin akrabalarına sürekli milyarlar verilir ve bunlar geriye ödenmez.Hatta birkaç kere ben şehir dışındayken eşime bile ortak hesabımızdan para çektirip vermiş ben sonra öğrendim.Çok bencil ve çok fesat bir kadın.Parayla da aklını bozmuş.Bir gün eşimle şakalaşıyorduk boşanmadan falan konu açıldı.Eşime ''sana bir daha düğün yapamam ,eşya da alamam ona göre''dedi.Boşanmayın falan yok.Kadın eşyayı düşünüyor.Kendi oğluna kıyıp da ev almış gibi kardeşinin kızına ''evleneceğin oğlanın evi olsun,ev iste,paralı olsun''diyor utanmadan benim yanımda.Ona o kadar gıcık oluyorum ki inanın aklıma geldikçe midem bulanıyor.Birkaç kere onları çarşıda karşıdan gördüm.Elim ayağım sallandı.Bu olaylardan sonra tam 3 ay tedavi gördüm ilaç tedavisi.Bir süre sinirlerim yatıştı.Ancak bir psikoloğa gitmediğim için sürekli aklıma geliyor.Bana dükkandan giderlerken cahil,aç gözlü,nankör,hırslı vb. hakaretler etti.Bir tek namusuma bir şey demedi.Çünkü evlendikten tam dokuz ay sonra eşimle ilişkiye girebildik çünkü ben vajinusmustum.Tedavi olduğumu o süreci kendisi de bildiği için namusuma laf söyleyemedi.Ah canlarım ya neden bunları çektim bazen kendime de çok kızıyorum.Ama eşimi o kadar çok sevdim ki kızımı hayatımın odak noktası yaptım.Hep sabrettim.Allahım bana güç ver diye dua ettim.Sonunda dualarım kabul oldu ama ben benlikten çıktım.O kadar önyargılı oldum ki evlenenlere acır oldum.Sanki herkesin k. validesi böyle olacak gibi geliyor bana.Gerçi benimki dünyada tektir.O sadece doğurmuş.Doğurmakla olmuyor bu işler.Asıl evlendirdikten sonra analık başlıyor.Oğlunun mutluluğunu isteyen her zaman destek olur önce oğluna kardeşlerine değil.Benim çocuğumu sırf bana benziyor diye sevmedi bile.Oğluma hiç benzememiş deyip durdu.Kendi adı konulmadı diye takı bile takmadı.Tek torun ya.Bu kadın kardeşlerinin torunlarına çifter çifter taktı ama.Şimdi kızımın suçu ne.Sırf bana benziyor diye sevmedi onu.Sanki oğluna benzese sevecek oğlunu sevmiyor ki.Sevseydi ben böyle delirirmiydim.Bunlar yaşanır mıydı.Ama biliyorum ki ne ekersen onu biçersin.Beni çok ağlattılar Allah da onları hiç güldürmesin diyorum.Bu arada çok rahatladım.Teşekkürler arkadaşlar.
Bizleri büyüten, olgunlaştıran başarılarımız değil, başarılı olmak için harcadığımız çabalardır. Siz çok çabalamışsınız ve başarmışsınız. Onlar kıymet bilmez ama siz bilirsiniz. Boşverin o insanları, eşinizle hayatınıza bakın. Çok takdir ettim sizi, inşallah Allah ev sahibi olmak isteyenleri de en kısa sürede ev sahibi yapsın.
Anne babanın çocukları arasında yaptıgı bu ayrım nedir hiç anlayamamışımdır zaten.Büyük çocuklar hep böyle ezilir mi kızlar yaa
Kvniz küçük oğlunu evlendirdiginde oglum ve gelinimle de küsüz imajını sergilemek istemiyor.Düğüne kadar sizi hoş tutacak,herkese güzel bir aile tablosu çizecek.Düğün,hengame bittikten sonra size yine aynı olacak,yine eşiniz ezilecek.
Hazır mesafe koymuşken kvnizle tekrar samimileşmeyin.Ben kız istemeye gitmeyin derim.Kız isteme olayları olduktan sonra kızı da kaynınızı da özel olarak evinize davet eder,tanışır,samimiyetinizi gösterirsiniz.Böylece anlar kıskançlık gibi bir durumun söz konusu olmadıgını.
Size yapılan çok büyük haksızlık ben olsam olanlardan sonra mümkün değil ısınamazdım kayınvalideme.Sanırım sizinki aşk evliliği olması ama o kızn akrabaları olması daha değerli kılıyor onu..
Anne babanın çocukları arasında yaptıgı bu ayrım nedir hiç anlayamamışımdır zaten.Büyük çocuklar hep böyle ezilir mi kızlar yaa
Kvniz küçük oğlunu evlendirdiginde oglum ve gelinimle de küsüz imajını sergilemek istemiyor.Düğüne kadar sizi hoş tutacak,herkese güzel bir aile tablosu çizecek.Düğün,hengame bittikten sonra size yine aynı olacak,yine eşiniz ezilecek.
Hazır mesafe koymuşken kvnizle tekrar samimileşmeyin.Ben kız istemeye gitmeyin derim.Kız isteme olayları olduktan sonra kızı da kaynınızı da özel olarak evinize davet eder,tanışır,samimiyetinizi gösterirsiniz.Böylece anlar kıskançlık gibi bir durumun söz konusu olmadıgını.
Size yapılan çok büyük haksızlık ben olsam olanlardan sonra mümkün değil ısınamazdım kayınvalideme.Sanırım sizinki aşk evliliği olması ama o kızn akrabaları olması daha değerli kılıyor onu..
Rica ederim canım birbirimize burda destek olarak az çok sıkıntımızı unutuyoruz belkide.Taksınlar bırak kendileri utansınlar gün gelicek o çok değer verdiklerinden zarar görücekler hatırlarsın bu lafımı.Allah görüyor.Sadece ana baba hakkı yok evlat hakkı ne oluyor peki?Birine yap diğerine yapma böyle şey insanlığa yakışırmı?Sen yapacaksan dediğin gibi eşin 1 tane bilezik takar düğününde sende tebrik edersin okadar.Kendini kullandırma.Doğru düşünüyorsun ama bencil cahil insanlarla baş edemezsin.Kötü her zaman kötüdür.Sen eşinin hatrı için git eltin olacak kişiye karşı güleryüzlü ol tabiki o sana öyleyse.Sonrada mesafeli olursun .Ama kayınvaldenlerin tatlı sözlerine inanma menfat için çünkü.İŞleri bitince yapmasaydınız deyip kenara otururlar.Allah yardımcın olsunYorumlarınız için çok teşekkür ederim.Aslında kaynım için belki kız istemeye gidebilirim elti de beni yanlış anlamasın diye.Ama şimdi nasıl anlatsam inanın hiç paraya pula değer vermiyorum ama bunlar bana nişan düğün tam 4 bilezik taktılar.Zaten tayin için on gün nişanlı kaldık sonra nikahlandık.Şimdi bu kız kendi memleketlisi diye buna 10 bilezik takılacakmış (bizde adet böyle diyor k. valide.)Ama bana gelince adet işlemiyor. sadece 4 taneyi haketmişim demekki.Bilezikler kız istemede takılacak diye biliyorum.Şimdi bana orda nüspet yapılmayacak mı?İnanın kendime 50 tane alırım ama bana yaptıklarını hazmedemiiyorum ayrıca eşime de.Ben zaten sinir hastası oldum ya orda yine krizim tutarsa..Bu seferde gelinimi kıskkandı diyecekler.Yanlış mı düşünüyorum sizce?
Yaşadıklarınıza üzüldüm.Az çok çoğumuz aynı şeyleri yaşıyoruz.Ortak noktamız çekememezlik kıskançlık.Siz emeğinizle çabalamış didinmişsiniz ne gereği vardı demeleri sizi düşündüklerinden değil kıskançlıklarından.Anne babalar çocuğuyla gelininin iyi olduğunu istemiyor demek artık bu ezelden beri var belkide.Kayınvalde gelin ilişkisi.Ama artık evladının kalkınmasını istememe kendileri görmemiş evladıda görmesin gibi modalar çıktı.Allah böylelerini ıslah etsin.Kimsenin ahıda kimsede kalmaz.Çektirenler birgün çekerler ama bu dünyada ama ahiretteher ailede bir kayırılan çocuk oluyor demekki bizdede küçük kaynım herşeye ,tüm istediklerine layık görülür ama iş bize gelince ne gerek var olur.ben öğretmenim eşimde çalışıyor biz kendi imkanlarımızla ev aldık ardından bize destek olmayan hatta düğünde takılan 20bintl ye yakın altını kayınbabam bizden habersiz bozduru 7bintlyi elimize uzattı sesimizi çıkarmadık..ev aldık kredi çekip bize nasıl kızdılar daha yeni evlisiniz ne eviymiş biz sizin yaşınızda ev sahibimiydik dediler.ama kaynıma arsa alı üstünede dubleks ev diktiler.kaynım kredi çekmem ben dedi neymiş günahmış..ha ha...o kadar dinine bağlıdır ki kredi çekmedi babasına kredi çektirdi sonrada ödemedi..hayırlı evlat.ama biz arabayı değiştirdik yine kendi imkanlarımızla bize bir sürü laf ettiler.neymiş kendimizden aşağılara bakacakmışız,lüks düşkünü olmayacakmışız.kaynım 1 aya kalmadı bizim arabadan kat be kat iyisini aldı sesleri çıkmadı vs..bu uzar gider..şimdi yeni bir ev alıyoruz ama daha 1 yıla anca biter eşimide sıkı sıkı tembihledim onlardan bişey istemiyoruz bari köstek olmasınlar ben o eve taşınana kadar kimse duymayacak dedim..şimdi merak ediyorum acaba yeni eve çıkınca ne diyecekler.güle güle oturun demeyecekler kesin..üstelik kaynım ve eltim çok yarışır bizle ben kendi evimden soğudum onların yüzünden,mutfak dolaları,fayanslar evimdeki bir çok şeyin bire bir kopyasını yaptılar evlerine..şimdi mustakil olduğundan satıp yenisini yaptırma imkanlarıda yok bunun üzerine cıngar çıkaracaklar eminim.
biz muhatap olmadıça daha da sinir oluyolar..Allaha havale ediyorum sadece benim elimdeki altınlarımın üstüne konup diğer oğluna destek olan bunları...
İnanın içimden ne kız istemek ne düğüne gitmek geliyor.Öyle bir hata yapıp düğüne de gidersem zaten takı bile takmam abisi taksın.Ya bu kadın o kadar cahil ki kayınpeder de Türkiye'nin en iyi üniversitesine dereceyle girip devlette çok üst düzeyde bir yerde çalışıp emekli olmuş.Ama adamı kılıbık yapmış.Adam sülalesinden değil oğluna,kardeşlerine bile borç veremez,onlarla ilgilenemez.Ama k. validenin akrabalarına sürekli milyarlar verilir ve bunlar geriye ödenmez.Hatta birkaç kere ben şehir dışındayken eşime bile ortak hesabımızdan para çektirip vermiş ben sonra öğrendim.Çok bencil ve çok fesat bir kadın.Parayla da aklını bozmuş.Bir gün eşimle şakalaşıyorduk boşanmadan falan konu açıldı.Eşime ''sana bir daha düğün yapamam ,eşya da alamam ona göre''dedi.Boşanmayın falan yok.Kadın eşyayı düşünüyor.Kendi oğluna kıyıp da ev almış gibi kardeşinin kızına ''evleneceğin oğlanın evi olsun,ev iste,paralı olsun''diyor utanmadan benim yanımda.Ona o kadar gıcık oluyorum ki inanın aklıma geldikçe midem bulanıyor.Birkaç kere onları çarşıda karşıdan gördüm.Elim ayağım sallandı.Bu olaylardan sonra tam 3 ay tedavi gördüm ilaç tedavisi.Bir süre sinirlerim yatıştı.Ancak bir psikoloğa gitmediğim için sürekli aklıma geliyor.Bana dükkandan giderlerken cahil,aç gözlü,nankör,hırslı vb. hakaretler etti.Bir tek namusuma bir şey demedi.Çünkü evlendikten tam dokuz ay sonra eşimle ilişkiye girebildik çünkü ben vajinusmustum.Tedavi olduğumu o süreci kendisi de bildiği için namusuma laf söyleyemedi.Ah canlarım ya neden bunları çektim bazen kendime de çok kızıyorum.Ama eşimi o kadar çok sevdim ki kızımı hayatımın odak noktası yaptım.Hep sabrettim.Allahım bana güç ver diye dua ettim.Sonunda dualarım kabul oldu ama ben benlikten çıktım.O kadar önyargılı oldum ki evlenenlere acır oldum.Sanki herkesin k. validesi böyle olacak gibi geliyor bana.Gerçi benimki dünyada tektir.O sadece doğurmuş.Doğurmakla olmuyor bu işler.Asıl evlendirdikten sonra analık başlıyor.Oğlunun mutluluğunu isteyen her zaman destek olur önce oğluna kardeşlerine değil.Benim çocuğumu sırf bana benziyor diye sevmedi bile.Oğluma hiç benzememiş deyip durdu.Kendi adı konulmadı diye takı bile takmadı.Tek torun ya.Bu kadın kardeşlerinin torunlarına çifter çifter taktı ama.Şimdi kızımın suçu ne.Sırf bana benziyor diye sevmedi onu.Sanki oğluna benzese sevecek oğlunu sevmiyor ki.Sevseydi ben böyle delirirmiydim.Bunlar yaşanır mıydı.Ama biliyorum ki ne ekersen onu biçersin.Beni çok ağlattılar Allah da onları hiç güldürmesin diyorum.Bu arada çok rahatladım.Teşekkürler arkadaşlar.
benim eşim evin en küçüğü ama her evde bir şamaroğlanı oluyor herhalde o da benim eşim malesef..büyüklük ve küçüklükle ilgisi yok..ailelerde nasıl bir sikoloji var anlamış değilim.benim annemde hep ayrım yaptıkları için kendi ailesine kızardı,babamda hep dışlanan çocuk olduğuından yakınırdı gelin görünki kendileride aynı hatayı yaptılar...benim ailem de bana diğer kardeşlerime göre hep uzak oldular ben yakınlaşmak istememe rağmen..benim 1 çocuğum var ve eşimde bende 2.yi istemiyoruz -Rabbim isteyen herkese versin- genetik bir bozukluk var zaten bu konuda belki bizde ailelerimiz gibi olur diye hep korktuk..tüm sevgimizi oğlumuza verdik.Rabbim ona uzun sağlıklı ömür versin
Simdi sizin 3 eviniz var ve iki veya bir sifir arabaniz var ve yinede kayinvalidenin/kayinbabanin bir evini mi istiyorsunuz?
Onlarin daha evlenmemis bir oglu daha varki, onun daha cok ihtiyaci olacak, ona maddi yardimda bulunmalari lazim ve siz zamaninda söz verildi diye illede 4üncü evidemi istiyorsunuz? Tamamda, sonucta ozaman okadar maliniz mülkünüz yokmus, simdi var. Niye hala ac gözlülük ediyorsunuzki. Bukadar mal varligin icinde, bu kavga sanki sirf prensip meselesi gibi birsey olmus.
Madem öyle, yapacak birsey yok zaten, görüsmessiniz ebediyen olur biter. Esinizde kendi babasinin dükkanini devretmek icin parayida alsin söke söke. Dikkat edin ama ailesi helal etsin, Allah korusun sonra colugunuzdan cocugunuzdan cikmasin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?