- 3 Şubat 2018
- 25.295
- 108.923
- Konu Sahibi Minigimibeklerken
Ne kadar çirkin şeyler yazılmış böyle. Ve inanılmaz bir saldırı olmuş, resmen midesi bulanan tüm hamilelere bin türlü laf söylenmiş, hattta en son kayınvalide ve eşten yarası olanlar böyle yapıyor bile denmiş ya pes.
Eşim hamileliğimden önce de şimdi de hep destekti bana ama hamileliğimde ekstra destek oldu saolsun. Ramazan’da mide bulantısından mutfağa girip ona iftar hazırlayamadığım zamanlar oldu, işten geldi yemek yaptı kendine de bana da. En azından Allah rızası için premseslik yapmam o yemeği hazırlardım dimi elimde olsa? Demek ki değildi.
Daha bu sabah denizde midem bulandı kusarak çıktım. Kumda da devam etti üstelik. Eşim hem pisliğimi temizledi, hem eve geldiğimden beri yatırıyor beni. Kayınvalidem de bazı konularda kızsam da bu konuda çok destek bana. Onlara gideceğimiz zaman arayıp sorar şu yemekleri yapsam miden bulanır mı diye. Yani ne kocadan ne kayınvalideden yaram yok. Sadece bu haftaya rağmen hala mide bulantısı çeken bir hamileyim. Yaşamayan bilmez neyin ne kadar zor olduğunu, anca böyle boş boş konuşur.
“Doktora söyle ilaç versin” diyorsunuz. Bana vermedi doktor ilaç. Yapacak bişey yok. Günde birkaç kere kussan bişey olmaz, sağlığına engel değil bu durum, veremem ilaç dedi.
“Gitmeseymiş madem” diyorsunuz. Belki kocası zorladı, sordunuz mu hiç? Adam hamile kadını tekmelediyse buna da zorlayacak biridir belki.
“Ben olsam gitmem evimden dışarı çıkmam” diyorsunuz. Ben 8 haftalık hamileydim görümcem ölü doğum yaptı, gitmek zorunda kaldım. Siz nerden biliyorsunuz böyle zorunluluklar yaşamayacağınızı?
“Büyük konuşurum başıma gelmez” diyorsunuz. Kimle anlaşma yaptınız? Hadi siz evden çıkmadınız diyelim, belki eve size misafir gelecek olanlar yemek yapacak siz yapamayınca, şu yemeği yapma demeyecek misiniz yani?
Kimisi daha nişanlı bu kadına bunca laf söyleyenlerin, kiminin çocuğu yok. Ya da hamileliği çok kolay geçmiş. İnsan korkar ya başıma gelir belki diye. İnsaf, gerçekten insaf. Sizden kimse kadına premses muamelesi yapmanızı istememiş de kadın tekme yemiş diye oh olsun diyen, kocası eşya gibi terminale bıraktı diye hak etmiş diyen de iyi niyetli hemcinslerim olamaz. Allah ıslah etsin sizleri.
Sizi ayakta alkışlıyorum cok güzel özetlemişsiniz. Rabbim sizede kolay dogumlar nasip etsin insallah