Kayinvalidem ile konusmali miyim?

Şey dıye baslıyım annecım(annecım babacım dıye konusuyorum zaten yalakalık olmaz heralde),bız gecen gun X ıle konustuk.Bıraz da tartıstık aslında.Sureklı olarak burada kalalım dıyor.Bundan sızın haberınız varmı bılmıyorum,halıyle yenı evlıyız sızın duzenınız farklı bızım duzenımız farklı.,sızın belırlı bır arkadas kesımınız ve hayatınız var bız ıse daha henuz evlılıgımızın ılk yılında bırbırımızın bılınmedık yonlerını anlamaya calısıyouz ve evlılıgımızı oturtmaya calısıyoruz.sen ne dusunuyorsun aynı evde oturma konusu ıle ılgılı.X bana bırbucuk sene sonra bursaya gıdecegınızı soyledı ve bu evın bıze kalacagını dusunuyor ben yıne de sana sormak ve danısmak ıstedım bunu boyle bır durumun aslı varmı?dıye baslasam ya da bu metın uzerınden duzeltmeler yapsak :eek:

bana konuşma gereksiz gibi geliyor.yani siz yeni evlisiniz sonuçta tabii ki yalnız kalmak istersiniz..bunu anlamak için e....k olmak lazım.)) olur olmaz şeylerden nem kapan insanlar depğillerse bence gerek yok konuşmaya..

Şimdi siz kayınvalidenize bu ev bize kalacakmış gibi bir söz söylerseniz bence çok ayıp olur

Ben olsam böyle bir muhabbete girmem

Yaşadığım tecrübelere dayanarak ve kayınvalide ile aynı evde oturan ve deeee 1 yıllık daha yeni evli olan bir olarak sana şu tavsiyelerde bulunabilirim;

1- biraz haline şükret aynı evde devamlı seni gözetleyen (anladığım kadarıyla) herşeyinin battığı ve her konuda sana mimikleriyle sözleriyle psikolojik baskı yapan bire kayınvaliden yok buna şükretmelisin.
2- ev ev üstüne olmaz halini çok iyi anlayabiliyorum ama kesinlikle kayınvaliden ile bu konuyu konuşma dünyanın en iyi ansanı bile olsa onun bir yabancı el olduğunu unutma sen çok çok iyi niyetli konuşsan bile yanlış anlama veya sinirlenme ihtimali var.
3- eşine bu konu ile şikayet ediyorsan eğer bu da sizin aranıza uçurumlar açabilir çünkü hiç bir erkek ailesinin istenmeme durumuna dayanamaz.
4- eğer bursaya gitme konusunu çok merak ediyorsan lafı oraya getirip kayınvalideninde böyle düşünüp düşünmediğini dikkatli bir şekilde öğrenmeye çalış sakın ama sakın açık konuşayım diye düşünme. (bu benim yaşadığım en kötü tecrübedir iyi sandım anlar sandım çünkü o da iyiydi ve konuşmadan sonra bütün ailesi ve eşim bana düşman oldu onları istemediğim manasını çıkardılar. Bu insani bir şey onun için bu sulardan uzak dur.)
5- eşine güzel şeyler yaşatırsan güzel şeyler yaşarsınız bu duruma alışmaya çalış azıcık sana tamamen bu fikirden vazgeç demiyorum ama şu durumda ya evliliğinden vazgeç ya ayrı ev işinden şu anlık. Biraz sabırlı davran nasılsa eşin senin fikrini biliyor sen sabredersen en azından çalışana kadar işe başlayana kadar hem eşinin hem de ailesinin hayır duasını alır ve her ortamda itibar görürsün.
6- kayınvalidem çok iyi o da ayrı yaşamak istiyor diye düşünüp de ona karşı samimiyetini muhafaza etmemezlik yapma. Arana her zaman resmiyet koy. Unutma dünyada çok sinsi insanlarda var ve kayınvalidenin de bu payı olsun. Sen tedbirini al baştan gerisi allahtan. Kayınvaliden ile arana koyacağın saygılı mesafe onun senin hayatına karışma ihtimalini ve laçkalaşma ihtimalini ortadan kaldırır. Ama bu ondan nefret et soğuk davran demek değil sakın ha. Bu çok ince bir ayardır ve bunu senin yapabileceğine inanıyorum.
7- bu tercihi sen yaptın unutma hem de kaçarak onun için bu duruma katlanacak veya çözüm bulacak tek kişi sensin. Bu dünya da imtihandayız ve mümin sorunlara karşı duruşuyla belli olur. Sabır ile herşeyin üstesinden gelebilirsin ama kötü sabır olmalı bu tatlı sabır tatlı bekleyiş.

bana konuşma gereksiz gibi geliyor.yani siz yeni evlisiniz sonuçta tabii ki yalnız kalmak istersiniz..bunu anlamak için e....k olmak lazım.)) olur olmaz şeylerden nem kapan insanlar depğillerse bence gerek yok konuşmaya..

Tabıkı yalnız kalmak ıstedıgımız zamanlar oluyor :eek: Ama genelde ıkısı de evde oluyor sureklı.Kayınvalıdemle kayınpederım gece 1e 2ye kadar ayakta sabahları da 7de kalkıyorlar.Dısarı cıkma durumu dersek kayınvalıdem cıksa bıle kayınpederım evde kalıyor.Bız kendı odamıza cekılıp tv ızlıyoruz.Kayınvalıdem kırılıyor onlarla oturmuyoruz dıye.Hemen bır sorun oldugunu sanıyor ne oldu bır sorun mu var neden bırlıkte oturmuyoruz yanlıs bırsey mı oldu dıyor. Ikı cekyatı bırlestırdık oyle yatıyoruz kendı bılgısayarlarımızı da o odaya aldık bı de tvmızı.Mısafır gelınce yatagı topluyoruz her ne kadar o odaya gırmeseler bıle.Genel olarak yatak ortusu var ustunde kayınvalıdemle kayınpederım bılgısayarda oyun oynuyorlar.Bırı benım laptopumu almıssa dıgerı bızım odamızdakıne oturuyor.Bız orda uzanmısız battanıye altında ıkısınden bırı pc basında yanı ozelımız yok

Yaşadığım tecrübelere dayanarak ve kayınvalide ile aynı evde oturan ve deeee 1 yıllık daha yeni evli olan bir olarak sana şu tavsiyelerde bulunabilirim;

1- biraz haline şükret aynı evde devamlı seni gözetleyen (anladığım kadarıyla) herşeyinin battığı ve her konuda sana mimikleriyle sözleriyle psikolojik baskı yapan bire kayınvaliden yok buna şükretmelisin.
2- ev ev üstüne olmaz halini çok iyi anlayabiliyorum ama kesinlikle kayınvaliden ile bu konuyu konuşma dünyanın en iyi ansanı bile olsa onun bir yabancı el olduğunu unutma sen çok çok iyi niyetli konuşsan bile yanlış anlama veya sinirlenme ihtimali var.
3- eşine bu konu ile şikayet ediyorsan eğer bu da sizin aranıza uçurumlar açabilir çünkü hiç bir erkek ailesinin istenmeme durumuna dayanamaz.
4- eğer bursaya gitme konusunu çok merak ediyorsan lafı oraya getirip kayınvalideninde böyle düşünüp düşünmediğini dikkatli bir şekilde öğrenmeye çalış sakın ama sakın açık konuşayım diye düşünme. (bu benim yaşadığım en kötü tecrübedir iyi sandım anlar sandım çünkü o da iyiydi ve konuşmadan sonra bütün ailesi ve eşim bana düşman oldu onları istemediğim manasını çıkardılar. Bu insani bir şey onun için bu sulardan uzak dur.)
5- eşine güzel şeyler yaşatırsan güzel şeyler yaşarsınız bu duruma alışmaya çalış azıcık sana tamamen bu fikirden vazgeç demiyorum ama şu durumda ya evliliğinden vazgeç ya ayrı ev işinden şu anlık. Biraz sabırlı davran nasılsa eşin senin fikrini biliyor sen sabredersen en azından çalışana kadar işe başlayana kadar hem eşinin hem de ailesinin hayır duasını alır ve her ortamda itibar görürsün.
6- kayınvalidem çok iyi o da ayrı yaşamak istiyor diye düşünüp de ona karşı samimiyetini muhafaza etmemezlik yapma. Arana her zaman resmiyet koy. Unutma dünyada çok sinsi insanlarda var ve kayınvalidenin de bu payı olsun. Sen tedbirini al baştan gerisi allahtan. Kayınvaliden ile arana koyacağın saygılı mesafe onun senin hayatına karışma ihtimalini ve laçkalaşma ihtimalini ortadan kaldırır. Ama bu ondan nefret et soğuk davran demek değil sakın ha. Bu çok ince bir ayardır ve bunu senin yapabileceğine inanıyorum.
7- bu tercihi sen yaptın unutma hem de kaçarak onun için bu duruma katlanacak veya çözüm bulacak tek kişi sensin. Bu dünya da imtihandayız ve mümin sorunlara karşı duruşuyla belli olur. Sabır ile herşeyin üstesinden gelebilirsin ama kötü sabır olmalı bu tatlı sabır tatlı bekleyiş.

saol canım bunları uygulamaya calısacagım.

Biliyormusun benim kayın pederim yok ama 3 tane yedek kayınvalide(anane ve teyzeler) ve 1 tane asıl kayınvalide var bir de bunlara ek olarak 1 tane erkek kuzen var ve bunlar haftanın 3-4 günü yatıya bizdeler -di artık- ve bu şahıslarda senin dediğin şeyi yapıyorlar biri salonda tv başında biri mutfakta kendine sütlaç yapar biri benim odada tv başında biri kanepede yatar halde ve inanır mısın çoğu sefer bu insanlardan kaçacak yer bulamıyordum. Ahhhh biri bunları kameraya çeksede eşime izletse film olarak benim yerimde kendinin olduğu bir film. Neyse çok uzatmayayım ama inan çok zor çoookkkk. şu anda o konuşmadan sonra durum dışarıdan iğrenç gözüksede haller tavırlar kötü olsada içimde bir yerler çok iyi hissediyor kendini çünkü ben kendi isteklerini yapmasalar bile haksızlıklarını yüzlerine vurdum. Ama sana tavsiyem biraz daha sabretmen çünkü bu durumun sonu belki boşanmamız bile olacak bizim ben bunu bütün gemileri evliliğimi gözden çıkararak yaptım. Sen de gözden çıkarıyorsan yak yık ama, dedim ya yaşayan sensin sen kendine sor dayanabilir miyim diye.....

X