kayınvalide ile bir yeme içmeden kurtulmak için tavsiye:)

Arkadaş uygun dille dahi konusamaz hale gelmiş kocası yüzünden. Bosarim demiş ve şimdi diyor ki 'aslında o konuda ben haksızdım' ya anlatmadığın şeyler var ya da kocanı savunmak için bahane arıyorsun. Ne yazık ki en büyük hata ailende; bosanirsan arkanda durmayacaklarını hissettirmişler .
Erkek ne kadar ataerkil, anne düşkünü ne bileyim ya benimsin ya kara toprağın gibi bir adamda olsa karsisinda güçlü bir kadın güçlü bir eşinin ebeveyn gördü mü bi b.k yapamaz.

Ben de 2010 ekim ayında yaptığım ilk evliliğimde altlı üstlü oturuyordum. O zaman 26 yaşındaydım üni.den mezun olup evlenmiştim. Bu kayınvalide ve gelin olaylarını pek bilmiyordum. Toydum. Bizim ailede böyle şeyler yaşanmadı. Söz, nişan, düğün arası da kısa sürmüştü. Evlendiğim gün sudan çıkmış balığa döndüm. 1 yıl boyunca kayınpeder ve kayınvalidenin 'bize gel, siz iki kişisiniz ev pislenmez bizim evi temizle, yemek yiyelim, kahvaltıya gel' kocan burda neden gelmiyorsun' camdan bir yere gittiğimi gördüklerinde 'nereye gidiyorsun?' Diye sormaları vs.. ben boğulmuştum, eşim de nuh dedi peygamber demedi. Ailem arkamda değildi bunu biliyor ve onun kurallarına göre davranmamı istiyordu, bana muhtaç, başka şekilde yaşayamaz diye düşünüyordu. Özelde çalışıyordum maaşım 2010 da 750 liraydı. O pra bana yetmezdi kpss ye çalışmaya başladım. Ama bir gün kitaplarımı yırttı, bir gün teyzesi geldi 'gelinlikle giren kefenle çıkar evden, kocan dövmüyor ne diye boşanacaksınız' diye akıllar verdi. 2012 başı işten çıkarıldım. Evde oturup sınava çalışmaya devam ettim. Bu arada evde sürekli kavga dövüş. Uzaktık, ayrı yatakta yatıyorduk.birbirimizden soğumuştuk, beni kapının önüne koyacak dedim inek gibi çalışmaya başladım. Kahvaltı ve yemek saatlerinde ara veriyordum çünkü kurtulmam lazımdı. 2012 eylülde atandım. Tabi ben atanmadan 1 ay önce boşandık. Resmen sokakta kalmayı göze aldım. Çünkü biliyordum ki sınavı kazanacağım ve eski eşim ayda 3000 lira geliri olan birini bırakmak istemeyecek, sahte bir sevgi göstererek peşimi bırakmayacaktı. Zaten ondan midem bulanıyordu artık. Planladım, risk aldım, Anlaşmalı olarak boşandık. Anlaşma da şöyle: altınlar, ev eşyaları her şey onda kaldı. En son gün parmağımdaki yüzüğü bile aldı. Ki ben onla 1 ay geçineceğime güvneiyordum. Yani beş parasız kaldım. Sağdan soldan arkadaşlardan, sonra ödemek üzere borç aldım. Sınavı kazanamaycağımı ona özürlerle geri döneceğimi düşünüyordu eski eşim. Beni muhtaç hale düşürdü. Bu düşüncesinden hiç vazgeçmedi. Bir valize kitaplarımı, bir valize alabildiği kadar kıyafet koyup çıktım evden, 1 ay Arkadaşımda kaldım. Sağolsun ondan hayatımı kurtardı resmen. Atandım, şehir değiştirdim, İşe başladım, kendi kararlarımı tekrar kendim vermeye başladım. özgürlük öyle güzeldi ki. Beni aramıyordu, kurtulmuştum ondan. Ama öyle değilmiş. Benden sonra aileme gitmiş yalvarmış çok pişmanım diye. Onlar da git bir çiçek al özür dile sevicira bize de kızgın bizi dinlemez demişler. Bana sonradan söylediler. İnterttwn çalıştığım yeri bulup çıkışıma geldi bir gün yüzük ve çiçekle, ağladı, zırladı. Dellenip bana zarar vermesin diye kibar kibar uğurladım. Sömestr da evimin önüne geldi kendimi de seni de öldürücem diye öldür de kurtulayım dedim. Ağladı sokağın ortasında tehdit etti baktı kararım kesin, bir daha da ne aradı ne sordu ne zırladı. Yani bacım, senin şu hikayeni okuyunca kendiminki geldi yine aklıma içim daraldı. Bu oğullarına aşık anneler, annesinden kopamayan oğullar bu ülkenin kültürü ne yazık ki. Ve bunu da yapanlar kocasından yeterli ilgiyi göremeyen kadınların, hayatındaki tek erkeğe, oğluna sarılması. O ilgi açlığını oğluyla kapatması... Geçen yıl ikinci evliliğimi yaptım, pamuk gibi bir adamla hem de, şimdi tosun gibi bir evlat bekliyoruz. 32 yaşındayım, eşim 35 hayatın verdiği olgunluğumuz, maddi olarak ana babaya bağlı olmayışımız, sanırım gerçek aileyi şimdi kurdum. Evlilikten titreyerek kaçardım ama ne kadar güzel bir şeymiş sonradan anladım. Kendin için ızdıraba çevirme evliliği, onun ailesi için yaşama. üzgünüm ki eşin kararlarından dönmeyecek. Değişmeyecek. Çocuk yapmadan olanağın varsa ayrıl o anasının kuzusundan. Eğer devam edeceksen, seviyorum diyorsan da kendi ailenin arkanda olmasını dilerim. Onlar bastırsın ayrı eve çıkmanız için. Çünkü görüyorum ki ona sıkıntılarını dile getirmene bile ambargo uyguluyor eşin. Ne diyim içim daraldı. Şansın bol olsun.
bunu okudukça seni takdir ettim.. iyiki yapmışsın..
bu yazıyı okuduktan sora 40 kere düşündüm halada düşünüyorum.. aklımı başıma aldin ya :)

geceden geceye yatmak için mi evlendiniz siz? sabahtan akşama kadar kayınvalidenizin evinde oturuyorsanız bunun için maddi sebepleri bahane ediyorsa doğumdan sonra bir işe girin, kayınvalideniz çocuk baksın siz de kendi paranızı kazanıp kendi düzeninizi kurun. ondan sonra da boşarsa boşasın.
kusura bakmayın ama geçim zor, anamı kıramam gibi sebeplerle evli barklı adamların hala annesinin eteğinde yaşamasından tiksiniyorum. ev geçindiremiyorsa anasından ayrılamıyorsa evlenmeyecekti.
Sonuna kadar katılıyorum :KK9:

çocuğunu bırak git der kocan, inat edersen.
seni sevmiyor ki. boşar yeniden evlenir.
ya da gebe halini iyi kullan. gebelik uyku yapıyor de. her gün öğlen 1 de çık. kendini halsiz hissettiğini uzanacağını söyle bir saat sonra eve in. akşam eşine tek çeşit yemek yap bir süre. eşin eve alışınca normal haline dönersin.

Oooof of...
Hangi hatanızdan bahsedelim ki?
Her şeyi kabul etmişsiniz, ailesi için boşanmaya giden bir adamı çocukla ödüllendirmişsiniz. Tahminimce ayrılmamak için onun istediği gibi davranmayı kabul etmişsiniz. Kendi düşüncelerinizi yok saymışsınız
Susup oturun bu saatten sonra. Çok geç.

Yanlış 1.ayni apartmanda oturmak
Yanlış2.alelacele cocuk yapmak
Isin yok gucun yok bide hamilesin adam tabi bosarim der.gidemeyecegini bilir.evlilik aileden baska bir yuva kurmaktir onlara hizmetci gelin getirmek degildir.bunu bi anlatin.isin zormus kolay gelsin
Haklisiniz. Ama hamile kaldıktan beri eşim banada evinede daha düşkün ve simdi kolay kolay bosanalim diyemez. eşime karsi bağlılık alışkanlık ve sevgi var. Bunlar olmasa ben çocuğumda olsa bosanirim mecbur kalırsam. ailem de arkamda. Ama işte seviyorum

Çok ön yargılı yorum yapıyorsunuz hiç anlamiyorm sizn gibi insanları. Ağzımı acamadığımı ne biliyosunuz ki. Bu konuyu güzellikle nasıl hallederim diye sordum sadece. Nasıl bi yol izlemeliyim diye. Söyleyeceklerim ters tepmesin diye.
Ya canım benim adam seni boşamaya kalkmış sen bu olayın üstüne kalkıp adamdan çocuk yapmışsın.Kendin diyosun ben yüzyüze konuşamam diye.Ağzını açamıyosun işte açsan da değişecek bi şey yok biliyosun sen de.Buradan mucizevi bi fikir bekliyosun bence yoksa öyle mıymıy konuşmakla düzelecek bi durumda değilsin.

Değişecek de değilsin.Sindirmişler seni.Adam düzelsin diye çocuk da yapmışsın daha yapabilecek bi şeyin kalmamış.Gözünü açmazsan bi ömür böyle gidecek bu düzen.Adam seni boşamaya kalkmış sen hala güzellik diyosun ya vallahi pes ne diyeyim

Malesef hic sansiniz yok.benim eltimde sizin gibi.kv denin karsisinda bir apartmanda kirada oturuyor hergun orada.bir kizi var hafta sonu kahvalti hep orada ve uc tanede kaynim var evli onlarda hergun orada coluk cocuk.aksama kadar pislik temizliyor kocam kocam diye geziyor ortalikta.sabrina hayranim onun zaten.cok eziyor kocasi istemiyorsan kapi orada diyomus.
Sen bastan kabul etmissin ve daha evlilik oturmadan hamile kalmissin cok yazik.olan sana olacak kocan evlenecek olgunliga erismemis malesef.aile sinin dibinden ayrilamayan karisini annesinin hizmetcisi gibi goren bir adam degismez.Allah sana sabir versin malesef ya bu deveyi gudeceksin ya bu diyardan gideceksin.ama evlilik asla bu degildir iki kisinin paylastigi hayata evlilik denir.kabile gibi yasayarak evlilik olmaz....

Merhaba arkadaşlar, gene bi soru sorup tavsiye almak icin karşınızdayim :)

Şimdi biz evleneli 9 ay oldu.4 aylikta hamileyim. Severek evlendik. Kayinvalidelerle altlı üstlü oturuyoruz ama yeme içme bir sabah akşam ordayim. Akşam eşim geliyo yemek yiyip direk evimize geliyoruz.

Ben ne kadar iyi olursam kayınvalidemlerde okadar iyi . bi sorun yok şimdilik. Sadece iki görümcemle anlaşamıyorum pek. Esimde farkında.

Bundan 5-6 ay önce çok sorunlarımız da oldu boşanmaya kalktı eşim ailemi istemiyosun diyerek. :KK43:

Ya şimdi kızlar, eşim annesini çok seviyor. Onu hiç kırmak istemiyor. (Bazen bana gunduz ev isimi yaptigimda cok gec cikma yukari fln der ) Bense artık bu durumdan sıkıldm kendi evimde oturmak istiyorum. Ama bu çok zor. Cunku gerçekten esim çok bağlı.(Tabi yemek konusunda, bebek bakma konusunda hiç tecrübem yok ama hallederiz bi şekilde:) . eşime bi kere ağız ucuyla lafını ettim. Borçlarımizi bahane etti sonra gözünün içine bakınca 'geçim derdi felan da değil ben annemi kiramiyorum' dedi. Dediğim gibi bi defasında boşanmaya kalktik ailesini istemediğimi düşündüğü için. Ama benimde biraz hatam vardı orda. Saygısızlık söz konusu olmustu :s

Şimdi sormak istediğim ben eşime karşı nasıl bi yol izlemeliyim? Nasıl bi konuşma yapmalıyım. Kendi evimizde yiyip içmek için. Ağzım hiç laf yapmıyor maalesef. Sonu kavgayla bitiyor genelde. Bunu asla istemiyorum kavgayla biterse bidaha asla konusunu acamam, :KK43: genelde msjla yazarım birsey olduğu zaman çünkü yuzyuze direk tartisiyoruz yada ben konuya giremiyorumm bile :) ya yerimde olsanız ne yaparsınız? Acaba çocuğum doğup biraz büyüdükten sonra daha mı iyi olur. Yoksa geç kalmadan bu işi halletmeli miyim? Uzun oldu ama akıla ihtiyacım var:)
9 ayda hamile kalma,boşanma kararı,kavgalar...çok hızlısınız.
Annemi kıramıyorum ne demek ya.Seninle anası için mi evlenmiş.Gitmek istiyorsan gidersin istemiyorsan gitmezsin.Öyle aman eşim beni boşar,aman laf söyleyemiyorumlarla olmaz.Ne bu türemi hergün ziyaret edeceksin.

bu yazıyı okuduktan sora 40 kere düşündüm halada düşünüyorum.. aklımı başıma aldin ya :)

Sağol canım. Ben de hiç pişman olmadım. Eğer bir sorun yaşıyorsan, İyi yönde cesaretlendirmiş olmak isterim seni:)) umarım senin için, bizler için her şey daha da iyi olur.

Haklisin canim, ama Allah var biz kahvaltimizi felan yaparız evimizde özellikle pazar günleri. Dokunmazlar öyle pek. Arada kendi evimizdede yediğimiz olur. Ama işte arada bir... Geneli kv de. Ben tam tersi genelde evde arada bi kayınvalide de olsun istiyorum:) onun dışında aksam 6-7 evimzdeyiz...

Ahh canm benm ne kadar iyi niyetlisin sen öyle.. kocan senin kıymetini bilse bari :nazar: :)

Bende kv.nin üst katında oturuyorum kendi binaları kocaman bahçeleri var daha şimdiye kadar bahçeyi dört köşe gezeli iki defa anca olmuştur inmem hiç
Istemeye geldiklerinde en baştan konuşmuştum gerekmedikçe inmem ilk fırsatta başka bi eve geçmek isterim diye. Iki komşu gibiyiz nazar değmesin :nazar: :nazar: :nazar: :KK70:

Eşinde iş bitiyor maalesef artık onun evli olduğunun farkına varması lazım..

önce haftada bir gün gitmemekle başla yavaş yavaş volum arttır mesela en hamileyken bacaklarıma kramp girerdi
sizde kramp girdi fln deyip bahaneler bulun bazı akşamlar
misafir çağırın akşamları alışsın kocanda tabi biraz zor olur ilk zamanlar ama sonra alışır

Bence yukarda yemek hizmetçilik değil .. baştan o şekil kabul etmiş siniz kayinvalidenizlede anlasiyorsunuz bnce idare edin sebebi yani onlara her zaman ihtiyacinz var kötü olmayn derm cocugunuz olduugundada size çok yardımı olacaktır lohusalık geçince ayrirsinz evi genelde öyle olur yine çıkarsınız arada arada onlar gelir ama çocuk olduktan sonra onuda bahane ederk esinizi ikna edersiniz şuanda ne desenizde eşiniz hamilesin yardımcı olurlar şöyle böyle der her türlü kalir bu sekil:KK4:

ben sana bir çare bulamadım.
altlı üstlü oturuyorsun baştan bunu kabul etmeyecektim.
kocan anasına bağlıysa bunu daha önce fark etmedin mi?
ben bakıyorum konuşarak anlaşamıyoruz kavga ediyorum
ben mutlu olmalıyım başkası değil.
benim kaynana da istiyoki hep beraber olalım eşimde ses çıkarmıyordu. konuştum olmadı çok kavga ettik. ben evlendim diye sninle senin annenin derdini çekmek zorunda değilim.

Şu erkekler özellikle evlendikten sonra neden bu denli anacı-aileci oluyorlar anlamak mümkün değil. Hayır tamam anneci oluyorsun kendi ailene yakın oturuyorsun sürekli iç içesin anladık da bir düşün be kardeşim karşındaki insanında bir annesi-ailesi var. Kadın her gün annesine gitse laf etmeyi bilirler ama.

Eşinizin sizinle evlenirkenki mantığı "gelen hanım bana ve aileme uysun"
Yani siz 9 ay önce evlendiniz ve bugune kadarki herşeyi sıfırlamışsınız gibi davranılıyor
Eğer "sen ailemi istemiyorsun" diye yaklaşıyorsa olaya, o zaman gel annemlerle oturalım sen karşı çıkarsan sen de benim ailemi istemiyorsun demektir de Hey Allahım ya eşine ayrı ev açamamak bile boşanma sebebi

Bir de daha evliliği oturtmadan ne demeye hamile kalınıyor onu da anlamış değilim
Bir arkadaşım sorunlu ve sorumsuz bir adamla evlendi "beni sefiiiiiyooo" diyerek daha aynı evde yaşamak nasıldır bilmeden ilk evlendiğindne beri bebek için uğraşıyoruz dedi üstelik ilk ayında düşük yaptı şimdi 3. ayı ve hamile!

Ben senin yerinde olsam eşimle değil kayinvalidemle işi hallederdim arada sırada anne bugün evde yemek yapıp kocama surpriz hazırlamak istiyorum de evi romantik ortama çevir bir iki derken esin daha çok ister tabi hergun değil ara ara yap sonra yavaştan alışır babamın evlenmeden önce bir sözü vardır hala da söyler kocanın kalbinin yolu mide değil anasından geçer kaynanana kendini sevdir yanına al gerisini boşver der dogruda bence sen bilirsin ama ben böyle yapardım senin yerinde olsam

Merhaba arkadaşlar, gene bi soru sorup tavsiye almak icin karşınızdayim :)

Şimdi biz evleneli 9 ay oldu.4 aylikta hamileyim. Severek evlendik. Kayinvalidelerle altlı üstlü oturuyoruz ama yeme içme bir sabah akşam ordayim. Akşam eşim geliyo yemek yiyip direk evimize geliyoruz.

Ben ne kadar iyi olursam kayınvalidemlerde okadar iyi . bi sorun yok şimdilik. Sadece iki görümcemle anlaşamıyorum pek. Esimde farkında.

Bundan 5-6 ay önce çok sorunlarımız da oldu boşanmaya kalktı eşim ailemi istemiyosun diyerek. :KK43:

Ya şimdi kızlar, eşim annesini çok seviyor. Onu hiç kırmak istemiyor. (Bazen bana gunduz ev isimi yaptigimda cok gec cikma yukari fln der ) Bense artık bu durumdan sıkıldm kendi evimde oturmak istiyorum. Ama bu çok zor. Cunku gerçekten esim çok bağlı.(Tabi yemek konusunda, bebek bakma konusunda hiç tecrübem yok ama hallederiz bi şekilde:) . eşime bi kere ağız ucuyla lafını ettim. Borçlarımizi bahane etti sonra gözünün içine bakınca 'geçim derdi felan da değil ben annemi kiramiyorum' dedi. Dediğim gibi bi defasında boşanmaya kalktik ailesini istemediğimi düşündüğü için. Ama benimde biraz hatam vardı orda. Saygısızlık söz konusu olmustu :s

Şimdi sormak istediğim ben eşime karşı nasıl bi yol izlemeliyim? Nasıl bi konuşma yapmalıyım. Kendi evimizde yiyip içmek için. Ağzım hiç laf yapmıyor maalesef. Sonu kavgayla bitiyor genelde. Bunu asla istemiyorum kavgayla biterse bidaha asla konusunu acamam, :KK43: genelde msjla yazarım birsey olduğu zaman çünkü yuzyuze direk tartisiyoruz yada ben konuya giremiyorumm bile :) ya yerimde olsanız ne yaparsınız? Acaba çocuğum doğup biraz büyüdükten sonra daha mı iyi olur. Yoksa geç kalmadan bu işi halletmeli miyim? Uzun oldu ama akıla ihtiyacım var:)
Hamilesin bahanen hazır midem bulanıyor kusuyorum de oturma sofraya

9 aylık evlisiniz.
5-6 ay önce boşanmaya kalktınız.
4 aylık hamilesiniz.
Çok mu hızlı yaşıyorsunuz ? Bebek için niye acele ettiniz?
Daha sizin evlilik düzeniniz oturmamışki. Bu olmayan düzene birde bebek
Baştan sabah akşam birlikte olmayı kabul etmeyecektiniz.
Daha fazla geçmeden önlem alın. Siz eşinizle konuşun eşinizde annesiyle konuşsun.

X