Kayınvalide evinde kavga

Ben Doğum yapmadım ama son yıllarda kadınların hamileliği her tür kaprise karşı mazeret olarak kullandığını düşünüyorum. Manikürcüde bir kadın ben hamileyim deyip sıramı istedi geçenlerde ne alakaysa artık. Ama bu konuda konuşulacak eeeen son mesele bu yani. Hamile ya da değil haklı ya da değil velev ki konu sahibi aşşşırı haksız bir huzursuzluk çıkarmış olsun; yalnızken yaparsın tartışmanı terbiye sınırları içinde, biter. Ben bu üründen memnun kalmadım der gibi paketleyip anne evine göndermek hakaret etmek nedir. Eşiniz insan değil konu sahibi hiç alttan almayın bu kadar zorbalık görürken bırakın inceldiği yerden kopsun

Bu bik biklere ben de anlam veremiyorum.
Avrupa’da ayrıca kadınlar neredeyse iyileşene dek hastanede kalıyor, bebeğe sağlık görevlileri hem bakıyor hem anneye öğretiyor.
Sanki şartlar aynı, doğumdan sonra bisikletin arkasına da koyar önüne de.
Burada Doğumun ertesi günü taburcusun.
Elmayla armutu neden karşılaştırıyorsunuz?

Kocaları ne işi yarıyor acaba?? Kocam doğum anında ve sonrasında yanımda olmayacaksa hiç olmasın..

Kimse kusura bakmasin her hamilelik bir degil. Ve mide bulantisi cok kotu. İkinci hamileligimde midem bulanmaya baslayinca , nerdeyse keske hamile kalmasaydim diyecektim. hareket etmek ayri zor ki mecburdum bir cocugum daha vardi. Yiyemiyorsun yapamiyorsun , allahtan yardim eden akrabalarim vardi.
Ya normal kasik falan ne varsa kokuyordu , acayip hassas burnum vardi. Yasamayan bilmiyor sanirim.
He bu arada butun erkekler oyle degil bilin istedim.

Konudan cok yapilan yorumlara yorum yapmak gerekiyor.
Aci esigim yuksektir, ama buna ragmen o bulanti, tiksinti hissini hamileligimin 6. Ayina kadar yasadim. Cikolata kokusu bir insanin midesini kaldirabilir mi? Yada kahve ki deli gibi kahve icerim. Neden biz Turklerde boyle bilemiyorum, Belki bir Ingiliz yada Alman olsaydim havasi suyu illaki bir seyi etkiler bunlari yasamama engel olabilirdi ahahah
Yapmayin bunu, kimse kimseyi bir baskasiyla kiyaslayamaz, ozellikle hamilelik konusunda.
Bende son ayima kadar calistim, is arkadaslarim bile o kadar ozveriliydi ki yanimda kahve dahi icmezlerdi onlardan boyle bir beklentim olmamasina ragmen. Yemege inemezdim yemekhane koktugu icin, ahcimiz tost yapar gonderirdi. Guzel degil mi bunlar, onemsemeleri anlayislari.
Neymis kadin yemek yapmasinmiymis. Yapsinda evet sabahin 6 sinda tavuk da haslamasin bir zahmet. Su halimle bile kalkar ne bu koku diye soylenirim.
Konuda korkunc bir es var.
Hamile karisini almis otogara birakmis, sebebi de midesi cok bulaniyor, cekemiyorum akavsvdb
Iyi yapmis diyerek destekleyen yorum sahiplerine de buradan sesleniyorum :) Tas gibi saglam durun bu hayatta. Bir gun bir yerde olmaz ama oldu diyelim, guclu olamaz az biraz yamulursaniz kendi paketinizi kendiniz yapiniz. En azindan sevgili eslerinizi ponciklerinizi ugrastirmamis olursunuz.

Ben hamileliğim de hatta doğum ve sonrasın da herşeyi kolay atlattım. Ama kız kardeşim hamileyken ağzından kan gelecek kadar kusardı. Üç ay mutfağın önünden geçemedi. Hamile var hamile var. Hatta bir insanın her hamileliğinde de durumu birbirinden farklı olabiliyor. Bunun ülkeyle değil sadece hamileliğin kendisiyle alakası var. Genelleme biraz saçma olmuş

Hanımefendi sizin konuma yorum yapmanızı istemiyorum. Lütfen rica ediyorum. İyi akşamlar.

Mesele mide bulantısı degil.bugün bu konu yarın başka konu her zaman esinizin vereceği tepki bu olacak.siz kendi hassaasiyetinizle karakterinize ait sergilediginiz davranışlar da esinizin ailesinin yaninda sorun olacak ve siz onu rezil etmissiniz sayacak ve tepkisi böyle olacak emin olun.cok yakın arkadsmn esi aynen böyle.adamn ailesinin yannda kadın utanp bos odada emzirince gorumce sert tepki veriyo bağırıyor çağırıyor ve kadın sadece kendini savunuyo adam yine esine beni rezil ediyorsun deyip esinizle aynı tepkiyi veriyo.en son görümce bi laf söylüyor gelin esine kardesin bunu söyledi diyo.görümce inkar ediyo soylemedim deyip bağırıp cagiriyo kapıları carpiyo ve adam karisina sen beni yine rezil ettin deyip babasnn evine gonderiyo..su anda hala aralarnda sorunlar devam ediyo.yani bi ihtimal kv esine tepki vermistr o da gelip sana yanstmistr.bundan sonra olayn sebebi degisir ama yasanan sonuc ve esinin tepkisibu olacaktr.tek tavsiyem onlarla sorun yasayabilecek seylerden uzak durman ve kavgalardan kaçmaya calisman.sen haklı oldugunda bile( ki bu mide bulantisinda da haklısın)sabredip muhatap olmayacaksn.miden mi bulandi sabretseydin ya gidip cikarrdn iyice kötü olurdu miden esin senin yaninda dururdu ailesine tepki verirdi.ya da farkina bile varmazdi bulantı ceker bugün keyifle kendi ailenin yanina esinle giderdin.ha onlar biraz anlayışlı davransa rahatsız olacagin şeyleri pisirmeseydi ya da sorsalardi veya pisirince odada kapıyı kapatip oturmandan rahatsızlık duymasalardi sorun bu kadar büyümezdi.yani aile olarak sorun çözmeyi bilmiyorlar.sirf bu sebeple hAmile kadın böyle baba evine gönderilmez.yani sen hataliysan bile üslup farklı olmaliydi.

Ağzınıza sağlık

İki hamileliğim de 5. Ay a kadar kustum öyle ki su içsem kusuyordum. Yediklerim burnumdan çıkıyordu günde 10 defadan fazla kustum.

Avrupa Afrika Amerika Asya vs niye insanları kıyas yapıyorsunuz kimin e çektiğini siz nereden bileceksiniz. Boşuna dememişler damdan düşeni damdan düşen anlar diye.

Kimi de yazmış 40 gün saçında bant la taç la geziyor diye kardeşim 40 gün gece o kadının evinde kaldında gözünle görüp şahit mi oldun?

Yapmayın Allah aşkına hangi insan ister 5 ay 7 ay 9 ay kusmayı? Lanet ediyorsun artık bitsin diye dua ediyorsun ben ilaç kullandığım halde kusuyordum kimsenin inanmasına ihtiyacımız yok herkes yaşadığını bilir davulun sesi uzaktan hoş gelir.

Yaşamayan bilemez sizi çok iyi anlıyorum. Hayata küsmüştüm koku ve midem bulantısından şuan daha iyiyim. Şu zamanınıza destek olup sabır gösteremeyen insanlardan da maalesef bir halt olmaz, üzgünüm. Hiç kimse umurumda olmazdı o mide bulantısı ile bir daha da o eve gitmezdim. Herkes hamile olabilir ama herkes bu kadar kötü olmuyor. Kendinizle uğraşırken bir de bu tavırlarla hiç uğraşmayın. Çok ayıp etmişler.

Herkesten aynı bünyeyi beklemek hoşgörüsüzlük ötesinde dayatmacı ve zorba bir anlayış. Hormonlar herkesin bünyesinde aynı etkiyi göstermiyor. Büyük konuşuyorsunuz.

Bende ilk hamilelegimde sadece kusuyodum birde saatlerce uyuyodum sikayet de etmiyodum ama bi gun esim annemde dogurdu sende ne abarttin demisti ama ben mutemadiyen kusmalara devam ettim ikinci dede sadece kustum ben sizin yerinizde olsam midem bulaniyor diye soylenmektende elimde posetle kusardim kaynanalar nedense boyle durumlarda biraz gaddar davranabiliyolar benimki arkamdannne dedi ki esim de herkse hamile senin gibi degil dedi gerci eltim benden beter oldu 9 ay hep midesi bulandi beraber oturuyolardi dogumdan sonra da 2 ay yatak dosek yatti siz siz olun kaynananiza bisey demeyin erkekler karilarina soz gecirebildiklerini gostermek icin boyle sacmaliyolar bu olaydan sonra ben olsam esimle konusmam

Herkesten aynı bünyeyi beklemek hoşgörüsüzlük ötesinde dayatmacı ve zorba bir anlayış. Hormonlar herkesin bünyesinde aynı etkiyi göstermiyor. Büyük konuşuyorsunuz.

Bana da 2 hafta önce eşim laf söylemişti kendi ütüyü yapmadım diye o sinirle kalktım yaptım o ütüdrn sonra her işi yaptım ağrıyı ben çektim bir gece 3 de düşük yapıyorum sandım öyle sancı vardı gece hastaneye gittik kist olmuş 8 cm o günden beri şimdi ütü yapınca kıyamet kopuyor noldu dedim 1 hafta önce yapmıyorum diye konuşuyordun o zaman bilmiyordum diyor o zaman dedim bana itimat edeceksin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…