Kayınpederin vefatı ve kayınvalidenin durumu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bakın eşinize de sessizlik lazım ve babalık rolüne asla burunmemesi lazım yoksa ne abi olur ne çocuğuna baba olur. En doğrusu kızının 2 ay kadar yanında kalması evde kalmaları. Herkesin düzenine dönmesi. Sonra tayin mi olur dönüşümlü mu kalırlar Allah bilir. İnşallah alipta gelmez ortada ufacık bir bebekte var.
Ani ölüm süreci çok zor bu sorumluluğu alamazsınız

Bakın sizi suçlamıyorum hatta çok tatlısınız bu zamanda böylesine iyi niyet ama sizi üzerler diyorum, benim eş ailesi en ufak taviz verdiğimde tepeme çıktılar ve ben boş konuşmuyorum evlilikte baya zorluk çektim eş ailesinden dolayı, boşanmalardan döndüm nedeni de bir ev gibi beraber olmak istemeleriydi, eşim bana kör kütük aşık olmasına rağmen ailesi söz konusu olduğunda durup bir acaba dedi , baktı ki ben pılımı pırtımı topladım gidiyorum ancak o zaman duruldular, size şöyle açıklayayım kv ile beraber yaşamaya başladınız evde yemek yapıldı ne olacak kayın da her akşam çağrılmaya başlanacak e evde tek diye ona da bakım verilmek durumunda kalınacak, kv yanlız yaşıyor diye onun yükünü de üzerinize alacak bunun haricinde evde 2 genç daha olacak onların durumu ayrı bir sıkıntı zaten, evinizde büyük bir kaos olacak , yahu ben mutfagimda eşyamın yeri değiştiğinde bile rahatsız olan bir insanım düşünsenize evinizde hicbir düzeniniz olamayacak , hamilesiniz galiba hele o lohusalık bebekle ilgili durumlar bin beter , bebeğin yetiştirilmesi bakılması herşey de kv ve diğerlerinin de etkisi olacak , çok yıpranacaksınız, burda birçok kadın tecrübesi ile yorum yapıyor öyle kafadan değil yâni, siz çok tecrübesizsiniz birçok şeyin farkında değilsiniz, kolay sandıklarınız birçok evliliğin bitme sebebidir, neden eşinize ailenin babası sıfatını yapıştırıyorsunuz ki o sadece evinin babası rol karmaşası yaratmayın herkes kendi sorumluluğunu bilsin, tabiki destek olun ama bunu sınırla yapın kendi düzeninizi bozmadan, ayrıca şuan çok yeni evlisiniz eşinizi çok sevdiğiniz için gözünüz hiçbirşey görmüyor, çocuk doğsun birkaç yıla buraya yazarsınız eşim çok değişti ailesine çok bağımlı bizi ihmal ediyor, eşim beni anlamıyor vs. , Halam kadar eşine tapan birini görmedim ben ama neler etti eşi, bu kadar sevmeniz bile gerçekleri görmenize engel , biz ne dersek diyelim siz tos pembe bakacaksınız, bence yaşayın ve görün ne desek boş...

Bekar evlat baska sehirdeyse annenin oldugu sehre gitsin. Annesine destek olsun. Yasi genc kayinvalidenizin, oglu varken idare eder. Normalde en mantiklisi bu.
Kesinlikle aile harici uzun vade, evde birinin kalmasina karsiyim.Cunku ozel hayat olmuyor. Sarilsan vs olmuyor, tartissan vs olmuyor.bu arada iyi kayinvalide dahil buna .
Ama sizin bebeginiz var destek olsun diye cagiriyorsaniz orasi ayri. Yani karismayan bir kayinvalideyle bu sebeple gecinilebilir.

Evet ya eşi ile tartışsa bile kv üzerine alınacak, evde rahatca tartışamayacak eşiyle hep ciddi resmî olacak cilvelesemeyecek, nerden baksan zor ...

Kızı da çalışıyor tüm kardeşler memur olduğu için ne yapacaklar insanın ben de bilmiyorum. Kızı zaten ben götüreceğim demiş, kv ise evimde kalmak istiyorum demiş. Ama son kararları ne olur bilmiyorum. Ben başta sadece eşimin içi rahat olsun diye vicdanen de rahat olmak için söylemem gerekeni söyledim. Bir daha da sormadım. Çünkü ben de yakında çalışmaya başlayacağım, çocuklar da öyle, eltim ev hanımı ama onun da biri bebek olmak üzere 2 çocuğu var. 4 kardeş beraber olup en doğru/sağlıklı kararı kendileri vermeliler, verirler inşallah

Ani ölüm çok zor. Eltinin yanında ztn olmaz çocukların huzuru kalmaz kadında rahat edemez. Evinde kalsın kızı alabildiği kadar izin alsin. Size yada birine gitse her hafta mezarlık ziyareti isteyecek taziyesi bitmeyecek 2 ay oradan ayrılmamasi en dogrusu. Alisveris yapsinlar faturalari otomatik odemeye alsinlar ztn veraset isleri vs sık sık gidis gelis olacak. Mevlut illa yapılir oda orada olması doğru olan.
Evinde bağıra bağıra ağlamak istese ağlar anılarını yaşar. Kızından başka kimsenin şu an ona faydası yok olabilecek şeyleri tahmin edebiliyorum kız erkek ayırmak değil bu yaşarken baska oluyor.

Evet ya eşi ile tartışsa bile kv üzerine alınacak, evde rahatca tartışamayacak eşiyle hep ciddi resmî olacak cilvelesemeyecek, nerden baksan zor ...
Kendi ailemle ayni apartmanda oturdum. Ayni ev olmamasina ragmen, onda bile zorlandim. Yani esimle cok tartismam ama kirildiysam cizgim nettir .malesef ailem yanlis alamasin diye rol yapmak zorunda kaliyordum.
En guzeli yakin mesafe ayri ev. Ama sartlar iste kolay degil.

Gerçekten çok zor yaşamayan asla anlamaz , konu sahibi bazı şeyleri yaşayarak öğrenecek çünkü burdaki tecrübeleri ve nasihatleri hiçe sayıyor, eşini çok seviyor diye herşeye katlanabileceğini sanıyor halbuki bu kadar kadın eş ailesi yüzünden boşanıyor ...

Siz hiç karışmayın bence ...

İşte aslında tam olarak bu. İstanbul’da yaşıyoruz ve bulunduğumuz semtte en kötü evler bile 15ten başlıyor. E emekli maaşı zaten 7.500 olacak. Biz çift maaş olduğumuz halde ucu ucuna denk getiriyoruz her şeyi. Yoksa gönül ister ki yakında bir ev tutalım elimiz hep üstünde olsun.

Kardeşim ve ailem aynı apartmanda oturuyorlar ama en azından yemekten sonra herkes kendi evine çekiliyor, rahat oluyorlar. Zor olduğunun ben de farkındayım, Rabbim kolaylık versin herkese

Hiçe saymıyorum. Annem babaannem yüzünden çok çekti. Onlar da ne kavgalar etti, zorlukların farkındayım. Birebir yaşayan biriyim bu zorlukları, ancak buna vicdanım el vermiyor. sırtımı dönmek bana göre değil. bu sadece eşime olan sevgimden değil, kendi yapımdan kaynaklı

Niye bu konulara girdiniz ki? Kayın valideyi yerleştirmişsiniz bile. İsterse dünya' nın en iyi insanı olsun ben evimde sürekli başka birini görmek istemem mesela? Zamanla eviniz özeliniz olmayacak. Bunun bayramı var, hastalığı var misafiri var. Misafire hizmeti var. Sizin bir misafiriniz gelse başbaşa oturup özel şeyler bile konuşamayacaksınız belki de.

Benim arkadaşım kayınvalidesiyle aynı apartmanda otururdu birlikte kahvaltı yaparlardı. Kadın yer yemez iner bizi yalnız bırakırdı ama biz gene uyuz olurduk bugünde yalnız yese ne olacak ki diye mesela, anneniz gelse başbaşa özel sohbet edemeyeceksiniz? İnanın hiç öyle basit şeyler değil. Gerçekten hiç bunları düşünmediniz mi?

Bu kadar plan proje bana çok fazla geldi. Üstelik ben şu yalnız yapamaz yaşayamaz muhabbetlerine asla katılmıyorum. Başa gelince öyle bir kalınır ki.. En basiti babam erkek kardeşimle yaşıyor, iki yumurta kıramayan adam sütlaçta yapıyor, dolma da yapıyor market pazar ihtiyaçlarını da gideriyor. Yani kadın için çok daha kolay bunlar, gözünüzde çok büyütmeyin.

Son düzenleme:
Tüm yorumları okudum.Siz evlilik konusunda inanılmaz tecrübesizsiniz ama dediğim dediksiniz kabul etmiyorsunuz hiçbirşeyi. En iyisi yaşayıp görmeniz. İnsanlar yorum yaparken kötülüğünüzü isteyip yorum yapmıyor tecrübe hepsi. Bu forumda inanılmaz bir tecrübe kaynağı var kulağınızı kapatmayın. Ben, biz, bizim evliliğim farklı demeyin. Türkiye'de yaşayan ailesi Türk olan Türk bir erkekle evlisiniz. Yani yaşayacağınız şeyler aşağı yukarı aynıdır. Boşanan çiftlerin çoğu da aileler yüzünden boşanıyor. Bana naif biri geldiniz bende ilk evlendiğim zaman öyleydim. Sağolsunlar hayat kafama vura vura öğretti şimdi asla iyi niyetli değilim.

Düşünceniz güzel fakat, bekar oğluyla yaşamalı. kadın gençmiş eli ayağı tutuyor. eşi olmadan hayata tutunması lazım sürekli çocuklar eş falan her işini hallederse hiç bir şeye adapte olamaz. bekar oğlan ve kendisi yaşamına devam ederler zaten.
su akar yolunu bulur bu kadar sende kalsın bende kalsın diye kadına malmış gibi davranmayın. bırakın yaşasın acısını da dibine kadar. acılar insanı güçlendirir. böyle muhtaç gibi davranmayın. oğlu ona acısını unutturur benim bir sorumluluğum var der ve doğrulur.
Hani tek olsa 70 küsür yaşında olsa baş üstüne ama çok genç ve bi oğlan var yanında..

Bakın hala anlamıyorsunuz kendi ev bütünlüğünüzü korumanız neden sırtınızı dönmek oluyor, ayrı evde yaşadığında ne oluyor kayınvalideye, kurtlar mı kapıyor? Bu bakış açınız o kadar yanlış ki , bakın para gerekse verirsiniz, ilgi gerekse ziyaret edersiniz neden aynı ev aynı düzen, hala sırtımı dönemem diyorsunuz, yasayın görün o halde ne diyeyim

İyi niyetle söylemişsiniz ama kalıcı olarak siz de durmasına gerek yok. Sizde de kalır diğer kardeşlerinde de kendi evinde de. Sakın evini, düzenini bozmayın. Gerekirse belli bir miktar para ile yanına yardımcı gelir gider ama siz kendiniz feda eden olmayın.
Belli bir yaşa kadar o kadının düzeni vardı. Size gelince sizin eviniz diye size uymayacak beklentileri yoğun olacak. Bunları göz önünde bulundurun.

Bu konuyu gelinler değil kadının çocukları düşünmeli zaten , en büyük sorun gelinlerin sanki mecburmuş gibi hemen kv ye yer arama telaşına düşmeleri, çok saçma, konu sahibi de hemen sahiplenmiş zaten ...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…