- 25 Haziran 2014
- 120
- 44
- Konu Sahibi aquariuswoman
O kadar iyi anlıyorsunuz ki halimi. Yani kendime kızıyorum öncelikle, sınırımı çizemedim. Sonra eşime kızıyorum, benim kendimi ezdirmeme müsade etti diye. Ama eşime kızmama bile müsade etmediler ya, hemen ezik kadın oldum. Ben de farkındayım ezildiğimin ki önlemeye çalışıyorum. Daha doğrusu o sınırı şimdi çizmeye çalışıyorum. Ki bu sonradan daha zor olan bir şey...Bence de konuşun, bunun için illa kavga etmeye gerek yok, huzurlu ve sakin bir gebelik sonrası yine huzurlu sakin bir doğum ve lohusalık istediğinizi, kayınvalide ve görümcenizin dan dan konuşmaları, bebek üzerinden size baskı ve yaptırımları olacaksa, bebeği alır giderim gibi sözler sarf edilecekse, sizin uygun göreceğiniz bir zamana kadar lohusalığı yalnız geçirmek istediğinizi vs içinizden ne geliyorsa tüm duygularınızı dökün ortaya, sizinle birlikte hareket etmesini isteyin yoksa gebeliğiniz ve lohusalığınız boyunca strese girersiniz, ki dediğim gibi zaten bu gece stres yapmanızın sebebi de kayınvalidenizin sözlerinden çok eşinizin geçmişte ailesine susup kalması.
Bu tip sorunlarda asıl suçlu hep eştir maalesef.
Tatlı bir şekilde konuşacağım tabi. Ban ahak vereceğine de eminim. İçim rahat. Yarın paylaşırım sonucu. Umarım başka hiçbir kadın bunu yaşamaz. Daha geç evlenmeli insanlar. 30 dan önce kimse evlenmesin bence.