kayinvalide ve görümcemin evimin düzenine karışması ve ilk kavgamız...

Tek hatanız tartışmaya girmeniz.

Bu zihniyete eşitlikten bahsedemezsiniz.

"Bizim evde işleyiş böyle, sizde farklı olabilir. "
"Şu kadaylık eşiyim, rajansı olsa ben anlardım merak etme"
Gibi cümlelerle gülüşler eşliğinde savuşturulması taraftarıyım.

Kusura bakma canm ama hata sendede var esinin gomleklerini tisortlerini utulemek senin isin camasirini yikama bulasigini yikama o zaman evde ne is yapacaksin ki ben esimin herseyini zevkle yaparim bir erkegin giyimi karisinin aynasidir esim bana yardim eder ama ben herseyini yaparim burda hatalisin bence yanlis dusunuyorsun

Bu görüşe de bayılıyorum.
Kadının temizliği çocuğundan ve eşinden belli olurmuş (!)

Kadın-erkek fark etmez, herkesin kendine yetebilmesi, kendi işini yapabilmesi kötü bir şey mi?

Valla benim kayınvalidemde aynı gelince ben çalıştığım için temizlik yapar yemeğimi yapar. bunlar için çok teşekkür ediyorum kendisine. ama evimin düzenini değiştirirse hemen tatlı bir dille ben böyle seviyorum diyorum 4-5 defa böyle yap desede ben yapmıyorum. yada o kendi kafasına göre değiştirdiyse o gidince hemen yerine koyarım. görümcemde bize kalmaya geldiğinde temizlik yapar çamaşır atar makinaya o şunu şöyle yap deyince hemen eşim tepki verir bırak nasıl yapmak istiyorsa öyle yapsın bu evde o yaşıyor der susturur kardeşini. bana laf düşürmez

Ne zaman donecekler, birak yapsinlar işlerini bosver. Yaptiklari dogru degil ama sen de makul tepki vermişsin. Bunlar degismez tatlim, bunlar icin kendini de uzme, esinle arani da bozma bak esin ne guzel her seye yardim ediyormus, siz kendi evinizin duzeninizin kiymetini bilin, misafir geçici nasilsa :KK66:

Yerinde olsam bırakırdım tüm işleri yapsınlar, yaparken konuşmalarını duymamak için de başka odaya geçerim.
Yok direk bana gelip laf ederlerse yüzüme "Bizde böyle ama yaptığınız temizlik için teşekkür ederim, Allah razı olsun anne hep gelin ahhaha" fln yap :KK59: Bak gör sonras
ını

Bencede iyi yapmışsın olduğun gibi görünmekle onlar varken ütü mütü herşey yap gidince yapma, eşinde senden soğurdu iki yüzlülük yaptın diyede sabrınıza hayran kaldım. Eşinizin tavrınıda çok beğendim gerçekten dolduruşa gelmemiş kv,görümce yaptıkları hiç hoş değil hep kendiniz gibi olun Allah mutluluğunuzu daim etsin inşallah amin dip not: Bebeğiniz oluncada asla kv ni evine getirip başına bela ettirme ,sakın yüz verme bu konuda.Ne kadar uzak kv okadar rahat olursunuz canım Apla nasihatı benden sana...

Kadın işi erkek işi kafasındalar madem niye tek maaşla ev geçinmez diyolar. Oğlunda sıkıyosa tek başına geçindirsin bu seviyede evi ben ütüyü yaparım merak etme deseydin.
Pekde yüzsüzlermiş. Ne kv ne görümcem ne benim annem. Yatak odama giripte dolabımı açamaz.

valla benimde ufak caplisi basima geliyo ara ara, ama bu tarz degil allahtan.
bunlar, sana kadinlik ogretmeye gelmisler akillari sira, hic anlamiyormus gibi yapsaydin, birak herseyi temizlesin bitirsinler, sonunda da "ay ne iyi yaptin gorumce, eline saglik" de.
bak bir daha yapiyorlar mi.. :KK14:

Nerden alıyorlar bu kadar cesareti. Ayrıca utanmiyorlarmi. . ben utanirim girmeye sahsen. Ama ben senin yerinde olsam KV gelmeden bütün kiyafetlerimi yıkar utuleri koyardim. Ağzına laf vermissin. Utuleri utuler utulemez o esinle senin kararın. Buna KV kkarışamaz bence.

Bu kadar karismalarina haklari yok tabi ki ama acikcasi utu isinin kadin isi olduguna bende inaniyorum..
Esim arada evi supurur bulasik falan yikar yardimci olur ama utuye karistirmam.
Annem hep derdi kocanizin utusunu yapin, kirisik gomlekler falan giyince disardan biri gorurse esi buna bakmiyor derler huzurunuz yok diye sanarlar derdi.. Bende oyle alismisim yani yaptirmam..
Ama sizin duzeniniz o sekildeyse memnunsaniz karismaya haklari yok. Esinle konus soylesin annesine karismasinlar.
Cocuk olayi icinde en dogrusunu yapiyorsun, kendin bak sonra gelirler evine bir daha gitmezler.

al benimkileride ütüle diyip yığcaktın önüne kendi çamaşırlarını :KK67:kendi kocaları yapmamış oğlullarıda yapmasın gelin onlara hep hizmetçi olsun istiyolar
benimde bi sürü ütülencek çamaşırım birikti hava aşırı sıcak olduğundan hiç ütüleyesim yok öyle bekliyolar kaç gündür, keşke biri gelsede ütülese :rolleyes:

Öööööffff. Yani bunlarda...
İnsanların genel sorunu şu; haddini bilmemek. Yahu sanane. Oğlunun bir sıkıntısı var mı? Ay anlayamıyorlar yani beynin o fonksiyonu köreliyor heralde, her evin kendine göre düzeni olduğunu anlayamıyorlar.
Kimi insan kurur kurumaz ütüler asar öyle rahat eder, kimi giyeceği zaman çıkarır ütüler. Ben de öyle yapıyorum, ütüleyip dolaba asınca kırışıyo neticede, giyeceğim zaman ufak olsa da kırışıklar oluyor ifrit oluyorum.
Hem başkasının evinde işe girişmek bana ayıp geliyor, ev sahibi temizliğe başladıysa işin ucundan tutarsın tamam ama balkonda otururken "ay bana bir hal geldi, gidip ütü yapmam lazım" diye kalkıp gitmek bambaşkaymış. Değişik kafalar bunlar.
Kendi kızı kocasıyla böyle bir iş bölümü yapsa ballandıra ballandıra anlatır, şehzadesi eline ütü almış diye çıkardığı olaya bak.
Takma şekerim sallama, sinirlerine yazık. Madem bu kadar hevesliler bırak dip köşe temizlesinler, zaten her türlü senden pasaklı diye bahsedecekler, "oğlanın bir tane ütülü gömleği kalmamış:KK43: " diye konuşacaklar bari senin işini görsünler.

Tek hatanız tartışmaya girmeniz.

Bu zihniyete eşitlikten bahsedemezsiniz.

"Bizim evde işleyiş böyle, sizde farklı olabilir. "
"Şu kadaylık eşiyim, rajansı olsa ben anlardım merak etme"
Gibi cümlelerle gülüşler eşliğinde savuşturulması taraftarıyım.

Nasıl yazmışım öyle bakmadan etmeden.

"Şu kadarlık eşiyim, rahatsız olsa ben anlardım merak etme"

her insanın yeteneği kapasitesi farklı eski insanları genelde annelerimizi buna göre yetiştirmişler . onların çağında kadın iyi bir temizlikçi ,iyi bir aşçı ve iyi bir bakıcı. onlardan beklenen kapasite bu iyi çamaşır yıkasın güzel ütü yapsın çeşit çeşit yemek pişirsin vs...
ama bizim çağımız farklı bizim gençliğimiz kendi kararlarını veren başının çaresine bakabilen ayakları üzerinde durabilen geçimini sağlayabilen kalifiye bayan,kadın.
onlar kendi dönemine kıyaslayarak kendileri gibi olmalarını isteyecek çünkü onlar öyle yapmışlar . bu böyle gider..
ama onların zamanında evi erkek geçindirirmiş tüm yük ve sorumluluk erkekte ;
şimdiki erkekler öyle mi . herkes çalışan kadın arıyor iki yıl sonra arabasının modelini yükseltecek çünkü. daha rahat yaşamak daha iyi yaşamak ve kadının sorumluluğunu almamak için çalışan kadın istiyorlarsa da bunun sonucuna katlanacak.
üzerinde durmamak gerekir.
ama bunu da kv nize anlatmanız gerekecek sanırım :))

Yaa sormayin ben zamaninda kendi anne babamin benim hayatima karismalarini artik kaldiramadigim icin düğünden 6 ay önce nikahlanip birlikte yasamaya basladim esimle. Hayatima karisilmasindan nefret ederim aslinda. Ha eşim 5-6 yil bekar yasadigi icin benden daha da iyi ütü yapar bi de. Ama görümcem ve kayinvalide eşime o kadar düşkünler ki anlatamam. Kiyamiyolar esimin tisörtünü formasini ütülemesine bile o yüzden kavga ettik zaten ya. Kayinvalide bu yaşta kadin Allah'a şükür eli ayağı tutan kayinpederimin işe giderken kemerini bile bağlarmış yani o kadar. Evin erkekleri ağa, kadinlari hizmetçi gibi. Biz eşimle şakalaşarak birlikte güzel güzel yemegimizi de yapariz yani bi sikinti yok aramizda cok şükür.
Bi de kayinvalide diyo ki memlekete yakin otursaniz akrabalar görse fatihin iş yaptigini rezil oluruz diyo.
Hani öyle sinirliyim ki aslinda eşimin hatrina kendimi baskilamaya calisiyorum.

sen kendi ailene nispeten gidip erkenden evlenmissinde, ele birsey diyemiyorsun iste..bence bunlari yazarken dusunurken pismanlik duyman gereken andir. kaldiki yeri geldiginde adamlar bunu bile sana karsi kullanirlar..valla neler okuyoruz burda...el bu herseyi yapar adama...

cok fazla ne derler diye yasayan insanlar belli...ilk bas okurken belki yardim amacli utuluyordur dedim..ama senin yaninda senin dedikodunu yapmasida ayri komik olmus..iyi niyet aramam boyle birsey karsisinda..

kendi evinde yasanmasi boyle seylerin hos olmamis..sakayla karisik soyleyebilirsin..kocanla ne kadar iyi olsanda canim..kocan ne kadar bilsede kv ve gorumcenin ne mal oldugunu..bir yerde atilmaz bir kan bagi var...yani yuz yuze bakabilmek icin karsilikli atismamaya bakmak lazim..ben bu gorusteyim en azindan...

Bende eşimin gömlekleri hariç ütülemiyirum, pantolon ütüleyemem zaten, tişört niye ütülenir ki ben yıkarken devrini düşük tutup bir de kolay ütüleme seçeneğini seçiyorum tamamdır

oğluna kıyamayan bekarken yanına gider yapardı ana kız manyak galiba, çay içerken birden kalkıp ütüsüz kıyafet aramak ne eserekli zilli

Kesinlikle yüz verme ve tavrını koy.

Hiçbişey için geç değil.

Eşinle dolaplarınız ayrı mı ? Aynı ise açmasına müsade etme.

Odanın kapısınıda kitleyebilirsin yol geçen Han'ı mı bu zırt pırt ordalar.

Bende eşimin gömlekleri hariç ütülemiyirum, pantolon ütüleyemem zaten, tişört niye ütülenir ki ben yıkarken devrini düşük tutup bir de kolay ütüleme seçeneğini seçiyorum tamamdır

oğluna kıyamayan bekarken yanına gider yapardı ana kız manyak galiba, çay içerken birden kalkıp ütüsüz kıyafet aramak ne eserekli zilli
hah valla aynen..kiyamazlarmis..simdi elin kizi aldi diye kiymete binmis anlasilan :-)
zaten bekarken cogu erkek ailesiyle gecinemez..evlendikten sonra isler degisir kuzu sarmasi olurlar...

X