Kayınvalidem evime yerleşti resmen

Cahile yuz verirsen tepene cikar, cahili ezeceksin, hor goreceksin bak o zaman senden iyisi oluyor mu?

Bizim eğitimli kitle bunu bir turlu kavrayamadi.
Ezmek değil de insanın tanımadığı kayınvalideye yüz vermesi mantıklı değil. Eğitim farkı da varsa arada, olaylara aynı açıdan bakamama ihtimali son derece yüksek.

ilk mesaji okuyup yanitladim ben, bayiltma olayini vs okumadim.

Cahillerle alakali fikirlerim bircok yasanmislik sonucu kendi dusuncem, bugune kadar yuz verdigim her cahilden gordugum kotulugun sonucudur.

Ote yandan okumuş kulturlu konu sahibinin sinir koymamasi konusunda, cikari doğrultusunda (ilk mesajda ev isi yapmayı sevmediginden bahsetmis zaten) hareket etmesi konusunda haklisiniz.

Benim cahile yuz verme sozum sunun icindi "konu sahibinin annesi yogun bakimdayken cikan kavga ve üstüne beni 3.unisinden bahsederek eziyor diye kendi kendine cikarimda bulunarak ortaligi karıştırması"

Bu kadından hiç bir zaman iş istemedim ki o kendi isteğiyle yaptı ben teşekkür ettim. O yapmasaydı dışarıdan yemek alırdım benim için çok da elzem hayati bir şey değildi yani sarma börek her yerde var:) sanki çok muhtacım da kullanmışım gibi yazmışsınız. Aksine ben onlara tam da kendilerini işe yaramaz hissetmesinler evlenirken bir kuruş almadık maddi olarak bir şey yapmadılar diye özellikle müsaade etmiştim ki onlar da kendilerince mutlu olsun diye.
Yoksa iki sarma yemedim diye ölmezdim zaten.

Anneniz yoğun bakımda, siz yeni bebek sahibi olmuş durumda iken bile sizin arkanızdan sizi çekiştirip kendiniz acındıran kadın boş durmaz. Evinizde durdukça birşeyler bulacaktır kendine. Hem eşinizle aranız açılacaktır hemde siz huzursuz olacaksınızdır. Bence eşinizle konuşun ihtiyacınızın olmadığını artık, baştan öyle düşünmüş olsanızda. Eliniz göndersin ailesini. Ekmek arası peynir yersiniz yine huzurunuz olur. Birde bakıcı sizin isteklerinize göre bebek büyütürken babaanne hep kendi bildiğini okuyacaktır. Siz yokken bakıcıya bile yön verebilir.

Gerçekten eski konunuza da baktım Allah eşinizin ve ailesinin yardımcısı olsun . Bak dört beş yıldır en fazla bu mesajı üç kişiye yazmisimdir. Eğitimli olmak anneci olmaya engel olmuyor demek ki .

Ezmek değil de insanın tanımadığı kayınvalideye yüz vermesi mantıklı değil. Eğitim farkı da varsa arada, olaylara aynı açıdan bakamama ihtimali son derece yüksek.
Konu sahibinin ilk mesaji disinda basligi okumadim ben ama su ifadesi hatali oldugunu gosteriyor "ev isi sevmedigimden bunlara musade ettim"

Kisacasi isine gelme durumu soz konusu, bu da cikar gozetmektir bence.

Ama kayinvalidede de sunu kabul edelim, ben her islerine kosuyorum ama onlar beni okumusluklariyla eziyorlar gibi bir acitasyon cabasi var, ozetle karsilikli hatalar durumu bu hale getirmis.

Çıkar konusunu şurda açıklamıştım;

Konu sahibi şunu da yanlış anlama ben eşinin ailesi orda durmalı falan demiyorum ama senin annenin de eğitimli olması çok bir şeyi değiştirmemiş . Şimdi statü farkı gozetiyorsun ya söyleyeyim eğitimli bir insanım ve annem babam da öyle . Sınır tanımayan kişilerden biri de senin annen. Ayrıca çocuğa annen ne derse sen onu yapmışsın. Adam mama verelim derken doğruyu söylemiş ki . Başlarda kaç doktor tavsiye ediyor emzirin ve sonra mama verin diye. Benim de çocuğuma birşey olacak olsa ben bogazlardim kayınvalidemi . Sorun tek taraflı değil burada . Evin her yerine kamera taktırmak en mantıklisi . Bu kadar yüz göz olunmasa bence kayınvalidenin durması iyi olurdu . Ama belli ki o da aynı SENİN annen gibi evliliğe karışan bir insan . Yani anneleri devreden çıkarın . Bence bu dilin de doğru değil .

Siz karı koca neden kovup duruyorsunuz ya hu?

Kovarım ben bunları, kocam kovdu, söylesem yine kovar

Kayinvalidenize hiç hak vermedim ama sizin de kovmak hobiniz gibi, gelinmez zaten sizin evinize.
Ay buna güldüm ya evet öyle denk geldi ama hayatımda kimseyi kovmadım henüz. Eşim gitmelerini rica etti daha öncekinde.

bazı insanlara gider misin demeden gitmiyorlar ya napalım. Hem ne işi var lohusa kadının evinde kayınpederin kovsaydım yine haklıydım :)

Her cahil insan kötüdür demek çok garip sizin ailenizdeki herkes eğitim mi almış . Yani tüm aileden bahsediyorum . Türkiye de böyle bir aile var mıdır ? Dünya üzerinde üniversitelerin yaygınlaşması bile yeni yeni. İnsanların bize olan davranışlarıni kontrol etmesi gereken de yine biziz .

Ayrıca cahil insanları begenmiyorsa onların oğluyla evlenmemeli kimse.

Biz de öyle yaptık zaten önce emzirip sonra mama verdik. Hiç verilmemesi gerekiyormuş. Bence bunu tıp eğitimi almadan bilmek zor. Hep bize kolostrum önemli diye öğretmediler mi yani önce sütü sonra mamayı vermek istedim.
Annem yüzünden bayılmadı ayrıca annem sonradan geldi.

Bebek sütü içip doyduğu için mamadan az içiyor ve şekeri hızlı yükselmiyormuş. Hastanede de aa sütün yetiyor mama verme emzir dediler ben nereden bileyim sütümün şeker kalitesini :)

Cehalet konusunda da gayet 3 sene beğenmişim ki sorunsuz durmuşuz bunu sorun yapan onlar.

Bu arada bu durumun aynısı yaşadım. Anneler bana anne sütü diye tutturdu eşim de öyle ben kimseyi dinlemedim gidip o mamayı alıp geliyorsun dedim .

4 ay evde bakıcı +kvde kpder agırlayacak yerim yok derim ben olsam kocama
Lohusalık genelde sorunlu geciyor bizim ülkemizde
Duyan geliyor
Gelmis gecmia
Yeni sorunlar yaratmaya mı gelmis,kimseye sormadan 4 ay.

Orange genelde doğumdan sonra değişen kayınvalideler çok fazla oluyor , acaba bu dönemde gelinlerinin anneliğini falan kıskanıyor olabilirler mi

Cahil empati kuramaz Kir Papatyasi, cahil bencildir, cahil karsi tarafa ne yasattigi tartamaz, anlamaz gonul mu kirmis, yoksa arzusunu mu yerine getirmis sadece ayirt edemez bunu. Ilkel guduleriyle hareket eder, dan dun davranir.

Bunlari hepimiz cok iyi biliyoruz, cahilin iyisi var mi var, ama o da bir sekilde yokluk yasayarak iyilesmistir.

Cahilden iyilik gordum diyenlerin kastettigi cahiller de emin ol, kotulugu gore gore yasaya yasaya degismislerdir.

Gereksiz yere duyar kasıyoruz su anda, gerceklerden bahsetmek suc mu?

Orange genelde doğumdan sonra değişen kayınvalideler çok fazla oluyor , acaba bu dönemde gelinlerinin anneliğini falan kıskanıyor olabilirler mi
Bilemiyorum hiç böyle değildik ama eltimin alanını da çok aşan biriydi, ben hep eltimde buldum suçu belki kızın da sesi çıkamadı aman kötü olmayalım diye. Önümde işaretler vardı da ben görmedim belki yani :)) hayırlısı ne diyeyim çok üzüldüm yine de

Bende çalışan bir kadınım kızıma babaannesi bakıyor. Çocuk konusunda arada tartıştığımız oluyor ama ne olursa olsun babaannesi istediği sürece bakıcıya vermem. Israr ediyorum yanına yardımcı alalım diye onu da kabul etmiyor. Gözüm arkada değil. biliyorum ki kendi oğlunun çocuğu olduğu için çok iyi bakıcak . Kendi kininizi bi kenara bakın bu durumun Tadını çıkarın. Bakıcı olayı sıkıntılı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…