kayinvalide ve görümcemin evimin düzenine karışması ve ilk kavgamız...

bakın bence sız eşinizle anlaşıyorsanız yanı eşiniz kendi ütüsünü kendi yapıyor ve bi sorun yoksa kesinlikle eşinize olanlardan bahsetmeyin
siz tartışmışsınız onlar size söylemiş sizde onlara söylemişsiniz ve konu kapanmış
söyleseniz bile '' annem kardesşim şurda iki gün evimize geldi ve onarla kavga etti bi idare edemedi '' olur
madem gidiyorlarmış zaten sıkın biraz dişinizi eşinize bu konudan hiç bahsetmeyin bu sizin aranızda oldu
dediğim gibi de karşılığını vermişsiniz zaten
eşinizle de zaten bi sorun yoksa oh mis
boşverin gitsin

çok sabırlı davranmışsınız tebrikler :KK9:
ama ben aynı sabrı göstermezdim ve ters davranırdım.
bir daha senin dolabını kirli sepetini karıştıramayacak kadar tepkini göstermen gerekiyordu.
bunun için hala vaktin var ister eşin konuşsun istersen sen konuş ama ciddi ciddi uyarın bir daha olmasın bu.

bir de yanlış anlamayın ama düğünden önce gelmiş eşinizle yaşamışsınız eşya alınmamış filan eşinin tarafı seni hor görüyor olabilir bu sebeplerden.

cok sabirliymissiniz tebrik ederim gercekten:KK9:
hayatta bir allahin kuluna izinsiz dolabimi acmasina veya selemi karistiramasina izin vermem.
Sizin durumunuzda gitmistim ütüyü görümcenin elinden alip yaygara cikarmistim. Kim oluyorda benim dolabimi karistiriyor. Baktim anlamiyorlarmi, dolabin görünecek yellerine sexy ic camasiri vs. koyardim. Belki ozaman utanirlar ve özel oldugunu anlarlar.

bence çok iyi tepki vermişsin gayet sakin soğuk kanlı ben olsam aynen şu cümleyi kurardım
görümcene dönüp yatak odama girmeyin özel eşyalarımız ortada olabiliyor çok iş yapmak istiyosanız camlar kapılar silincek buzdolabı temizlencek onları bırak git o söylediklerimi yap derdim :)
o işine karışan görümce pozisyonundan onu çıkarıp bildiğin hizmetçi
pozisyonuna sokardım yerlerini bilsinler kaynanamada benim düzenim böyle rica ediyorum karışmayın ben gelip sizin evinize karışıyomuyum derdim:)

Daha dün gece yaşadığımız bir olayı anlatayım.
Biz kahvaltı akşam yemeği vs. mutfakta hazırlıyor yiyoruz. Çok şükür mutfağımız da müsait.
Bekarlıkta kahvaltı bile tepsi ile ayağına götürülmüş Kv tarafından.

Kv dün gece tutturmuş mutfakta yemek mi yenir. Yok şöyle, yok böyle. Yok rahat olmazmış sandalye üstünde. O kadar çok söylendi ki, döndüm 'İçim Şişti' dedim.

Yani insanı şu noktaya getiriyorlar. 'Ev benim, keyif benim, düzen benim. Sana neeeeeee?' Tabi diyemiyoruz :confused:
Sabır çekip susuyorum ..

oğullarını küçük bebek gibi nazlıyolarlar ya En Büyük KK

Daha dün gece yaşadığımız bir olayı anlatayım.
Biz kahvaltı akşam yemeği vs. mutfakta hazırlıyor yiyoruz. Çok şükür mutfağımız da müsait.
Bekarlıkta kahvaltı bile tepsi ile ayağına götürülmüş Kv tarafından.

Kv dün gece tutturmuş mutfakta yemek mi yenir. Yok şöyle, yok böyle. Yok rahat olmazmış sandalye üstünde. O kadar çok söylendi ki, döndüm 'İçim Şişti' dedim.

Yani insanı şu noktaya getiriyorlar. 'Ev benim, keyif benim, düzen benim. Sana neeeeeee?' Tabi diyemiyoruz :confused:
Sabır çekip susuyorum ..

valla eşim evde iş yapmasın ben de yapmam.:KK12:
ne kadar köfte o kadar ekmek miydi neydi işte ondan.
erkek gibi çalışıyoruz kimse kusura bakmasın.

Kusura bakma canm ama hata sendede var esinin gomleklerini tisortlerini utulemek senin isin camasirini yikama bulasigini yikama o zaman evde ne is yapacaksin ki ben esimin herseyini zevkle yaparim bir erkegin giyimi karisinin aynasidir esim bana yardim eder ama ben herseyini yaparim burda hatalisin bence yanlis dusunuyorsun

Allah gelininize yardım etsin demekten başka birşey bulamadım bu yorumun üstüne.
Kv kapıda yerlere diz çöküp eşimin ayakkabılarını bile siler sabahları.
Benim annem benim önümde yerde diz çökse ayakkabılarımı silse utancımdan yerin dibine çökerim.
Zira annem benim hizmetçim değil, onun yeri daha yüksek ve mukaddes.

Siz böyle devam edin, gelininiz de yerlerde görünce aynı benim hissettiklerimi sizin için hissedecek ..

ütü kadın işi doğru demişler bu konuda haksızsın ben ve eşimde memuruz ev işleri birlikte ama ütüyü ben yaparım kocamı öyle çift çizgili gömlek ve pantolonlarla işe yollamam. Haklı olduğun taraf ne cesaret gidiyor dolaptan çamaşırları çıkarıyor ona neymiş, o da yetmezmiş gibi çamaşırları makinaya atıyor. Görümcen terbiyesiz ama kayınvaliden daha terbiyesiz.

valla eşim evde iş yapmasın ben de yapmam.:KK12:
ne kadar köfte o kadar ekmek miydi neydi işte ondan.
erkek gibi çalışıyoruz kimse kusura bakmasın.

Ben de aynen böyle düşünüyorum.
Erkek gibi çalış gel, bi de evde çalış.
Yok öyle bir dünya, çok kıyamıyorlarsa oğullarına az yeyip eve hizmetçi tutsunlar.
Ben kimsenin hizmetçisi değilim, nokta En Büyük KK

oğullarını küçük bebek gibi nazlıyolarlar ya En Büyük KK

Ne kadar saçma dimi ama yaa,
Benim de erkek kardeşim var. Vallahi ben düdüklüde yemek yapmayı pek beceremem ama o döktürür. Her işini kendisi yapar. Şuan bekar ama evlendiğinde eşine yardım ettiğini görürsem gurur duyarım. Nitekim eder de ..

Nazlaya nazlaya beceriksiz insanlar haline getiriyorlar erkekleri. Ondan sonra başlasın hır gür. Okul, tayin vs. gibi bir mecburiyette yalnız yaşamak durumunda çorabını bile yıkayamaz halde kalıyorlar öyle ortada.

Annelik, sevgi bu değil kimse kusura bakmasın.
Bakış açım: 'Herşeyi sen öğret, eşi yaptırmazsa da jest olsun ..'

sizin düzeninize karisamazlar. Bu konuya bende cok sinirlendim. Ne demek dolabinizi karistirmalar falan. Yani esinizin dolabida olsa sizin özeliniz yani ! Ama keske sizde en azindan onlar gelmeden bir kac birseyini Hazir etseydiniz esinizin. Bir iki tisört ütülemekte ne var ki...En azindan onlarin agzina laf vermemis olursunuz.
Kayinvalideler öyle vallahi. Benim kayinvalidemde esimi her görmesinde yukardan asagiya süzer.

ne sacma bır yorum her turlu ıs ortaktır, bu senın ısın bu esının dıye bırsey mı var??? elı ayagı tuttugu muddetce utulesın ne var kı?? bende utu yapmam, ne aldıgı kıyafete ne gıydıgıne karısırım, adam olan adam esının yonlendırmesıne gerek kalmadan gıyınmeyı de bılır gerı kalan seylerı de..
sız zevk alırsınız yaparsınız ayrı sızın tercıhınız ..
Bence sizin yorumunuz sacma eli ayagi tutuyor olabilor ama tabi sizin tercihiniz adam degil mi yani giyinmeyi bilmeyen bos verin en iyisi herkesin kendi tercihi o sizin icin calisiyorsa sizde onun icin fedakarlik yapmaniz lazim

Herkesin evinin düzeni farklı.
Ben utüyü eşime yaptırmam kendim yaparım ama. Aynen parça parça, çoğu zaman giyecegimiz zaman ütülerim.
utulenecek çamaşırlar ya ütü masasının üstünde dağ gibi bekler günlerce, ya ütü dolabinda katlanmis bekler, ya da askıda utulenecegi günü bekler.

Kimse karışamaz, çalışan kadınım ben keyfim bilir.
Bence senden cekinmeleri lazım.
Çor çirkin tavırları. Esinin tepki vereceğini üzülerek sanmıyorum. :$
Idare etsen ne olur bla bla yapar en fazla.

Çünkü konu direk kendisinin iyiliğine yönelik Kıyamaz, mantığı ile düşünüp yargilayamaz.

Ikimiz de çalışıyoruz ben hizmetçi değilim. Eşim ütü yapmak istemiyorsa yardimci birini tutmayı düşünür teklif eder aramızda bir karara varıriz. Biz varıriz ama başka kimseyi ilgilendirmez diyerek kapasaydin konu keşke.

Ben şok. O kızın senin yatak odana girip dolabına kadar karıştırmaya ne hakkı var. Sen gene iyi sabretmişsin ben olsam kıyameti koparırdım. Ne işi var orada ya? Bence araya mesafe koymalısın. Onları ilgilendiren bir konu değil. Bende öyle ütüsüz asıyorum dolaba dolapta tekrar kırışıyor gibi geliyor bana kullanırken ütülüyorum.

Allah gelininize yardım etsin demekten başka birşey bulamadım bu yorumun üstüne.
Benim annem benim önümde yerde diz çökse ayakkabılarımı silse utancımdan yerin dibine çökerim.

Siz böyle devam edin, gelininiz de yerlerde görünce aynı benim hissettiklerimi sizin için hissedecek ..
Yorumu pek anlmdm geliliniz derken

Anlmdm gelininiz derken ne demek istediniz

Bence sizin yorumunuz sacma eli ayagi tutuyor olabilor ama tabi sizin tercihiniz adam degil mi yani giyinmeyi bilmeyen bos verin en iyisi herkesin kendi tercihi o sizin icin calisiyorsa sizde onun icin fedakarlik yapmaniz lazim
sız ev hanımısınız sanırım ??
ben calısıyorum saglıgım elverdıgıncede emeklı olana kadar calısacagım, evın gecımını esımden cok ben ustlenıyorum cunku daha cok kazanıyorum.
evde ortak bır yasam alanımız var, evı ben kırletmıyorum , camasır bulasık desen benım degıl hersey ortak bu durumda elımden gelenı yaparım ama evın ıslerını kendı sorumlulugum olarak gormem, elı ayagı tuttugu muddetce kendısıde yapsın bırseyler.
utusune karısmam mesela, o da boyle bır beklentıye gırmez, temızlık ısını o yokken yapmaya gayret gosterırım , yemek pek aramaz esım her gun evde degıl zaten ıs dolayısıyla sehır dısında kaldıgı gunler oluyor ama her aksam sorarım ne ıstersın dıye bazen kahvaltı ıster, bazen yorgunsam cok dısarda yerız, kalan zamanlarda da genelde ben yaparım ama ben hasta ısem-kendı canı ısterse falan kendısı yapar yemegı.
çamasır bulasık desen genelde makınede yıkanıyor, çamasırı yıkar katlar , dolablarına yerlestırırım. bulaşıka aynı sekılde ama dıyelımkı yapacak gucum yok ya da bazen ben haftasonu sehır dısına cıkıyorum aılemın yanına gıdıyorum atar makıneye soylerım o yerlestırır.
alısverısı bazen o bazen ben yaparım.
teknık ıslerı genelde esım yapar ama benım elımden gelmez o ısler tadılat vs.. ama ondada bensız bırsey yapamaz onu getır bunu gotur.
kısacası evlılık demek musterek bır hayat demek bu senın ısın bu benım yok.
gıyınmek konusunda asla ve alsa mudahale etmem , kendıme de ettırmem herkes ne ısterse gıysın zaten esımde o konuda bana bıle bın basar bakımlı bır erkektır. bırsey alırken bazen fıkrımı sorar sen nasıl bılıyorsan oyle yap derım cunku yonlendırılmeye ıhtıyacı yok adam kendını bılıyor.
fedakarlıkta cıft taraflıdır .
evde olsam koca gun tum ev ıslerını kendım yapardım cunku eve baska katkım olmazdı ama çalışıyorum, evın esyasından tutunda gecımıne kadar cogu sey benım elıme bakıyor, ustune bırde paşam yorulmasın dıye ekstra hurmete gıremem.
nasıl alıstırırsan oyle gıder bu ısler..

Aslında yaşananlar tipik kültürle yeni kültürün çatışması. Ilk başlarda bizim evde de bu gibi sorunlar oldu. Ki ayni ildeyiz çat kapı gelirler geldikleri gibi mutfağa gidip iş yaparlardi. Iş olmamasına rağmen... yavaş yavaş rayına oturuyor. Eşimin iş yapmasın dan hoşlanmıyorlardi. Şimdi onada iş ver yapsın diyorlar. Alıştılar yani. Bende onlara alıştım. Sizde zamanla alışırsiniz

X