Kayınvalide ile altlı üstlü oturmak istemiyorum

Bazı arkadaşlar bilir ben eşimin ailesini çok severim.
Maddi-manevi bize hep destek oldular, olmaya devam ediyorlar.
Yaklaşık 20 gündür bizde misafir kvm ve kpm.
Önümüzdeki hafta sonu bizi götürün yeter bu kadar misafirlik dediler ‘olur’ dedik.
Fazla samimiyet her zaman sıkıntı çıkarıyor.
İnsan evinde rahat etmek bağımsız hareket etmek istiyor.

O benim problemim değil. Kişi kendi yaşam sınırına sokuyorsa milleti ben ne yapayım. Mevzunu aslı; sınırı kendimiz belirlemiz. Ah ferhans sınıra sokmak falan yazdım ama inşallah aklınız başka yere kaymaz her zamanki gibi. 😀 Hoşça kalınız. 🙋🏼‍♀️😀
o senden degil karsi tarafin iyiligindendir. 2 haftada bir gorusuyorsaniz muhtemelen esin ailesinin kendine gore bir hayati, hobiler, cevresi vardir zaten, size de kafayi takmiyorlardir

o senden degil karsi tarafin iyiligindendir. 2 haftada bir gorusuyorsaniz muhtemelen esin ailesinin kendine gore bir hayati, hobiler, cevresi vardir zaten, size de kafayi takmiyorlardir

E herhalde var tabiki hangi yüzyılda yaşıyoruz bana neden kafayı taksın millet manyak mı. 😀

Kiradan hazır yapılı eve gideceksiniz yani, belki eşiniz için maddi olarak uygun olan budur. Hem adam tek maaş kimseye para vermesin diyorsunuz hem de kira ödemeye de devam etsin istiyorsunuz ikisi birbiriyle uyuşmuyor isteklerinizin.

Bence eşiniz sizden para esirgemiyorsa ailesine vermesine karışmayın. Diğer kardeşler de veriyormuş,eşiniz vermezse haksızlık olur. Ta da siz de çalışın,kendi paranızı istediğiniz gibi harcayın. O zaman kiraya da yardım edersiniz böylece altlı üstlü oturmaktan kurtulabilirsiniz belki
Ne demek karışma ailelerin birinin tek taraflı ihya edilmesi adil mi haksızlık olmuyor mu peki? Ayrıca bekar iken anne babaya verilen para ile evli iken verilen para aynı mı evlenince senin anne babandan daha yakın eş oluyor hastanede bile riskli durumlarda seni çağırıyorlar anne babayı değil onların yeri tabiki ayrı ama bir de kurulan yeni aile var artık çıkalım bu zihniyetten ya saygı tabiki ama insanların evlenince Bi zahmet insinler üstünden istediği yerde oturma hakkı olsun istediği şekilde parasını harcasın herkeste ayağını yorganına göre uzatsın faturasını ödeyemediği telefonu kullanmasın mesela.

bacim Allah bozmasin tabi ama bu devirde hobisi olan 60 yas ustu geleneksel turk kadini var mi? omurleri koca veya misafir pispislamakla gecmis.

Amin diyeyim de önce, 60 yaşı salla pisekarcım gencecik kızlar bile artık hobi sahibi değil kocişim de kocişim modunda takılıyor. Berbat durumlar gerçekten. ☹️ Şu forumda bile baksak bi sürü var kaynanam bana don almadı diye yasa bürünen. 😀😀😀

bacim Allah bozmasin tabi ama bu devirde hobisi olan 60 yas ustu geleneksel turk kadini var mi? omurleri koca veya misafir pispislamakla gecmis.

Gecenlerde cok komik bir laf duydum "'En iyi anne kibrisa kumara giden anne.😆😆 En azindan hayatini yasiyor" 🤣🤣 (kumara özendirmiyoruz tabi ama hobi veya sosyal hayat her yasta önemli)

Kendi ailesine yaranacak diye benim düşüncelerimi, fikrimi önem vermeyen, düşünmeyen insanı bende düşünmem. Ev değişikliği çok büyük bir olay iki bireyin oturup konuşulup karar vermesi gerekir. Hele ki bir tarafın ailesine yakın olacaksa diğer kişinin rızası olması lazım, sağlıklı aile yapısı budur, kimse kimseyi zorla istemediği bir duruma sokamaz. Kendi içi rahat edecek diye sizin düşüncelerinizi düşünmeyen değer vermeyen insanın dediğini yapmam hatta kendisinide sorgularım. Ailesine bu kadar değer veriyorsa evlenmicekti o zaman, evlendiği anda da önceliği siz olmalıydınız, ailesine yardım yapar evet ama sizin haberiniz olur, bazı şeyler karşı tarafın rızası olursa güzel olur, rızası yoksa yardım da yapamaz.
Ben yazsam bu kadar olurdu çok doğru👍

Sınırları olan ve darlamayan aile sayısı 0.0000001 bunu farkedecek kadar yaşınız var sanıyorum.
Oda ona denk gelmiş galiba seni her ay haraca bağlayan çifter çifter fatura ödeten sen az yakıp idare ederken nasıl olsa fatura ödeniyor diye senin 2 katını yakan birileri denk gelseymiş aynı şeyleri söyler miydin acaba

Ne demek karışma ailelerin birinin tek taraflı ihya edilmesi adil mi haksızlık olmuyor mu peki? Ayrıca bekar iken anne babaya verilen para ile evli iken verilen para aynı mı evlenince senin anne babandan daha yakın eş oluyor hastanede bile riskli durumlarda seni çağırıyorlar anne babayı değil onların yeri tabiki ayrı ama bir de kurulan yeni aile var artık çıkalım bu zihniyetten ya saygı tabiki ama insanların evlenince Bi zahmet insinler üstünden istediği yerde oturma hakkı olsun istediği şekilde parasını harcasın herkeste ayağını yorganına göre uzatsın faturasını ödeyemediği telefonu kullanmasın mesela.
Konuda o tutarsızlık var işte,madem geçim derdi var aileye para verilmesin,aynı geçim derdi kira öderken de var. İnsanlar istediği yerde otursun da gazoz kapağı verilmiyor o istenilen yerlere. Maddi güç olduğu sürece oturabilirsin istediğin yerde. Konudaki adam tek maaş,karısı çalışmıyor. Bir de o adama soralım bakalım tek maaş ile geçinmek nasıl bir duygu. O zaman kadın da çalışsın,kadın da ailesine yardım yapsın. Kimse de kimseye karışmasın.

İhya etmek dediğiniz nedir tam olarak? Şimdi aileye verdiğimiz o 3 kuruşla ailemiz ihya mı oluyor? Ufak tefek yardımları hemen büyütmeyin. Siz de çalışın siz de verin ailenize. Onlar bizi okuttu büyüttü,vermek istemeyen yine vermesin ama verene de karışılmaz bence.

Konuda o tutarsızlık var işte,madem geçim derdi var aileye para verilmesin,aynı geçim derdi kira öderken de var. İnsanlar istediği yerde otursun da gazoz kapağı verilmiyor o istenilen yerlere. Maddi güç olduğu sürece oturabilirsin istediğin yerde. Konudaki adam tek maaş,karısı çalışmıyor. Bir de o adama soralım bakalım tek maaş ile geçinmek nasıl bir duygu. O zaman kadın da çalışsın,kadın da ailesine yardım yapsın. Kimse de kimseye karışmasın.

İhya etmek dediğiniz nedir tam olarak? Şimdi aileye verdiğimiz o 3 kuruşla ailemiz ihya mı oluyor? Ufak tefek yardımları hemen büyütmeyin. Siz de çalışın siz de verin ailenize. Onlar bizi okuttu büyüttü,vermek istemeyen yine vermesin ama verene de karışılmaz bence.
Üstünlük taslayıp, isteklerini yok sayacaksa çalışmayan biriyle evlenmeyecekti.baştan kabul etmek saygısızlığı meşrulaştırmıyor.

Üstünlük taslayıp, isteklerini yok sayacaksa çalışmayan biriyle evlenmeyecekti.baştan kabul etmek saygısızlığı meşrulaştırmıyor.
Evlilik tek taraflı değil. Adamın da istekleri var,onlar da en az eşininki kadar değerli. Adam da ailesine üç kuruş para veriyor,vermek istiyor. O zaman kadının da buna saygı duyması gerekiyordu.

Bu zamanda sıfır ev yapıp vermek her ailenin harcı değil. Ev almak için sabahtan akşama kadar eşşek gibi çalışıyoruz millet ev kredisi çekiyor 2 katı kadar faiz ödüyor bankalara kiralar almış başını gitmiş en düşük boktan evlerin kirası 3500-4000 TL olmuş size ev veriyorlar arada biraz ev işlerine yardım etmek yada haftada bir yemek yapmak bu kadar zor olmasa gerek.

İş hayatında yüzüne bile tükürmeyeceğiniz insanların altında çalışıyoruz... hemde hergün sabah 8 akşam 6 ....
Şahsen bize kaynanamlar ev yapsalar bende ev hanımı olsam bütün gün evde yan gelip yatsam günde 1 saat iner işlerini görür çıkarım.. Tabi bu benim şahsi fikrim herkes düşüncesinde özgür.. Siz bence bi işe girin çalışın sabah 8 akşam 6 asgari ücret alın bu emeğiniz karşılığında... Akşam eve gelin yemek yap temizlik yap yemeğinizi hergün akşam 8 de yeyin birde çocuğunuz olsun bakıcı kira giderleriyle uğraşın o zaman görürsünüz huzursuzluk nasıl oluyormuş...

Buradaki örnekte konu sahibi çalışmıyor, eşi de az kazanıyor kendi kendine geçinmeye çalışıyor. Ortada zaten “istedikleri gibi harcayacakları” bir para yok. Evet gelinin seçme şansı var ama kendisi hiçbir şey yapmazken nasıl olacak o iş? Kira az şey mi? Burda kimse kv kp eylemek istemez zannımca ama konu sahibinin durumu da istisna. Eşi geçinemediği için buna mecburuz diyor demek ki adama da destek lazım. Bitti artık o hanım evde bey işte dönemleri yetmez bu şekilde para. Telefon faturası da ne kadar battı ya bu insanlar sizi yıllarca beslemiş büyütmüş bir fatura nasıl göze batabilir? Gelin hanım da çalışsın bu problem o zaman ortadan kalkar. Der ki bak bu da benim maaşım kiraya ortak olurum burda kalırız ben kaynana derdi çekemem. O zaman kimse aksini söylemez zaten. 🤷🏻‍♀️

Buradaki örnekte konu sahibi çalışmıyor, eşi de az kazanıyor kendi kendine geçinmeye çalışıyor. Ortada zaten “istedikleri gibi harcayacakları” bir para yok. Evet gelinin seçme şansı var ama kendisi hiçbir şey yapmazken nasıl olacak o iş? Kira az şey mi? Burda kimse kv kp eylemek istemez zannımca ama konu sahibinin durumu da istisna. Eşi geçinemediği için buna mecburuz diyor demek ki adama da destek lazım. Bitti artık o hanım evde bey işte dönemleri yetmez bu şekilde para. Telefon faturası da ne kadar battı ya bu insanlar sizi yıllarca beslemiş büyütmüş bir fatura nasıl göze batabilir? Gelin hanım da çalışsın bu problem o zaman ortadan kalkar. Der ki bak bu da benim maaşım kiraya ortak olurum burda kalırız ben kaynana derdi çekemem. O zaman kimse aksini söylemez zaten. 🤷🏻‍♀️

Kendi ağzınızla söylüyorsunuz gelin de çalışsın diye bencede çalışsın iş varsa ayrıca demekki tek maaş bir eve bile yetmiyormuş değil mi o zaman bir maaş ile iki evin ihtiyacı da karşılanmaz bu da sıkıntı doğurur.

Back
X