Kayınvalidem evime yerleşti resmen

gkulata

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2022
560
796
Çok uzun olacak. Olayların en başını anlatayım, 3 senelik evliyim ve 4 aylık bebeğim var. Bebeğim doğana kadar kayınvalidem ile iyi geçiniyorduk çünkü ben insanlara çok yumuşak davranan ve gerçekten hürmet gösteren biriyim. Kayınvalide ve kayınpeder ilkokul mezunu bu arada. Benim tüm kök ailem ben dahil doktora mezunu, kimisinin çift doktorası var. Eğitim farkımız var yani bu aileyle.
Ama evlendiğim günden beri hiç hissettirmedim bunu hep güler yüzlü davrandım. Fazla yumuşak davrandım o kadar ki kadın evimi kendi evi gibi kullanıyor asla ağzımı açmadım çünkü iyi niyetli yapıyor diye düşünüyordum. Mesela kafasına göre mutfağını değiştirir. Ben çalıştığım için geldiğinde bana sormaz öyle açar dolaptan çıkarır yemek yapar, kayınpeder gelir orayı burayı tamir edeceğim diye istediği gibi takılır. Hatta ebeveyn banyosunu tamir etmeye çalışırlar ben işteyken (e oha) ben yine de gönülleri kırılmasın iyi niyetle bir şeyler yapıyorlar diye hep teşekkür ederim annecim, eline sağlık babacım modundaydım. Sanki biz onların evine gitmişiz gibi davranıyorlar bize geldiklerinde. Rahat edin arkana yastık vereyim filan der kv mesela abdkshs benim evim ya hani gayet kendim yastık alabilirim çamaşır atar yıkar çıkarır katlar filan. O yüzden onlar varken özel çamaşırları saklarım. Bana gelip beyazları atıyorum var mı beyazın diyor mesela bugüne kadar normal geliyordu şimdi diyorum ki burası benim evim bu soruyu benim sormam lazım.

Tabi benim ev işi sevmeyen ve hatta nefret eden kişiliğim de buna ortam hazırladı resmen. İşime geldi yani evde işleri halleden birilerinin olması.
Sonra ben doğum yaptım. Her şey tepetaklak oldu çünkü evde hem kv hem de annem vardı. İlk kez birlikte kaldılar ve kavgalar filan oldu onları da konu açmıştım isteyen okuyabilir. Anneme bağırdı kocam, annem kalp krizi geçirdi. Ben 3 günlük lohusaydım bunlar olurken ve çok yıprandım sütüm kesildi. Şimdi kocam pişman oldu çok özürler diledi filan annem bir ara geldi bizde 1 hafta durdu öyle araları kötü değildi annem affetti. Eşim de pişmandı zaten düzeltmek için çok çabaladı geçti gitti.

Ama ben bu kayınvalide kişisini affedemedim. Hala nefret doluyum. Çünkü büyük bir hayal kırıklığı yaşattı bana. Olaylardan sonra babam gelmişti konuşmaya çok yapıcı konuştu olur böyle şeyler filan. Ama o kadın ağlayarak şikayet etti beni babama. Sonra da eşime. Benim bildiğimi bilmiyorlar ben kapıyı dinledim. Babam da söylemedi kayınvaliden bunu dedi diye. Onlara karşı ilk günden beri asla ve asla hissettirmesem bile bana eğitimi var diye bizi eziyor dedi mesela. Annem güya evi ele geçirmiş yemek yaparken kendisini yabancı hissetmiş, annem okuduğu üçüncü üniversiteden bahsedip onu ezmiş(bana anlatıyordu), annem ona hiç bir şey danışmıyormuş(neyi danışacak anlamadım zaten annem ondan kaç yaş büyük) ve son olarak bu olaylar olduğunda ben odamdan çıkmadan ağlıyordum çünkü daha sezaryen olalı 3 gün olmuş neler yaşıyorum annem yoğun bakımda filan ama bu kadın eşime gidip “benim tansiyonum 14e çıktı gelip bana geçmiş olsun demedi” diyerek küsmüş ve odama uğramadı. Bebeği alıp alıp gitti filan of hatırlamak istemiyorum.

Şu anki durumda bu kadın bana sormadan bebeğe bakayım yardım edeyim bahanesiyle bana geldi 4 ay kalacakmış. Çağırmadık eşim de çağırmadı. Kocasını da alıp gelmiş. Halbuki evde bakıcı var. Bakıcı ev işleri yapsın ama ben bebeğe bakayım diyor. Eskiden batmayan şeyler şimdi çok batıyor bakıyorum düzenim değişmiş bakıyorum yardım adı altında buzluğuma sarma doldurmuş(ben pizza dolduracağım belki sana ne yani) Yüz vermemeye çalışıyorum hatta kovacağım bunu ama annem engel oluyor. Annem diyor ki bakıcı tek duracağına babaannesiyle dursun çocuk hatrına sus diyor.
Bizim yaşadığımız şehirde hiç akrabamız filan yok, arkadaşlarım da bebeğin gelişimi için önemli babaannesiyle iletişimi olsun diyorlar.

Kendi parasını kazanan hatta istersem hem bakıcı hem yardımcı tutabilecek maddi güçteyim. Kovsam kovarım, kocamla da iki gün tartışır normale döneriz. Ama annemin bu söyledikleri kafamı karıştırıyor.

baştan fazla sınırsız olunmuş iyi niyetinizden bilememişsiniz

şimdi yapabilirsiniz anne ben böyle kullanıyorum/seviyorum bana sormadan bundan sonra değiştirme olur mu boşuna yorulma
ama güzel güzel söyleyin çok da kibar değil ama (bilmem anlatabildim mi )

bu arada pizza da neymiş keşke benim de buzluğuma sarma doldursalar... bayılırım (pizzayı örnek verdiğinizi biliyorum)
şakasını yapıyorum

Lohusalikta yasananlar kadinda uzun zaman kaliyor, bazen ömür boyu. Eski samimiyeti yakalamazsiniz belli, ama henüz köprüleri yakmayin. Davranislara bakin. Bazilari yapiyor sonra "hizmetle" kendini affettirmeye calisiyor cünkü özür dilemeyi kendilerine yediremiyorlar. Baktiniz yine ortaligi katistiriyor o zaman yakarsiniz etrafi

Ya o sarmalar börekler bana da ilk iki sene çok iyi geliyordu da olaylardan sonra bakınca bile midem bulanıyor ya istemiyorum sarma dolma ben üşengeç tembel buzluğunda pizza olan ama huzurlu kadın olmak istiyorum

Canim sarma cekti, iyi mi

4 ay çok uzun yalnız.
Eşinize söylediniz mi istemiyorum diye? Ne dedi peki?
Ben olsam kocamı da affedemezdim yalan yok. Annemin kocam yüzünden kalp krizi geçirdiğini düşünüyorum da... Ya bir şey olsaydı ne olacaktı? Neyse affetmişsiniz, sizin seçiminiz. Ama kayınvalidenizin de payı var bu olayda sanırım.
Anneme zararı dokunan kimseyi ben affetmem, iyi de davranmam şahsen. Ben biraz fazla kindarım. Ama annemi kaybedebilme ihtimalimin olduğu bir olayda bir damla bile dahli varsa kayınvalidemle görüşmem.
Dolayısıyla sizin istememeniz çok normal.
Bana kalırsa kocanıza söyleyin, söylesin üslubunca. Gitmezlerse artık siz konuşursunuz.

Malesef kavgasız bu iş olmayacak laftan anlayan biri olsa daha öncekilerden ders alır habersiz gelmezdi.esiniz ona yardıma ihtiyacı olmadığınızı isterse kalabilir ama gerek yok boşuna yorulma desin.baska türlü güzel dille anlayacak gibi değil.

Ya o sarmalar börekler bana da ilk iki sene çok iyi geliyordu da olaylardan sonra bakınca bile midem bulanıyor ya istemiyorum sarma dolma ben üşengeç tembel buzluğunda pizza olan ama huzurlu kadın olmak istiyorum
şimdi soğuduğunuz için istemezsiniz normal
dediğim gibi bişeyi değiştirince hemen istediğinize çevirip ben öyle kullanmıyorum anne lütfen diyin

ben gelip senin evini değiştiriyor muyum minvalinde konuşun

Yaşadıklarınız çok üzücü talihsiz şeyler hepsine yorum yapamam ama son cümlelerde annenize katılıyorum bakıcıyla tek duracağına babaannesi sonuçta onunla durur hem çalışıyorsunuz görmezsiniz sürekli yapsın doldursun buzluğuda sarma börek çörek o gidince işinize bile gelir kavga gürültü olmadığı sürece seslenmeyin

Ben de çok zor affettim ama lohusalığım bitince eşime de biraz hak vermeye başladım. O an bebeğimi Allah bize bağışladı ama ölüyordu eşim de herkese bağırmaya başladı filan öyle bir andı. Tamamen bebeğim ölüyor psikolojisiyle yaptı evet çok yanlış ama oldu bir kere.
Bu arada doktor mama verin demesine rağmen annem sağılmış anne sütünü kolostrum diye vermek istedi, eşim mama vermek istedi olay buydu. Bebeğin şekeri kritik seviyede düştü ve bayıldı. Sonradan araştırınca böyle durumda şekeri daha çabuk yükselten mama verilirmiş eşim haklıydı o konuda.

Ayyy cehenneme küssün aşırı sinir oldum
yardım adı altında buzluğuma sarma doldurmuş
Benim kayınvalidem de bunu yapıyor maalesef, buzdolabıma yabancı gibiyim resmen. Ne var ne yok haberim olmuyor. İyi niyetinden yapıyor diye laf etmiyorum ben de. Ama eskiye nazaran defalarca kez söyledim eşime gelirken birsürü şey getirmesin giderken de tonla şey vermesin bize diye. Öyle öyle azalttık. Siz de söyleyin ben istediğim gibi kullanacağım diye
Şu anki durumda bu kadın bana sormadan bebeğe bakayım yardım edeyim bahanesiyle bana geldi 4 ay kalacakmış.
Dümdüz hadi bakalım ben geldim mi dedi? Neden yola çıkmasına engel olmadınız ki?
Annem diyor ki bakıcı tek duracağına babaannesiyle dursun çocuk hatrına sus diyor.
Doktorası olan annenizin eski köy kadınları gibi aman her şeyi alttan al aman yuvan iyi olsun tarzı tavrı çok şaşırttı açıkçası

Kindar mıyım bilmiyorum ya onun yemeğini de yiyesim gelmiyor iki yüzlü diye. Zamanında kendi annemle aynı kefeye koyup davrandığım insan sırtımdan bıçakladı resmen.

Ben baştan samimiyeti sevmiyorum yani cilki çıkar.Cikmış.Ben karakter olarak sizden çok farklıyım.Yani yok camasirlarim ellenecek yok ebeveyn banyoma girilecek eşini de alıp eve gelmek nedir .Kendi anne babamda olsa ben bu kadarına ponçik olamam .Saygı hürmet mesafe.Olmadan her ilişkide problem çıkar.Kisilerin eğitim durumundan bağımsız yazıyorum mesafeyi bir an önce ayırın yarın çocuk bakımı konusunda da birbirinize gireceksiniz yetistirilme tarzindada.Ben sevmiyorum böyle cıvık ilişkileri kusuruma bakmayın ben annemde giysilerini ellemesin kendi düzenim kendi yıkama ayarım her giysim makinede olmuyor gibi gibi.Ben de bu detaylar var .Baştan samimi olmam bu duruma gelmiyeyim diye hürmet ederim saygı duyarım karşılıklı.Esinizde bu düzene alistirmayin benden söylemesi evlilik falan kalmaz ortada herkesin annesi kendi evine yakışır

Kindar mıyım bilmiyorum ya onun yemeğini de yiyesim gelmiyor iki yüzlü diye. Zamanında kendi annemle aynı kefeye koyup davrandığım insan sırtımdan bıçakladı resmen.
Karşıda ki insana göre kendinizi üzmeyin yormayın o kendi karakterini belirtti siz kendi karakterinizi kinleserek inat ederek yaşamayın derim herşey olmuş bitmiş haksızlığa uğradiniz ailecek belli ki ama bence asıl kinlesilmesi lazım olan eşiniz .. herşey onda bitiyor ama madem bu evlilik devam ediyor eşle barışıldi unutuldu kayınvalideyi de görmezden gelin

Kabile gibi yaşayıp kadının normali hâline getirmissiniz evinizi bu kadar benimsemesini, bu saatten sonra bu durumu kaossuz ifade edemezsiniz maalesef. Sınır koyarsınız o da uzun zamanla farkedip uzak durur belki.

Son düzenleme:
Doktorası olan annenizin eski köy kadınları gibi aman her şeyi alttan al aman yuvan iyi olsun tarzı tavrı çok şaşırttı açıkçası
Annem de bizi bakıcıyla büyütmüş ve çok vicdan azabı çekmiş tabi 30 sene önce bakıcıyı da güvenli bulamıyorsun filan. Bunları yaşamamı istemiyor. Evde kamera da olsa bakıcıya güvenmiyor. Kendisi de çalışan kadındı benim gibi :)
Dümdüz hadi bakalım ben geldim mi dedi? Neden yola çıkmasına engel olmadınız ki?
Ya bu 4 aylık gelme planını daha çocuk doğmadan yapmıştık olaylar olunca otomatik olarak iptal oldu sandım ben. Meğer kadın plana sadık kalmış geldi ya sinirleniyorum ama durum bu

Peki, eşiniz haklıymış madem bebeği söz konusuydu.
Kayınvalideniz hem evde huzursuzluk çıkarmış hem de annenizin oldukça kötü bir sürecinden sonra hala olayı köpürtmeye devam etmiş. Ben olsam ne olduysa oldu, kadın kalp krizi geçirdi artık susayım da olay kapansın derdim. Çok mu zor bu?
Ondan dolayı sanırım siz gıcık olmaya devam ediyorsunuz.
Eşinize söylediniz mi hislerinizi, şu anda istemediğinizi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…