kayınvalide ile bir yeme içmeden kurtulmak için tavsiye:)

Aslinda cok zor degil bunu yapmak ama sizde o guc yok gibi. Mesajlarinizdan anladigim kadariyla onlara karsi gelemeyeceginizi sezdim.

Yani pazar gunu evde kahvalti yapmaniza kv karismiyormus ve siz bunu buyuk bir lutufta bulunmuslar gibi soyluyorsunuz.

Merhaba arkadaşlar, gene bi soru sorup tavsiye almak icin karşınızdayim :)

Şimdi biz evleneli 9 ay oldu.4 aylikta hamileyim. Severek evlendik. Kayinvalidelerle altlı üstlü oturuyoruz ama yeme içme bir sabah akşam ordayim. Akşam eşim geliyo yemek yiyip direk evimize geliyoruz.

Ben ne kadar iyi olursam kayınvalidemlerde okadar iyi . bi sorun yok şimdilik. Sadece iki görümcemle anlaşamıyorum pek. Esimde farkında.

Bundan 5-6 ay önce çok sorunlarımız da oldu boşanmaya kalktı eşim ailemi istemiyosun diyerek. :KK43:

Ya şimdi kızlar, eşim annesini çok seviyor. Onu hiç kırmak istemiyor. (Bazen bana gunduz ev isimi yaptigimda cok gec cikma yukari fln der ) Bense artık bu durumdan sıkıldm kendi evimde oturmak istiyorum. Ama bu çok zor. Cunku gerçekten esim çok bağlı.(Tabi yemek konusunda, bebek bakma konusunda hiç tecrübem yok ama hallederiz bi şekilde:) . eşime bi kere ağız ucuyla lafını ettim. Borçlarımizi bahane etti sonra gözünün içine bakınca 'geçim derdi felan da değil ben annemi kiramiyorum' dedi. Dediğim gibi bi defasında boşanmaya kalktik ailesini istemediğimi düşündüğü için. Ama benimde biraz hatam vardı orda. Saygısızlık söz konusu olmustu :s

Şimdi sormak istediğim ben eşime karşı nasıl bi yol izlemeliyim? Nasıl bi konuşma yapmalıyım. Kendi evimizde yiyip içmek için. Ağzım hiç laf yapmıyor maalesef. Sonu kavgayla bitiyor genelde. Bunu asla istemiyorum kavgayla biterse bidaha asla konusunu acamam, :KK43: genelde msjla yazarım birsey olduğu zaman çünkü yuzyuze direk tartisiyoruz yada ben konuya giremiyorumm bile :) ya yerimde olsanız ne yaparsınız? Acaba çocuğum doğup biraz büyüdükten sonra daha mı iyi olur. Yoksa geç kalmadan bu işi halletmeli miyim? Uzun oldu ama akıla ihtiyacım var:)

yaa cidden ben anlamıyorum bu aileye merakı, insan eşinin hzuursuz olduğu yere her gün eşini neden götürür ki? peki ya kayınavlide yorulmuyor mu her gün size yemek hazırlamaktan valla çok garibime gidiyor, annem de bizi çağırıyor, ben eşim rahatsız oluyor çok rahat edemiyor diye mümkün olduğunca anneme onu az götürüyorum.

siz bence güzelce konuşun msjla falan olmaz, benim derdim annen, ailen değil ama evlendik ayrı birer yuvamız oldu istiyorum ki kendi düzenim olsun, yine yemekte yeriz onlarda bizde yer ama bu her gün olmasın diye güzelce izah edeceksin. erkeklerle kavga ederek sorun çzülmüyor çünkü onalrın kafası düz çalışıyor, kavgadan sonra adam şunu diyecek sen ne söylersen söyle " ailem yüzünden kavga ediyor, onlara gitmek istemiyor" diyeceği bu ben sana söyleyim.

Annesine kıyamıyormuş muş muş ahh yazık evlenmeseymiş o zaman sende onun eşisin doğacak çocuğunun annesisin sende sana niye kıyıyor !
Nefret ediyorum yeni bi aile kurduğunu anlamayan anneci erkeklerden aile cüzlanını yedirmek lazım bunlara :kızgın::sinirli::KK62:

Bu işi halletmeden çocuk yapma. Huzursuz bir ortamı haketmiyor çocuklar.

Vallahi siz gelinler herşeyi kabul edip sonra da yan çiziyorsunuz. Kardeşimin eşi de sizin gb babam siz bizim apartmanda oturmayın kiraya gidin diye akıl bile verdi ama kız yok babacım biz bir aileyiz dedi. Oturdu alt kata sırf çalışmamak için.
Şimdi mırın kırın ediyor. Kardeşim işe giderken anneme çıkıp kahvaltı yapıyor.
Daha 21 yaşında ama 50 yaşında annemi çok iyi kullanıyor.
Yemeği temizliği herşeyi annem yapıyor. Biraz nankörsünüz bence girin bir işe çalışın sonra da kiraya çıkın.

Bebeğiniz sağlıkla gelsin inşallah. Doğduğunda siz isteyeceksiniz orada olmak çünkü yalnız bebek büyütmek çok zor. En büyük yardımcınız da kv ile görümceler olur görün bakın. Siz daha iyi olun, arada kv deyin ki, anne şöyle güzel bir yemek öğret bana akşam eşime başbaşa sofra kurayım. Eşinize de beğendin mi yemeği, annen öğretti diyin, tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır. Zamanla haftada bir evde, sonra iki. Keşke biz de kalabalık olsak, herkes bişeyin ucundan tutar, gırgır şamata

Valla bende aynı mahalle de oturuyorum arka sokakta iki Yıl oldu evleneli kayınvalidem çok masraf olmasın diye yeme içme birlik olsun dedi bi kaç ay durdum sonra işe başladım bi yıl çalıştım işten çıktım iki üç ay sonra hamile kaldım 4. Aya kadar gene her gün sabah kahvaltıya oraya gidiyodum ama gebeliğimde sıkıntı olduğu için sadece wc için kalkıcaksın dedi doktor şuan 3 haftadır kendi evimdeyim kaynanam sobayı yakmaya geliyo kahvaltı hazırlıyo getiriyo . Yani Doğum yapana kadar gitmicem ondan sonra da hergün gidemem bebekle dedim oda tamam ben gelirim dedi . Artık yeme içme mecbur ayrıldı bizim .

Vallahi siz gelinler herşeyi kabul edip sonra da yan çiziyorsunuz. Kardeşimin eşi de sizin gb babam siz bizim apartmanda oturmayın kiraya gidin diye akıl bile verdi ama kız yok babacım biz bir aileyiz dedi. Oturdu alt kata sırf çalışmamak için.
Şimdi mırın kırın ediyor. Kardeşim işe giderken anneme çıkıp kahvaltı yapıyor.
Daha 21 yaşında ama 50 yaşında annemi çok iyi kullanıyor.
Yemeği temizliği herşeyi annem yapıyor. Biraz nankörsünüz bence girin bir işe çalışın sonra da kiraya çıkın.
Sizde gelininize soyleyemediklerinizin acısını benden çıkardinız herhalde.

Bigunde bizim evde yiyelim deyip ilk adımı atabilirsin önce her zaman gelirler ama sonra onlarda senin gibi rahatsız olup azıcık empati kurarlar diye düşünüyorum hıı

BBende altli ustlu oturiyorum.Hafta sonu geliyorlar burdaki evlerine hafta ici diger evlerine geciorlar. Geldiklerinde de orda yiyor iciyoriZ. Ama ben daha ilk bastan tepkimi gosterdim istersem inerim istemezsem inmem. Allah razi olsun kayinvalidem kayinbabam cok iyi masallah su anda. Sende kendini goster bacim tepkini de iyi sekilde anlat kocana. Mecbur degilsin surekli orda olmaya.

Bende ayni durumdaydim ama benim esim idare etmesini biliyodu bende 2 senedir sadece aksam yemeklerini kaynanamla yiyodum sonra doktor hamilelik icin iyi beslenmen lazim dedi sonra kaynanam biz cok yagli tuzlu yiyoruz o zaman siz saglik icin kendiniz yapin yiyin dedi ve 2.senede biz ayrildik kaynanamla

Ay ben senden beterdim birlik oturdum hamile kaldım kaynanam bebeği eşimi bendenkiskandi en son ben bboşanmak istiyorum olmuyo böyle dedim geçici olarak birlikte oturucaktık zaten ama ayrı eve çıkmamıza daha vardı ki daha neler neler oldu evimizi ayırdık esimle tartismalarimiz bitti ne kadar uzak o kadar iyi eşinin anlayacağı dilden konus

Ay ben senden beterdim birlik oturdum hamile kaldım kaynanam bebeği eşimi bendenkiskandi en son ben bboşanmak istiyorum olmuyo böyle dedim geçici olarak birlikte oturucaktık zaten ama ayrı eve çıkmamıza daha vardı ki daha neler neler oldu evimizi ayırdık esimle tartismalarimiz bitti ne kadar uzak o kadar iyi eşinin anlayacağı dilden konus
kendi sucunuz baştan beraber oturmayı kabul etmeyın. üstelık daha eviniz bile yokken cocuk neyinize

X