Kızlar hepinize Merhaba. Sabahtan beri bdv de kaynana sorunları okumaktan valla canım çıktı. Benim derdim kaynanam iyi niyetli olmasına rağmen çok fazla ısrarcı ve ben isrardan nefret eden bir insanım. En iyisi baştan anlatiyim. Ben 1 yıldır evliyim 5 aylık hamileyim. Kaynanami en fazla 1.5 yıldır tanıyorum yani daha öncesinde bi tanismamiz olmadı. Nişan olduktan sonra bana sende artık bizim kizimizsin dediler klasik cümle. Bitane de kızları var bugüne kadar hiç ona davrandığı gibi davranmadi kimse bana yani neden kizimizsin diyorsunuz o zaman :) neyse. Düğün günü geldi çattı. O zamana kadar hiç problem yoktu kızımız ne derse o diyordu herkes. Düğün günü kayinpeder olay çıkardı. Zaten salon a gelene kadar bin olay geçmiş basimizdan araba bozuldu diğer arabayla kaza yapiyoduk benim elim ayağım titriyor. Salona girdik kayinpeder çekti kocami kenara öyle bir bağırıyor ki. Benim gelinligim acikmis ( yalan herkes ikna etmeye çalıştı kapalı diye çünkü kolları bile vardı) ben sırf onun ailesi tarafı kapalı ve dogulular die gelinligimi kapalı bi gelinlik yaptırdım saygimdan ama testesettür lu değildim ki elbet biraz açık olucak. Benim babam yok bu arada yani ben sildim konuşmuyorum. O yaptığı çok gücüme gitti ben baba yerine koymusum hayatta yapmam normalde onun 7 kat akrabalarini bile dusunmusum o benim o halimle neyin davasını yapıyor. O gün tamam dedim eşime bitti bugünden sonra sakin yüzüme bakmasın baban ben kendi babamı silmisim onu mu silemiycem. Ama dugunum rezil oldu aglamaktan içim çıktı o gün çünkü herkesin içinde bana elini opturtmedi nikahtan sonra. Sorunu benimle değilmiş ogluylaymis bide öyle diyor. Herkesin içinde elim havada kaldı annem akrabalarim hiç öyle utanmamistim. Ama dedigim gibi hiç sorun olmadı benim için silmek. Ama birde ısrarcı kayinvalide var tabi. Önce bana haklısın dedi sonra bayram zamanı ben aradım onlar tatildeydi gidememistik bayramlasmaya anne bayramın mübarek olsun dedim aaa tabi kizim veriyim babanı diye telefonu vermezmi KP e. Kendince baristiricak. Tabi ben bu davranışları gördükçe eşimle kavga etmeye başladım oda çok üzüldü ama nolur idare et onlar yıllardır böyle ben laf geciremiyorum konussamda anlamiyolar diyor. Allahtan öyle görüşelim gidelim diye tutturmaz. Yani benim kayinpeder le olan dava böyle alicengiz oyunlariyla kapanmış oldu. Hadi neyse dedim yine sustum. Kaynana her hafta arar görüşemiyoruz bize gelin bize gelin yemeğe çıkalım bişey yapalım. Yahu gelmişim zaten anamdan uzağa bitane annem var hayatta evleneli daha ne kadar olmuş bi rahat verin. Yok hergün ariycaz hep gorusucez. Allahtan uzaktik gel git çok yoktu . Ta ki düne kadar. Bu hafta onlara yakın taşındık onların oturduğu muhit hem güzel hem hamileyim eşim isteyken bişey olursa acil diye. Gelmeden dedim eşime bak annene söyle ben hicbiseyime karistirtmadim bugüne kadar israrlarina da bi son versin hergün gorusemem kendi annemle hergün görürsem sıkılırim yani yapı olarak öyle bir insanım. Tamam dedi. Dün eşyalar taşındı evlevlerin arası 10 dk. Tabiki durmadı hemen yardım bahanesiyle geldi. Ev çarşamba pazarı gibi o tutturdu perdeler nerde yikayip asalimda evin içi gozukmesin. Dedim anne bi dur ev tasiniyo belli gözükse nolur gozukmese nolur oturuyoruz sanki evde. Yok tutturdu ya bikere. Gitti kolilerin arasından perdeleri buldu yıkadı kafasına göre asmaya başladı. Hangi oda hangi perde bilmeden asmaya çalışıyo. Dayanamadim bagirdim eşime sırasımi şimdi onun bırak as sadece salonla yatak odasını diğer odalar zaten boş koliler duruyor misafir odasına perde asmaya mi ugrascaz şimdi diye. Kızım sana söylüyorum gelinim sen anla. Onlara sinirleniyorum eşime bagiriyorum bu sefer zaten karnim burnumda. Ben bu halimle ondanondan çok iş yaptım Hayır yap demiyorum ben kkolay kolay kiyamam öyle kendi annemi cagirmadim yorulmasin diye. Sırf is yapiyo gibi görünup ortada dolaşıyor bide benim elimi ayağım dolandiriyor. Neyse perde tantanasi bitti tutturdu baban gelsinde lambaları assin. Ya ben o kadar içli dişli olmak istiyo muyum bakalım ayrıca ev isiksiz kaldı sanki avize sırası mi şimdi. O sırada gorumce diyor ki kitapligida montelesin. Ben daha Kitaplığı nereye koyacagima karar vermedim dedim şuraya yapsın işte diyo kendi evi sanki. Gorumcem çok iyi ama çok el bebek gül bebek büyümüş herseyi kendi yoneticek sanıyor. Bana soran yok tabi gelmesin de diyemiyorum kayinpeder geldi başladılar avizeleri asmaya. Bu arada benim avizelerim özel tasarım. Bi yandan gorumce ve kp avizeleri elestiriyolar çok kotuymus. O sırada kayinvalde tutturmazmi çay demleyelim. Hadi ona da bişey demedim bana diyo bardaklar nerde dedim anne şimdi bardaklari cikaramam koliler altta kaldı plastik bardakta için. Daha koltuklar acilmamis çay keyfi eksik kaldı. Bana tamam dedi ben y.odasini toparliyorum eşime sessiz sessiz diyor ki oğlum bardaklari çıkarmam dedi nur sen cikariver. Bizimkide hemen aramayaagirişti cam bardaklar çıktı. Kv hep bunu yapıyor işte bana söyler ben kabul etmezsem oğluna söyler yada tam tersi. Ama dediğini yaptırana kadar ısrarla söyler. Bunlar özet kızlar gelin dertleselim yoksa catliycam. Bu ısrar hele bu yakınlık hep gelmek istiycekler napicam ben hele çocuk olunca. Offf of.