- 11 Aralık 2024
- 251
- 785
- 18
Ve nasıl bir öfke ile her yazdığıma beğenmedim ifadesi bıraktınız ?
30 yaşında ve rahatsız olduğumu söylemişim neden anne olma şansımı kaybedeyim demişim ona,
Ve ailem bir heyecan üçç beş eşya almış ne var bunda demişim ona bile beğenmedim demişsiniz.
Ya gerçekten yapmayın bu kadar. Anne olmak istemekte ailemin torun heyecanıyla bir şey alamsıda kötü bir şey mi sizin için ? Lütfen rica ediyorum bu kadar kötü olmayın.
Benim mesajımda aramadı diye bir ifade yok. Böyle bir beklentim de yok. Kıyafet almadı değil. İlk torununa 20 sneelik kıyafet layık gördü. Hiç almasa daha naif olurdu değil mi ?Beklentim yok ama aramadı, beklentim yok ama sormadı, beklentim yok ama bir şey almadı… Beklentiniz var öncelikle bunu kabullenin. Sıfır beklenti eşittir sonsuz mutluluk demişler. Kendi oğlu yoğun bakımdayken gelsek mi göz randevum var diyen kadından çok şey bekliyorsunuz. Zaten uzaktasınız, görüştüğünüz kısıtlı zaman diliminde de eşinizin hatrı için idare etmeniz zor değil bence. Bu kadın böyle kabul etseniz de böyle etmeseniz de böyle. Beklentileriniz gerçekten fazla. Eşinizin ailesi başka bir aile siz başka bir ailede büyüdünüz. Ortada iki farklı aile ve iki farklı yaşam tarzı var. Sürekli benim ailem şöyle yaptı ama eşimin ailesi böyle yaptı kıyaslamasına girmenizin kimseye bir faydası yok. Sadece kendinizi yıpratırsınız
İşinize geleni alıp işinize geleni silmeyin. Ben sadece pcos hastası değilim. Çıkın okuyun. Yazmışım o beğenmediğiniz yorumların birinde.Yahu 30 yaş 30 yaş deyip duruyorsunuz 30 yaşında ilk defa hamile kalan pcoslu siz misiniz, yeter yahu. 30 yaş değil şanki 50 yaştan bahsediyorsunuz. Her şeyi abartır mısınız siz böyle? Kadın havalara uçmak zorunda değil, 3 evin bir torunu deyip duruyorsunuz sanki şehzade geliyor, mizacınca tepki vermiş işte o da, zaten soğuk mesafeli bir tipmiş, sürekli annenizin tepkileriyle kv'yi kıyas edip durunca elinize ne geçiyor? Biz bile burda ne kadar bunaldık, Allah bilir kocanızı nasıl darlıyorsunuz yazık adam
Ben anlamıyorum ne var girebilir diyenleri. Evinde zorla kalmıyoruz. Kalıyorsakta herkesin bir mahremi var. Cidden bence sırf pislik olsund diye yazıyorlar. Yada kendilerine yapılıyor onun acısı benden çıkıyor. BilemiyorumKayınvalidem 1 ay bende kaldı buradaki cogu üye bilir kaldığını güneydoğudayz evimdeyken haliyle bizde kalma olayı olmadı aıle bınası. Bu yıl ılkkez evmde kaldı ve 1 kez bile odama girmedi mahrem diye ayıp diye oluru budur. Orda kalsydım da yıne girmezdi. Bu da diğer üyelere örnek olsun
Yahu 30 yaş 30 yaş deyip duruyorsunuz 30 yaşında ilk defa hamile kalan pcoslu siz misiniz, yeter yahu. 30 yaş değil sanki 50 yaştan bahsediyorsunuz. Her şeyi abartır mısınız siz böyle? Kadın havalara uçmak zorunda değil, 3 evin bir torunu deyip duruyorsunuz sanki şehzade geliyor, mizacınca tepki vermiş işte o da, zaten soğuk mesafeli bir tipmiş, sürekli annenizin tepkileriyle kv'yi kıyas edip durunca elinize ne geçiyor? Biz bile burda ne kadar bunaldık, Allah bilir kocanızı nasıl darlıyorsunuz yazık adama
Burası pusuda bekleyenlerin yuvası kadınlar kulübü sözde. Saygı empati 0 takma kafana canları sıkılıyor. Hatta konuyu kapattır muneye yazBen anlamıyorum ne var girebilir diyenleri. Evinde zorla kalmıyoruz. Kalıyorsakta herkesin bir mahremi var. Cidden bence sırf pislik olsund diye yazıyorlar. Yada kendilerine yapılıyor onun acısı benden çıkıyor. Bilemiyorum
Benim mesajımda aramadı diye bir ifade yok. Böyle bir beklentim de yok. Kıyafet almadı değil. İlk torununa 20 sneelik kıyafet layık gördü. Hiç almasa daha naif olurdu değil mi ?
Evet ben gerçekten bir insan olarak bazı şeyleri haklı olarak bekliyorum. Ama dedikleriniz değil..
Yaşam tarzı konusunda haklısınız bence zaten bu kadar ağırıma gitmesinin sebebi de bu… neyse dediğiniz gibi yıpratıyorum zaten fazlasıyla. Hormonlarda binince iyice delirdim ben. Durdurun beni
Burası pusuda bekleyenlerin yuvası kadınlar kulübü sözde. Saygı empati 0 takma kafana canları sıkılıyor. Hatta konuyu kapattır muneye yaz
İyide ben tedavi sürecinde ve düşük riski ile zırlarken kv yanımdaydı. O kısım yanlış anlaşılmış sanırım. Aramadı değildi birebir şahitti. Yani bırakın bu çocuğun onun kanını taşımasını, kırk yabancı bu durumda olsa bi iyimisin denmez mi, gerçekten bu çok bir şey beklemek mi. Bende mi sorunBuna mı takıldınız gerçekten? Psikolojik destek bekledim yazmışsınız, bin kilometre uzaktan istediğiniz psikolojik desteği aramadan nasıl verebilir size? Kıyafet diye belirtmemişim bu arada. Benim ailem odası dahil her şeyini aldı onun daha iğne almışlığı yok yazmışsınız.
İşte bazı şeyleri haklı olarak beklemezseniz daha rahat edersiniz. Haklı olarak kısmına gelince de haklı değilsiniz çünkü bu kadının bir şey yapmayacağı o kadar bariz belli ki siz hala neyin beklentisindesiniz? Sayfalardır bu anlatmaya çalışılıyor size. Eş ailesinden sizin ailenizin yaptıklarını/yapacaklarını beklemek doğru değil. Gereksiz bir beklenti bu
P Patlayansekerr ilk defa bir yorumuma başka ifade koydun. Ne olur yanlışlıkla yaptım demeponçik kalbim çok kırılır
Yok gerçekten belkide karşıdan bakınca ben çok nazlı ağlak zırlak biri gibi durmuşumdur. Ama inanın öyle değil. Evet benim ailem belkide tek çocuk olduğum için biraz hassas bana karşı. Ama hiç bi zaman şımarık biri olarak terbiye almadım. Evet kötü bi ailede yetişsem belkide kv bana melek gelirdi. Ama yok geri aldım lafımı, yinede kötü biriis. Beni ve bebeği geçin. Bu kadın evladına, eşine bile kötü. Her şeyi kasten yapıyor. Zorunluluk haliyle odama girsin, hatta eşyamı açsın baksın. Ama bunu yapma dedikçe yapmak biraz zorbalık oluyor.Yok, hoşuma gitti yorumunuz olgun bir tavır takındığınız için. Umarım sağlıklı gelir bebişiniz. Zaten 2 kadın aynı ortamda 3 ay içinde mutlaka bir sorun çıkar, bir de siz hamilesiniz, hormonlar tavan. Çok normal yani bir şeylere takılmanız ama lütfen kv'yi takmayın ve bebeğinize odaklanın
Burdaki sorun oğluna vermedikleri değer. Zaten hanımefendi bunu yazıyor. Yazık herkese anlatmaya çalışıyor ama nafile . Ben bile dayanamadım savunma ihtiyacı duyuyorum yahu Allah Allah. Neyin derdindesinizBuna mı takıldınız gerçekten? Psikolojik destek bekledim yazmışsınız, bin kilometre uzaktan istediğiniz psikolojik desteği aramadan nasıl verebilir size? Kıyafet diye belirtmemişim bu arada. Benim ailem odası dahil her şeyini aldı onun daha iğne almışlığı yok yazmışsınız.
İşte bazı şeyleri haklı olarak beklemezseniz daha rahat edersiniz. Haklı olarak kısmına gelince de haklı değilsiniz çünkü bu kadının bir şey yapmayacağı o kadar bariz belli ki siz hala neyin beklentisindesiniz? Sayfalardır bu anlatmaya çalışılıyor size. Eş ailesinden sizin ailenizin yaptıklarını/yapacaklarını beklemek doğru değil. Gereksiz bir beklenti bu
İnanın kimseye saldırmadım, bana saldıranlara cevap verişimi kastediyorsanız bu saldırmak olmuyor. Mesela şuan size nasıl yazıyorsam onlarada yazmışım.Belki gebelikle de alakalı fazla hassasiyet gösteriyorsunuz. Burada hiç tanımadığınız insanlardan bile sizi haksız görenleri ciddi içselleştirip bir saldırı moduna giriyorsunuz. Bunlar inanın sizi yorar, başkasını değil. Hayat kısa kuşlar uçuyor. Stres yapmamaya çalışın. O kadın da öyle onu bu saatten sonra değiştiremezsiniz.
Kendi anneniz sizin eşyalarınızı saklayıp, torunu için çıkarsa çok duygulandım derdiniz mesela. Bu 30 yıllık kıyafete de o şekilde bakmaya çalışın. Belki onun için anısı çok ve çok değerli öyle görmeye çalışın. Siz beğenmediyseniz de sizin için kıymeti çoktur eminim ama ben yeni şeyler almak istiyorum deyin açık açık. Çünkü bir sorununuz da bu bence açık açık söylememek, o anki hislerinizi söyleyin biriktirmeyin. İlla yolmanıza, bağırmanıza gerek yok, inanın daha kaliteli şekilde düşüncelerinizi dile getirebilirsiniz ve Allah kısmet ederse kızınıza da o sekilde örnek olabilirsiniz. Rol modeli olacaksınız muhtemelen.
Burada acele etmişsin diyen arkadaşların demek istediği de Allah korusun, Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin ancak kaçıncı haftalarda bebegini kaybeden insanlar var, burada da okuyoruz. O nedenle hemen bir savunmaya geçip saldırmayın. Biraz sakinlik, sükunet, inanın stresinizi de azaltacaktır. Stres ne size ne bebeğinize iyi gelmeyecektir. Allah sağlıkla evladınızı kucağınıza almayı nasip etsin.
Savunduğunuz için değilde, gerçekten anlamayı denediğiniz için çok mutlu oldumBurdaki sorun oğluna vermedikleri değer. Zaten hanımefendi bunu yazıyor. Yazık herkese anlatmaya çalışıyor ama nafile . Ben bile dayanamadım savunma ihtiyacı duyuyorum yahu Allah Allah. Neyin derdindesinizkadın haklı nokta. İlk torun iki taraf da sevinecek bu kadar basit. Ama ille şeytanın avukatlığı sevgili anne adayı lütfen rahat olun belli standartlari olan eğitimli ( üniversite mezunu olmayı kastememekle birlikte )asgari eğitim seviyesi birçok olaya bakış açısını değiştirir.
Size güzel temennilerde de bulundum mesela onlarin hiçbiri için tek bir yorumunuz yok. Üzgünüm bence bardağın boş tarafına odaklanmakla o kadar meşgulsünüz ki dolu tarafları ıskalıyorsunuz. İnanın bence sizi yorar.İnanın kimseye saldırmadım, bana saldıranlara cevap verişimi kastediyorsanız bu saldırmak olmuyor. Mesela şuan size nasıl yazıyorsam onlarada yazmışım.
Yolmak bağırmak vs. Bunları o anki öfke ile bile yapmamışım sizce normal zamanda yapar mıyım. İşin mizahi tarafı onlar. Ne olursa olsun eşimin hatırı var. Asla böyle bir noktada bulmam kendimi. Allah büyük lafımla terbiye etmesin
Verdiği eşyaların özel hiç bir anlamı, kız kardeşlerinin çocuklarından kalan çatıdaki eşyalar. Gerçektn ben zaten aşırı duygusalım özel bir anlamları olsa bunca şeye rağmen oturur ağlar sarılırdım öylede salağımsize diyorum ki kadın sevinmemiş bile ben cinsiyet için hala onu arıyorum.
yok. Bunca insan yazdı hala daha kimsenin beklentisinin olamamsınınama sizin olmasını kabullenemiyorsunuz :) benim hiç beklentim olmadı.. Sizin hiç mi aileden beklentiniz yok anlamadım. Tuhaf
benimki 20 değil 40 yıllık bir elbise verdi. Çocukken kendi dkmiş. Gram beğenmedim. Ama kızıma giydirip foto çekip gönderdim. Kendisinin el işleri iyidir. Arada bir şey beğenince atarım yapsın çocuklara diye daha hiç birini yapmadı sizin kadar peşine düşmedim.Kıyafet almadı değil. İlk torununa 20 sneelik kıyafet layık gördü.
Sizce aynı şeymi kendi özenip diktiği el emeği ile kullanılmış milletin artığını vermesi ?yok. Bunca insan yazdı hala daha kimsenin beklentisinin olamamsınınama sizin olmasını kabullenemiyorsunuz :) benim hiç beklentim olmadı.
benimki 20 değil 40 yıllık bir elbise verdi. Çocukken kendi dkmiş. Gram beğenmedim. Ama kızıma giydirip foto çekip gönderdim. Kendisinin el işleri iyidir. Arada bir şey beğenince atarım yapsın çocuklara diye daha hiç birini yapmadı sizin kadar peşine düşmedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?