Kayınvalidem evime yerleşti resmen

Bebek bilmese bile daha şevkatli sevgi dolu bakması muhtemel. Annem o yüzden istiyor.
Annenizin ne istediğinin ne önemi var bu konuda. Sonuçta bakıcı var bebek ona alışmışken babaneyede alışacak, sonra evine dönünce sıkıntı yaşayacaksınız. Hiç kötü olacak durumda yok karşınıza alacaksınız 1 hafta 2 hafta artık neyse kalıp dönersiniz, bakıcı var herkes kendi evinde düzeninde olsun diyeceksiniz. Yok kalırım derse ben rahat edemem bi düzen kuruyoruz yardımların içinde saol ben yine bir şey olursa haberde veririm diyeceksiniz bu kadar. Kovmalara gerek yok usulünce gidiceği tarihi verin yeter yani

Bebek bilmese bile daha şevkatli sevgi dolu bakması muhtemel. Annem o yüzden istiyor.

Bence sizde de sorun var
Anneniz istedi diye bebeğinize süt verdiniz ki esiniz mama verelim dedigi halde.
Evladınızın baygınlık geçirmesine sebebiyet vermis oldu anneniz bu ısrarcı tutumu ile.
Şimdi de babannesi ile büyüsün diye diretiyor anneniz.
Ha evet ben bu fikri katılmakla birlikte annenizin, evinizin içinde fazlaca söz hakkı olduğunu ve sizin de onu dinleyerek kendi evinizde özgürce yasayamadiginizi , kendi kök aileniz ile vereceginiz fikirlerinize dahi müdahale ettigini ve sizin de bu mudahalelere izin verdiginizi gözlemledim.

Bence sizde de sorun var
Anneniz istedi diye bebeğinize süt verdiniz ki esiniz mama verelim dedigi halde.
Evladınızın baygınlık geçirmesine sebebiyet vermis oldu anneniz bu ısrarcı tutumu ile.
Şimdi de babannesi ile büyüsün diye diretiyor anneniz.
Ha evet ben bu fikri katılmakla birlikte annenizin, evinizin içinde fazlaca söz hakkı olduğunu ve sizin de onu dinleyerek kendi evinizde özgürce yasayamadiginizi , kendi kök aileniz ile vereceginiz fikirlerinize dahi müdahale ettigini ve sizin de bu mudahalelere izin verdiginizi gözlemledim.
Bence o durumda tıp eğitimi almamış herkes anne sütü varken mama vermezdi ya. Ben de vermek istemedim zaten. Eşim de şeker meker bildiğinden değil doktor mama dedi diye ısrar etti.

Yaşadıklarınızdan bağımsız, ben mi tuhafım bilmiyorum da ağır bir hastalık, ameliyat vb durumlar dışında kayınvalide veya anne fark etmez, biriyle 4 ay nasıl kalabiliyorsunuz?
Annem dahi olsa 4 ay bende kalmasını istemem, özel alanım kalmaz her şeye müdahil olurlar, sıkılırım tahammülüm kalmaz.

Yaşadıklarınızdan bağımsız, ben mi tuhafım bilmiyorum da ağır bir hastalık, ameliyat vb durumlar dışında kayınvalide veya anne fark etmez, biriyle 4 ay nasıl kalabiliyorsunuz?
Annem dahi olsa 4 ay bende kalmasını istemem, özel alanım kalmaz her şeye müdahil olurlar, sıkılırım tahammülüm kalmaz.
Ben de kalamıyorum zaten konunun orijini buydu :)
Ama en başında evet kalırım sandım çünkü bebeğe yabancı biri bakacağına çok sevdiğim annem gibi gördüğüm kayınvalidem baksın istemiştim.

Konuya başlarken daha eğitim farkını söylemeniz bana da bu konuda kibirli olduğunuzu hissettirdi.

Ayrıca ilk başlarda hem şirin görünmek için hem de işinize geldiği için kadının ev hanımlığını resmen kullanmışsınız. E kadın da buna alışmış haliyle bu düzende devam etmek istiyor.
Kendiniz muhatap olmanıza gerek yok eşiniz annesine babasına 4 ay çok uzun ben rahat edemiyorum evde bu şekilde 2 hafta kalın sonra bir daha gelirsiniz desin.
Yalnız siz da az değilsiniz var ya her şey işinize geldiği gibi 😀

Çok uzun olacak. Olayların en başını anlatayım, 3 senelik evliyim ve 4 aylık bebeğim var. Bebeğim doğana kadar kayınvalidem ile iyi geçiniyorduk çünkü ben insanlara çok yumuşak davranan ve gerçekten hürmet gösteren biriyim. Kayınvalide ve kayınpeder ilkokul mezunu bu arada. Benim tüm kök ailem ben dahil doktora mezunu, kimisinin çift doktorası var. Eğitim farkımız var yani bu aileyle.
Ama evlendiğim günden beri hiç hissettirmedim bunu hep güler yüzlü davrandım. Fazla yumuşak davrandım o kadar ki kadın evimi kendi evi gibi kullanıyor asla ağzımı açmadım çünkü iyi niyetli yapıyor diye düşünüyordum. Mesela kafasına göre mutfağını değiştirir. Ben çalıştığım için geldiğinde bana sormaz öyle açar dolaptan çıkarır yemek yapar, kayınpeder gelir orayı burayı tamir edeceğim diye istediği gibi takılır. Hatta ebeveyn banyosunu tamir etmeye çalışırlar ben işteyken (e oha) ben yine de gönülleri kırılmasın iyi niyetle bir şeyler yapıyorlar diye hep teşekkür ederim annecim, eline sağlık babacım modundaydım. Sanki biz onların evine gitmişiz gibi davranıyorlar bize geldiklerinde. Rahat edin arkana yastık vereyim filan der kv mesela abdkshs benim evim ya hani gayet kendim yastık alabilirim:KK70: çamaşır atar yıkar çıkarır katlar filan. O yüzden onlar varken özel çamaşırları saklarım. Bana gelip beyazları atıyorum var mı beyazın diyor mesela bugüne kadar normal geliyordu şimdi diyorum ki burası benim evim bu soruyu benim sormam lazım.

Tabi benim ev işi sevmeyen ve hatta nefret eden kişiliğim de buna ortam hazırladı resmen. İşime geldi yani evde işleri halleden birilerinin olması.
Sonra ben doğum yaptım. Her şey tepetaklak oldu çünkü evde hem kv hem de annem vardı. İlk kez birlikte kaldılar ve kavgalar filan oldu onları da konu açmıştım isteyen okuyabilir. Anneme bağırdı kocam, annem kalp krizi geçirdi. Ben 3 günlük lohusaydım bunlar olurken ve çok yıprandım sütüm kesildi. Şimdi kocam pişman oldu çok özürler diledi filan annem bir ara geldi bizde 1 hafta durdu öyle araları kötü değildi annem affetti. Eşim de pişmandı zaten düzeltmek için çok çabaladı geçti gitti.

Ama ben bu kayınvalide kişisini affedemedim. Hala nefret doluyum. Çünkü büyük bir hayal kırıklığı yaşattı bana. Olaylardan sonra babam gelmişti konuşmaya çok yapıcı konuştu olur böyle şeyler filan. Ama o kadın ağlayarak şikayet etti beni babama. Sonra da eşime. Benim bildiğimi bilmiyorlar ben kapıyı dinledim. Babam da söylemedi kayınvaliden bunu dedi diye. Onlara karşı ilk günden beri asla ve asla hissettirmesem bile bana eğitimi var diye bizi eziyor dedi mesela. Annem güya evi ele geçirmiş yemek yaparken kendisini yabancı hissetmiş, annem okuduğu üçüncü üniversiteden bahsedip onu ezmiş(bana anlatıyordu), annem ona hiç bir şey danışmıyormuş(neyi danışacak anlamadım zaten annem ondan kaç yaş büyük) ve son olarak bu olaylar olduğunda ben odamdan çıkmadan ağlıyordum çünkü daha sezaryen olalı 3 gün olmuş neler yaşıyorum annem yoğun bakımda filan ama bu kadın eşime gidip “benim tansiyonum 14e çıktı gelip bana geçmiş olsun demedi” diyerek küsmüş ve odama uğramadı. Bebeği alıp alıp gitti filan of hatırlamak istemiyorum.

Şu anki durumda bu kadın bana sormadan bebeğe bakayım yardım edeyim bahanesiyle bana geldi 4 ay kalacakmış. Çağırmadık eşim de çağırmadı. Kocasını da alıp gelmiş. Halbuki evde bakıcı var. Bakıcı ev işleri yapsın ama ben bebeğe bakayım diyor. Eskiden batmayan şeyler şimdi çok batıyor bakıyorum düzenim değişmiş bakıyorum yardım adı altında buzluğuma sarma doldurmuş(ben pizza dolduracağım belki sana ne yani) Yüz vermemeye çalışıyorum hatta kovacağım bunu ama annem engel oluyor. Annem diyor ki bakıcı tek duracağına babaannesiyle dursun çocuk hatrına sus diyor.
Bizim yaşadığımız şehirde hiç akrabamız filan yok, arkadaşlarım da bebeğin gelişimi için önemli babaannesiyle iletişimi olsun diyorlar.

Kendi parasını kazanan hatta istersem hem bakıcı hem yardımcı tutabilecek maddi güçteyim. Kovsam kovarım, kocamla da iki gün tartışır normale döneriz. Ama annemin bu söyledikleri kafamı karıştırıyor.
Eğitim durumunuzu belirttiğiniz yerde sonrasını okumadım, evlenirkende öyleydi değil mi öğrenim durumları. Made beğenmiyorsunuz neden evlendiniz?

Bana karşı tavırları eskisi gibi. Eskiden de kızıymışım gibi davranırdı işte kaynanalık yapmazdı.
Aslında beni en çok bu yaraladı zaten ondan hiç beklemiyordum annem yerine koymuştum aramız çok iyi zannederken o içinde neler neler tutmuş ilk fırsatta alakasız bir tartışma sonrasına kustu hepsini. İşte 3 ay önce elim kanamıştı gelip bakmadı bana, beni dışladı annesi gelince filan aslı astarı olmayan şeyler uydurdu çok kırıldım çünkü beklemiyordum.
daha neler vardı içinde kim bilir de bu kızın da annesi kalp krizi geçirdi diye bile bastıramamış kendini.
demek anneniz rahatsızlık geçirmeseydi neler taşacaktı kim bilir içinden de bu kadarıyla yetinmek zorunda kalmış.

Başta işinize gelmiş ne sınır çizmişsiniz ne de mesafe koymuşsunuz, şimdi zorunuza gidiyor.. Bundan sonra net olun, istemediğinize hayır diyin ve konuyu kapatın, kimse kimsenin evine elini kolunu sallayarak çay içmeye bile gidemez bırakın 4 ay kalmayı..
Doğumdan önce plan yapmışlar o yüzden kadın gelmiş

Ben de kalamıyorum zaten konunun orijini buydu :)
Ama en başında evet kalırım sandım çünkü bebeğe yabancı biri bakacağına çok sevdiğim annem gibi gördüğüm kayınvalidem baksın istemiştim.
Sizin yerinizde olsam annemi de dinlemem kayınvalideyle de 4 ay yaşamam.
Herkese sınırımı çizerim, annem de evime müdahale edemez kayınvalidem de.
Çocuk benim çocuğum, bakıcı bulmuşum evin her yerine kamera da takarım bebek benim gözetimimde bakıcıyla büyür, özleyen anneanne babaanne telefon açıp müsait olup olmadığımızı sorup emrivaki çat kapı gelmeden arada gelir 1 hafta kalır torunla özlem giderir sonra evine döner.

Çocuk bayilana kadar mama vermemek nedir Allah askina?
Olay o şekilde değil aslında bayılana kadar vermeme diye bir şey yok. Hastanede yanlış yönlendirdiler hemşireler sütün yetiyor mama verme dedi. Vermedik vs. Of boşver konu o değil ama merak etme öyle bizlik değildi.

Cahile yuz verirsen tepene cikar, cahili ezeceksin, hor goreceksin bak o zaman senden iyisi oluyor mu?

Bizim eğitimli kitle bunu bir turlu kavrayamadi.
Cahile yüz vermek mi ? Konu sahibi kullanıyor mu yüz mu veriyor ona bakmak lazim . Ev temizliği yapsın yardımcı olsun ama hiç karismasin . Ne demek ya buzluğa dolma atmış olabilir miggg. Ee işine gelirken diğer yardımları kabul etmeseydi . Kimi eziyor eşinin ailesini mi ? Ne hakla? Doktorali insanlar da mama vermeyip çocuğu bayiltacak duruma getirmiş . Eğitimli olarak evlenen iki insan aileleriyle iletişim kurmayı , sınır koymayı becerememis . Bir çocuğa bakamamislar . Konu bu. Şimdi de evet dört ay kalması mantıklı olabilir mi diye kendi iyiliği için düşünüyor . Cahili ezeceksin bilmem ne laflariniz da çok yanlış . Eğitimli insan kime nasıl davranmalı , sınırları nasıl koymalı bunu bilmeli .

Çok uzun olacak. Olayların en başını anlatayım, 3 senelik evliyim ve 4 aylık bebeğim var. Bebeğim doğana kadar kayınvalidem ile iyi geçiniyorduk çünkü ben insanlara çok yumuşak davranan ve gerçekten hürmet gösteren biriyim. Kayınvalide ve kayınpeder ilkokul mezunu bu arada. Benim tüm kök ailem ben dahil doktora mezunu, kimisinin çift doktorası var. Eğitim farkımız var yani bu aileyle.
Ama evlendiğim günden beri hiç hissettirmedim bunu hep güler yüzlü davrandım. Fazla yumuşak davrandım o kadar ki kadın evimi kendi evi gibi kullanıyor asla ağzımı açmadım çünkü iyi niyetli yapıyor diye düşünüyordum. Mesela kafasına göre mutfağını değiştirir. Ben çalıştığım için geldiğinde bana sormaz öyle açar dolaptan çıkarır yemek yapar, kayınpeder gelir orayı burayı tamir edeceğim diye istediği gibi takılır. Hatta ebeveyn banyosunu tamir etmeye çalışırlar ben işteyken (e oha) ben yine de gönülleri kırılmasın iyi niyetle bir şeyler yapıyorlar diye hep teşekkür ederim annecim, eline sağlık babacım modundaydım. Sanki biz onların evine gitmişiz gibi davranıyorlar bize geldiklerinde. Rahat edin arkana yastık vereyim filan der kv mesela abdkshs benim evim ya hani gayet kendim yastık alabilirim:KK70: çamaşır atar yıkar çıkarır katlar filan. O yüzden onlar varken özel çamaşırları saklarım. Bana gelip beyazları atıyorum var mı beyazın diyor mesela bugüne kadar normal geliyordu şimdi diyorum ki burası benim evim bu soruyu benim sormam lazım.

Tabi benim ev işi sevmeyen ve hatta nefret eden kişiliğim de buna ortam hazırladı resmen. İşime geldi yani evde işleri halleden birilerinin olması.
Sonra ben doğum yaptım. Her şey tepetaklak oldu çünkü evde hem kv hem de annem vardı. İlk kez birlikte kaldılar ve kavgalar filan oldu onları da konu açmıştım isteyen okuyabilir. Anneme bağırdı kocam, annem kalp krizi geçirdi. Ben 3 günlük lohusaydım bunlar olurken ve çok yıprandım sütüm kesildi. Şimdi kocam pişman oldu çok özürler diledi filan annem bir ara geldi bizde 1 hafta durdu öyle araları kötü değildi annem affetti. Eşim de pişmandı zaten düzeltmek için çok çabaladı geçti gitti.

Ama ben bu kayınvalide kişisini affedemedim. Hala nefret doluyum. Çünkü büyük bir hayal kırıklığı yaşattı bana. Olaylardan sonra babam gelmişti konuşmaya çok yapıcı konuştu olur böyle şeyler filan. Ama o kadın ağlayarak şikayet etti beni babama. Sonra da eşime. Benim bildiğimi bilmiyorlar ben kapıyı dinledim. Babam da söylemedi kayınvaliden bunu dedi diye. Onlara karşı ilk günden beri asla ve asla hissettirmesem bile bana eğitimi var diye bizi eziyor dedi mesela. Annem güya evi ele geçirmiş yemek yaparken kendisini yabancı hissetmiş, annem okuduğu üçüncü üniversiteden bahsedip onu ezmiş(bana anlatıyordu), annem ona hiç bir şey danışmıyormuş(neyi danışacak anlamadım zaten annem ondan kaç yaş büyük) ve son olarak bu olaylar olduğunda ben odamdan çıkmadan ağlıyordum çünkü daha sezaryen olalı 3 gün olmuş neler yaşıyorum annem yoğun bakımda filan ama bu kadın eşime gidip “benim tansiyonum 14e çıktı gelip bana geçmiş olsun demedi” diyerek küsmüş ve odama uğramadı. Bebeği alıp alıp gitti filan of hatırlamak istemiyorum.

Şu anki durumda bu kadın bana sormadan bebeğe bakayım yardım edeyim bahanesiyle bana geldi 4 ay kalacakmış. Çağırmadık eşim de çağırmadı. Kocasını da alıp gelmiş. Halbuki evde bakıcı var. Bakıcı ev işleri yapsın ama ben bebeğe bakayım diyor. Eskiden batmayan şeyler şimdi çok batıyor bakıyorum düzenim değişmiş bakıyorum yardım adı altında buzluğuma sarma doldurmuş(ben pizza dolduracağım belki sana ne yani) Yüz vermemeye çalışıyorum hatta kovacağım bunu ama annem engel oluyor. Annem diyor ki bakıcı tek duracağına babaannesiyle dursun çocuk hatrına sus diyor.
Bizim yaşadığımız şehirde hiç akrabamız filan yok, arkadaşlarım da bebeğin gelişimi için önemli babaannesiyle iletişimi olsun diyorlar.

Kendi parasını kazanan hatta istersem hem bakıcı hem yardımcı tutabilecek maddi güçteyim. Kovsam kovarım, kocamla da iki gün tartışır normale döneriz. Ama annemin bu söyledikleri kafamı karıştırıyor.
Normalde annenin olayini duyana kadar ne guzel iste sende is sevmiyomussun yaptir gitsin keyfine bak diyecektim ki annenin kriz gecirdigini duyana kadar. Belli ki kültürlü medeni bir ailesiniz esinizin tahsili nedir bilmiyorum ama kayinvaliden kayinpederin taşralı sadece ev tanir islerinden anlayan adamlar belliki. Bunlar yapmaya da meyilliyse su yapilicak diyeceksin bunlar boyle seviyor. Ciddiyim bak
Birak doldursun buzlugu karisma. Temizlesin heryeri. Madem kendi istedi yapacaklar. Sadece 4 ay cok uzun bir sure bunu esinle konusman gerekiyor. Maddi durumda iyi anladigim kadariyla bakicida evdeyse. Yani aslinda birazda genismi olmak lazim bilmiyorum ki ya. Bakici evi toplasin babanne bebege baksin bu durumda sende kendine bak zaman ayir. Benim gonlum cok dar mesela evde esimin ailesinin nefes almasina dahi izin vermeyip bir kac ay sonra cinnet gecirip kovdum o seneden sonra bidaha asla evime almadim. Ama bir arkadasimin kayinvalidesi ayni senin gibiydi. Buzluklar dolu ev temiz kekler borekler havada ucusuyodu. Arkadasim bebegi dogurdu verdi eline. Avmlerde gezdi bakimlarima yuruyuslerine gitti. En ufak yipranma olmadi kizda. Cunku ev isi yemek sevmiyor dogal olarak banane yapsin babannesi kafasindaydi. Cocuk uc yasina geldi kadini koye şutladi 😀 bir senedir cocuguna kendi bakiyor diyebikirim. Gayette cocuguyla arasida iyi yani o bağ var. İnsallah bende dogumdan sonra biraz rahat ederim.

X