Kayınpederin vefatı ve kayınvalidenin durumu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bacağınıza sıkmışsınız. Kaynana sizde kaldı diye bekar kardeş de size yerleşir. Bayramda seyranda herkes size toplanır. Bakalım kaynananın çocuk bakımını beğenecek misiniz? Beğenmezseniz kaynananızı yollayamayacğınıza göre o varken nasıl bakıcı tutacaksınız? Ben sizin yaptığınızı yapamam malesef.

Ben kaynana ile yaşayıp mutlu olan bir kişi görmedim. Ya boşanıyorlar ya da o evde ruhları ve bedenleri erkenden çöküyor. Şimdiden içim karardı

Her yere kayınvalide de gelecek. Paket program gibi. Allah’ım…

Bekar kardeş annesiyle birlikte ev tutsun . Sizde ev kiraların katkıda bulunun bence çocuğu bırakırsınız. Annenin emeklisi vs yoksa sigortasını da ödeyebilirsiniz . Ama benden tavsiye aynı evin içine girmeyin derim . Ben o hataya düştüm çocuğa bakacaklar diye çağırdım emin ol çocuğa bakıyorum diye kimse burnundan kıl aldırmıyor . Eve geleceksin bunun karın doyurması, temizliği var . Kendi kendinize olsanız yerine göre bi çorba yapar içersin ya da dısardan söylersin . Kaynana evde olunca 3 çeşit yemek bekler . Her gün ev siler süpürür temizlik yaparsın.

Küçük çocuk hangi ilde olacaksa oraya gidemez mi kayınvalide? Yine kendi çocuğunun yanında olmuş olacak.Sizin bulunduğunuz şehirde olmak zorunda mı, inşallah tayin çıkar demişsiniz de.

Hicte hata etmemissiniz bunu esiniz degil siz teklif etmissiniz dönüşümlü olur sizede kv icin de iyi olur bu arada bakici isi o kadar zor ki kimseye guvenilmiyor ama kv ler gelinden yada damattan nefret etse bile cocugu cani gibi goruyor hatta cok kotu baksa bile sevgiyle bakiyor ki bence cocugumun bakicida kilo alip mutlu olmamasindansa zayif olup mutlu olmasini tercih ederm

Kendi elinizle kendi hayatinizi zehir etmenin adimini atmışsınız. Yani insan acemi olur da bu akdar mi sonunu dusunmez. Hayret ettim gercekten. Eltisi kizi bilmemne tartisip duracaginiza bekar cocugu varsa onunla kalmali. Ben de bekar evladi yok köyde bir basina kalacak da onun derdine düştünuz sandım. Yaninda bekar evladi var ve kaynanayi alip onu da almayi falan düşünüyorsunuz. Cok gereksiz bi hareket gercekten

Ve eşinize de büyük kötülük aslında. Çünkü bir yerden sonra kendi acını sarmadan annenin bile acisina teselli olmak istemiyorsun, kimseyi istemiyor kendi düzeninde sessiz kalmak istiyorsun. Annenin eşi ama baba acısı ile kiyaslanamiyor. Birbirlerine bakıp bakıp kötüleme ihtimali çok yüksek

Neden hemen kv ile yaşamayı teklif ediyorsunuz ki , kadının 3 çocuğu daha var sizle yaşaması büyük bir kaos olur , kadın evinde yaşasın veya size yakın bir yerde kira eve çıksın, sakın beraber yaşamayı teklif dahi etmeyin emin olun boşanırsınız, ev üstüne ev olmaz , 4 kişi ailenize katılacak farkında mısınız...

Bizim toplumda kocası ölen kadına resmen kötürüm felç olmuş gözü ile bakılıyor, yahu kadın daha genç 3 çocuğu daha var, niye gelinle yaşasın, konu sahibi de mantıklı düşünmüyor, benim kayınvalidemin eşi vefat etse neden beraber yaşayım kadın gencecik 2 bekarı var neden hürra hepsi bana taşınsın ki , maddi manevi yardım edilir o kadar yani , valla bu kafadaki insanları anlamıyorum, toplumumuz saçmalıklar silsilesi ile dolu , konu sahibi tehlikenin asla farkında değil, kendi topuğuna sıkıyor...

Bırakın evinde kalsın, sakın yükü üstünüze almayın, kv yatalak değil ki evinize getiriyorsunuz hem de 3 çocukla beraber , sakın o toplara girmeyin , iyilik yapayım derken mağdur konumuna düşersiniz ...

Iyi niyetlisiniz ama en baştan kv 'yi bana getirin demeniz büyük hata ...

kendi kazdığın kuyuya düşme derim. ben de ilk başta kv gelsin tek kaldı dedim acıdım filan. kadının bir gözü açıldı bana gelince başdüşman oldu bana. bir daha da gelemicek evime zaten. sakın böyle bir hata yapma. herkes kendi evinde kalsın.

Hata yapmışsın diyenleri dinleme yaa ayni şey senin annenin başına gelse uzulmezmisin hele ki acı bu kadar tazeyken elbette eşinize bu cümleyi kurmakla iyi etmişsiniz bu sefer ilerde bu cümleyi bana kurmadin diye sitem edebilirdi eşin şuan acı taze bir süre geçsin herşey halledilir bence kayinvalidenizde belki de kızında kalmak isteyecek yada dönüşümlü sizlerde kalmak isteyecektir yada hiç biriniz de bekâr oğlu varmış sonuçta o evin ihtiyaçlarını halleder birlikte yaşayıp giderler şimdi bunun telaşı için erken bence sıkıntı edecek bir durum da yok ortada siz acı gününde eşinize destekçi olun o yeter

Kendi başıma gelse annemi almak isterim gibi bir cümlesini okudum konun sahibinin. Çok yaşlı olsa anlarım ama 59 yaşında gencecik kadın. Ne isi var gelinin yanında, sığıntı gibi.
Okuma yazması yokmuş, kurslara gider onada meşgale olur okuma yazma öğrenir kafasi dağılır herseyin çaresi var ama neden hemen birlikte yaşamalıyız diye düşünülüyor. Kayinvalide gelirse konu sahibi kafasını duvarlara vuracak farkında değil

1 kimseyle tartışmıyorum.
2 bekar oğlu yanında değil farklı şehirde
3 kaynımın da aynı şehire gelmesini isteme sebebimiz, kendine bulunduğumuz şehirde düzen kurması.bizimle yaşaması değil. Bekar kaynımın bizimle yaşayamayacağını daha sevgiliyken eşime net bir şekilde söylemiştim.

Bekar oglunun yanina gitsin

Bekar çocuğu varken sizin evinizde ne işi var.beraber yaşasınlar mantıklı olan budur. Sonra bi bakmışsın bekar olanda sizin eve yerleşmiş.
Bi süre sonrada eşimin ailesi evime yerleşti küçük bebeğimle hizmet bekliyolar diye konular açarsın

niye kalamasın tek başına. daha yaşı da genç. bekar oğlu ile kalırlar. dışarı işlerini bekar oğlu görür. ilerde o da evlendiğinde o zaman çaresine bakılır kanımca. siz kendinizi ön plana atmayın. merhametten maraz doğar derler. valla ben yaşadığım durumdan dolayı acımasızlaştım galiba.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…