Kayınvalide evinde kavga

Konu sahibini kocası daha önce hamileyken tekmelemiş. Kimi savunduğunuza dikkat edin derim.

Her ne olursa olsun hamile eşine bir eş bu şekilde davranamaz. Siz şey düşünüyorsunuz adam boşuna yapmamıştır yaptıysa vardır bir sebebi. Biz şu anda bu durumu bayan arkadaşımızdan dinliyoruz. Eşinden dinlesek ne Dicek bıktım mide bulantısından mı dicek?
Bazı arkadaşlara da inanamıyorum nasıl hemcinslersiniz çok ilginç.
Kimi insan hamileliği çok rahat geçiririr kimi çok ağır. Kişinin hamilelikleri bile farklıdır birinci çocuğumda çok rahattım hiç midem bulanmadı ikinci de mutfağa zor giriyordum. Eşlerden biraz anlayışlı davranmalarını beklemek zor mu??? Erkekler için hava hoş. Onlar doğursun bakalım 9 ay taşısınlar karınlarında evlatlarını.
Eşini ve ailesini sevmek değil konu. Biraz merhamet biraz vicdan. Zaten hormonları tavan yapmış bir durumda biraz alttan alınıp idare edilmek bu kadar zor olmamalı.

Bence sorun sizin bayram gezmesine çıkmanızda. Madem yemekten mideniz bulanıyor gidip de kimseyi huzursuz etmeyeceksiniz. Gittiyseniz de o eve göre davranacaksınız. Yemeği yaptırmamak, kokudan şikayet etmek vs. ayıp davranışlar bana göre. Kimse size göre hareket etmek, beslenmek zorunda değil.

Eşinize de hayret ettim. İnsan 3 aylık karısını otogara bağır çağır bırakıp nasıl gider ki? Baba olmayı kolay sanıyor herhalde.

Siz hamile kalınca öyle yapın tamam mı

Merhaba,
Eşiniz çok merhametsiz, kv ise insanlıktan nasibini almamış.
Çok zor bir hamilelik geçirdim , ilk aylar değil hamilelik boyu midem bulandı, ben 12 haftalık hamileyken 7 kilo vermiştim. Kısacası o bulantıların ne olduğunu çok iyi bilirim. Bir yerden yemek kokusu gelse oturup ağlardım o kadar çaresiz kalırdım, çözümü olmayan bir durum bu. Hiç kimse de böyle davranmadı bana, herkes çok anlayışlıydı. Onlar hiç zor hamilelik görmemiş.

Hamilelik nazına niyazına bende gelemem. Atom parçalamıyorsunuz derim hatta.
Ama mide bulantısını da iyi biliyorum.
3 hamileliğimde de 5. Haftadan 14-15. Haftaya kadar mide bulantım vardı.
3 ünde de bu sürede 4-5 kilo verdim.
Ama kendimi bildiğim için de onun bunun evine gitmedim. İki çocukla onlara yemek yapamıyorken bile kimseye gitmedim.
Gittiğim yerdeki insanların bana uyum sağlamasını bekleyemem sonuçta..
ben hamileyim diye dünya durmuyor...

Ayrıca ben kilo verdiğim için zorunluluk durumlarında, yola çıkacaksam vs mide bulantısı hafiflesin diye ilaç kullandım, doktorunuza danışabilirsiniz bu konuda...

bir de abartıyorsun diyenlere o mide bulantısını anlatmak mümkün değil. Ben içim dışıma çıkana kadar kusuyordum, kusacak bir şey kalmayınca ogurmekten yerimden kalkamıyordum. Aman hamilelik böyle mi olurmuş diyen oluyordu :)
E ben kendimi yoramam anlatmaya, göz önünde olmamak en güzeli :)
Herkes kendi yaşadığını biliyor sonuçta...

Eşin ve kv anlayışlı davranması gerekiyordu. Hamilelik değil başka bir durum da olabilirdi sonuçta. Ki ben hamilelikte çok gördüm arkadaşlardan midesi bulanan, dersi sık sık bırakıp lavaboya koşuyorlardı öğretmen arkadaşlarım. Sonraki aylarda geçiyor zaten. Bence seni babanın evine bıraktıysa eğer orada kal böyle bir insan baba olmayı hak etmiyor. Adam olana kadar da bırak uzak kalsın. Bunun ileri dönemi var doğum anı var lohusalığı depresyonu var. Bu kadarcık şeye böyle tepki veriyorsa kusura bakmasın o çocuk öyle havadan inmiyor. Ne naz ettin filan diyen arkadaşlar da çok hoş yani. Midem bulanıyor diyor kız sen inat gibi kasıtlı yaparsan buna insanlık denmez. Kızartma şart mı sabah köründe tavuk haşlamak şart mı mesela.

Bu yaptığınız yoruma hic sasırmadım, karakterinizle ilgili dogru şeyler hissetmisim. Adını sanını bilmediginiz, size işinize gelmeyen yorum yapan birine daha kotu seyler yasaması icin dua eden bir insansınız. Kim bilir cevrenizdekilere ne kadar kötü kalpli dualar ettiniz de dönüp dolaşıp sizi bulmuş, beter olun :)

Yazıkk ne desem boş kelin ilacı olsa başına sürer bir öküzde bende var çekiyorum evladım için

Bana hala her şey kokuyor, bulanti zamanlarını da iyi bilirim. Kafama takmıyorum fazla. Ama sizi biraz haksız buldum. Madem çok şiddetli bulantılarınız gitmeseydiniz kimseye. Surekli su kokuyor bu kokuyor ay midem diye dolaşmazdım kimsenin evinde ben olsam, çok rahatsiz edici bir durum karşı taraf için. Eşiniz de çok abarti tepki vermiş.

hahah hamile kalma kismina koskocaman bi amin! mide bulantisinida bi sekilde idare eder sineye cekerim. raziyim.
ama bicok bayaninda soyledigi gibi, insallah aklim ozamanda yine biraz mantikli calisirda kimselere rahatsizlik vermem.
akliniz sira beddua edisinizide hormonlariniza baglayarak umursamiicam.

Amma bedduacıya çattık. Dokundugun anda evlere ateşler salıyor prenses

Arkadaşlar,gençler, değerli üyeler, sevgili hanımlar;
Konu sahibinin derdi üzerinden birbirinizle atışmanın, birbirinize laf sokup kötü dileklerde bulunmanın hiç birimize faydası yok o nedenle buna daha fazla devam etmeyelim bence...
Burda esas tartışılması gereken konu sahibinin adeta bir eşyaymış gibi eş denilen adam tarafından otogara bırakılması.
Adamın otogara götürürken ettiği çirkin laflar da -misal senin dilin çok uzamış kesmek lazım gibi/
işin cabası.
Konu sahibi nazlanmıştır, tepkilerinde biraz aşırı gitmiştir onu bilemeyiz, yanlarında değiliz, olayların iç yüzüne de vakıf değiliz ama bırakın hamile bir kadını hiç bir insan böylesi onursuzca bir muameleyi haketmiyor.
Eş olmak hayat arkadaşı olmaktır hele de ortada doğacak bir bebek varsa adama yakışan bu değildi.
Bundan sonra konuşulması gereken konu sahibi için doğru hareket tarzı ne olmalı? Bu duruma düşen hamile bir kadın ne yapmalı?
M Minigimibeklerken

adami bu konu uzerinden hakli buldum, tekmeleme olayindan haberim yok, kaldi ki konu sahibi madem kabul ediyo bi sekilde, bize ne oluyo ki?
Ne demek bize ne oluyor? Kadına şiddete susalım mı yani, bize ne mi diyelim? Elimizden geleni yapacağız tabi ki şiddete karşı!

Bu konuda bir şey bilmediğinizden haklı buldunuz ben de onu söylüyorum. Kadın hak etmiş adam iyi yapmış diyorsunuz ama adam normal biri değil. Kadının davranışlarını da belki öncesine bakarak değerlendirmek gerek anladınız mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…