-
- Konu Sahibi Redpanda11
Eşim bu sebeple şu an cenaze evinde olan hiçbir şeyi bana aktarmıyor. Kendine dikkat et yeter bana modunda. Eşime destek olmak için aradığımda hüngür hüngür ben ağladım, o teselli etti beni. O beni benden daha iyi tanıyor bu konularda. İnşallah hepimiz için en iyisi olur
Bakın sizi suçlamıyorum hatta çok tatlısınız bu zamanda böylesine iyi niyet ama sizi üzerler diyorum, benim eş ailesi en ufak taviz verdiğimde tepeme çıktılar ve ben boş konuşmuyorum evlilikte baya zorluk çektim eş ailesinden dolayı, boşanmalardan döndüm nedeni de bir ev gibi beraber olmak istemeleriydi, eşim bana kör kütük aşık olmasına rağmen ailesi söz konusu olduğunda durup bir acaba dedi , baktı ki ben pılımı pırtımı topladım gidiyorum ancak o zaman duruldular, size şöyle açıklayayım kv ile beraber yaşamaya başladınız evde yemek yapıldı ne olacak kayın da her akşam çağrılmaya başlanacak e evde tek diye ona da bakım verilmek durumunda kalınacak, kv yanlız yaşıyor diye onun yükünü de üzerinize alacak bunun haricinde evde 2 genç daha olacak onların durumu ayrı bir sıkıntı zaten, evinizde büyük bir kaos olacak , yahu ben mutfagimda eşyamın yeri değiştiğinde bile rahatsız olan bir insanım düşünsenize evinizde hicbir düzeniniz olamayacak , hamilesiniz galiba hele o lohusalık bebekle ilgili durumlar bin beter , bebeğin yetiştirilmesi bakılması herşey de kv ve diğerlerinin de etkisi olacak , çok yıpranacaksınız, burda birçok kadın tecrübesi ile yorum yapıyor öyle kafadan değil yâni, siz çok tecrübesizsiniz birçok şeyin farkında değilsiniz, kolay sandıklarınız birçok evliliğin bitme sebebidir, neden eşinize ailenin babası sıfatını yapıştırıyorsunuz ki o sadece evinin babası rol karmaşası yaratmayın herkes kendi sorumluluğunu bilsin, tabiki destek olun ama bunu sınırla yapın kendi düzeninizi bozmadan, ayrıca şuan çok yeni evlisiniz eşinizi çok sevdiğiniz için gözünüz hiçbirşey görmüyor, çocuk doğsun birkaç yıla buraya yazarsınız eşim çok değişti ailesine çok bağımlı bizi ihmal ediyor, eşim beni anlamıyor vs. , Halam kadar eşine tapan birini görmedim ben ama neler etti eşi, bu kadar sevmeniz bile gerçekleri görmenize engel , biz ne dersek diyelim siz tos pembe bakacaksınız, bence yaşayın ve görün ne desek boş...İy niyetinizi anlıyorum, bana tecrübenizi aktarmaya çalışıyorsunuz ancak “iyi gelin” olmak ya da kocama “yaranmak” gibi bir amacım yok. Bu tamamen içimden gelerek yaptığım bir teklifti. Bunun harici 2 kardeş evli, bekar olan da farklı şehirde yaşıyor. Bekar olan da dahil olmak üzere evimde kardeşlerine bakmayacağımı eşim çok iyi biliyor. Evet iyi niyetli biriyim, hatta belki de bazen saflık seviyesinde. Ve daha da ileriye gideyim, eşimi çok seviyorum ve onun üzülmesi benim daha çok canımı acıtıyor. Çok şükür ki bu zamana kadar ben üzüldüğümde de aynı üzüntüyü ondan da gördüm. Ancak sınırı da olan biriyim. Eltimin evine eşim ya da diğerleri çat kapı gidebilirken benim evime gelemezler.
Bu arada yaşımızda küçük değil, Tamamen saf aşktan doğruları gözü görmeyen biri değilim ama Burda tecrübe dinlemek isterken sadece suçlanma, boşanma ya da niyet okumacılığı görmek çok üzücü.
Arkadaşlar hepiniz tecrübelerinizi paylaşıyorsunuz ama lütfen suçlama yapmadan paylaşın. Ben almam gereken bilgileri aldım, hepinize çok teşekkür ederim.
Evet ya eşi ile tartışsa bile kv üzerine alınacak, evde rahatca tartışamayacak eşiyle hep ciddi resmî olacak cilvelesemeyecek, nerden baksan zor ...Bekar evlat baska sehirdeyse annenin oldugu sehre gitsin. Annesine destek olsun. Yasi genc kayinvalidenizin, oglu varken idare eder. Normalde en mantiklisi bu.
Kesinlikle aile harici uzun vade, evde birinin kalmasina karsiyim.Cunku ozel hayat olmuyor. Sarilsan vs olmuyor, tartissan vs olmuyor.bu arada iyi kayinvalide dahil buna .
Ama sizin bebeginiz var destek olsun diye cagiriyorsaniz orasi ayri. Yani karismayan bir kayinvalideyle bu sebeple gecinilebilir.
Kızı da çalışıyorBakın eşinize de sessizlik lazım ve babalık rolüne asla burunmemesi lazım yoksa ne abi olur ne çocuğuna baba olur. En doğrusu kızının 2 ay kadar yanında kalması evde kalmaları. Herkesin düzenine dönmesi. Sonra tayin mi olur dönüşümlü mu kalırlar Allah bilir. İnşallah alipta gelmez ortada ufacık bir bebekte var.
Ani ölüm süreci çok zor bu sorumluluğu alamazsınız
Kaç yaşında bu kadın?Kv kendi evinde yaşamak istiyor zaten de beceremez. Allah gecinden versin annemin başına benzer bir şey gelse tek başına kendini baktığı yetmiyormuş gibi hepimize de koşar ama kv öyle biri değil
Kızı da çalışıyortüm kardeşler memur olduğu için ne yapacaklar insanın ben de bilmiyorum. Kızı zaten ben götüreceğim demiş, kv ise evimde kalmak istiyorum demiş. Ama son kararları ne olur bilmiyorum. Ben başta sadece eşimin içi rahat olsun diye vicdanen de rahat olmak için söylemem gerekeni söyledim. Bir daha da sormadım. Çünkü ben de yakında çalışmaya başlayacağım, çocuklar da öyle, eltim ev hanımı ama onun da biri bebek olmak üzere 2 çocuğu var. 4 kardeş beraber olup en doğru/sağlıklı kararı kendileri vermeliler, verirler inşallah
Kendi ailemle ayni apartmanda oturdum. Ayni ev olmamasina ragmen, onda bile zorlandim. Yani esimle cok tartismam ama kirildiysam cizgim nettir .malesef ailem yanlis alamasin diye rol yapmak zorunda kaliyordum.Evet ya eşi ile tartışsa bile kv üzerine alınacak, evde rahatca tartışamayacak eşiyle hep ciddi resmî olacak cilvelesemeyecek, nerden baksan zor ...
Gerçekten çok zor yaşamayan asla anlamaz , konu sahibi bazı şeyleri yaşayarak öğrenecek çünkü burdaki tecrübeleri ve nasihatleri hiçe sayıyor, eşini çok seviyor diye herşeye katlanabileceğini sanıyor halbuki bu kadar kadın eş ailesi yüzünden boşanıyor ...Kendi ailemle ayni apartmanda oturdum. Ayni ev olmamasina ragmen, onda bile zorlandim. Yani esimle cok tartismam ama kirildiysam cizgim nettir .malesef ailem yanlis alamasin diye rol yapmak zorunda kaliyordum.
En guzeli yakin mesafe ayri ev. Ama sartlar iste kolay degil.
Siz hiç karışmayın bence ...Kızı da çalışıyortüm kardeşler memur olduğu için ne yapacaklar insanın ben de bilmiyorum. Kızı zaten ben götüreceğim demiş, kv ise evimde kalmak istiyorum demiş. Ama son kararları ne olur bilmiyorum. Ben başta sadece eşimin içi rahat olsun diye vicdanen de rahat olmak için söylemem gerekeni söyledim. Bir daha da sormadım. Çünkü ben de yakında çalışmaya başlayacağım, çocuklar da öyle, eltim ev hanımı ama onun da biri bebek olmak üzere 2 çocuğu var. 4 kardeş beraber olup en doğru/sağlıklı kararı kendileri vermeliler, verirler inşallah
İşte aslında tam olarak bu. İstanbul’da yaşıyoruz ve bulunduğumuz semtte en kötü evler bile 15ten başlıyor. E emekli maaşı zaten 7.500 olacak. Biz çift maaş olduğumuz halde ucu ucuna denk getiriyoruz her şeyi. Yoksa gönül ister ki yakında bir ev tutalım elimiz hep üstünde olsun.Kendi ailemle ayni apartmanda oturdum. Ayni ev olmamasina ragmen, onda bile zorlandim. Yani esimle cok tartismam ama kirildiysam cizgim nettir .malesef ailem yanlis alamasin diye rol yapmak zorunda kaliyordum.
En guzeli yakin mesafe ayri ev. Ama sartlar iste kolay degil.
Dediğim gibi karışmıyorum. Ben sadece ilk etapta söyledim ve çekildim kenara. Bu konuyu bir daha hiç açmadım. Açmam da zaten, onlar verecek kararıSiz hiç karışmayın bence ...
Hiçe saymıyorum. Annem babaannem yüzünden çok çekti. Onlar da ne kavgalar etti, zorlukların farkındayım. Birebir yaşayan biriyim bu zorlukları, ancak buna vicdanım el vermiyor. sırtımı dönmek bana göre değil. bu sadece eşime olan sevgimden değil, kendi yapımdan kaynaklıGerçekten çok zor yaşamayan asla anlamaz , konu sahibi bazı şeyleri yaşayarak öğrenecek çünkü burdaki tecrübeleri ve nasihatleri hiçe sayıyor, eşini çok seviyor diye herşeye katlanabileceğini sanıyor halbuki bu kadar kadın eş ailesi yüzünden boşanıyor ...
Bakın hala anlamıyorsunuz kendi ev bütünlüğünüzü korumanız neden sırtınızı dönmek oluyor, ayrı evde yaşadığında ne oluyor kayınvalideye, kurtlar mı kapıyor? Bu bakış açınız o kadar yanlış ki , bakın para gerekse verirsiniz, ilgi gerekse ziyaret edersiniz neden aynı ev aynı düzen, hala sırtımı dönemem diyorsunuz, yasayın görün o halde ne diyeyimHiçe saymıyorum. Annem babaannem yüzünden çok çekti. Onlar da ne kavgalar etti, zorlukların farkındayım. Birebir yaşayan biriyim bu zorlukları, ancak buna vicdanım el vermiyor. sırtımı dönmek bana göre değil. bu sadece eşime olan sevgimden değil, kendi yapımdan kaynaklı
Bu konuyu gelinler değil kadının çocukları düşünmeli zaten , en büyük sorun gelinlerin sanki mecburmuş gibi hemen kv ye yer arama telaşına düşmeleri, çok saçma, konu sahibi de hemen sahiplenmiş zaten ...Ani ölüm çok zor. Eltinin yanında ztn olmaz çocukların huzuru kalmaz kadında rahat edemez. Evinde kalsın kızı alabildiği kadar izin alsin. Size yada birine gitse her hafta mezarlık ziyareti isteyecek taziyesi bitmeyecek 2 ay oradan ayrılmamasi en dogrusu. Alisveris yapsinlar faturalari otomatik odemeye alsinlar ztn veraset isleri vs sık sık gidis gelis olacak. Mevlut illa yapılir oda orada olması doğru olan.
Evinde bağıra bağıra ağlamak istese ağlar anılarını yaşar. Kızından başka kimsenin şu an ona faydası yok olabilecek şeyleri tahmin edebiliyorum kız erkek ayırmak değil bu yaşarken baska oluyor.