Yani sizden fazla kazansa, garanti ve yüksek maaşı olsa o sahtekarlığı da yapmaz mı demek bu? Yeri gelince sıfır kazancı olan adamın karnı doyuyor, kira faturalar ödeniyor, mutfak alışverişi yapılıyor, eve hamile karısı bakıyor ama ne annesine ne kardeşine höt diyip had bildirmiyor. Kardeşi size küfür ediyor, annesi gelip alırım çocuğu İstanbul'da büyümesin diyor ama nankör ötesi kocanız ben de senin koynunda uyurdum çocuğum da senin koynunda uyuyacak deyip pohpohluyor gaz veriyor anasına. Siz herkes değilsiniz, tek başına ev geçindirebilen ayakları üstünde duran kocasına bile bakan bir kadınsınız. Herkes haddini bilsin, bilmeyene de bildirilsin.
Adama, bir daha annenin ve kardeşinin ağzından bu lafları duyarsam toplar pılını pırtını defolur gidersin bu evden demeyi düşünür müsünüz? Dağlıymış cahilmiş, tavşana kaç tazıya tut yapıp kendimi kurtarıyorum demiyor. O kadın gelir, cahil cahil konuşup davranıp lohusalığınızı burnunuzdan getirir, görümceniz size o..pu demeye devam eder eşiniz de tavana falan bakar. Hatta, anneme nasıl böyle davranıyorsun o çok görmüş geçirmiş beni büyütmüş senden daha iyi bakar bile diyebilir.