kayınvalide ile bir yeme içmeden kurtulmak için tavsiye:)

Sağol canım. Ben de hiç pişman olmadım. Eğer bir sorun yaşıyorsan, İyi yönde cesaretlendirmiş olmak isterim seni:)) umarım senin için, bizler için her şey daha da iyi olur.
bende kaynananla altlı üstlüyüm. işim de var.. kamuda memurum..
çocuğumu kaynanamgil bakacaklar.. hemde çok güzel bakacaklar.
şimdilik sorun yok ama karışıyolar iyice susuyorum hep.. susmaktan da yoruldum
ailem çok şükür arkamda.. eşimlede sorun yok.
ama şu ki bu konuyu okudum ya aklım başimi aldi düşündüm baya.. ilerde ne olacak diye.
iyiki KK var yani. burda çok şey öğrendim.. ablalardan kardeşlerden.. ne mutlu bana iyiki arkamdalar hepsi:)

canım benim seni çok iyi anlıyorum alt üst olmanız kötü olmuş bende evlendiğim ilk zamanlar gidiyordum ama bu benim hatamdı sonra artık sıkılmaya başladım bu seferde alışmışlardı eşim iş yerine yemek götürüyor bunuda annesinin evinde yapmamı istiyordu bebeğim olana kadar sabrettim sadece yemek için bebeğim olunca eşim bana git gel demedi bebeğim olduğundan beri evimizde yeriz bazen annesine gideriz bizim evimiz de kayınvalidemle çok uzak sayılmaz 5 dk lık yol neyse sana diyeceğim akşama kadar orda oturmak zorunda değilsin örnek veriyorum kahvaltıyı evinizde yaptınız veya kayınvalidende biraz orda vakit geçir eşine süpriz yapacağını söyle evine geç yemek yap süpriz yap eşine sevdiği şeyleri falan yap bebeğimiz geliyor baş başa vakit geçirmek istiyorum vs vs duygusal yönden anlat inan faydasını görürsün birden kesersen gitmeyi olmaz yavaş yavaş sen alıştır eşini ve ailesini baktın hiç bişey istediğin gibi olmuyor ya gir bi işe çalış kendini kimseye ezdirme kadınız diye herşeye boyun eymek zorunda değiliz bizde kaç kere boşanma evresine geldik alttan almadım haklısn demedim haklıysam haklıyım dedim boşanmak istersede hemen annene babana sarılma getir belgeleri imzlarım ben de kendini güçlü göster erkekler bazen anca bu dilden anlıyor ama ilk önce duygusal yaklaşım hiç bişey senden ve bebeğinden değerli değil sakın üzme kendini :)

Sen esinin bosanmaya kalkmasinda bile icten ice kendini sucluyorsun. Saygisizlik yapmistim diyerek. Birlik olunca illa ki olur sen niye kendini ezdiriyorsun.

Once esinle konusmayi ogren msjla falan olmaz. Kac sorunu msjla cozeceksin ya da cozemeyecek.

Annemi kirmak istemiyorum dediginde tatlilikla artik cocugumuz olacak ayri bir hayat istiyorum bu benim ve cocugumuz ailemiz icin falan dersin.

Bir de su var senin bu olay tartismasiz cozulmez. Dik durup kararli olacaksin. Onlar senin dedigine gelecek.
aynen katılıyorum size dik durmalısın

Merak etme. Pasifler boyle oluyo. Baksana ayni yatakta yatip seks yaptigi adama bile agzini acip tek kelime edemiyo. Cunku koca, cunku erkek. Ama adam daha evini gecindiremiyo 1000tl mutfak masrafi cikacak diye akli gidiyo. Anasi laf edecek diye ödü kopuyo. Hanim kizimiz da butun bu mutluluklarin uzerine hamile.
eşime bi kere ağız ucuyla lafını ettim.

. Sonu kavgayla bitiyor genelde kavgayla biterse bidaha asla konusunu acamam, :KK43: genelde msjla yazarım birsey olduğu zaman

Bence onyargili degilim, gercekler acidir.

Bir de daha evliliği oturtmadan ne demeye hamile kalınıyor onu da anlamış değilim
Bir arkadaşım sorunlu ve sorumsuz bir adamla evlendi "beni sefiiiiiyooo" diyerek daha aynı evde yaşamak nasıldır bilmeden ilk evlendiğindne beri bebek için uğraşıyoruz dedi üstelik ilk ayında düşük yaptı şimdi 3. ayı ve hamile!
eesi sonra noldu ? çekirdek çıtlıyom şu an.:KK45:

Haklisiniz. Ama hamile kaldıktan beri eşim banada evinede daha düşkün ve simdi kolay kolay bosanalim diyemez. eşime karsi bağlılık alışkanlık ve sevgi var. Bunlar olmasa ben çocuğumda olsa bosanirim mecbur kalırsam. ailem de arkamda. Ama işte seviyorum
Bosanmayin da sizi bu konuda ezmesinede müsade etmeyin.ayri eviniz oldugunu sizin ve esinizin kendi evinizde vakit gecirmeniz gerektigi.anne baba evine misafir olup kisa ziyaretler yapilmasi gerektigini anlatin.siz ona mecbur degilsiniz.evlilik kuralina gore yasanirsa mutluluk getiriyor

Kv alt katında oturmak nedir ya...
Sizden gelen Her ses kadının evine gidiyor
nasıl rahat ediyorsunuz. ..
ben olsam boğulurum sinirden

geceden geceye yatmak için mi evlendiniz siz? sabahtan akşama kadar kayınvalidenizin evinde oturuyorsanız bunun için maddi sebepleri bahane ediyorsa doğumdan sonra bir işe girin, kayınvalideniz çocuk baksın siz de kendi paranızı kazanıp kendi düzeninizi kurun. ondan sonra da boşarsa boşasın.
kusura bakmayın ama geçim zor, anamı kıramam gibi sebeplerle evli barklı adamların hala annesinin eteğinde yaşamasından tiksiniyorum. ev geçindiremiyorsa anasından ayrılamıyorsa evlenmeyecekti.

işte akıllı kadın.
bir işe girip çalışın, para kazanmaya bakın.
Çocuğunuz da bakılsın.
yemeğinizde yapılsın.
keyfinizi de yapın.
sizde kendinize yatırım yapar, kafayı ağrıtmazsınız.

bazı şeyleri zorlamanın anlamı olmuyor.

bebek konusunda, zaten çocuğu bakmaya herkes hevesli, sana kalırsa bakarsın istediğin gibi :)

Haklisin canim, ama Allah var biz kahvaltimizi felan yaparız evimizde özellikle pazar günleri. Dokunmazlar öyle pek. Arada kendi evimizdede yediğimiz olur. Ama işte arada bir... Geneli kv de. Ben tam tersi genelde evde arada bi kayınvalide de olsun istiyorum:) onun dışında aksam 6-7 evimzdeyiz...
Dediginizi gercekten istiyorsanız diretin. bizim gelirimiz kp le bir ama evimizin herşeyiyle eşim ilgilenir alır. sizin de öyle sanırım ki degilse paranız pulunuz ayriysa zaten hiç düsünmeden ayrı ye kendi evinde en azından muhtac olmamis olursun. (Allahın izniyle.) Ben gitmedigim için ne tripler ne suratlar çektim. Ama hiç birini takmadım doğal hakkım sonucta. Alt üstlü oturmus olsam bile günlerimin çogunu kv geçirmek zorunda degilim:spor:

Seni seviyorum ama annenden boşanıyorum deyin:rolleyes:

Şaka bir yana doğuma kadar idare edin bence.. doğumdan sonra lohusayken anneniz gelsin. Eve alışveriş yaptırın. Ondan sonra annen gidince de evde yemek yapmaya devam edin. Böylee ayırısınız yeme içmeyi. .:KK66:

Başkasını kiramayan tipler nedense hep karısını kolaylikla kirabiliyor.
Eğer kendinize ait bir eviniz olmayacaksa , annenizden / ailenizden neden ayrıldınız ?

Kendi çekirdek ailesini kurabilen, koruyabilen , karısını kırmaktan gerçekten korkan erkekler var, ee o zaman bunların adı ne oluyor ?
Hayat arkadaşlığını kavrayamayan tipikler kalkıp yuva kurmaya kalkıyor.
..

Kendi evinizde vakit geçirmek istediğinizi her defasında bıkmadan , usanmadan söyleyeceksiniz.
Bosanmaktan korkuyorsanız , o da biraz korksun.
..
Bazen kv.nizi çağırın kahvaltıya , yemeğe. Bazen arkadaşlarınızı çağırın. Bazen siz program yapıp çıkın. Bazen özel bir akşam için yemek hazırlayın.
Kv.nizle aranız iyiyse onunla da ufaktan ufaktan konuşun.
Madem çalışmıyorsunuz ki , çok iyi olurdu , kursa yazilin.
Sabah meşgul olmuş olursunuz.

Vallahi işin zor doğasına bırakacaksın, ne zaman ki onlar yeter diyecek ozaman evinde yiyip içersin.
Yani konuşmaktan ziyede bu işten kv yılıp, yemeyi ayırması gerekiyor... Ha bunun için ne yapman gerekiyor onuda bilemeyecem...

Ama maalesef arkadaşlar cevremde de görüyorum evlenmeden önce herşeyi kabul edip, sonra yan çizmek için akıl oyunları oynuyorlar... birde güzel kendi yalanlarına kendilerini bir inandırıyorlar aklın şaşıoo...

Merhaba arkadaşlar, gene bi soru sorup tavsiye almak icin karşınızdayim :)

Şimdi biz evleneli 9 ay oldu.4 aylikta hamileyim. Severek evlendik. Kayinvalidelerle altlı üstlü oturuyoruz ama yeme içme bir sabah akşam ordayim. Akşam eşim geliyo yemek yiyip direk evimize geliyoruz.

Ben ne kadar iyi olursam kayınvalidemlerde okadar iyi . bi sorun yok şimdilik. Sadece iki görümcemle anlaşamıyorum pek. Esimde farkında.

Bundan 5-6 ay önce çok sorunlarımız da oldu boşanmaya kalktı eşim ailemi istemiyosun diyerek. :KK43:

Ya şimdi kızlar, eşim annesini çok seviyor. Onu hiç kırmak istemiyor. (Bazen bana gunduz ev isimi yaptigimda cok gec cikma yukari fln der ) Bense artık bu durumdan sıkıldm kendi evimde oturmak istiyorum. Ama bu çok zor. Cunku gerçekten esim çok bağlı.(Tabi yemek konusunda, bebek bakma konusunda hiç tecrübem yok ama hallederiz bi şekilde:) . eşime bi kere ağız ucuyla lafını ettim. Borçlarımizi bahane etti sonra gözünün içine bakınca 'geçim derdi felan da değil ben annemi kiramiyorum' dedi. Dediğim gibi bi defasında boşanmaya kalktik ailesini istemediğimi düşündüğü için. Ama benimde biraz hatam vardı orda. Saygısızlık söz konusu olmustu :s

Şimdi sormak istediğim ben eşime karşı nasıl bi yol izlemeliyim? Nasıl bi konuşma yapmalıyım. Kendi evimizde yiyip içmek için. Ağzım hiç laf yapmıyor maalesef. Sonu kavgayla bitiyor genelde. Bunu asla istemiyorum kavgayla biterse bidaha asla konusunu acamam, :KK43: genelde msjla yazarım birsey olduğu zaman çünkü yuzyuze direk tartisiyoruz yada ben konuya giremiyorumm bile :) ya yerimde olsanız ne yaparsınız? Acaba çocuğum doğup biraz büyüdükten sonra daha mı iyi olur. Yoksa geç kalmadan bu işi halletmeli miyim? Uzun oldu ama akıla ihtiyacım var:)
aslında cokkkkkkkkkkkkkkkk buyuk bi kozu var akıllı kadın o kaynanayı ayaklarına corba getirtir ama sen yapmıyosun otur evide ayyy belin agardı ayy basım agardı ayy bu hamilelik cok zor diye kocaın yanında hep feryat et kaynanana inme gündüz konustugunda askıma ben cok acıktım bana sunu al birlikte yyelim de oyun yap yani

Hayır aslında öyle değil. Farklı konular oldu . hakliyken kendimi haksiz duruma dusurdum maalesef. Ama sadece gorumceler değildi konu
Merhaba bende alt ust oturuyirum kaynanamla ilk zmanlar kaynanamda yiyordum yiyordu ben bilasiklari hallesiyordum snra aşağıya iniyorduk filan snra ben anne ben sıkılıyorum evde yemek yapayım kafama göre filan dedim zaman geçer filan dedim oda memnun oldu şimdi ben kendim yapıyorum yiyoruz evde düzenim oturdu tüm yemekleride öğrendim ne zman a kadar bir olacak güzelce anlat cnm

bır kere erkek elıne bakmaz işe girer çalışırdım ki su an çalışmanızda bır sakınca yok,sadece gereklı prım gununuz dolmazsa sosyal haklarınızdan faydalanamayabılırsınız yada sızı ıse almak ıstemeyebılırler hamılesınız dıye...
ıkıncısı esıme acıkca artık evlı oldugumuzu, bekar hayatındakı gıbı her an ne onun ne de kendı aılemın yanında olabılecegımızı-dogrusunun herkesın kendı evınde takılması oldugunu soyler yemek ısını ve hergun gıt gelı ortadan kaldırırdım....
ucuncusu benen bosanmaya kalkan bır adamdan hemen kısa sure sonra cocuk yapmazdım..
+1

Merhaba arkadaşlar, gene bi soru sorup tavsiye almak icin karşınızdayim :)

Şimdi biz evleneli 9 ay oldu.4 aylikta hamileyim. Severek evlendik. Kayinvalidelerle altlı üstlü oturuyoruz ama yeme içme bir sabah akşam ordayim. Akşam eşim geliyo yemek yiyip direk evimize geliyoruz.

Ben ne kadar iyi olursam kayınvalidemlerde okadar iyi . bi sorun yok şimdilik. Sadece iki görümcemle anlaşamıyorum pek. Esimde farkında.

Bundan 5-6 ay önce çok sorunlarımız da oldu boşanmaya kalktı eşim ailemi istemiyosun diyerek. :KK43:

Ya şimdi kızlar, eşim annesini çok seviyor. Onu hiç kırmak istemiyor. (Bazen bana gunduz ev isimi yaptigimda cok gec cikma yukari fln der ) Bense artık bu durumdan sıkıldm kendi evimde oturmak istiyorum. Ama bu çok zor. Cunku gerçekten esim çok bağlı.(Tabi yemek konusunda, bebek bakma konusunda hiç tecrübem yok ama hallederiz bi şekilde:) . eşime bi kere ağız ucuyla lafını ettim. Borçlarımizi bahane etti sonra gözünün içine bakınca 'geçim derdi felan da değil ben annemi kiramiyorum' dedi. Dediğim gibi bi defasında boşanmaya kalktik ailesini istemediğimi düşündüğü için. Ama benimde biraz hatam vardı orda. Saygısızlık söz konusu olmustu :s

Şimdi sormak istediğim ben eşime karşı nasıl bi yol izlemeliyim? Nasıl bi konuşma yapmalıyım. Kendi evimizde yiyip içmek için. Ağzım hiç laf yapmıyor maalesef. Sonu kavgayla bitiyor genelde. Bunu asla istemiyorum kavgayla biterse bidaha asla konusunu acamam, :KK43: genelde msjla yazarım birsey olduğu zaman çünkü yuzyuze direk tartisiyoruz yada ben konuya giremiyorumm bile :) ya yerimde olsanız ne yaparsınız? Acaba çocuğum doğup biraz büyüdükten sonra daha mı iyi olur. Yoksa geç kalmadan bu işi halletmeli miyim? Uzun oldu ama akıla ihtiyacım var:)
Çocuk olunca bi süre yemek yapamayacaksın şimdilik bir şey yapma bence

Hamileliğinizi bahane edin. Başım ağrıyor, midem bulanıyor, tansiyonum oynuyor, kusuyorum, uyumak istiyorum, sürekli tuvalete gidiyorum vs vs. Annenin, babanın yanında rahat edemiyorum, hamileyim. Nokta!

X