- 18 Mart 2013
- 3.737
- 12.043
-
- Konu Sahibi sassyassyy
bir de seramik ve porselen farki ne? bugun sevgilimin annesi birinden bahsederken ayol evine gittik butun tabaklari seramikti onun cok konusmasin o dedibiri onun sunumlarini begenmedi herhalde o kisiye salladi skdlxjskxjdkxjdkdj
onun icin en buyuk fark seramigin ucuz , poselenin pahali olmasi gibi geldi.bir de seramik ve porselen farki ne? bugun sevgilimin annesi birinden bahsederken ayol evine gittik butun tabaklari seramikti onun cok konusmasin o dedibiri onun sunumlarini begenmedi herhalde o kisiye salladi skdlxjskxjdkxjdkdj
ayy ne kadar detayli yazmissin minnosummm cok tesekkur ederimBence yapilacaklar sunlar olmali:
1. Bir eksik listesi cikarmak, bir AVMye gitmek ve begendigin magazalardan alinacak oteberiyi secmek. Liste suna benzeyebilir bence muhtemelen:
- Cay bardagi-fincani takimi
- Tabak takimi
- Catal bicak
- Masa ortusu
- Turk kahvesi makinesi (veya cezve)
- Zaten cayci varmis
- Turk kahvesi, cay
Bunlar en kucuk takimlar olabilir, 6li filan. Zaten toplamda 4 kisi olacaksiniz nasilsa.
2. Menuyu hazirlamak: Bir kismi disardan siparis olabilir (borek, pogaca, pasta, ekler vb). Bunlar sevdigin bir pastaneden secilebilir. Guzel olmasi garanti olabilecek seyler de evde yapilabilir daha basit firinda yufkadan yapilmis ama ic malzemesi lezzetli bir borek, ne bileyim pirasali borek filan kolay olur bence, bir de cesitli kanepeler mesela. Yapabiliyorsan bir de en basitinden bir kek. Cok egzantrik bisey olmamali bence mumkunse sana en basit ama lezzetli gelen bir kek tarifi olmali. Cok zorlanirsan da hazir kek karisimlari al. Bu ikisi disinda da pastaneden alinma su boregi, ekler, minik tartlar belki... Kimse ogrenci genc bir kadindan su boregi yapmasini beklemez bence rahat ol yaEn basit bir iki tarifi sen yap gerisi disardan Cay saati isini pek bilmem ama yani bana hani tuzlular, tatlilar oyle ortaya karisik acikbufe bir sofra olabilir gibi geldi. Herkes tabagina alsin bence abi cayla. Sonra Turk kahvesi de yapip ikram edebilirsin. Bence makineler cok iyi oluyor. Her seferinde kopuklu yapiyor makineler. Ve her butceye uygun olmasi lazim ama cezve de isini gorur tabi ki.
3. Yiyecek menusu icin alisveris listesi yapmak ve onlari almak.
4. Bir gun onceden kendin yapacagin 2-3 seyi yapip dolaba koymak. Hazir alinacak yiyecekleri almak.
5. Ortaligi toplayip masaortusunu serip sofrayi kurmak. Belki masaya cicek filan koymak.
6. Kv ve yenge gelince sirin sirin gulumseyip laf sokmalari karsisinda daha dun dogmus bir bebek gibi masum ve anlamaz havalarda civildayarak cevap vermek. Sik sik "X teyzecigim azicik daha kek almaz miydiniz?" demek. Cok sikisinca "ben caylari tazeleyeyim en iyisi" demek. Kiyafetlerini filan ovmelisin bence "ne kadar zarifsiniz uzerinizdeki ne kadar yakismis" gibi laflar ederdim ben olsam. Onlara KV friendly iltifatlar etmelisin. Bir de sorular sormak. "X amcam nasilllar?" "Sizin cocuklar da liseye gecti degil mi, canavar ya, instagramda ne tatli resimleri var, ay canim". Bu sekilde KV friendly yaklasimlar ortami yumusatacak, daha onceki gerginliklerinizin uzerine "ya bu kiza ne oldu boyle, yassy de ne kadar akillanmis, evlilik fikri olgunlastirdi herhalde" dedirtecektir.
7. Cok da strese girmezdim abi sonucta onlar 80 yasinda sen daha gencecik kadinsin abi keki de senden iyi yapiversinler bir zahmet salla yani kesin begenirler.
Diyeceklerim bu kadar.
Pavır poyinti olsaydı da dinleseydik bee
soyledim annenler bize gelecekmis diye gulme krizine girdi lutfen videoya ceker misin bir sekilde annemin bakislarini gormek istiyorum diyorOha bu KV sunumda advanced levelAma salla yok arkadasim yine de strese girmek yok. Bir de bence sevgiline de danismalisin o bence annesini biraz daha iyi taniyordur.
Haklı ya ben de seramiklere burun kıvırıyorum beaaKV bir sorusuyla sunum yapan elemani bozan gicik satis departmani mudur yardimcisi gibi yikti sunumumu. Kadin bir arkadasinin butun tabaklari seramik diye burun kivirmis. Seramik tabak ne ya sen Z kusagini neyle siniyorsun bu ne abi. Seramik olmayan tabak mi var
Evet ya orada çok güzel şeyler vardı. Hem şık tasarımlar hem de kalitelilerTürkiye'de iseniz Paşabahçe nin AVM magazasi var . Orada güzel tasarım tabaklar bulunuyor ,bardaklar da .Sunum için masa almayı unutmayın sakın :)) Taze cekilmis türk kahveniz olsun alın yani .Yine o mağazada sık ,bakır cezve de sorun belki vardır . Kahveyi seviyorlarmis madem makine kahvesi ikram etmek olmaz .( Bana kalsa gerek yok da belli ki özenmek istiyorsunuz )
Bende yardımcı konusuna katılıyorum .İkramliklari yaptırsaniz bile servisi sorun olur .Umarım birini bulabilirsiniz.
Porselen daha sert ve camsı bir yapıya sahip .Nasıl desem daha parlak ve pürüzsüz .Seramik ise darbeye karşı daha dayanıksız oluyor.Benim de bilgim bu kadar .Keşke aynı şehirde olsaydık hiç kullanilmayan kristallerim falan ise yarardı hiç değilse .Benim de annem meraklı böyle seylere aşk i memnuda görüp almıştıbir de seramik ve porselen farki ne? bugun sevgilimin annesi birinden bahsederken ayol evine gittik butun tabaklari seramikti onun cok konusmasin o dedibiri onun sunumlarini begenmedi herhalde o kisiye salladi skdlxjskxjdkxjdkdj
Evet kesinlikle hem de her aradığını bulabilir .Tek tek satın alabildigi için daha karlı bence .Evet ya orada çok güzel şeyler vardı. Hem şık tasarımlar hem de kaliteliler
Seramik hemen aşınır,kenarlardan kırılır ve damarlar oluşur oysa porselen öyle değil, kalitelidir ve azonce söylediklerimin hiçbirisi olmaz.ya keşke komşum olsaydın bendeki tabak sunumluklari ödünç verirdimbir de seramik ve porselen farki ne? bugun sevgilimin annesi birinden bahsederken ayol evine gittik butun tabaklari seramikti onun cok konusmasin o dedibiri onun sunumlarini begenmedi herhalde o kisiye salladi skdlxjskxjdkxjdkdj
yok yok sen damadi bana savunmayi seviyordun hadi cik bakalim isin icindenSeramikle porselenin farkını bende bilmiyom beni etiketlediğine pişman olduysan ufaktan gideyim
Mesa avm nin içindeki paşabahçe duruyorsa orda çok tasarım bol çeşitli şeyler vardı. Tabak bardak sunum ürünleri süsleme çiçekleri harika şeyler vardıEvet kesinlikle hem de her aradığını bulabilir .Tek tek satın alabildigi için daha karlı bence .
Anüüüü hem nişanlı hem de asker yavuklusu olmuş bizim kız fitne fücuryok yok sen damadi bana savunmayi seviyordun hadi cik bakalim isin icindenbeni annesiyle kor kuyulara atti gitti askerde yatiyor simdi
asker yolu bekliyorum sekerim safak 18Anüüüü hem nişanlı hem de asker yavuklusu olmuş bizim kız fitne fücur
Ben İstanbuldayim ama gerçekten çok kaliteli ürünleri var her yaş grubuna hitap eden .Evde çok aksesuar yok mesela bikac tane sadece ama oradan aldım her gören de soruyor . Konu sahibi sizin dediğiniz Avmyi biliyordur kesin oraya bı baksin bakalım . Gözünde canlanır en azından masa örtüsü de var orada .Yoksa linense bakar.Mesa avm nin içindeki paşabahçe duruyorsa orda çok tasarım bol çeşitli şeyler vardı. Tabak bardak sunum ürünleri süsleme çiçekleri harika şeyler vardı
YaaaSeramikle porselenin farkını bende bilmiyom beni etiketlediğine pişman olduysan ufaktan gideyim
İnci tozu var mı içinde ya da kemik tozu?Seramikle porselenin farkını bende bilmiyom beni etiketlediğine pişman olduysan ufaktan gideyim
Kadeh çok saçma değil mi? Temelde alkollü içki bardağı niye su koyuyoz içine.Seramik hemen aşınır,kenarlardan kırılır ve damarlar oluşur oysa porselen öyle değil, kalitelidir ve azonce söylediklerimin hiçbirisi olmaz.ya keşke komşum olsaydın bendeki tabak sunumluklari ödünç verirdim
Kahve yanına su için kadeh kullan ,kv şaşırsingenelde minik bardaklar oluyo ya ben hiç sevmem.
Şık bir tepsi, su Aynalı ve kenarları.gold(altın yaldızlı) olanlardan al bak mutlaka
Ama şimdi incecik zarif porselende de yemek yemenin zevki ayrı benceİnci tozu var mı içinde ya da kemik tozu?bir taraftan bakınca diğer tarafı görünecek kadar ince mi? gerçek porselen mi? Çakma seramik mi? Zor işler bunlarrr zorrr. Hele arkasını çevirip markasına bakarlarsa yandıkkk