Kayınvalide

cilekreceli_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2018
1.194
862
73
Arkadaşlar ben 4 aylık evliyim. Kayınvalidemi çok severdim onun da hiç kızı olmadığı için beni kızı yerine koydu. Maddi konularda durumları pek iyi değil diye hep herşeyin en makulünü istedim. Nişan alışverişinde bile satıcılara ben uygun olanlarından çıkarın diyordum. Oysaki o gün bana yapılan düşüncesizliği görene kadar. Kayınvalidem herşeye ben bilmiyorum dedi ki bildiği halde çok cimri davrandı bu düşünceliliğime karşı ve kaynatam o gün 5000 tl vermiş ona nişan alışverişi için benim aldıklarım sadece 800 tuttu. Ben ayırdıkları bütçeyi sonradan aile içinden birinden öğrendim tabi. İlk soğuma sebebim buydu. Evlendik ve evimize yerleşir yerleşmez kaynanam 1 hafta bende kaldı. Bizde yeni evlilerin evinde kalınmaz bu davranışı beni o kadar korkuttu ki artık 2 günden fazla kalmak istedi mi suratım asılıyor. Ve bana baskı yapıyor annene bakacaksın babana bakacaksın. Kendisine yer yapıyor gibi. Eşim genelde benim tarafımda olur ama bu konuda bana birinden birine birşey olursa diğerini yanıma alırım diyor. İlerde konuşulacak şeyleri şimdiden konuşmaları çok saçma. Belki ben onlardan önce öleceğim belli mi olur? Ben daha çocuk bakmamışım yaşım 22 bu baskı beni çok bunalttı. Anneme anlattığımda sen huzur evi misin dedi bana. O yüzden kayınvalidemle arama mesafe koydum o da anladı. Sizce yanlış mı yapıyorum?

mesafe koy. yeni evliyken bi hafta sizde kalmasına müsade etmeniz hata.
Bana sorulmadı ki. Çok saçma bir durumdu gerçekten. Bir gün geldiklerinde uzun süreli kalacakmış yine ben duyunca bozuldum ki aynı şehirdeyiz eşim gececiydi kaynatam anladı sinirlendiğimi bana gece korkuyor musun dedi korkmuyorum dedim kalsın demedim ondan sonra kalma olayını azalttılar.

bana sorulmadı ki nasıl oluyor ya size sormadan bavulu toplayıp mı geliyolar?

Doğru yapıyorsun boşver. Böylelerine elini verirsen kolundan fazlasını da kaptırırsın. Ayrıca benim hiç anlamadığım, gelin niye baksın kaynana kayınbabaya, hiç bir mecburiyeti yok, dinen bile yok.
Şu ülkede kadınların erkeklerden ve erkek ailelerinden çektiği nedir ya. İnsan sinirleniyor.

Bazı insanlar gerçekten garip ve nedense bu gariplikler kayinvalidelerde daha çok oluyor :) iyi olayım derken çok taviz vermeyin kendinize de çok dert etmeyin bence de mesafe iyidir. Emrivakilere musade etmemeye çalışın

Hayır demedi. Niye kaldığını ben de anlamadım gerçekten. Eşim cahilliğine ver diyor e git de diyemedim. Bahanesi de yolları bilmemek oldu hep sonra kaynım gelip aldı yani gelmese daha kalırdı.

Pessss.
Yolları bilmiyor ama fesatliga gelince maşallah her şeyi biliyorlar.
Aramadıkça arama
Ikide birde gelin cay çorba içelim deme
Geldiklerinde az konuş kenara çekil
Yüz bulamasın .
Bunları söylediğime inanamıyorum kaldı ki hic kayınvalide kovar bi insan değilimdir ama bazılarına sınır oluyorum .
Anana bak babana bak dediğinde de
Hele bi o günler gelsin de düşünürüz de geç

Kesinlikle. Herkesin kendi düzeni var. Muhtaç durumda olanı tabii yanıma alırım anne baba sonuçta. Daha şimdiden çocuğum olunca gelip ona bakmak isteyecek diye korkmaya başladım düşünün. Ki ben misafiri çok seven biriyim. Ama soğuttular şimdiden.

Daha yenisin diye dipdibe olmak istiyorlardir zamanla otururlar yerine soyledklerine de aldirma gun dogmadan neler dogar

Çok iyi yapıyorsun aynen devam et.Yeni evliyken sizde kalmasından belli yüz bulursa gelir evine yerleşir.

Saygınızı gösterin, eşinizin annesi diye ama kendinizden hiç bir zaman taviz vermeyin çünkü değmiyor gerçekten. Taviz verdikçe daha fazlası isteniyor.

Gerçekten çok sinirleniyorum. Artık öyle yapıyorum zaten. Benim annem babam bana böyle baskı yapmadı. Ki bu yaşta daha. Çocuk doğurup bakmamışım ben bakacaksın yanına alacaksın muhabbeti çok komik değil mi? Ki benim annem o kadar düşünceli ki şehir dışından gelmesine rağmen kalmayacaktı yalvardık üstünden montunu çıkardık öyle 1 gün kaldı sabah erkenden de gitti

Saygınızı gösterin, eşinizin annesi diye ama kendinizden hiç bir zaman taviz vermeyin çünkü değmiyor gerçekten. Taviz verdikçe daha fazlası isteniyor.
Kesinlikle öyle tavırlı zaten biraz şimdi bana üzüldüm ama napayım dediğiniz gibi taviz verince daha fazlası isteniyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…