Kayinvalide Belasinin Alt Üst Ettigi Hayatim!

Ben ısrarla merak ediyorum yalı kazıgı gibi duran kocanın ne zaman asıl suçlu olarak görülecegini.
Onu bunu bilmem kaynana beni dövecek eşim pasif kalacak ihale kaynanaya kalacak.
Yerim la ben öyle kocayı.
Aşktan kör olan gözlerime iki parmak sokarım açılır.
Adamı kundağa sarsak yeridir kk ahalisi olarak.

Uzun uzun açıklama yapmışsınız. Ama çoğu insan şunu merak ediyor aslında: Kayınvalidenize artık dava açtınız mı? Açmadıysanız neden? Açmadıysanız adaletsizlik olmuş olmadı mı?

Siz şimdi bu dayak sayesinde kayınvalidenizden kurtuldunuz sanıyorsunuz. Ama kurtulamadınız. 1-2 yıl içinde kocanızın zoruyla yeniden görüşmek zorunda kalacaksınız. Her şeyi yaptırır dediğiniz kayınvalideniz bunu yaptıramayacak mı?

Eğer kayınvalideniz dediğiniz kadar kurnazsa eşinizi oraya o da göndermiş olabilir. "Oğlum git, bana dava açmasına engel ol. Şimdi ayrılırsan, bana dava açar ve çocuğu da bize vermezler" bile demiş olabilir. Sonra görüşmek isterse, eşiniz sizi zorlarsa vs., o zaman şimdi dava açmadığınıza pişman olabilirsiniz.

Ama siz "Ben boşanmak istemiyorum. Dava açarsam evliliğim riske girer" diyorsanız bir şey diyemem. Ama bu durumda eşiniz ileride sizi veya çocuğu annesiyle görüştürmek istediğinde ne yapacaksınız, ne önereceksiniz ("ben görüşmem, o gelirse otelde kalır ve torununu otelde görür ve çocuk akşam yatmaya benim yanına gelir" vs gibi) şimdiden düşünün ve konusu geçtiğinde eşinize şimdiden kabul ettirin.

en mantıklı yorum bu bence

Ah niye sustun niye şimdi git darp raporu al ve ifadeni alırlar uzaklastirirma kararı istiyorum hem bana hem bebeğine hayatı tehlikemiz var de hemen bosanma davasını sen ac ve hepsini soyle bebeğim minicikken sigaraya bogdugundan tut herseyine sonra al bebeğine annenin evine git cocuguda SAKIN HA gösterme böyle insanlar çocuğunu doldurur ve şu kadını az bi paraya karşılık dovdur ne yap ne ET kurtul!! NOT; ÇOK SUSMUSSUN BE ANNEM COK!!! SOYTARIYI KRAL ETMISSIN RESMEN

Konu sahibi nerelere gittiniz? Sorularımız cevapsız kaldı? Kaç gündür burada sizi takip edip dua ediyoruz şu an bizi yarı yolda bıraktınız

Siz babasız çocuk büyütmenin zorluğundan insanda bıraktığı yaralardan korkuyorsunuz da ilerde bu olay tekrarlanır da çocuk kv den dayak yediğinizi görse babasının da öyle salak salak izlediğini görse o çocuğun psikolojisi nolcak? Çok düşünüyosunuz ya çocuğunuzu. Gerçi bunu kimse yemez burda çocuk hep bahanedir. Diyosunuz ki yanına kar kalmıcak herkes hesabını vercek pardon ne yaptınız yanına kar bıraktırmıcak? Ben oraları kaçırdım da. Hepimiz bu olaydan anladık ki bikaç sene falan değil bikaç ay geçsin o kaynana ben torunumu özledim veya oğlumun evidir diyip gene size gelmek isticek eşiniz size iki ters laf etcek siz gene pısıp tamam demek zorunda kalcaksınız üzgünüm.. Keşke bidaha muhattap olmak zorunda kalmasanız ama o kadın gene gelcek. Buna müsade eden de kocanız olcak. Bidaha dayak yediğinizde bari gidin rapor alın dicem ama okumuş kadın olmak neler yaşancağını bile bile yoluna devam edip darp edildiğinde utanmayı gerektirir değil mi.

Aradaki yorumları okumadım başta yazdıklarınıza bakarak yzacağım. İlk syfada arkadaşların söylediği gibi evliliğinizin bu durumu kv'nizin değil eşinizin suçu. Ama siz de en az onlar kadar suçlusunuz.

İlk eşle ilgili olan durumu gereksiz yere kafanızda büyütmüşsünüz. Benim de nişanlım boşanmış biri ama hiç bir zaman geçmişini bu kadar takmadım. Ne var eski eşinin eşyaları kvnin evindeyse? Size ne? Siz o eşyada oturacaksınız diye kadın tüm evini mi yenilesin? Hayatınızda hiç mi ikinci el eşya satın almadınız? Bazı konularda kendi kendinizi o kadar doldurmuşsunuz ki ister istemez herşey batmış size. Kadının her söylediğine susarken, bulduğunuz fırsatlarda sitem edeceğinize bu durumu eşinize tatlı dille şöyle davran böyle davran diyerek yönlendirseydiniz ailedeki yeriniz çok farklı olurdu. Siz birşeyler yapmakta çok geç kalmışsınız. En başta nişanlıyken bu duruma göz yummuşsunuz. O örtüyü benim evime serecekti kaynana? Hayır efendim, onun hevesi olabilir, ama ev sizin.. Baştan bu çizgiyi çekemediğiniz için, aşığım susayım o mutsuz olmasın dediğiniz için kendi kendinizi mutsuzluğa mahkum etmişsiniz. Sizin tüm kişisel sınırlarınızı esnetilebilir görmüşler.

Hırsızın hiç mi suçu yok demeyin. Onlar sizden daha suçlu. Kesinlikle onları haklı görmüyorum. Ama siz de suçlusunuz.

Çocuklar, kadınların boşanmama bahaneleridir, net!

Ya arkadaşlar o değilde hiç evlenmemiş bayanların boşanmış adamlarla evlenmesine gerçekten kızıyorum. Hiçbir kadın iyi kocasını boşamaz. Erkekler de kendini bişey sanıyor ben bundan boşanırım nasıl olsa hiç evlenmemiş biriyle yine evlenirim diye.bakınız şekil.a

Yok asktan gozum kor degil. Ben de goruyorum herkesin gordugunu. Savunamadi beni. Iki kelime edip susturamadi. Kocami savunuyo gibi bi izlenim yaratiyo bi uye burda ki savunmadim hic. Millet de ordan yurudu bugun. Aslinda hic bir zaman savunmadim. Su an evliligim berbat halde evimin icinde zehir yiyorum. Mutluluktan kalmiyorum burda. Yaptigi malligi nasil savunurum zaten.

Ya arkadaşlar nolur daha önce boşanmış adamlarla evlenirken bir kez daha düşünün. Hiç bir kadın mutlu yuvasını iyi kocasını kolay kolay bırakmaz. Birde bu erkekler nasıl olsa boşanırım hiç evlenmemiş bir kızla evlenirim ohh miss diyerek havalara giriyor. Kaldırmayın bu adamların bi yerlerini.. bakınız şekil:a.

Onun artik oyle bir torunu yok. Bunu bile bile yspti herseyi. Ogluna da soyledim asla gorusmem bebegimi de gostermem dedim. Yarin obur gun ortalik yumusar sakinlesir diye bekliyorsan bayram seyranda gorusulur diyorsan deme dedim. Torununa kiymet verseydi ozleyeceginden korksaydi anasini az dusunur bu kadar ileri gitmeyeyim torunum var derdi dedim. Ruh halim su an gercekten bosanmayi kaldiramayacak halde. Bekliyorum sadece gelismeleri. Hem ben biraz duzelirim hem de hala mudahil olursa bi sekilde o zamam tertemiz bosarim. Dava da acamiyorum. Cunku rapor alamadim. Fotograflar da tam delil kabul edilmiyor. Tek sahit var o da oglu. Benim yanimda ses edememis mahkemede annem suclu der mi? Anasina cit cikaramayan( saygi adi altinda!) adam evet annem karimin namusuna laf etti evet uzerine sandalyeyle saldirdi diyebilecek mi? Kayinvalide bu surecte bdni yipratmayacak mi oyunlariyla. Bin tane olmayan olay uydurup yalanci sahit bulmayacak mi? Hatta oglunu benim aleyhime sahit yapamayacak mi? Yapacak. Bunyem tum bunlara hazir degil. Bosanmiyorsam askimdan gozum kor oldugu icin bosanmiyor degilim. Agir bi sey geciriyorum ve kendimde degilim.

Ahh bacım ahh haklısın ne diyelim. Dediğim gibi herkesin durumu farklı burdan atıp tutmak kolay.. sen bekle okul tatil olsun annengile gidip sakinleşince en doğru kararı vereceğine eminim. Bu mübarek günlerde dua et şu anda fevri bir karar vermek için çok yorgunsun. Başına gelen hiçbir şeyi haketmiyorsun.

Bosanmayabilirsin ama esine edepsiz deme bari. Dovdurteceksin, bosanip gelicem diyen senin esin. Ha ayrica 15 senedir babam yok, vefat etti ama napabilirim? Duygusuz oldugumu dusunme. Ama zaman benim babam öldüğü icin durmadi, okulum devam etti, mezuniyetlerim oldu, her seferinde oturup aglamadimda. Kaldi ki esin hayatta. Bahanen bu olmasin.

ben buna katılmıyorum herkesin imkanı hayat şartları farklı.. boşanmak kolau değil

Boşanmak elbette kolay değil, ama çoğu insan için çocuk bahane.. Çoğu kadın çocuklarım için katlanıyorum yalanına sığınıyor, halbuki ekonomik özgürlüğü olsa, ülke olarak dul kadına kötü gözle bakılmasa sıkıntı yaşayan kadınların çoğu boşanır... Boşanmak zor haklısınız ama bunun suçunu çocukların üstüne atmak çok yanlış...

Ben o sözümle sizi hedef almadım, genel bir kanı olarak herkesin ağzında çocuklarım için katlanıyorum olayı artık sıktı gerçekten.. Siz haklısınız eğer hazır değilseniz tabi ki boşanamazsınız ama bunun suçlusu bebeğiniz değil, sizin bunu hazır olmamanız yani siz...

Bosanmiyorsam askimdan gozum kor oldugu icin bosanmiyor degilim. Agir bi sey geciriyorum ve kendimde degilim.
Konuyu baştan itibaren okumadım öncelikle belirteyim.

Ailenizin yanına bir süre gidin lütfen, ağır bir şey geçirmenizi anlıyorum ama o ağır şeylerden en azından bir müddet uzaklaşmadıkça sağlıklı düşünemiyorsunuz emin olun. Yani kendimde değilim diyorsunuz ya o ortamda kendinize çok zor gelirsiniz. Kendimden biliyorum. İnsan olayın içindeyken halinin vehametini göremiyor.

Bir tanıdığımdan örnek vereyim hatta. Çok severek ama çok da tanımadan evlenmişti kız. İki aylık evliliğinde şiddet, kötü kayınvalide, eşinin psikolojik problemlerinin üçünü birden yaşamıştı ve hala evliliğini devam ettirmeye uğraşıyordu travma yaşadığının farkında değildi. En sonunda kızın babası yaşadıkları şehre gitti, kızım gel seninle bir tatile çıkalım dedi, eve getirdi ve bir daha da salmadı. Yani babası bunu yapmasaydı belki hala çabalayacak, belki kendinde suç bulacaktı. Belki de buraya sizinki gibi bir konu açacaktı.

Allah yardımcınız olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…