kayinvalide ve görümcemin evimin düzenine karışması ve ilk kavgamız...

Kiz kardes de olsa abisine ya da esina danismadan git al gomlekleri utule. Ozel hayat, ev mahremdir ya.

bence aile duzenleri icin de kkamu spotu falan olmali. Tv herkes izliyor. Arada bi gorurler, ne bileyim fikirleri degismeye baslar.

benim fikrim eşinize bu durumu anlatıp ortadan yanlış anlamayı kaldırmak
eşinizden bu olayı saklamayın sonra farklı olaylarda şiddetli tartışma çıkabilir
birikme olur
ailesini kötüler gibi değil

GÖRÜMCEN OLACAK CADOLOZ NE HAKLA SENİN EVİNİN DOLAPLARINI KARIŞTIRIYOR? HADDİNİ BİLSİN OTURSUN YERİNE. TERBİYESİZ MİSAFİR. ÖZELLİKLE BÜYÜK HARFLE YAZDIM

benim fikrim eşinize bu durumu anlatıp ortadan yanlış anlamayı kaldırmak
eşinizden bu olayı saklamayın sonra farklı olaylarda şiddetli tartışma çıkabilir
birikme olur
ailesini kötüler gibi değil
bence de eşine anlat. düzgün kibar bir şekilde o konuşsun ailesiyle. Benim şikayetim yok evimizin düzeni bu desin. Sizin o gün bu yüzden tartışmanızdan dolayı yaşanan gerginlik benim yaptığım ütüden daha yorucu biz böyle mutluyuz desin

Eşinizle ne güzel bi düzen kurmuşsunuz ikinizde memnunsunuz hayatınızdan.. Eee onlara noluyo ne karışıyolar..

benim görümcem yok ama kayınvalidem gelip evimde ütü yapsa hiç bozulmam, memnun olurum.. ay annecim ben çok kötü yapıyorum, seninkiler ne güzel oldu, eşim senin ütünden başkasını beğenmiyor filan derim ama maalesef benim kayınvalidem ütüye hiç meraklı değildir, pek başarılı da değildir, bulmuş da bunuyorsunuz:)

Kesinlikle siz haklısınız. Eskiden sadece erkekler çalışıyormuş haliyle kadınlar da evin düzenini sağlıyorlarmış bu yüzden ütüdür yemektir kadının görevi haline gelmiş. Eski nesillere artık bu şekilde olamayacağını kadının da erkeğin de ortak yaşam içinde eşit rollere sahip olduğunu anlatmak hiç kolay değil ne yazık ki. Eğer eşinizle kendi aranızda sorun yaşamıyorsanız bütün meseleler çözülür. Bence anne ve kardeşiyle konuşması gereken kişi siz değilsiniz bunu yapması gereken kişi eşiniz. Ailesini karşısına alıp sizin aile düzeninizin bu şekilde olduğunu ve bu durumun onu rahatsız etmediğini anlatması gerekiyor aksi halde her defasında benzer sorunlar yaşamaya devam edersiniz.

Hata sizde tabii ki. O dolabı açıpta cıngar çıkarmamanız en büyük hata. Dolabı açtığında öyle bir cıss yaparım ki daha kimse önünden bile geçemez. Eşiniz ne dedi bu konuda?

Yaa sormayin ben zamaninda kendi anne babamin benim hayatima karismalarini artik kaldiramadigim icin düğünden 6 ay önce nikahlanip birlikte yasamaya basladim esimle. Hayatima karisilmasindan nefret ederim aslinda. Ha eşim 5-6 yil bekar yasadigi icin benden daha da iyi ütü yapar bi de. Ama görümcem ve kayinvalide eşime o kadar düşkünler ki anlatamam. Kiyamiyolar esimin tisörtünü formasini ütülemesine bile o yüzden kavga ettik zaten ya. Kayinvalide bu yaşta kadin Allah'a şükür eli ayağı tutan kayinpederimin işe giderken kemerini bile bağlarmış yani o kadar. Evin erkekleri ağa, kadinlari hizmetçi gibi. Biz eşimle şakalaşarak birlikte güzel güzel yemegimizi de yapariz yani bi sikinti yok aramizda cok şükür.
Bi de kayinvalide diyo ki memlekete yakin otursaniz akrabalar görse fatihin iş yaptigini rezil oluruz diyo.
Hani öyle sinirliyim ki aslinda eşimin hatrina kendimi baskilamaya calisiyorum.

Bence sakin kalmakla çok iyi yapmışsın ama eşine anlat ve onun ailesi olduğunu onun çözmesi gerektiğini söyle
konuşsun aileyle

Kiz kardes de olsa abisine ya da esina danismadan git al gomlekleri utule. Ozel hayat, ev mahremdir ya.

bence aile duzenleri icin de kkamu spotu falan olmali. Tv herkes izliyor. Arada bi gorurler, ne bileyim fikirleri degismeye baslar.
Ay boyleleri kamu spotu filan anlamaz. Cazgir gelinden anlar. Bir kere ısırıvercen. Bak bakalim bir daha yapiyorlar mi.:KK53:

ayy boş ver tatlım ütüleri biriktir biriktir çağır gelsin ütülesinler.bu arada seni canı gönülden tebrik ediyorum.peygamber sabrı varmış.bu sabırla hiç bir şeyden korkma kv ve görümce seninle baş edemez.

Bnm evimde utuyu ben yaparim ama zor oluyor birikiyor, annem bana eldiginde yapar hep, ayni mantikla gelini yapmasa, annem onunkileride yapar hem kolaylik olsun diye hemde oglu yorulmasin diye(utuyu oglu yaptigi icin) gerci gelininede acir yapar annem
Burada sorun seninle bunu tartismalari bence.. Annemde olsa hoslanmazdi giyerken utu yapilmasindan ama demeZdi bunu
BiZim gelin ev hanimi, camasilari yikiyor cani isteyince asiyor, kardesimin ustu islak kalmis bez gibi kokuyor, annem tutup geline niye bole yapiosun bak kiZim soyle yap demedi
Herkesin is yapisi farkli, kendi standartlarina getiremezsin begenemesende,,,

ben fıttırırdım herhalde, sizin eviniz dğeil mi bu ev? ne hakla gidip dolaplarınızı kurcalayıp ütüsüzleri çıkarıyor? terbiyesiz kadın

Arkadaşlar 1 hafta öncesinde sizinle paylasmistim görümcem ve kayinvalidemin geleceğini ve bu sebeple esimle olan tartismamizi. Neyseki biz eşimle bu konudaki sorunumuzu çözdük. Kayinvalide ve görümceyle de iyiydik bu güne kadar hatta hicbir problemimiz olmamisti. Kayinvalideler geldiginde onlara gayet iyi davrandim. Ama eşimle küstük tartismamiz sonrasinda. Yani kayinvalide bize gelince küs oldugumuzu da anladi. Ben bu tartismada gurur yapmama ragmen yine de 4-5 gün küs kaldiktan sonra dayanamadim gittim sarildim eşime ve barıştık.
Kayinvalide ve görümce geldikten beri bi rahat durmadilar. Sürekli is yapmaya çamaşır yikamaya orayi burayi temizlemeye calisiyorlar evde. Hani ev pis falan da degil yeni tasindik zaten ve temizletmistik bu yüzden de. Çamaşır desen bizim 3-4 parca kiyafetimiz vardi selede geri kalanlar onlarin. Ben calisiyorum diye 5 buçukta geliyom eve ve geldikten sonra kalan isleri hep birlikte yapiyoduk.
Ben ve eşim çalışıyoruz devlet memuruyuz ikimiz de. Ev islerini de birlikte yapariz genel olarak. Ütü konusunda da herkes kendi kiyafetini giymek istedigi zaman ütüler. Eşimle bu konuda bi problemimiz de olmadi hiç.
Bu gece eşim nöbetçiydi evde yoktu o yüzden. Kayinvalide ve görümceyle balkonda birlikte oturup cay iciyoduk. Görümce yanımızdan ayrildi iceri gecti. Biz de geri gelecek diye bekledik ve gelmeyince kayinvalide ile iceri gittik. Bi baktim esimin dolabinda gördüğü bütün ütüsüz kiyafetleri almis ütülüyo. Sonra kayinvalideye dönerek dedi ki ütüsüz ütüsüz askiya asmış böyle kiyafetleri bari katlayip koysaydi ne farkederdi ki diyo. Ben ordayim 3. bi kisiden bahseder gibi konuşuyo benim icin. Ben bunu duyunca sinirlendim ama hicbi sey demeden öteki odaya geçip oturdum. Kayinvalidem de peşimden geldi. Oturduk birer koltuğa birbirimize laf anlatmaya basladik. Ütü için o diyo kadin işidir diye, ben diyorum farketmez herkes kendi ütüsünü yapabilir bizim düzenimiz bu şekilde bizim bi sıkıntımız yok diye. Sonra görümce geldi ikisi birlikte beni ütünün kadin işi olduguna ve benim yapmam gerektigine ikna etmeye calistilar ama sinirliler tabi. E ben de sinirliyim ve kendi düşüncemi savunmaya devam ettim. Kayinvalide diyo bekarken sehir disinda calistigi icin tek kaliyodu yapiyodu, evlendi rahat etcek sandik yine yapiyo diyo. Dedim anne madem kiyamadin gitseydin yaninda birlikte kalsaydiniz sen yapsaydin o zaman ütüsünü diye. Sonra baktim bi sonuca varamicaz ben sustum artik bisey demedim döndüm tv ye doğru. Görümce de kalkti ütüye devam etmeye gitti. Baktim kayinvalide kendi yataklarini yapmaya calisiyo. Sinirli ama hicbisey demeden gittim getirdim yataklarini yaptim onlarin. Ben yataklari yaparken kayinvalide söylenmeye devam etti. Bu sefer eşimin kapinin arkasina astigi kiyafetleri yikamak icin indirmeye başladı ve bi yandan bunlari da yikama kizim atma makineye falan bunlari da, onu da kendisi yapsin dedi. Hicbisey demedim yataklari yaptiktan sonra ciktim balkona oturdum. Görümce hirsla bütün ütüleri yapti makineye camasir atti falan. Kavga etmeye devam etmeyelim diye de birak yapma iş diye demedim ben de görümceye.
Sıkıldım artik herseye karismalarindan. Biz esimle şu an cocuk istemiyoruz mesela. 1 hafta boyunca günde 7-8 kez çocuk lafi açıyo bana. Sınava hazirlancam istemiyorum dedim yine de sürekli söylüyo. Sen yap çocuğu ben bakarim diyo kayinvalide. Memleket uzak diye gelcek sürekli bizde kalcak yani bu süreçte. Yok anne ben ücretsiz izin alcam kendi cocugumu kendim bakip büyütcem dedim. Yok kizim olur mu öyle şey tek maaşla geçinilir mi ben bakarim merak etme sen diyo.
Çok sinirlerim bozuldu kizlar yaa. Esim de simdi nöbette cani sıkılmasın diye bisey demedim ona da. Bakalim sabah duyunca ne yorum yapacak o??
Kizlar sizden istegim sizin gözünüzle benim bu olayda yanlış yaptığım yanlış tepki verdigim bi yer varsa bana söyler misiniz? Belki olayin icindeyken farkedememisimdir o yuzden söylüyorum. Bir de yarin nasil davranmaliyim sizce?? Esime ve ailesine karşı.
Cep telefonuyla yazdim hatam olduysa kusura bakmayin lütfen.

Ay aynı benim kv. Bi de kendini acındırır duygu sömürüsü yapar :/ benim kv de çocuğa ben bakçam der daha oryada çocuk yokken bile. Ben de çocuğa kendim bakçam dedim çocuğa en iyi annesi bakar bu kadar dedim. Kv görümce birbirine bakıp sustular. Amaç birlikte yaşamak. Şimdi kv ile yaşamanın ne sabrı kaldı ne de tahammülü. Eskidendi o. Bi de boşanacakmış eşinden benimki ayrı bicins. Takma umursama önemsemiyormuş gibi davran

Arkadaşlar 1 hafta öncesinde sizinle paylasmistim görümcem ve kayinvalidemin geleceğini ve bu sebeple esimle olan tartismamizi. Neyseki biz eşimle bu konudaki sorunumuzu çözdük. Kayinvalide ve görümceyle de iyiydik bu güne kadar hatta hicbir problemimiz olmamisti. Kayinvalideler geldiginde onlara gayet iyi davrandim. Ama eşimle küstük tartismamiz sonrasinda. Yani kayinvalide bize gelince küs oldugumuzu da anladi. Ben bu tartismada gurur yapmama ragmen yine de 4-5 gün küs kaldiktan sonra dayanamadim gittim sarildim eşime ve barıştık.
Kayinvalide ve görümce geldikten beri bi rahat durmadilar. Sürekli is yapmaya çamaşır yikamaya orayi burayi temizlemeye calisiyorlar evde. Hani ev pis falan da degil yeni tasindik zaten ve temizletmistik bu yüzden de. Çamaşır desen bizim 3-4 parca kiyafetimiz vardi selede geri kalanlar onlarin. Ben calisiyorum diye 5 buçukta geliyom eve ve geldikten sonra kalan isleri hep birlikte yapiyoduk.
Ben ve eşim çalışıyoruz devlet memuruyuz ikimiz de. Ev islerini de birlikte yapariz genel olarak. Ütü konusunda da herkes kendi kiyafetini giymek istedigi zaman ütüler. Eşimle bu konuda bi problemimiz de olmadi hiç.
Bu gece eşim nöbetçiydi evde yoktu o yüzden. Kayinvalide ve görümceyle balkonda birlikte oturup cay iciyoduk. Görümce yanımızdan ayrildi iceri gecti. Biz de geri gelecek diye bekledik ve gelmeyince kayinvalide ile iceri gittik. Bi baktim esimin dolabinda gördüğü bütün ütüsüz kiyafetleri almis ütülüyo. Sonra kayinvalideye dönerek dedi ki ütüsüz ütüsüz askiya asmış böyle kiyafetleri bari katlayip koysaydi ne farkederdi ki diyo. Ben ordayim 3. bi kisiden bahseder gibi konuşuyo benim icin. Ben bunu duyunca sinirlendim ama hicbi sey demeden öteki odaya geçip oturdum. Kayinvalidem de peşimden geldi. Oturduk birer koltuğa birbirimize laf anlatmaya basladik. Ütü için o diyo kadin işidir diye, ben diyorum farketmez herkes kendi ütüsünü yapabilir bizim düzenimiz bu şekilde bizim bi sıkıntımız yok diye. Sonra görümce geldi ikisi birlikte beni ütünün kadin işi olduguna ve benim yapmam gerektigine ikna etmeye calistilar ama sinirliler tabi. E ben de sinirliyim ve kendi düşüncemi savunmaya devam ettim. Kayinvalide diyo bekarken sehir disinda calistigi icin tek kaliyodu yapiyodu, evlendi rahat etcek sandik yine yapiyo diyo. Dedim anne madem kiyamadin gitseydin yaninda birlikte kalsaydiniz sen yapsaydin o zaman ütüsünü diye. Sonra baktim bi sonuca varamicaz ben sustum artik bisey demedim döndüm tv ye doğru. Görümce de kalkti ütüye devam etmeye gitti. Baktim kayinvalide kendi yataklarini yapmaya calisiyo. Sinirli ama hicbisey demeden gittim getirdim yataklarini yaptim onlarin. Ben yataklari yaparken kayinvalide söylenmeye devam etti. Bu sefer eşimin kapinin arkasina astigi kiyafetleri yikamak icin indirmeye başladı ve bi yandan bunlari da yikama kizim atma makineye falan bunlari da, onu da kendisi yapsin dedi. Hicbisey demedim yataklari yaptiktan sonra ciktim balkona oturdum. Görümce hirsla bütün ütüleri yapti makineye camasir atti falan. Kavga etmeye devam etmeyelim diye de birak yapma iş diye demedim ben de görümceye.
Sıkıldım artik herseye karismalarindan. Biz esimle şu an cocuk istemiyoruz mesela. 1 hafta boyunca günde 7-8 kez çocuk lafi açıyo bana. Sınava hazirlancam istemiyorum dedim yine de sürekli söylüyo. Sen yap çocuğu ben bakarim diyo kayinvalide. Memleket uzak diye gelcek sürekli bizde kalcak yani bu süreçte. Yok anne ben ücretsiz izin alcam kendi cocugumu kendim bakip büyütcem dedim. Yok kizim olur mu öyle şey tek maaşla geçinilir mi ben bakarim merak etme sen diyo.
Çok sinirlerim bozuldu kizlar yaa. Esim de simdi nöbette cani sıkılmasın diye bisey demedim ona da. Bakalim sabah duyunca ne yorum yapacak o??
Kizlar sizden istegim sizin gözünüzle benim bu olayda yanlış yaptığım yanlış tepki verdigim bi yer varsa bana söyler misiniz? Belki olayin icindeyken farkedememisimdir o yuzden söylüyorum. Bir de yarin nasil davranmaliyim sizce?? Esime ve ailesine karşı.
Cep telefonuyla yazdim hatam olduysa kusura bakmayin lütfen.
Kardesim devlet memurusun ekonomik özgürlüğün var ve düzenini kurmussun birincisi o kadın senin yatak odana nasıl girerde dolabı karistirir . Kimse curret edemez benim odama girmeye . Ütü falan bende çalışıyorum ama yapıyorm tercih meselesi. Ama ev pis muamelesi yapamaz kim Onlar ya. Sen kimse üzülmesin diye kendini bi güzel ezdiriyorsun. Sesini çıkar biraz

sız ev hanımısınız sanırım ??
ben calısıyorum saglıgım elverdıgıncede emeklı olana kadar calısacagım, evın gecımını esımden cok ben ustlenıyorum cunku daha cok kazanıyorum.
evde ortak bır yasam alanımız var, evı ben kırletmıyorum , camasır bulasık desen benım degıl hersey ortak bu durumda elımden gelenı yaparım ama evın ıslerını kendı sorumlulugum olarak gormem, elı ayagı tuttugu muddetce kendısıde yapsın bırseyler.
utusune karısmam mesela, o da boyle bır beklentıye gırmez, temızlık ısını o yokken yapmaya gayret gosterırım , yemek pek aramaz esım her gun evde degıl zaten ıs dolayısıyla sehır dısında kaldıgı gunler oluyor ama her aksam sorarım ne ıstersın dıye bazen kahvaltı ıster, bazen yorgunsam cok dısarda yerız, kalan zamanlarda da genelde ben yaparım ama ben hasta ısem-kendı canı ısterse falan kendısı yapar yemegı.
çamasır bulasık desen genelde makınede yıkanıyor, çamasırı yıkar katlar , dolablarına yerlestırırım. bulaşıka aynı sekılde ama dıyelımkı yapacak gucum yok ya da bazen ben haftasonu sehır dısına cıkıyorum aılemın yanına gıdıyorum atar makıneye soylerım o yerlestırır.
alısverısı bazen o bazen ben yaparım.
teknık ıslerı genelde esım yapar ama benım elımden gelmez o ısler tadılat vs.. ama ondada bensız bırsey yapamaz onu getır bunu gotur.
kısacası evlılık demek musterek bır hayat demek bu senın ısın bu benım yok.
gıyınmek konusunda asla ve alsa mudahale etmem , kendıme de ettırmem herkes ne ısterse gıysın zaten esımde o konuda bana bıle bın basar bakımlı bır erkektır. bırsey alırken bazen fıkrımı sorar sen nasıl bılıyorsan oyle yap derım cunku yonlendırılmeye ıhtıyacı yok adam kendını bılıyor.
fedakarlıkta cıft taraflıdır .
evde olsam koca gun tum ev ıslerını kendım yapardım cunku eve baska katkım olmazdı ama çalışıyorum, evın esyasından tutunda gecımıne kadar cogu sey benım elıme bakıyor, ustune bırde paşam yorulmasın dıye ekstra hurmete gıremem.
nasıl alıstırırsan oyle gıder bu ısler..
Evet ben ev hanimiyim yani calosinca oyle oluyor zaten bende evde olanlar i kastetmistim

Bu görüşe de bayılıyorum.
Kadının temizliği çocuğundan ve eşinden belli olurmuş (!)

Kadın-erkek fark etmez, herkesin kendine yetebilmesi, kendi işini yapabilmesi kötü bir şey mi?
Galiba yorumu uanlis okumussunuz ben giyimi demistim esit yapmasini degil cnm benim esimde bana yardim eder esitiz evde ama giyimini ben duzenlerim yani yanlos bakmossin

X