kayinvalide ve misafirlarini nasil agirlayabilirim

Ben olsam bu kadar ince eleyip sık dokuyabilecek kişileri hiç evimde ağırlamazdım. Dışarıda ağırlamak en güzeli. Hem cafeler filanda açıldı hazır. Eve tıkılıp kalmak istemedim diye bahane uydurup topu üstünden atsan mı ki 😃

Bu arada hayırlı olsun. Allah tamamına erdirsin 🌼

bence siz onlardan gordugunuzu uygulamaya calismayin egreti durabilir.
sonucta kac yillik kadin dediginiz gibi porselen topluyorsa envai cesit sunumluklari vardir. ki sizin tarziniza da uymayabilir.
Şık sade derli toplu temiz bir masa hazirlasaniz yeterli olur bence.
dumduz beyaz servis takimlari var yerinizde olsam onlardan kullanirdim.
ikramlik olarak da cesiti fazla tutabilirsiniz yemek masasina tuzlu ve salata tarzi ikramliklari koyarsiniz hazir alabileceginiz yerler varsa sarma icli kofte vs. olabilir.
yemek yendikten sonrada kahveyle beraber tatlilari ikram edersiniz. bir cesit kendiniz yapin bir tane serbetli bir tane de hazir pastane usulu bir tatli ikram edebilirsiniz.

Valla kuzucum sen bi 500 TL ye kıyıp eksiklerini alacaksın mecburen yada kendini beğendirme derdin yoksa ben buyum diyip ne varsa onları kullanacaksın. Pasta börek çörek onları da ev yemekleri yapan yere yaptır hepsinden 10’ar tane
biz genellikle misafir ağırladığımız zaman 1 ana menü ( kısır, sarma dolma veya patates salatası gibi) yanına da 2 tatlı ve 2 tuzlu yapıyoruz. Toplamda 5-6 çeşit
İçecekmoşarak da çay ve yanına kendi yaptığın buzlu limonata tarzı birşey kim ne içmek isterse

Türkiye'de iseniz Paşabahçe nin AVM magazasi var . Orada güzel tasarım tabaklar bulunuyor ,bardaklar da .Sunum için masa almayı unutmayın sakın :)) Taze cekilmis türk kahveniz olsun alın yani .Yine o mağazada sık ,bakır cezve de sorun belki vardır . Kahveyi seviyorlarmis madem makine kahvesi ikram etmek olmaz .( Bana kalsa gerek yok da belli ki özenmek istiyorsunuz )

Bende yardımcı konusuna katılıyorum .İkramliklari yaptırsaniz bile servisi sorun olur .Umarım birini bulabilirsiniz.

O gün için bir yardımcı ayarlayamaz mısınız?
Misafir ağırlama da bu kadar önem veren insanlarsa, servis konusunda zorlanırsınız, çay kahve olayı bile sıkıntı olabilir gibi geldi bana, yiyecekler dışarıdan sipariş edilecek sanırım bir yardımcı olursa rahat edersiniz.

Tabak çanak kısmına, bahsettiğiniz tarzda bir kayınvalideyi tatmin edecek bilgim yok maalesef. :KK70:Ama gelin olma yoluna girdiyseniz kendi tarzınızda eksik olan şeyleri tamamlamanız icap eder artık. 😀
babamin yardimcisi var aslinda ona para versem gelebilir bir gun ama babam izin vermeyebilir evdeki isler aksiyor diye. onun disinda tanidigim yok ki oyle.

onu da sormus olayim daha once tek gunluk boyle bir sey icin birini tutan oldu mu acaba ankarada?

cok tesekkur bu arada🙏🏻🌸

hanimlar herkese merhaba,

benim persembe gunu misafirim gelecek. nisanlimin (hahayt evet nisanlandim) annesi ve yengesi vs.

gelecek kisileri soyle anlatayim herkes sunum perisi, hepsi turk kahvesi bagimlisi, hepsinin evi muze gibi ama basi sevgilimin annesi ceker. o bas komutandir bu konuda. dunyada uretilen her tabagi bardagi almak ister yani. ve her seyin markasina falan dikkat eder fenadir. eger evde herhangi bir sey eksik olursa ve eltisinin yaninda ben onu rezil (??) edersem bana alttan alttan yillarca laf sokabilir. bu konuda zaten vukuatli.

benim evimde herhangi bir pasta tabagi falan yok yani olanlar basarisiz birkac sirtaki denemesine kurban gitti. yenisini almadik. markalarini falan hatirlamiyorum. catal bicak takimi gunluk seyler var. cay bardagi maalesef yok. cay icin demlik de yok maalesef cayci var sadece ama kac kisilik yapiyor falan bilmiyorum. turk kahvesiyle ilgili herhangi bir sey yok. kahvenin kendisi bile yok. hali 1 tane var onu da bir kez serdik sonra topladim kaldirdim nerede bilmiyorum ama bulurum. ve bende herhangi bir sekilde ikram edecek bir seyler hazirlamak icin yetenek de yok.

bu durumda misafir nasil agirlanir? yani bu seyleri topluca mi almam lazim, en iyisi nasil olur? mesela en kalitelisi su markadir, simdi bunlar moda falan diyeceginiz bir sey var mi? bir de ben onlara gunduz gittim once cay verdi annesi bir suru yiyecek bir sey vardi daha sonra kahve yaptirdi yine yaninda bir suru yiyecek vardi. bunun normali bu mu? kac cesit yaptirsam iyi olur sizce? bir de onlar mutfaktan tabak hazirlatip getiriyorlar ama evde yardimcilari var bende oyle bir durum yok her seyi ben yapacagim yani. o durumda da yine ben mi iceriden servis tabagini hazirlayip gelecegim ama ben o kadar pratik biri degilim yani misafirlerin yuzunu 3 dakika falan gorebilirim bu durumda.

sorularim bu sekilde umarim derdimi anlatabilmisimdir. sorabilecegim herhangi bir yakinim yok maalesef. lutfen el birligiyle beni bu savastan da cikaralim. 😅
İşiniz zor, çünkü herkesin evinde olması gereken şeyler bile.sizde.yok sanırım çalışıyorsunuz ve bekar evi???
Eksikleri yakınlarından temin edin,sonra geri verin.
Ama maddi durumunuz yeterliyse alabilirsiniz.
Bievin ürünleri çok şık.
Şık şeyler satan bir züccaciyeye giderseniz de harika şeyler bulursunuz sunuma dair.
İyi bir pastaneden çayın yanına tatlı tuzlu birşeyler alın.
Kahve yanına çikolata, lokum,kuru meyve hurma ya da sağlıklı atıştırmalıklar dan karışık bir tabak hazırlanabilir.
Netten bakıp değişik kesimli meyve tabağı hazırlanabilir,kuruyemis tabağı.guzel bir masa örtüsü serilmiş masaya açık büfe şeklinde hazirlayin

En güzel tavsiyeyi vermeye geldim. Bence ödünç alın arkadaş kuzen filan varsa. Bi misafir için alısveriş yapmakla beğendirecek seviyeye gelmek uzun zaman alır.
tam olarak ne lazim bilsem babamin evinden calarim aslinda. ama yani bugun onlar o kadar bin tane tabak cikardilar ki kafam karisti. daha once maalesef hic gunduz oturmasinda bulunmamistim. cok ustten girdim olaya . :KK70:

Evli halimle tam olarak senin gibiyim evde ne varsa onlari kullaniyorum Allahtan sunum perilerini agirlamiyorum. 😁😁
Kaynanam, annemler vs geldiginde ben ya hepsini ya da bazilarini disardan yaptirip geciyorum hala. Çok sık gelmezler...
Kolay gelsin demeye geldim. Bir de agirlama bittikten sonra konu bekleriz. 😬🌷
sevgilim simdi askerde, yani annesi eve gelip beni kudurttuktan sonra basinin etini yiyecegim biri de yok :KK70: buyuk ihtimal yine burada aglarim ben ahajahajhaja

ayy bugun boyle bir seyde kahve geldi. yani hani kahve fincaninin tabagi kucuk olur ya oyle degildi iste boyle sekilli sukullu tabagin ustune kahve fincanini ve tabagini, kenara cicekli bi su, yanina gercek cicek, yiyecek biseyler falan koymuslardi. cicekli gibi bir seydi tabak.

normal servisi de servis tabaginda yapti ama tabagin ustunde tabak vardi yani offf anlatamiyorum bile :KK70: cok inceledim ama aklimda tutmam mumkun degil. bana sana gelecegiz dedikleri andan sonra ben hayattan koptum :KK70:
Şöyle bir şey mi?
IMG_20210608_004852.jpg

Eğer cevabın evetse Trendyol bunlardan geçilmiyor, çeşit çeşit... Sabrın varsa "kahve fincan tabağı" de, atlaya atlaya gez.
Yemek olarak da ev yapımı börek yapan tonla yer var. Benim annem bile evkadini olmasına rağmen su böreğini kendi açmaz, oralardan alır. Çok lezzetli cidden. Sizin oradan sor soruştur,hemen günlük olarak yapan birinden iki çeşit börek, yaprak sarma, şerbetli tatli al. Sen de evde sıcak sıcak poğaça yaparsın. İki sosyete kadını, daha fazla yiyecek değil heralde 🤪 çikolata olarak da kahvenin yanına paketli Mabel koyarsin , oldu bitti...
Kusur arayan kusur bulur. Çok da kasma , boşver :) zaten eksiğini bulmaya geliyorsa ceyceyin dediği gibi getir götüre profesyonel yardımcı tutsan ona bile laf edecektir, iyi niyetle misafirliğe gelmişse üstünde kahve fincanı bile Kırsan 'hahaha,nazar çıktı' diyecektir.
Ablamın evlilik hazırlığında, tanışma yemeğinde erkek tarafının getirdiği çocuk dönüp dönüp yeni yikattigimiz halıya Kustu mesela. Aynı çocuk tatlıyı falan devirdi ,tatlisiz kaldık :) yine de kaç sene geçti, hep gülerek hatirliyoruz,çünkü geçinmeye gönlümüz var

tam olarak ne lazim bilsem babamin evinden calarim aslinda. ama yani bugun onlar o kadar bin tane tabak cikardilar ki kafam karisti. daha once maalesef hic gunduz oturmasinda bulunmamistim. cok ustten girdim olaya . :KK70:
Bence pasta tabağı ikramlıkları koymak için de büyük tabaklar isimlerini bilmiyorum kayık olur farklı şekiller olur katlı olanlar filan da var ben hiç sevmem 😑 ama her sunumseverde var kurabiye filan konuluyo çatal kaşık takımı uygun çay bardakları kalabalık gelmeyeceklerse çaycı yeter. Kahve için de iyi bir cezve/ makina ve fincan takımı olmalı. Halı filan da tabi olsa iyi olur 🤣 Ay başka ne eksikti 🤣

Bence yapilacaklar sunlar olmali:

1. Bir eksik listesi cikarmak, bir AVMye gitmek ve begendigin magazalardan alinacak oteberiyi secmek. Liste suna benzeyebilir bence muhtemelen:
- Cay bardagi-fincani takimi
- Tabak takimi
- Catal bicak
- Masa ortusu
- Turk kahvesi makinesi (veya cezve)
- Zaten cayci varmis
- Turk kahvesi, cay

Bunlar en kucuk takimlar olabilir, 6li filan. Zaten toplamda 4 kisi olacaksiniz nasilsa.

2. Menuyu hazirlamak: Bir kismi disardan siparis olabilir (borek, pogaca, pasta, ekler vb). Bunlar sevdigin bir pastaneden secilebilir. Guzel olmasi garanti olabilecek seyler de evde yapilabilir daha basit firinda yufkadan yapilmis ama ic malzemesi lezzetli bir borek, ne bileyim pirasali borek filan kolay olur bence, bir de cesitli kanepeler mesela. Yapabiliyorsan bir de en basitinden bir kek. Cok egzantrik bisey olmamali bence mumkunse sana en basit ama lezzetli gelen bir kek tarifi olmali. Cok zorlanirsan da hazir kek karisimlari al. Bu ikisi disinda da pastaneden alinma su boregi, ekler, minik tartlar belki... Kimse ogrenci genc bir kadindan su boregi yapmasini beklemez bence rahat ol ya :KK70: En basit bir iki tarifi sen yap gerisi disardan :KK70: Cay saati isini pek bilmem ama yani bana hani tuzlular, tatlilar oyle ortaya karisik acikbufe bir sofra olabilir gibi geldi. Herkes tabagina alsin bence abi cayla. Sonra Turk kahvesi de yapip ikram edebilirsin. Bence makineler cok iyi oluyor. Her seferinde kopuklu yapiyor makineler. Ve her butceye uygun olmasi lazim ama cezve de isini gorur tabi ki.

3. Yiyecek menusu icin alisveris listesi yapmak ve onlari almak.

4. Bir gun onceden kendin yapacagin 2-3 seyi yapip dolaba koymak. Hazir alinacak yiyecekleri almak.

5. Ortaligi toplayip masaortusunu serip sofrayi kurmak. Belki masaya cicek filan koymak.

6. Kv ve yenge gelince sirin sirin gulumseyip laf sokmalari karsisinda daha dun dogmus bir bebek gibi masum ve anlamaz havalarda civildayarak cevap vermek. Sik sik "X teyzecigim azicik daha kek almaz miydiniz?" demek. Cok sikisinca "ben caylari tazeleyeyim en iyisi" demek. Kiyafetlerini filan ovmelisin bence "ne kadar zarifsiniz uzerinizdeki ne kadar yakismis" gibi laflar ederdim ben olsam. Onlara KV friendly iltifatlar etmelisin. Bir de sorular sormak. "X amcam nasilllar?" "Sizin cocuklar da liseye gecti degil mi, canavar ya, instagramda ne tatli resimleri var, ay canim". Bu sekilde KV friendly yaklasimlar ortami yumusatacak, daha onceki gerginliklerinizin uzerine "ya bu kiza ne oldu boyle, yassy de ne kadar akillanmis, evlilik fikri olgunlastirdi herhalde" dedirtecektir.

7. Cok da strese girmezdim abi sonucta onlar 80 yasinda sen daha gencecik kadinsin abi keki de senden iyi yapiversinler bir zahmet salla yani kesin begenirler.

Diyeceklerim bu kadar.

hanimlar herkese merhaba,

benim persembe gunu misafirim gelecek. nisanlimin (hahayt evet nisanlandim) annesi ve yengesi vs.

gelecek kisileri soyle anlatayim herkes sunum perisi, hepsi turk kahvesi bagimlisi, hepsinin evi muze gibi ama basi sevgilimin annesi ceker. o bas komutandir bu konuda. dunyada uretilen her tabagi bardagi almak ister yani. ve her seyin markasina falan dikkat eder fenadir. eger evde herhangi bir sey eksik olursa ve eltisinin yaninda ben onu rezil (??) edersem bana alttan alttan yillarca laf sokabilir. bu konuda zaten vukuatli.

benim evimde herhangi bir pasta tabagi falan yok yani olanlar basarisiz birkac sirtaki denemesine kurban gitti. yenisini almadik. markalarini falan hatirlamiyorum. catal bicak takimi gunluk seyler var. cay bardagi maalesef yok. cay icin demlik de yok maalesef cayci var sadece ama kac kisilik yapiyor falan bilmiyorum. turk kahvesiyle ilgili herhangi bir sey yok. kahvenin kendisi bile yok. hali 1 tane var onu da bir kez serdik sonra topladim kaldirdim nerede bilmiyorum ama bulurum. ve bende herhangi bir sekilde ikram edecek bir seyler hazirlamak icin yetenek de yok.

bu durumda misafir nasil agirlanir? yani bu seyleri topluca mi almam lazim, en iyisi nasil olur? mesela en kalitelisi su markadir, simdi bunlar moda falan diyeceginiz bir sey var mi? bir de ben onlara gunduz gittim once cay verdi annesi bir suru yiyecek bir sey vardi daha sonra kahve yaptirdi yine yaninda bir suru yiyecek vardi. bunun normali bu mu? kac cesit yaptirsam iyi olur sizce? bir de onlar mutfaktan tabak hazirlatip getiriyorlar ama evde yardimcilari var bende oyle bir durum yok her seyi ben yapacagim yani. o durumda da yine ben mi iceriden servis tabagini hazirlayip gelecegim ama ben o kadar pratik biri degilim yani misafirlerin yuzunu 3 dakika falan gorebilirim bu durumda.

sorularim bu sekilde umarim derdimi anlatabilmisimdir. sorabilecegim herhangi bir yakinim yok maalesef. lutfen el birligiyle beni bu savastan da cikaralim. 😅
Bir bahaneyle daveti iptal edip, çıkmaz ayın son çarşambası tekrar davet edebilirsin🤭

Tebrik ederim ❣

Evinde eksikler olmasina cok takılma. Ağırlayacak kadarını al ama illa en iyisi olacak her sey tam olacak diye kendini sartlama. Eşit statüde değilsiniz.
Kiyaslamak zaten yanlis ama onlarin sunumlari, tabaklari, ikramlari, ev duzenleri, misafir agirlamalari ile kiyaslanacaksa senin ailenin evi ve misafir kabul edisi kiyaslanmali, senin bekar ve gencecik halinle yasadigin ev, ilk misafir agirlama deneyimin degil.
Ev temiz ve toplu olsun.
Ikramliklarin bence biraz fazla cesit olsun, ama damak tatlarina hakimsen nokta atisi da yapabilirsin.
Sen güler yüzlü ol. Yeterli.

Simdiden kolay gelsin 🙏

Babanın yardımcısına danış o sana gerekli herşeyi verir.
4 tane servis tabağı
4 er tane çatal bıçak kaşık
Servis gereçleri spatula gibi
İkramlıkları koyacağın sunumluklar
Şık peçete
Şekerlik
İnce belli çay bardağı ve tabağı
Kahve fincanı, kahve yanı minik su bardağı, cezve ve tatlı tabakları
Kahve yanına lokum çikolata tarzı birşey koyacaksan minik sunumluk tabaklar
Masa örtüsü ( beyaz )

Öyle tatlı anlatmışsın ki ben mutfakta her şeyi hazırlayıp sana yardımcı olmayı çok isterdim😊
Çay demlersin gelmelerine yakın büyük boy pasta tabağına kaç çeşit istiyorsan hazırlarsin. Böylece geldiklerinde onları çok yalnız bırakmamış olursun ama bırakırsan da ne olur ki? ancak yetişir her şey ve sen sürekli misafir ağırlayan biri değilsin anladığım kadarıyla, anlayış göstereceklerdir. Menüde tatlı, tuzlu ve salata çeşiti olsun bence. Yanına çatal ve servis pecetesi. bunlar bitince üstüne kahve yaparsın. Uzun süre oturulacaksa ve bulunduğunuz yer sıcaksa ilk geldiklerinde soğuk bir şeyler ikram edip sonra diğer ikramlikalrini verebilirsin. Aslında büyük bir masa varsa salonda oraya onlar gelmeden hazirlarsin hepsi hazır olur güzel bir karşılama da olabilir. Yarışma programları gibi ama şimdi öyle yapılıyor çoğu yerde 🙈

Bernardoda guzel takimlar oluyor bir tane onlardan edin sanirim maddi anlamda dert etmiyorsun gir ordan tam takim al ilerde evinde de kullanirsin gundelige falan ikramlari da bir gun oncesinden ayarla bitti gitti😊

Bence yapilacaklar sunlar olmali:

1. Bir eksik listesi cikarmak, bir AVMye gitmek ve begendigin magazalardan alinacak oteberiyi secmek. Liste suna benzeyebilir bence muhtemelen:
- Cay bardagi-fincani takimi
- Tabak takimi
- Catal bicak
- Masa ortusu
- Turk kahvesi makinesi (veya cezve)
- Zaten cayci varmis
- Turk kahvesi, cay

Bunlar en kucuk takimlar olabilir, 6li filan. Zaten toplamda 4 kisi olacaksiniz nasilsa.

2. Menuyu hazirlamak: Bir kismi disardan siparis olabilir (borek, pogaca, pasta, ekler vb). Bunlar sevdigin bir pastaneden secilebilir. Guzel olmasi garanti olabilecek seyler de evde yapilabilir daha basit firinda yufkadan yapilmis ama ic malzemesi lezzetli bir borek, ne bileyim pirasali borek filan kolay olur bence, bir de cesitli kanepeler mesela. Yapabiliyorsan bir de en basitinden bir kek. Cok egzantrik bisey olmamali bence mumkunse sana en basit ama lezzetli gelen bir kek tarifi olmali. Cok zorlanirsan da hazir kek karisimlari al. Bu ikisi disinda da pastaneden alinma su boregi, ekler, minik tartlar belki... Kimse ogrenci genc bir kadindan su boregi yapmasini beklemez bence rahat ol ya :KK70: En basit bir iki tarifi sen yap gerisi disardan :KK70: Cay saati isini pek bilmem ama yani bana hani tuzlular, tatlilar oyle ortaya karisik acikbufe bir sofra olabilir gibi geldi. Herkes tabagina alsin bence abi cayla. Sonra Turk kahvesi de yapip ikram edebilirsin. Bence makineler cok iyi oluyor. Her seferinde kopuklu yapiyor makineler. Ve her butceye uygun olmasi lazim ama cezve de isini gorur tabi ki.

3. Yiyecek menusu icin alisveris listesi yapmak ve onlari almak.

4. Bir gun onceden kendin yapacagin 2-3 seyi yapip dolaba koymak. Hazir alinacak yiyecekleri almak.

5. Ortaligi toplayip masaortusunu serip sofrayi kurmak. Belki masaya cicek filan koymak.

6. Kv ve yenge gelince sirin sirin gulumseyip laf sokmalari karsisinda daha dun dogmus bir bebek gibi masum ve anlamaz havalarda civildayarak cevap vermek. Sik sik "X teyzecigim azicik daha kek almaz miydiniz?" demek. Cok sikisinca "ben caylari tazeleyeyim en iyisi" demek. Kiyafetlerini filan ovmelisin bence "ne kadar zarifsiniz uzerinizdeki ne kadar yakismis" gibi laflar ederdim ben olsam. Onlara KV friendly iltifatlar etmelisin. Bir de sorular sormak. "X amcam nasilllar?" "Sizin cocuklar da liseye gecti degil mi, canavar ya, instagramda ne tatli resimleri var, ay canim". Bu sekilde KV friendly yaklasimlar ortami yumusatacak, daha onceki gerginliklerinizin uzerine "ya bu kiza ne oldu boyle, yassy de ne kadar akillanmis, evlilik fikri olgunlastirdi herhalde" dedirtecektir.

7. Cok da strese girmezdim abi sonucta onlar 80 yasinda sen daha gencecik kadinsin abi keki de senden iyi yapiversinler bir zahmet salla yani kesin begenirler.

Diyeceklerim bu kadar.
Pavır poyinti olsaydı da dinleseydik bee 🤣

X