Kayınvalide evinde kavga

Ne kadar çirkin şeyler yazılmış böyle. Ve inanılmaz bir saldırı olmuş, resmen midesi bulanan tüm hamilelere bin türlü laf söylenmiş, hattta en son kayınvalide ve eşten yarası olanlar böyle yapıyor bile denmiş ya pes.
Eşim hamileliğimden önce de şimdi de hep destekti bana ama hamileliğimde ekstra destek oldu saolsun. Ramazan’da mide bulantısından mutfağa girip ona iftar hazırlayamadığım zamanlar oldu, işten geldi yemek yaptı kendine de bana da. En azından Allah rızası için premseslik yapmam o yemeği hazırlardım dimi elimde olsa? Demek ki değildi.
Daha bu sabah denizde midem bulandı kusarak çıktım. Kumda da devam etti üstelik. Eşim hem pisliğimi temizledi, hem eve geldiğimden beri yatırıyor beni. Kayınvalidem de bazı konularda kızsam da bu konuda çok destek bana. Onlara gideceğimiz zaman arayıp sorar şu yemekleri yapsam miden bulanır mı diye. Yani ne kocadan ne kayınvalideden yaram yok. Sadece bu haftaya rağmen hala mide bulantısı çeken bir hamileyim. Yaşamayan bilmez neyin ne kadar zor olduğunu, anca böyle boş boş konuşur.
“Doktora söyle ilaç versin” diyorsunuz. Bana vermedi doktor ilaç. Yapacak bişey yok. Günde birkaç kere kussan bişey olmaz, sağlığına engel değil bu durum, veremem ilaç dedi.
“Gitmeseymiş madem” diyorsunuz. Belki kocası zorladı, sordunuz mu hiç? Adam hamile kadını tekmelediyse buna da zorlayacak biridir belki.
“Ben olsam gitmem evimden dışarı çıkmam” diyorsunuz. Ben 8 haftalık hamileydim görümcem ölü doğum yaptı, gitmek zorunda kaldım. Siz nerden biliyorsunuz böyle zorunluluklar yaşamayacağınızı?
“Büyük konuşurum başıma gelmez” diyorsunuz. Kimle anlaşma yaptınız? Hadi siz evden çıkmadınız diyelim, belki eve size misafir gelecek olanlar yemek yapacak siz yapamayınca, şu yemeği yapma demeyecek misiniz yani?
Kimisi daha nişanlı bu kadına bunca laf söyleyenlerin, kiminin çocuğu yok. Ya da hamileliği çok kolay geçmiş. İnsan korkar ya başıma gelir belki diye. İnsaf, gerçekten insaf. Sizden kimse kadına premses muamelesi yapmanızı istememiş de kadın tekme yemiş diye oh olsun diyen, kocası eşya gibi terminale bıraktı diye hak etmiş diyen de iyi niyetli hemcinslerim olamaz. Allah ıslah etsin sizleri.

Sizi ayakta alkışlıyorum :KK9: cok güzel özetlemişsiniz. Rabbim sizede kolay dogumlar nasip etsin insallah

Normalde aşırı dayanikli ve gucluyumdur.hatta erkek gibi derlerdi ne ağırlıktan ne işten yilmazdim ama ilk hamileligim de öyle midem bulandiki iki ay hastanede yattım yerlerde surundum resmen
O yuzden ben konu sahibi ni ve midesi bulanan lari öyle ii anlıyorum ki çok zor
Başına gelmeyen anlamıyo ama.
Ben şu icsem bile çıkarıyodum hemen
Yani aslında göz göre göre nasıl anlamıyorlar bilemiyorum.allah merhamet versin herkesin gonlune

xyzt-5544 xyzt-5544 parmaklarına sağlık....insanların dünyaya bir bebek getirebilmek için ne sıkıntılar yaşamak zorunda kaldıklarını ne güzel dile getirmissin...ilk dört ay tükendiğimi hissettim.Bir insanın canının birşeyler çekmesi ama değil canının çektiği şeyi yemeyi ,kusmaktan korktuğun icin insan içine cikmamaya calismayi...bir yandan da beslenmedigin için bebeğe birşey olucak şeklinde korkmayi ancak yaşayan bilir.Allah size ve tüm hamile kadınlara kolaylık versin:KK200:

Ama zaten kayinvalidenizin sabah 6 da tavuk haslamaya baslamasi ve patates kizartmasi rutiniymis. Size inat gibi bir durum yok ortada. Kurban bayraminda etlerin parcalanmasi ve pisirilmesi de gayet olagan bir durum. O vakitlerde ya hava almak icin disari ciksaydiniz yada balkonda oturup biraz temiz hava alsaydiniz. Surekli bunu dile getirip yapmasin, etmesin demeniz belli ki karsi tarafi rahatsiz etmis olabilir. Siz onlardan fedakarlik beklemissiniz ama siz de cozum olabilecek alternatif yollar bulmamis olayi "yapmasinlara" getirmissiniz. Kocanizin esyalarinizi toplayip sizi gondermesi berbat bir durum. Oda orta yolu bulmak icin ugrasmamis kestirme yoldan sizi resmen kapi onune koymus. Valla bunu telafi edene kadar donmeyin evinize.

Yorumları okurken denk geldim de
Siz de baya hasetlenmişsiniz :KK70:
Erkekler içlerinden gelmeyen hiçbir şeyi yapmıyolar gördüğüm kadarıyla. Ne güzel işte helal olsun adama. Benim arkamdan da böyle sallıyolar kesin :)) ama tabi kıyamıyosunuz en çok siz seviyosunuz kocanızı :KK70:
Hasetlenmişiniz derken ?

O bulantıyı çeken bilir. Öyle midem üşüttü bulanıyor ya da viral enfeksiyon olursunuz mideniz bulanır öyle bir bulantı değil hamilelik bulantısı. Bende hamileyim ve mutfağıma giremiyorum mutfak resmen kokuyor eşyalar kokuyor. Yeri geliyo kocan sana kokuyor miden bulanıyor. Öyle bir bulantı sürekli geçmeyen ağlatan bir bulantı. O yüzden ben size hak verdim konu sahibi.
Eşinize gelince çok büyük saygısızlık yaptığı tüm erkekler mi böyle diye sormuşsunuz bence değil. Şahsen eşim mutfağa giremiyorum diye sabah işe gitmeden kendi khvaltı yapmaz benimkini hazırlar öyle gider. Öğleyi çerezle falan geçiştiririm akşm gelir yine yemeği yapar. Allah bin kere razı olsun .
Umarım eşiniz yaptığından pişman olur en kısa zamanda hatasını anlar. Geçmiş olsun.

Yerimi aldım.
upload_2018-8-22_20-36-25.jpeg

xyzt-5544 xyzt-5544 parmaklarına sağlık....insanların dünyaya bir bebek getirebilmek için ne sıkıntılar yaşamak zorunda kaldıklarını ne güzel dile getirmissin...ilk dört ay tükendiğimi hissettim.Bir insanın canının birşeyler çekmesi ama değil canının çektiği şeyi yemeyi ,kusmaktan korktuğun icin insan içine cikmamaya calismayi...bir yandan da beslenmedigin için bebeğe birşey olucak şeklinde korkmayi ancak yaşayan bilir.Allah size ve tüm hamile kadınlara kolaylık versin:KK200:

Bu kadar şiddetli ve çok yaşamamış olana kolay geliyor mide bulantısı deyince. Boğazımdan ve burnumdan oluk oluk kan geldiğini biliyorum ben. Naz yaptım, premses oldum, hamileyim dünya benim için dönsün gibi algılıyorlar ama bu kadar basit değil işte. Sütten tiksiniyorum ben şu an, annem süt kaynatıyor evde diye yemeği yârda bırakıp apar topar çıkmak zorunda kaldığımız oldu. Şımarıklık mı şimdi bu?
Güzel temenniniz için de teşekkür ederim :KK200:

Bir arkdşım isveç te yaşadı, kadınlar doğuma bisikletiyla geliyor, doğum yapnca, bisikletin arkasına ana kucağını koyuyor çıkıyor demişti. Bu derece normal bir olay, bizim ülkede hamileler kendilerinide çevresindekileride bayıyor.
dogru demiş... bende almanyada yaşıyorum. Türkiyedi bayanlar cok abartıyor bu konuda. Burda herkes 8 aya kadar calışıyor. En komikde şu 40 gün yatalak kafalarda kurdele. Avrupadakıler bunu görse gülmekten ölürlerdi. Kayınvaldeyı haklı buldum. Benimde midem bulanıyordu ama kimseye yok yemek pişirme yok koktu demedim...Ozaman evinde oturcaksın konu sahibi

Bulantı olayının şiddetine şöyle bir örnek vereyim. Benim şeker ve şekerli şeylerden midem bulanıyordı. Bi çiftlik oyunu var ya hay day diye. Heh işte orada makinada şerbet yapamıyordum. Görüntüsü bile mahvediyordu beni. Şeker kelimesi bile mide bulandırır mı, benim bulanıyordu.

Size tavsiyem kocanız olacak hödüğe yol verin gitsin. Hamile karısına bu şekilde davranan birinden ne hayır gelir.

dogru demiş... bende almanyada yaşıyorum. Türkiyedi bayanlar cok abartıyor bu konuda. Burda herkes 8 aya kadar calışıyor. En komikde şu 40 gün yatalak kafalarda kurdele. Avrupadakıler bunu görse gülmekten ölürlerdi. Kayınvaldeyı haklı buldum. Benimde midem bulanıyordu ama kimseye yok yemek pişirme yok koktu demedim...Ozaman evinde oturcaksın konu sahibi
Hay Avrupadaki kadınlara ya, kime ne onların nasıl hamilelik geçirdiğinden?
Ne kadar rezalet bir genelleme
Türkiye'de de doğuma kadar çalışan bir sürü kadın var
Ama bazısı çok zor geçiriyor demek ki. Siz öyle geçirdiniz diye başkaları da hafif geçiriyor diye bir şey YOK artık anlayın

Bu arada ay avrupada şöyle bik bik bik diyen arkadaşlar ben 5 aylık hamileyken bebek dahil 45 kiloydum. Doğumdan 3 gün sonra 43 kiloydum. Çünkü yiyemedim. Vücudumdaki yağ bitip proteinden yemeye başlamış artık kanımda keton çıkınca serum yedim, bebeğimin gelişme geriliği yaşama ihtimali söz konusu olunca işkence yaşar gibi iki lokma yemeye çalıştım. Bunlar benim yaşadıklarım ve yaşadıklarımı sadece ben biliyorum.

Sizin hamileliğinizde hiç mideniz bulanmamış ya. Uslu kızlar sizi. Aferin aferin hiç bozmayın aynen devam...

Doğumuma günler kaldı öyle mide bulantısı falan da çekmedim şükürler olsun ama geçen hafta saat sabah 4 de mide bulantıma uyandım felaket bir şeydi.

Ayrıca sabahın köründe tavuk haşlamasının kokusu hamile olmayan insanı bile rahatsız eder.
Kızartma kokusu zaten ağır bir koku tepkileriniz söylediğiniz gibiyse normal.
Eşiniz kv nin dolduruşuna gelmiş.
Bundan sonrasını iyi düşünün evliliğiniz için. Kimseye boşan yanda boşanma diyemem.
Hayat sizin.
Eşiniz hep böyle gaza gelen biri mi mesela??? Eşiniz iletişime geçerse sizle tavrınızı belli edin haklısınız.
Ve bence kv de etlere yardım etmediğiniz için sinirlenmiş oğluna oynamış resmen.

20 yıldan fazla oldu Avrupada yaşıyorum ve en yakın arkadaşının çektiğini kendi gözlerimle gördüm kadın çalışıyordu işini bıraktı ev işi yemek pişirme zaten mümkün değildi..ilk 6 ay kusmadigi bir gün bile yoktu..ha bu arada bu bahsettiğim arkadaş ingiliz.Kocasi ve ailesi destek oldular kadına
Şimdi Avrupalı kadınlar genellemesi yapmadan önce bir kez daha düşünün bakalım herkesin biyolojik yapısı bir mi yoksa bütün bunlar milletlere göremi değişiyor))

Bunların yalnızc yurtdışında mı olduğunu sanıyorsunuz?Ben neredeyse doğum haftama kadar çalıştım gebeliklerimde, 40 gün kurdeleyle yatan kaçta kaç acaba?

Kurban bayramında tavuk ve kızartma mı pişmeli :işsiz:

Et konusunda konu sahibi bişi dememiş ki zaten.. sadece oturma odasına gidip kapıyı kapatmış..

Yani olaya bire bir şahitlik yapmadığımız için ne olduğunu bilemiyoruz ve kafamızda yarattığımız senaryoya göre yorum yapıyoruz. İki tarafta masum yada suçlu olabilir, o sözler ağızlardan nasıl çıktı neler söylendi nasıl tavır yapıldı bilmiyoruz, Belkide konu sahibi sonuna kadar haklı işte bilemiyoruz ki, ben sadece sürekli afra tafra yaptığını, prenses sendromuna girdiğini ve açıkçası insanları Çan’ından bezdirdiğini düşündüm . Ama eski konuları okuyanlar başka şeyler yazmışlar, eğer olay konu sahibinin anlattığı gibiyse yazık, böyle adamdan eş olmaz,

X