kayinvalide ve görümcemin evimin düzenine karışması ve ilk kavgamız...

Bugün sabah eşim işten gelince herseyi anlattim ona. Önce durdu bisey demedi. Bisey söylemicek misin dedim. Sen ev sahipligi yapamamissin burda, ben senden ütümü yapmani istemedim hiç, onlar bizim evdeyken he tamam yaparim deyip gecseydin bu boyuta getirmeseydin olayi dedi. Kavgayi cikaran oydu ilk söylediğinde ses etmedim geldim odaya, sonra onlar pesimden gelip konusmaya devam edince ben de cevap verdim dedim. Belki dedigin gibi he tamam deyip gecmeliydim ama dayanamadim dedim. Zaten görümceyle bu kavgamizin temeli pazar günkü konusmalarimiza dayaniyodu. O gün
bana kayinvalide neden ütüyü yapmadin kizim dediginde ona karşı eşimin eli kolu var çok şükür, biz yemek yaparken ütüleyebilirdi kendisi dedim. Bizde herkes kendi ütüsünü kendisini yapar, biz bu konuda sorun yaşamıyoruz, ben erkek gibi gidip disarda calisiyorsam o da kendi ütüsünü kendisi yapabilir dedim. Görümcem o an soka girmis gibi bakti bana. Görümcem 1,5 yil öncesine kadar çalışıyordu hemşire olarak. Ben bunu söyledikten sonra o da bana ben de calistim ama senin gibi hic düşünmedim evimin her isini kendim yaptim dedi. Ben de artik öyle degil abla herkes yapiyo bunlari sadece benim esim böyle degil ve biz rahatiz bu konuda hicbir sıkıntımız yok dedim. Sonra başka konular girdi araya ve laf kapandi. Sanirim içine oturmuş görümcenin ki sonrasinda yine ayni sebepten tartışma cikardi böyle.
Bugün gideceklerdi ve Allah'a şükürler olsun ki gittiler :) öğlen kahvaltiyi hazirlamislar görümcenin cocugu esimi de beni de uyandirdi kahvalti hazir diye. Elimi yüzümü yikayip masaya geldim. Günaydın diyip oturdum. Onlar da günaydın dediler sonrasinda hicbir sey konusmadik. Esim onlari 2 saat uzakliktaki sehir merkezindeki otogara birakacakti. Ben de yanlarinda gittim. Sehir merkezinde bi yerde yemek yedik cay ictik ama hicbir sey konusmadik. Kayinvalide 1-2 girisimde bulundu kisa cevaplar verdim bende. Sonra onlarin otobüs saati gelince otogara tam vakitli gittigimiz icin hemen hizlica öptüler esimle beni sonra da binip gittiler Allah'a şükürler olsun ki :)
Esimle eve dönüş yoluna gectigimizde eşime sordum onlarla konustun mu hic diye. Kısa konustuk dedi. Ne konustunuz dedim. Hicbi sey söylemedi. Anlattigimdan farkli bisey söylediler mi peki dedim. Hayir dedi. Bu arada biz doğu bölgesindeyiz şu an. Esim de emniyet mensubu. Sonra eşim bana ya ben burda canimla ugrasiyorum siz basit bi ütü derdine düşmüşsünüz dedi. Bu aralar ortalik karisik terör sebebiyle ve bizim bulundugumuz bölgede de her an bi sıkıntı olabilir Allah korusun. Sonra ben de eşime döndüm tamam o zaman bu konuyu bir daha açmıcam ama onlar da bir daha geldiklerinde benim evimin ne temizligine ne camasirina ne ütüsüne hicbir seyine el sürmesinler karismasinlar istemiyorum dedim. Zaten yapmalarindan rahatsiz oluyodum ama ses etmiyordum ama artik istemiyorum yapmicaklar dedim. Ayrica Allah nasip ederse bir gün çocuğumuz olursa kendi annem de dahil kimsenin gelup çocuğuma bakmasini istemiyorum ben kendim bakicam gerekirse de bakici tutucam dedim. Esim de kimse senin cocuguna bakmaz zaten dedi. Ben de annen niyetli ben bakcam sen çalış diyip duruyo bana ama ben evimde kesinlikle daimi olarak aylarca yillarca kalacak kimseyi istemiyorum dedim. Sonra hicbir sey demedi esim konu da kapandi.
Kizlar simdi 3 gün sonra görümcenin oğlu ameliyat olcak. Ben de acikcasi bana kendi evimde böyle davranan insanlari aramak istemiyorum. Hatta beni arasalar bile telefonlarini acmayi ve hicbi sey olmamis gibi onlarla konusmayi bile istemiyorum Sizce ne yapmaliyim??
Sen zaten gereken cevabi vermissin.
Ama bu durum farkli gorumcenin oglu ameliyat olucak o farkli. Onlar ayip etmisler ama bu aramamani gerektirecek buyuklukte deyiL. Aramazssan ayip olur.

Simdiye kadar hicbir sorunumuz olmadi kayinvalideyle görümceyle. Hatta cok iyi davranirlardi bana ta ki eşimin rahati ve ev isi yapma konusu acilana kadar. O yüzden fazla samimi olduk onlarla ve fazla yüz verdim galiba. Aslinda 1000 km den fazla mesafe var aramizda cok şükür ki sürekli gidip gelemiyorlar. O yüzden geldiklerinde 10 gün kaldilar. Ve bu süreçte de kirlilerini bizim sepete koyarlardi ve hepsini birlikte yikarlardi makinada. Ben rahatsiz oluyodum onlarin böyle is yapmalarindan ama bisey de demedim.
Burdan başka bi yere atansak bile en az 5 saat mesafe olsun istiyodum zaten hep. Hakliymisim bunu istemekte gercekten bunu da görmüş oldum. Ve dolayisiyla esim de görmüş oldu :) Aslinda bi yanim böyle bi olay yasandigi icin seviniyo bile :) Çünkü bana hep iyi davranan kayinvalide ve görümcemi aramak istememek, cok yakinlarina atanmamak ve onlari sevmemek icin esimin gözünde de bi sebebim olmuş oldu :))

Sen zaten gereken cevabi vermissin.
Ama bu durum farkli gorumcenin oglu ameliyat olucak o farkli. Onlar ayip etmisler ama bu aramamani gerektirecek buyuklukte deyiL. Aramazssan ayip olur.
Görümcemi aramak istemememin baska bi sebebi daha var. Esim benim ailemle konusmuyor şu an. Sebebi de annem bize kalmaya geldiginde en son gün giderken ben annemle tartistigim icin ve annem asıl bana sinirlendigi icin hizlica evden cikmaya calismasi ve esimin 5 dakikaya giyinip geliyorum demesine ragmen annemin esimi beklemeyip ona Allahaismarladik demeden gitmesi sebebiyle eşim daha sonrasinda annemi aramadi. Annen ararsa öyle konusurum anca dedi. Annem de inat edip esimi aramayinca böylece 8 aydir esim ve annem konusmuyorlar.

Görümcemi aramak istemememin baska bi sebebi daha var. Esim benim ailemle konusmuyor şu an. Sebebi de annem bize kalmaya geldiginde en son gün giderken ben annemle tartistigim icin ve annem asıl bana sinirlendigi icin hizlica evden cikmaya calismasi ve esimin 5 dakikaya giyinip geliyorum demesine ragmen annemin esimi beklemeyip ona Allahaismarladik demeden gitmesi sebebiyle eşim daha sonrasinda annemi aramadi. Annen ararsa öyle konusurum anca dedi. Annem de inat edip esimi aramayinca böylece 8 aydir esim ve annem konusmuyorlar.
Sende arama gorumceni. Hersey karsilikli annen kadar gorumcende suclu

Kendi anneni de mi sogukluk olup yolladin ?

Konusahibim hakli
Oldugun sebepler vardir ama boyle
Soguklukla yollama
Insanlati bence.

Bu arada esin de esseklik etmis. Bence onun gibi davranma.

Kendi anneni de mi sogukluk olup yolladin ?

Konusahibim hakli
Oldugun sebepler vardir ama boyle
Soguklukla yollama
Insanlati bence.

Bu arada esin de esseklik etmis. Bence onun gibi davranma.
Annemin gönlünü almaya calismistim aslinda ama annem yumusamamisti hic. Esim esseklik etti annem inat etti ve şu an hala konusmuyorlar. Ben de bu sebeple onlar aramazsa aramayi düşünmüyorum hic.

Son yazınızdan hatırladım haklı olsanız bile evinize gelen insanları nasıl kalp kırıklıkları ile yolluyorsunuz?
Bence sizinde hatalarınız var ama yazmıyorsunuz.

İkisi aynı şey değil. Annenizin konusunda eşinizde de annenizde de sizdede hata var. Ama eşinizin yeğeni ameliyat olacak. Ayrıca siz kendiniz demişsiniz şu aralar allah yardım etsin tğm emniyet mensuplar için tehlikeli. Kafaları dağınık olmamalı. Bir geçmiş olsun demek size hiçbirşey kaybettirmez. Ama aramazsanız başka doğacak sorunlar adamın kafasını yorar. Gerçekten canları için başka insanların canı için uğraşıyorlar. Yani çalışan çok kadın var üstelik memur bile değil gece eve gelip yinede ütü yemek bulaşık tüm işleri yapan. Tabiki bı adaletli değil. Ama eşiniz demekki adaletli vicdanlı bir insan. Siz sadece taö tersi bir eşiniz olmadığı bunu yaşamadığınız için farkında değilsiniz.

Kv ve Görümce büyük terbiyesizlik yapmış orası kesin. Ama eşinizin dediği de doğru onlar varken yapsanız iyi olurdu. Ayrıca zaten 2 kadın temizlik hastası oldukları belli. Akşama kadar nasıl bir iş yapıyorlar ki siz gelince kalanını beraber yapıyorsunuz 50 odasımı var bu evin.

Kizlar peki kayinvalide veya görümce ararsa konusmali miyim yoksa onlar arasa bile acmamali miyim sizce??
Onlar ararsa acarsin. Ama aricaklarini sanmiyorum. Suclarini kabul edecek tipler gibi degil. Ha esinle konusmak icin arayabilirler ve tesadufen tel sen cikarsan konusursun suratlarina kapatamazsin. Tabi genede kendin bilirsin ben fikrimi soyledim

Kizlar bir de şu ayrintiyi da söyleyim. Dolaplar bizim yatak odamizda değil baska bir küçük odada duruyo. Baska yerimiz var nasil olsa diye yatak odasina koymamistik. Ve mecburi olarak onlarin valizleri de o odada duruyordu. Bizim dolaplarimiz da bez dolap olduğu icin ve esiminkinin fermuari bozuldugu icin esyalar askida ve göz önünde aslinda. Sanirim eşimin yıkanmış camasirini katlayip dolabina koyarken farketmiş olmali ütüsüz eşyaları. Tartışırken kaç kez dedim bu bizim düzenimiz esimin de bundan bi sikayeti yok sorun etmeyin siz de diye ama dinletemedim tartismaya ve beni ikna etmeye calismaya devam ettiler. Sonra sustum tv ye döndüm ben de. Görümce bakti ben dinlemiyom döndü annesine boşver anne konusma bizi dinlemiyor zaten diyip kalkip ütüyü yapmaya devam etmeye gitti. Kayinvalide benim onlarin söylediklerini umursamadigimi ve düşüncelerimde kararli oldugumu farkedince cirkeflesmeye başladı ve oturma odasinin kapisinin arkasindaki esimin kiyafetlerini askidan makineye atmak icin indirmeye basladi ve bi yandan da bana bunlari da yikama kizim hicbiseyini yapma birak herseyini kendisi yapsin diyo. Baktim konussam ne o degisecek ne ben o yüzden sustum balkona geçip oturdum ben de.
en guzelini yapmisin ama bence oglunun amaliyati icin ara esinle huzursuzluk cikmasin esine bak ben iyi niyetliyim onlar degil gibisinden

Son yazınızdan hatırladım haklı olsanız bile evinize gelen insanları nasıl kalp kırıklıkları ile yolluyorsunuz?
Bence sizinde hatalarınız var ama yazmıyorsunuz.
Evet annemi kirmakta hataliydim ama görümcemle yasadigim olayi hicbir seyi carpitmadan anlattim size. Görümcemlerle yasadigim olayda ne söylediysem aynen o sekilde oldu. Kayinvalidelere anneme karşı oldugumdan daha iyi bile davrandim.

cikom .!.:
İkisi aynı şey değil. Annenizin konusunda eşinizde de annenizde de sizdede hata var. Ama eşinizin yeğeni ameliyat olacak. Ayrıca siz kendiniz demişsiniz şu aralar allah yardım etsin tğm emniyet mensuplar için tehlikeli. Kafaları dağınık olmamalı. Bir geçmiş olsun demek size hiçbirşey kaybettirmez. Ama aramazsanız başka doğacak sorunlar adamın kafasını yorar. Gerçekten canları için başka insanların canı için uğraşıyorlar. Yani çalışan çok kadın var üstelik memur bile değil gece eve gelip yinede ütü yemek bulaşık tüm işleri yapan. Tabiki bı adaletli değil. Ama eşiniz demekki adaletli vicdanlı bir insan. Siz sadece taö tersi bir eşiniz olmadığı bunu yaşamadığınız için farkında değilsiniz.

Kv ve Görümce büyük terbiyesizlik yapmış orası kesin. Ama eşinizin dediği de doğru onlar varken yapsanız iyi olurdu. Ayrıca zaten 2 kadın temizlik hastası oldukları belli. Akşama kadar nasıl bir iş yapıyorlar ki siz gelince kalanını beraber yapıyorsunuz 50 odasımı var bu evin.
Öğlen 12-1 gibi uyaniyorlar. Kahvalti hazirla, yap, topla derken saat 3 oluyodur tabi. E isler de saat 5 ten sonraya da sarkiyo bu sebeple.
Kayinvalide sürekli şunu yapabiliyo musun kizim bunu yapabiliyomusun diye sorular soruyo bana. Evvelki gün eşimin tutup getirdigi baliklari kayinvalide temizlemeye baslamisti eşim sordu yardim edeyim mi diye istemedi kendisi. Orda da sordu temizlemeyi biliyo musun diye. Esimle birlikte yapiyoruz dedim ona ki aslinda eşim kendisi temizler baliklari. Bu işi bile esimle birlikte yapiyor olmamiza sinir oldu anladim ama belli etmedi hiç. Kendim tek basima oturup temizliyorum dememi bekliyordu ama olmadi maalesef :)

Öğlen 12-1 gibi uyaniyorlar. Kahvalti hazirla, yap, topla derken saat 3 oluyodur tabi. E isler de saat 5 ten sonraya da sarkiyo bu sebeple.
Kayinvalide sürekli şunu yapabiliyo musun kizim bunu yapabiliyomusun diye sorular soruyo bana. Evvelki gün eşimin tutup getirdigi baliklari kayinvalide temizlemeye baslamisti eşim sordu yardim edeyim mi diye istemedi kendisi. Orda da sordu temizlemeyi biliyo musun diye. Esimle birlikte yapiyoruz dedim ona ki aslinda eşim kendisi temizler baliklari. Bu işi bile esimle birlikte yapiyor olmamiza sinir oldu anladim ama belli etmedi hiç. Kendim tek basima oturup temizliyorum dememi bekliyordu ama olmadi maalesef :)
ay kayin validen hakketen haklisin ya bu kadarda olmaz

Bence aramalısın. Sonuçta sağlık söz konusu. Eşinin anneni aramamasıyla senin görümceni aramaman bence aynı değil. Ola ki Allah korusun annenin bir sağlık sorunu olup da eşin aramazsa o zaman aynı olur.

Ayrıca evet, evinizin düzenine bu kadar müdahale etmeleri yanlış. Ama eşin de senin gibi düşünüyor. Dolayısıyla onlar ne derse desinler siz bildiğiniz düzeni devam ettireceksiniz zaten. Yani demem o ki onlar ararsa da açmayıp konuşmamazlık yapma. Ha normal zamanlarda sen artık aramazsın mesafeni koyarsın o senin bileceğin iş; ama onlar ararsa da küslük yapma. Yuvanın huzurunu düşün. Hemen yakma gemileri.

Siz ne yaptınız ya, hemen aramayayım, görüşmeyeyim, telefonlara çıkmayayım?

İpleri koparmaya meraklıymışsınız zaten.

Misafirlerinizin yaptığı çok ayıp, ama siz de bile bile damarlarına basmışsınız, bence isteyerek tartışmayı sürdürmüşsünüz.
Madem sizi anlamıyorlar, kısa kesip atsanız yaşanmayacaktı bunlar.
Ne gerek var ben de erkek gibi çalışıyorum demeye, arkayı dönüp 'sallamıyorum' demeye?

Evet ev sahipliği yapamamışsınız, eşinize de olanları anlatmaktan ziyade "yetiştirmişsiniz", sanırım hepsi iletişimi kesebilmek için.

Kizlar peki kayinvalide veya görümce ararsa konusmali miyim yoksa onlar arasa bile acmamali miyim sizce??

Tabiki ararsa konuş sen de ara. Konuşmayacak bir şey yok. Bu tip şeylerden gemileri yakmayın evinizin huzurunu kaçırmayın.

Kadın yol yordam öğretmek istemiş. Kv diliyle böyle oluyor işte.

Benim kendi annem dolabımda eşimin ütüsüz gömleğini bulsa çıldırırdı sanırım. Ben sana böyle mi öğrettim bizi rezil mi ediceksin ellere diye :)

anne söyleyince batmıyor da kv söyleyince lafı ne çabuk konuşmamalara getiriyoruz değil mi?

Ben olsam eşime hemen anlatmazdım her şeyin zamanı var. Hele ki şu ortamda üzmezdim hiçbir şekilde, babam emniyet eşim tsk personeli benim de.

Ütüleri ben yaparım hatta daha sevgiliyken ben geleceğim zaman esim ütülerini toplardı güzel oluyor diye. Ama eşim camları bile siler. Herkesi düzeni farklı...

Kv ye çok yüz vermişsiniz ki karışabilmiş. Aynı çamaşır sepetine attırmayacaktınız mesela, kardeşim bile geldiginde kirlilerini ayrı bir poşette toplar.
Bu kadar takmayın her söylenileni...

Ben neredeyse 1 yıl olacak aramıyorum kv yi bayram kandil falan haricinde ama o ararsa konuşuyorum artık o da aramıyor.
Eşim kv ye küstüğümü 3 ay sonra öğrendi, o kadar sustum yani daha da söylemezdim ama kızımızın ismiyle ilgili son kararımızı söylemek için senin araman daha iyi olur diye ısrar edince anlattım mecburen. Sonucunda eşim annesi beni üzdüğü için ve ben sessiz kaldığım için beni teselli etti ki ben böyle bir tepki beklemiyordum eşimden.

Hatta küs olduğum halde gelsin torununu görsün özlemiştir diye ben çağırttırdim ama ben çağırmadım. Pişman oldum ayrı ama eşim mutlu oldu yeter o.

Görümcenizi eşnize aratıp, eşinizden de telefonu alıp konuşabilirsiniz.
Nasıl bir ameliyat bilmiyorum ama olsun. Oğlu kaç yaşında? telefonu varsa direkt çocuğu da arayabilirsiniz.
Bence eşinizi üzmeyin...

Çalışmıyor olsanız yapın derdim ütüyü ama sizde çalışıyorsunuz ,eşinizde halledebiliyor kayınvaldenize /görümcenize laf düşmez, eşiniz mutlu siz mutlu onlara ne oluyor? Ütü yapmak istiyorsa bırakın yapsın görümceniz ama size laf ettiklerinde'bende çalışıyorum, eşimle konuştuk iş bölümü yaptık,biz memnunuz,bu konuda sorunumuz yok'deyip kapatın ağızlarını. Ne terbiyesizlik evi temizleyip sonrada lafını etmek,yapıyorlarsa söylemesinler,yada yapmasınlar hayret birşey. Onlardan böyle bir talebiniz yok.

X