• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KAYINVALIDE ILE YASANAN DIYALOG

Öğle molam dedigine göre calisiyorsun
Madem düğün istiyorsun eşinle kendi butceni ayarla yap yani. Altınları satıp borçları ödersin. Ne yaşlı babanı, elin anasını yoruyorsun. Bugün gelene gidene keşkek dağıttığın basit düğün organize etsen yetmiş bin liradan başlıyor. Bir "düğün isterim" cümlesi kadına kitlenen belki de yüz bin . Ne kolay deniyor vallaha bizim ülkede. Eşek kadar olsa da çocuğunun masrafı, sırtındaki yükü bitmiyor. Yapıyorsun yapıyorsun yine de yaramıyorsun.
Benim ailem durumum vardı yapmak istedi.Bir kızımız var dedi.Karşı taraf yapmak zorunda değil tamam kabul.Ama emek vermek veya en azından negatif yapmayabilir hiçbişi yapmıyorsa.Her genç kendi mi evleniyor ?

Babam durumu vardı kendi içinden gelerek yaptı.Konulara da valla kendi girdi açtı kadın.
İyi de her ana babanın içinden gelir evladına imkanlarını sunmak.

Ama bu kadar abartmak hem kıymetinin bilinmemesine sebep olur hem de babaya gereksiz yere yüklenmektir bence.

Nitekim gerçekten kıymet veren eş/nişanlı ebeveynleri üzerine vazife olmayan konulara girmez.

Senin baban tüm yükü sırtına almış,kayınvalide adayı hâla düğünün lafını yapıyor.

Çok tecrübesiz olduğun belli.

Baban yanlış yaptığını söyleyip birazcık yol gösterseymiş iyiymiş…

hiçbir şeye faydası dokunmaz ama her konuda fikri vardır böylelerinin. zamanı gelince de sizden çıkmaz. bu modelden bizde de var maalesef. ekimde evleniyoruz, hiçbir şeye karışmıyor kayınhanım. her şeyi ben,annem ve babam hallediyoruz. ne arayıp soruyor temizlik, nakliye işi ne oldu diye ne de gelinlik olayı için herhangi bir soru soruyor. İlk oğlu bir de :KK70: bak yine elim ayağım titredi. bayramda bile aramam. sen de en alt seviyeye indir iletişimini bence.
E nasıl olacak böyle.Ben başta yadırgıyordum ama artık kadından ve görümceden beklemiyorum cidden.İyi geçinirim ama öylesine bir arkadaşım veya aile dostum gibi arada sadece kahveye kahvaltıya gelir hos beş olur başka şeye gerek kalmaz umarım.Çünkü bazen nişanlım yetişemediği yerde annemle yapın diyip emrivaki yapıp ondan istiyor.Hayır dersem de bana kızıyor.Bende kadına söyleyip zorla yapılmasını doğru bulmuyorum nişanlım dedikten sonra ne anlamı varki kendi teklif etmesi gerekiyor

Arayıp vardınizmi demeyin ,sanki evladınız gibi. Kaç senelik kayinvalidem her sene tatile gitti bir kere bile sormadım ,aramadım. Ve normaldede ben onu aramam , merak ediyorsa o beni arar. Bu arada aramız iyi beni çok sever, söyler herkese

İyi de her ana babanın içinden gelir evladına imkanlarını sunmak.

Ama bu kadar abartmak hem kıymetinin bilinmemesine sebep olur hem de babaya gereksiz yere yüklenmektir bence.

Nitekim gerçekten kıymet veren eş/nişanlı ebeveynleri üzerine vazife olmayan konulara girmez.

Senin baban tüm yükü sırtına almış,kayınvalide adayı hâla düğünün lafını yapıyor.

Çok tecrübesiz olduğun belli.

Baban yanlış yaptığını söyleyip birazcık yol gösterseymiş iyiymiş…
Babam nerdeyse güçleri yetmiyorsa düğünü bile yapacaktı istesem.Onlara 50 deriz 100 ise yarısını biz veririz bile dedi bana.Ama bende yaşarayak görüyorum işte istiyorum artık

Arayıp vardınizmi demeyin ,sanki evladınız gibi. Kaç senelik kayinvalidem her sene tatile gitti bir kere bile sormadım ,aramadım. Ve normaldede ben onu aramam , merak ediyorsa o beni arar. Bu arada aramız iyi beni çok sever, söyler herkese
Haklısınız yaparsam hep beklenecek bu sefer ama yapmazsam da mimlenmem umarım.Bu sefer vefasızlığıma kulp bulmaya teşne çünkü

Haklısınız da işte ağzımı açlam bu sefer nişanlım üzülür diye düşünüyorum
sen üzülürken o üzülüyor mu?
mesela annesinin böyle konuştuğunu biliyor mu seninle?

birde vardınız mı diye arama soğuk yapmakla bir ilgisi yok
hatta hissetsin soğuk yaptığını da bir daha böyle şeyler demeye cesaret edemesin

Her şeyi babanız yapıyor zaten, kaynanaya iş veren olmamış ki zaten o da talip değil. Bari bunların bir sonucu olsun, düğüne misafir gibi gelsin evinize de desturla girsin. Böyleleri bi işe elini vurmayıp her iş bitince kaynanalık yapmaya çok güzel koşarlar, o vakit hopp sen ne ayak diyebilin.

Babam nerdeyse güçleri yetmiyorsa düğünü bile yapacaktı istesem.Onlara 50 deriz 100 ise yarısını biz veririz bile dedi bana.Ama bende yaşarayak görüyorum işte istiyorum artık
Daha ne görmek istiyorsun anlamadım ama bence nişanlının da babanın yardımlarına sesini çıkarmaması hoş değil.

Haklısınız yaparsam hep beklenecek bu sefer ama yapmazsam da mimlenmem umarım.Bu sefer vefasızlığıma kulp bulmaya teşne çünkü
Valla benimde oğlum var ilerde bende böyle gelinim olsun isterim tabi en önemlisi benim için sağlık, saygı ,sevgi . Siz çalışıyorsunuz ,babanız deseniz eli çok açık bir kayınpeder kim istemez böyle aileden kız almak. Saygı ,sevgi , durustlukte varsa. Siz onlara Allah'ın bir lutfusunuz , kendinize gelin bence. Kayınvalideyi düşünüpte hala aramasam surat asacak diyosunuz , sizi bulmuş kaybetmek ister mi. Çok verici olmayın farkına varın bazı seylerin

Daha ne görmek istiyorsun anlamadım ama bence nişanlının da babanın yardımlarına sesini çıkarmaması hoş değil.
Artık işte dün diyeceğimi dedim. Vedalaşırken kötü ayrılmadım zaten sizi seviyorum aklınız kalmasın da dedim.Ama işte daha fazlasına da gerek yok demek ki.Belki de zaten o da samimi olmak istemiyordur.çünkü samimiyet demek külfet demek.Zaten o yapıda birinin isteyeceğini de sanmiyorum

Kız babasına çok yüklenilmiş, daha doğrusu baba yapmak istemiş ama kızı da dur dememiş... herkesin doğrusu kendine ama ben babama bunu yapmazdım, tek taraflı fedakarlık iyi değildir.

biz evlenirken eşimin ailesi pek destekte bulunmadı, düğünü falan eşimle ikimiz yaptık.. ailesi bi tek evimizi boyattı ve temizletti.. benim annem babam da çamaşır ve bulaşık makinesi almıştı, daha fazlasını da yapmak istediler ama ben müsaade etmedim kaldı ki bu bile fazla oldu....

Back