kayinvalide ve görümcemin evimin düzenine karışması ve ilk kavgamız...

Arkadaşlar 1 hafta öncesinde sizinle paylasmistim görümcem ve kayinvalidemin geleceğini ve bu sebeple esimle olan tartismamizi. Neyseki biz eşimle bu konudaki sorunumuzu çözdük. Kayinvalide ve görümceyle de iyiydik bu güne kadar hatta hicbir problemimiz olmamisti. Kayinvalideler geldiginde onlara gayet iyi davrandim. Ama eşimle küstük tartismamiz sonrasinda. Yani kayinvalide bize gelince küs oldugumuzu da anladi. Ben bu tartismada gurur yapmama ragmen yine de 4-5 gün küs kaldiktan sonra dayanamadim gittim sarildim eşime ve barıştık.
Kayinvalide ve görümce geldikten beri bi rahat durmadilar. Sürekli is yapmaya çamaşır yikamaya orayi burayi temizlemeye calisiyorlar evde. Hani ev pis falan da degil yeni tasindik zaten ve temizletmistik bu yüzden de. Çamaşır desen bizim 3-4 parca kiyafetimiz vardi selede geri kalanlar onlarin. Ben calisiyorum diye 5 buçukta geliyom eve ve geldikten sonra kalan isleri hep birlikte yapiyoduk.
Ben ve eşim çalışıyoruz devlet memuruyuz ikimiz de. Ev islerini de birlikte yapariz genel olarak. Ütü konusunda da herkes kendi kiyafetini giymek istedigi zaman ütüler. Eşimle bu konuda bi problemimiz de olmadi hiç.
Bu gece eşim nöbetçiydi evde yoktu o yüzden. Kayinvalide ve görümceyle balkonda birlikte oturup cay iciyoduk. Görümce yanımızdan ayrildi iceri gecti. Biz de geri gelecek diye bekledik ve gelmeyince kayinvalide ile iceri gittik. Bi baktim esimin dolabinda gördüğü bütün ütüsüz kiyafetleri almis ütülüyo. Sonra kayinvalideye dönerek dedi ki ütüsüz ütüsüz askiya asmış böyle kiyafetleri bari katlayip koysaydi ne farkederdi ki diyo. Ben ordayim 3. bi kisiden bahseder gibi konuşuyo benim icin. Ben bunu duyunca sinirlendim ama hicbi sey demeden öteki odaya geçip oturdum. Kayinvalidem de peşimden geldi. Oturduk birer koltuğa birbirimize laf anlatmaya basladik. Ütü için o diyo kadin işidir diye, ben diyorum farketmez herkes kendi ütüsünü yapabilir bizim düzenimiz bu şekilde bizim bi sıkıntımız yok diye. Sonra görümce geldi ikisi birlikte beni ütünün kadin işi olduguna ve benim yapmam gerektigine ikna etmeye calistilar ama sinirliler tabi. E ben de sinirliyim ve kendi düşüncemi savunmaya devam ettim. Kayinvalide diyo bekarken sehir disinda calistigi icin tek kaliyodu yapiyodu, evlendi rahat etcek sandik yine yapiyo diyo. Dedim anne madem kiyamadin gitseydin yaninda birlikte kalsaydiniz sen yapsaydin o zaman ütüsünü diye. Sonra baktim bi sonuca varamicaz ben sustum artik bisey demedim döndüm tv ye doğru. Görümce de kalkti ütüye devam etmeye gitti. Baktim kayinvalide kendi yataklarini yapmaya calisiyo. Sinirli ama hicbisey demeden gittim getirdim yataklarini yaptim onlarin. Ben yataklari yaparken kayinvalide söylenmeye devam etti. Bu sefer eşimin kapinin arkasina astigi kiyafetleri yikamak icin indirmeye başladı ve bi yandan bunlari da yikama kizim atma makineye falan bunlari da, onu da kendisi yapsin dedi. Hicbisey demedim yataklari yaptiktan sonra ciktim balkona oturdum. Görümce hirsla bütün ütüleri yapti makineye camasir atti falan. Kavga etmeye devam etmeyelim diye de birak yapma iş diye demedim ben de görümceye.
Sıkıldım artik herseye karismalarindan. Biz esimle şu an cocuk istemiyoruz mesela. 1 hafta boyunca günde 7-8 kez çocuk lafi açıyo bana. Sınava hazirlancam istemiyorum dedim yine de sürekli söylüyo. Sen yap çocuğu ben bakarim diyo kayinvalide. Memleket uzak diye gelcek sürekli bizde kalcak yani bu süreçte. Yok anne ben ücretsiz izin alcam kendi cocugumu kendim bakip büyütcem dedim. Yok kizim olur mu öyle şey tek maaşla geçinilir mi ben bakarim merak etme sen diyo.
Çok sinirlerim bozuldu kizlar yaa. Esim de simdi nöbette cani sıkılmasın diye bisey demedim ona da. Bakalim sabah duyunca ne yorum yapacak o??
Kizlar sizden istegim sizin gözünüzle benim bu olayda yanlış yaptığım yanlış tepki verdigim bi yer varsa bana söyler misiniz? Belki olayin icindeyken farkedememisimdir o yuzden söylüyorum. Bir de yarin nasil davranmaliyim sizce?? Esime ve ailesine karşı.
Cep telefonuyla yazdim hatam olduysa kusura bakmayin lütfen.
Canım samimiyetin taa içime işledi öncelikle . Bu arada sabrın için de tebrikler yüz göz olmaya gerek yok bence eşin seni anlayacak ona anlat aöa evde değil iş çıkışı bir bahaneyle dışarı çıkın bu arada yatak odana girmelerine izin verme bir daha şakın . Benim kayınvalide de yaptı bunu özel hayat koymadı . Benim kadar içine de atma asla öfken seneler sonra çıkar canım ama o insanlar yüzünden kavga da etme ne demek ya özel hayatım bu benim . Benim eşim engelli ben ona uzun zaman baktım şimdi daha iyi durumda evi o süpürür ben vileda yaparım. Ütü ben hiç yapmadım yalan yok eşim her şey senin üstünde o da benim olsun ben daha iyiyim o konuda dedi . Hatta ütüyü de kendisi seçti ya . Diyeceksin abartmışsın ama eşime en ufak iş yaptırmam ben kıyamam onun isteğiydi . Lafın kısası her evliliğin bir düzeni var . Hadsiz seviyesiz insanlar

Evet belki geçici süreyle yapmaliydim esimin ütüsünü dediginiz gibi. Ne bileyim ben de normal dışı hareket etmeyi düşünmedim hiç aklima bile gelmedi. Böyle bi tepki alacagimi hic tahmin etmezdim çünkü. Kayinvalide görümceyle 2 yil oldu tanisali ve daha önce hic kavga tartisma falan yasamamistik.
Ya hu bunu anlamıyorum bakın geleneksel bir ailede büyüdüm eşe saygım sonsuz ancak biz her şeyi mükemmel yapmak zorunda değiliz ev hanımının iki katı çalışıyoruz biz

Kendimde de üc bes kiyafet verirdim al tatlim bunlarida utule diye, yatakodasina girecek cesareti nasil buluyorlar hayret ben abime gidince bazen hirka falan isterdim usuyup yengem odamdan al derdi ama yengemden rica ederdim kendi alip gelsin dolabini açmayayim diye herkesin ozeli ayip yahu

Ay bu konuyu okuyunca aklima geldi
Benim esimde saolsun utusunu yapar ev isine yardim eder camasir atar
Iki bebegim var yetisemedigim ya da gucumun yetmedigi cok zaman oluyo asla da soylenmez yuz dusurmez Allah razi olsun
Bnim kendi annem dediki bir gun cocukcagiz evlendi gun yuzu gormedi neden evlendiki bu cocuk bu isleri yapacaksa diye :halay:
Allah razi olsun valla kayinvalidemden iki oglum var bende boyle yetistirmek istiyorum
Konunuza gelecek olursam haklisiniz dolap karistirmak ne demek yahu belki ozel esyaniz var
Ic camasiriniz var fantazik seyleriniz var ayip yahu:duduk:

Hem çift maaş olsun diyorlar hem hizmetçi/bakıcı arıyorlar. Ohh ne güzel memleket. Kadını 2. sınıf insan gören zihniyet kahrolsun. Hiç te kimseye taviz vermeyin. Siz neyse osunuz. Hazır düzeninizi de kurmuşsunuz. Kimsenin buna karışmaya hakkı yok ya hayırdır?:KK20: Kimse için değişmenize gerek yok. Kaldı ki zaten sizin davranışlarınız normal, onların ki anormal.

Pazar günü şöyle bisey yasadik kayinvalideyle. Gec kalktik saat 4 gibi hep birlikte kahvalti ettik oturuyorduk. Eşim tişörtünü ütüsüz diye giymemiş bir gün öncesinde ve salona birakmis o an. Kayinvalide de bunu görünce pazar günü görümceyle bana diyo oglanin tişörtünü ütüleyin diye. Aslinda bana diyo da işte hani derler ya kizim sana söylüyom gelinim sen anla diye iste tam da o. Ben duymazliktan geldim bisey demedim. Sonra kalktim mutfaga gidiyodum kayinvalide sordu nereye gidiyon kizim diye. Mutfaga gidiyom dedim. Tişörtü gösterip al bunu da götür kizim dedi. Ben de mutfaga gidiyom dememe ragmen tişörtü götür demesine sasirdigim icin nereye götüreyim anne diye sordum. O da eşinin dolabina kizim dedi. Peki dedim götürdüm. Ama bizim kayinvalide aslinda orda da mesaj vermeye çalışmış bana ütüle diye. Sonra gittim aksam yemegi icin biseyler hazirlamaya basladim. Sonra kayinvalide de mutfaga geldi 2-3 saat ugrastik birlikte yemek icin. Aksam eşim gittikten sonra söyledi kayinvalide neden ütülemedin kizim diye. Ben de dedim anne cok şükür eli kolu var kendisi ütüleyebilir biz yemek yaparken ne olacak ki dedim. Ki zaten esim gitmeden kendisi ütüledi giydi de öyle gitti işe. Görümce esime o kadar cok ver ben ütüleyim demesine ragmen ütületmedi esim ona kendisi ütüledi. Neyse kayinvalidenin bu ütü muhabbetinden sonra baska konular girdi araya ve konu kapandi. Ama sanirim görümce ve kayinvalidenin icine yer etmiş bu konu ki tekrar alevlendi böyle.
Bu arada biz eşimle 1,5 yillik evliyiz. Ve aslinda bu yaz tayin bekledigimiz icin ve esimin ailesi düğün masraflarina kendi takilari da dahil olmak üzere katkida bulunmadigi icin düğün icin cektigimiz kredinin üzerine ek kredi cekip borclanmak istemedigim icin esya almadik, kendi bekarliktaki esyalarimizi kullaniyoruz. Dolaplarimiz da bez dolap ve fermuari acik olduğu icin öyle görmüş görümce.
Aslinda söylenecek cok sey var bu yüzsüzlüklerine karşı ama iş daha cok büyümesin diye esim icin sustum.
Genel olarak haklisim evine karismamalari lazim

Ama sen de bir tisortu utulememek icin amma inat etmissim ya...
Utule gitsin ne var yani

Onun eli kolu var o yapsin vs vs..
Bu kadar kati olmayin illa o yapacak falan

Kocanim tisortu utuleyiversen ne var yani?

Aslında konunuzu ilk okurken yapsinlar temizlik,siz de işten gelince rahat olursunuz diye düşündüm ama sonrası fazla yani.esiniz ile aranızda anlaşmışsınız.bu şekilde tepki verseler bende susmazdım.ütü camasir falan temizlik yapmışlar sıkıntı degil

X