• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide ile altlı üstlü oturmak istemiyorum

Odmer

Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2020
13
5
16
28
Ben 2.5 yıldır evliyim. Eşimin ailesinden uzakta oturuyorum. Şimdi ev yapıyorlar ve altlı üstlü oturmak istiyorlar tabi benim eşimde beni zorla götürmek istiyor. Ben de net bir şekilde gitmek istemediğimi söyledim. defalarca tartıştığımız halde bana mecbur gidicez diyor. Ben de gitmek istemiyorum dedim. Ailesi özellikle babası sorumsuz, cimri aşırı ekmek bile almaz. Eşimin işi ayrı onlardan. Ama babası ve annesi beklenti içindeler. Benim de sinirim Bozuluyor. Dün eşim ağzındab kaçırdı. Annesinin tlfn faturasını ödemiş. Kardeşine sürekli birşeyler alma derdinde. Kv iyi ama babası çok cimri ve herşeyi eşimden bekler. Aşırı sorumsuz ekk ekmek dahi almaz eve. Tüm işlerini de çocuklarını koşturur. Görümcem de annesini yönetiyor. Kv biraz iyi niyetli bütün aklı görümcem veriyor. Her konuda onun fikirlerine göre hareket ediyor. Şu an aramız iyi değil konuşmuyoruz. Ailesini görmek istemiyorum. Benim ailem şehirdışında. Onlarınki bize yakın. Ama eşim sürekli herşeylerini alıyor. Sürekli bıktım artık. Bana da ne olmuş aldıysam diyor. Başka çocukları da var eşim tek maaş ve vermesinş istemiyorum. Diğer çocukları veriyor zaten onlar bekar baksınlar eşim sürekli annemlere git. Aklım evde kalmasın diyor. Gitmek istemiyorum.. Asla yemek falan hazırlamazlar. Aç kalıyorum orada. Hep benden bekliyorlar. Sıkıldım. Altlı üstlü oturmak istemiyorum çünkü babası benden sürekli yemek yapmamı bekliyor. Napıcağımı bilmiyorum. Biz kirqcıyız ve evleri yapılıncaya kadar bizimde evden çıkma zamanımız aynı tarihe denk geliyor. Eşim kiralık ev bakmıyor. Bize ev yapıyorlar gideriz diyor ben istemiyorum. Çok tartıştık bu konudan yoruldum. Ne yapmalıyım???

Kiradan hazır yapılı eve gideceksiniz yani, belki eşiniz için maddi olarak uygun olan budur. Hem adam tek maaş kimseye para vermesin diyorsunuz hem de kira ödemeye de devam etsin istiyorsunuz ikisi birbiriyle uyuşmuyor isteklerinizin.

Bence eşiniz sizden para esirgemiyorsa ailesine vermesine karışmayın. Diğer kardeşler de veriyormuş,eşiniz vermezse haksızlık olur. Ta da siz de çalışın,kendi paranızı istediğiniz gibi harcayın. O zaman kiraya da yardım edersiniz böylece altlı üstlü oturmaktan kurtulabilirsiniz belki

Eşinizle bence bu konuda tartışmadan konuşun. Tartışıtsanız işte annemle babamı sevmiyor onların yanında olmak istemiyor diyecek sizin demek istediğinizi anlamayacak bile. Baktınız olmuyor bir musibet bin nasihatten evlaymış, eşiniz aklı başında biriyse anlayacak bu kadar iç içe olamamanız gerektiğini. Tabi şimdi ona rahat gelir kira yok anne baba yakınında oh ne güzel İstanbul

Hep benden bekliyorlar. Sıkıldım. Altlı üstlü oturmak istemiyorum çünkü babası benden sürekli yemek yapmamı bekliyor
Durum böyleyse bence de siz oraya gittiğinizde hizmetçileri olursunuz. Bir işe girin çalışin, güzel bir eve kiraya çıkarsınız

Eşinizle bence bu konuda tartışmadan konuşun. Tartışıtsanız işte annemle babamı sevmiyor onların yanında olmak istemiyor diyecek sizin demek istediğinizi anlamayacak bile. Baktınız olmuyor bir musibet bin nasihatten evlaymış, eşiniz aklı başında biriyse anlayacak bu kadar iç içe olamamanız gerektiğini. Tabi şimdi ona rahat gelir kira yok anne baba yakınında oh ne güzel İstanbul
Anlayışlı he r konuda ama ailesi çok cmriler aşırı. ev yapıyorlarsa bizim hayrımıza değil. Babası sorumsuz sabah akşam eşim koştursun işlerine diye. Ve ben de onların yemeğini temizliğini yapayım o da dışarı çıkınca işi olunca aklı biz de kalmasın diye istiyor.

Kiradan hazır yapılı eve gideceksiniz yani, belki eşiniz için maddi olarak uygun olan budur. Hem adam tek maaş kimseye para vermesin diyorsunuz hem de kira ödemeye de devam etsin istiyorsunuz ikisi birbiriyle uyuşmuyor isteklerinizin.

Bence eşiniz sizden para esirgemiyorsa ailesine vermesine karışmayın. Diğer kardeşler de veriyormuş,eşiniz vermezse haksızlık olur. Ta da siz de çalışın,kendi paranızı istediğiniz gibi harcayın. O zaman kiraya da yardım edersiniz böylece altlı üstlü oturmaktan kurtulabilirsiniz belki
Vermesi sorun değil.ama batmaya başladı sürekli olunca. Babası amcalarıyla ortak durumları iyi ama hakkını alamz kimseden. Varlık içinde yokluk onunki. Ve ev de güzel değil yeri falan

Anladığım kadarıyla, tek maaşla kira olan evi mi geçindiriyor? Kaldı ki biz de ailemize kardeşimize bir şeyler alıp, birkaç faturasına el atıyoruz, eşim ağzını bile açamaz; o da kendi ailesine katkı sağlıyor, annesine kız kardeşine yaptığı gözüme batmıyor. Sorumsuz adam bence kalkıp da ev yapmaz, sizi kiradan kurtarmaya çalışmaz. Mecbur musunuz hayır, o zaman çalışın derim, çift maaş girer evinize, düzeninize devam edersiniz.

Bende gitmeyi istemezdim. Eşinize de gıcık oldum. Bu karar 2 kişiyle verilir. Girin bir işe taşınma zamanı gelmeden . Bende paramı eve veriyorum taşınmayacağım deyin . Baktınız olmuyor taşınacağım diyor ve siz de hâlâ gitmek istemiyorsanız çare belli ayrılık. Ama bunu göze alıyor musunuz?

Tasinin kiradan kurtulun. Sizde bir ise girin calisin kimse sizden bir beklentiye giremez. Beklentilerini karsilamayacagini esinle simdiden konus sinirlarini ciz. Senden hala birsey beklerlerse esinde ezdirirse ayrilirsiniz baska yol birakmamis esiniz zaten size.

Ben 2.5 yıldır evliyim. Eşimin ailesinden uzakta oturuyorum. Şimdi ev yapıyorlar ve altlı üstlü oturmak istiyorlar tabi benim eşimde beni zorla götürmek istiyor. Ben de net bir şekilde gitmek istemediğimi söyledim. defalarca tartıştığımız halde bana mecbur gidicez diyor. Ben de gitmek istemiyorum dedim. Ailesi özellikle babası sorumsuz, cimri aşırı ekmek bile almaz. Eşimin işi ayrı onlardan. Ama babası ve annesi beklenti içindeler. Benim de sinirim Bozuluyor. Dün eşim ağzındab kaçırdı. Annesinin tlfn faturasını ödemiş. Kardeşine sürekli birşeyler alma derdinde. Kv iyi ama babası çok cimri ve herşeyi eşimden bekler. Aşırı sorumsuz ekk ekmek dahi almaz eve. Tüm işlerini de çocuklarını koşturur. Görümcem de annesini yönetiyor. Kv biraz iyi niyetli bütün aklı görümcem veriyor. Her konuda onun fikirlerine göre hareket ediyor. Şu an aramız iyi değil konuşmuyoruz. Ailesini görmek istemiyorum. Benim ailem şehirdışında. Onlarınki bize yakın. Ama eşim sürekli herşeylerini alıyor. Sürekli bıktım artık. Bana da ne olmuş aldıysam diyor. Başka çocukları da var eşim tek maaş ve vermesinş istemiyorum. Diğer çocukları veriyor zaten onlar bekar baksınlar eşim sürekli annemlere git. Aklım evde kalmasın diyor. Gitmek istemiyorum.. Asla yemek falan hazırlamazlar. Aç kalıyorum orada. Hep benden bekliyorlar. Sıkıldım. Altlı üstlü oturmak istemiyorum çünkü babası benden sürekli yemek yapmamı bekliyor. Napıcağımı bilmiyorum. Biz kirqcıyız ve evleri yapılıncaya kadar bizimde evden çıkma zamanımız aynı tarihe denk geliyor. Eşim kiralık ev bakmıyor. Bize ev yapıyorlar gideriz diyor ben istemiyorum. Çok tartıştık bu konudan yoruldum. Ne yapmalıyım???
Sakın gitmeyin gerekirse boşanın, böyle insanlarla yaşamayın...

Haklısınız. Söyledim. Gerekirse ki beni zorla götürmeye kalkışırsan sonuçlarına katlanırsın. Hiçbirşey yapmam sesini bile çıkaramazsın dedim. Evime zırtpırt giremezler. Kpss ye çalışıcam zaten

Eşim her konuda çok anlayışlı ki en başında sen istemezsen gitmeyiz diyordu. Ben şok oldum giidicez. Diyor.

Belki maddi olarak zorlanıyor, çalışmıyorsanız işe girin kirayı birlikte ödeyin belki vazgeçer o zaman

Seni zorlamaya hakki yok gidersen butun sorunlulugu esine yukleyecekler belliki. Her haftasonu bi is cikarirlar gidilecek yerler olur size vakit kalmaz beklentileri bitmez kesin olarak gerekirse ailesiyle konusun ben gelmek istemiyorum gerekirse ayrilmayi goze aldim beni buna zorlayamaz diyin boylemi anlastiniz evlenirken. Zaten uzaktayken sorun cok bide orya gidince bosanma fikri iyice kafaniza yerlesir sorunlar artar gerek yok yani tedbirinizi onceden alin

Tek maaşlı erkeğin kira vermeyeceği eve geçmek istemesi bana normal geldi. Sizin yapmanız gereken işe girmek. Şimdi girseniz kiralık ev bakma şansınız olur. Aile apartmanına taşınınca girseniz kv kp bütün gün görmezsiniz. Her halükarda karda olursunuz işe girerseniz

Ben o hatayı yaptim siz yapmayın. Dünya iyisi de olsalar o kadar yakın oturmak hiç iyi değil. Eşinizi bilmem ama benim esim cok anne babacı kendine ait ozel bir yaşamın pek olmuyor sürekli onlara bağlı oluyorsun. Üzerine bir de begenilmiyorum esim tarafindan onlara soguksun yardim etmiyorsun falan diye. Uzakta olsam bunlari yasar miydim hayir. Esiniz maddi acıdan böyle dusunuyorsa sizin calisma imkaniniz varsa çalışın siz de ama gidip beraber oturmayın.

Back
X