Kayınpederin vefatı ve kayınvalidenin durumu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bekar oglunun yanina gitsin
Bence de mantıklı olan bu.

Ancak Eşim kp yaşarken de evin babası gibiydi. Sadece içinin rahat olması için, gelirken annesini de isterse getirebileceğini söyledim. Bir de aklında benimle ilgili soru işareti olmasın istedim. Eşim artık ailenin yakınlarda bir arada olmasını istediği için kaynımın da yaşadığımız şehirde yaşamasını istiyor. Çünkü babası vefat ettikten 20 saat sonra ailesinin yanına gidebildi.

Arkadaşlar kaynım bizimle yaşayacak diye herhangi bir şey söylemedim. Çoğu arkadaş öyle yazmış. Kaynımın bizimle yaşama ihtimali yok, eğer tayini alınabilirse yaşadığımız şehire almak istiyorlar. Amaç tüm kardeşlerin aynı şehirde yaşaması. Benim evime misafir olarak kabul edebileceğim kişi kv. Başka biri değil

Gereksiz şövalyelik yapmışsınız bana göre. Kadını doğru düzgün tanımıyorsunuz bile nasıl rahat edeceksiniz o şekilde? Atıyorum siz bugün pizza yemek isteyeceksiniz o geleneksel bir yemek isteyecek, siz karı koca başbaşa bir yerlere gitmek isteyeceksiniz mecburen ona da teklif edeceksiniz bu böyle uzar gider. Canım kanım olsa çekirdek ailemle birlikte 3. bir kişiyle yaşayamam evde.

Annesi sizde olduğu sürece ne kdr sıklıkla goruseceklerini sanıyorsunuz? Ah ah bir insan kendini bu kdr zora sokar ya

Eşiniz gereksiz bi babayigitlige soyunuyor. Siz de ona makul olani anlatip dengeyi ogretmek yerine başım ustune demissiniz. Siz de ailenin annesi olursunuz bi guzel kurulurlar evinize

İyi de kadına soran oldu mu evini kapatıp gel bizimle yaşa diye? Bekar oğlu varmış, niye evinden oğlundan uzaklaşsın? Ya tayin işi olmazsa ya da uzun süre sonra olursa? Tamam çok iyi niyetlisiniz de kadına bırakın kararı. Şimdiye kadar her şeyi kocasıyla yapmış bundan sonra da kendi başına yapar öğrenir. Oğluyla veya tek gider markete çarşıya pazara. En ücra köyde yaşayıp köyün dışına çıkmamış kadın bile belli bir sürede öğrenir.

Benim babaannem bilerek çamaşır bırakırdı balkonunda çünkü onu bahane eder asla kalmazdı birinin evinde. Ben kendi yatağım olmazsa uyuyamıyorum derdi. Yaşlı insanlar evini düzenini arar, bence eşinizle konuşun.
Dediğim dedik bir karaktermiş, bebek doğunca ya anlaşamazsanız? Bebeğe eski moda şeyler yapmak isterse tartışmayı göze almanız gerek.

Evlat ayrımı mı yapıyor, niye sizin eşinizin dediği laf bir kenara diğerlerinin bir kenara oluyor, onları evlattan saymıyor mu?

Konu sahibi belki ki yeni evli ve daha feleğin çemberinden geçmemiş, burdaki kv konularını okusa belki biraz idrak edebilir, kv en iyisi bile beraber yaşanılmaz hoş aileden biri ile bile beraber yaşamak çok zordur , asla evde rahat edemez , asla bir düzeni olmaz ve zamanla acıdığı kv gözüne batmaya başlar, okuma yazma bilmemesi 3 çocuğu ile yaşayamayacağı anlamına mı geliyor yani , eltisi akıllı bir kadın ki şimdiden sorumluluk almıyor ama konu sahibi fazla iyi niyetli böyle giderse kv ve 3 gence kendisi tek başına bakacak eşiyle beraber , hayır yani daha yeni cenaze kalkmış ne bu hemen anneni bana getir mevzuları, kocaya yaranmak tatlı şirin gözükmek için geleceğini yakıyor farkında değil, erkekler kıt akıllıdır asla duracağı yeri bilmezler hele söz konusu aileleri ise , konu sahibi daha çok toy ve acemi , iyi gelin olmak için bu derece zor bir yükün altına girilmez ki zaten beraber yaşasalar kedi köpek gibi olacaklar ama farkında bile değil, sınırlı mesafeli ve yardımsever olmalı, yardım da maddi manevi destek olmaktır fakat gel beraber yasayalım demek nerden baksan büyük hata , kendi annesi dahi olsa beraber yaşamak çok zor, teyzelerim anneleri ile yaşayamadılar çünkü bir türlü memnun edemediler şimdi hepsi annesinden kaçar hale geldiler, bazen onlara diyorum ki yahu anneniz kv olsa napacaktınız diyorlarki ikisi de aynı derecede zor, o kadar yıprandılar ki Anlatamam, anneleri durduk yere küsüyor , alınıyor evde çocuklarının düzenine karışıyor, olur olmadık konularda fikir beyan ediyor, düşünün anneleri ama beraber yapamıyorlar o derece zor , kaldı ki kv ve 3 gençle yaşamak resmen zulüm..

Annesi sizde olcağı için sık sık size gelecek ayrıca bayram seyran tüm bu tarz durumlarda evinize doluşacaklar, bebeğiniz dogdugunda bambaşka olacak gerçekten tahammül seviyesi düsüyor insanın. Siz iyi niyetle konuşmuşsunuz ne R yapın nede gelsin diyin bir daha konusma oldugunda acısı taze biraz bizde kalsın vs diyip toparlayın yerlessin bizle yaşasin cümlelerine girmeden baktınız iyi gidiyo aynı evde duruma göre bakarsınız en az 2 sene evinize git gel seklinde bi durumu gözlemleyin baktiniz iyi gidiyo o zaman yaşasin hep kalsin dersiniz iyi gitmezsede zaten size yerlesmemis olacak hemde lafınızı yememiş olursunuz.
Ayrıca esim evin babası gibidir demissiniz böyle cengaver sözler ederseniz sizdende anne tavirlari sergilemeniz beklenir, siz cocugunuzun annesi olacaksiniz sadece bu yuzden evladinizinda huzurunu dusunun, belki kari koca sarilmayiz evde resmi takiliriz cogu yere kv gelir, yada size gelen her arkadas misafir kv birlikte oturur siz bundan memnun olursunuz ama cocuklar kesinlikle memnun olmuyorlar.
Başınız saolsun sizede saglikli doğumlar diliyorum

Hata yapmışsın. Benim eski kv kayınpeder ölünce 360 derece değişmişti. Kp durduruyormuş kadını. Bizde kp kızardık ama haklıymış.
aynen. eşleri vefat edince oğullarını eşi yerine koyuyolar. bizimki de öyle idi. beni şikayet ederdi sürekli oğluna. en son ne oldu gitti bir daha gelemiyecek. Meğerse karakterini kayınpeder varken görememişiz demekki o durduruyomuş.

Kaynınız başka evde bekar yaşayacak. Kvniz sizle kalacak. Kaynınız evde kendi başına yemek mi yapacak yiyecek sanıyorsunuz. E yalnız oturmasın yalnız yemesin diye çağırılacak sürekli. Belki kirlilerini de size yıkatırlar çünkü potansiyelinizi göstermişsiniz bi kere.

İy niyetinizi anlıyorum, bana tecrübenizi aktarmaya çalışıyorsunuz ancak “iyi gelin” olmak ya da kocama “yaranmak” gibi bir amacım yok. Bu tamamen içimden gelerek yaptığım bir teklifti. Bunun harici 2 kardeş evli, bekar olan da farklı şehirde yaşıyor. Bekar olan da dahil olmak üzere evimde kardeşlerine bakmayacağımı eşim çok iyi biliyor. Evet iyi niyetli biriyim, hatta belki de bazen saflık seviyesinde. Ve daha da ileriye gideyim, eşimi çok seviyorum ve onun üzülmesi benim daha çok canımı acıtıyor. Çok şükür ki bu zamana kadar ben üzüldüğümde de aynı üzüntüyü ondan da gördüm. Ancak sınırı da olan biriyim. Eltimin evine eşim ya da diğerleri çat kapı gidebilirken benim evime gelemezler.

Bu arada yaşımızda küçük değil, Tamamen saf aşktan doğruları gözü görmeyen biri değilim ama Burda tecrübe dinlemek isterken sadece suçlanma, boşanma ya da niyet okumacılığı görmek çok üzücü.

Arkadaşlar hepiniz tecrübelerinizi paylaşıyorsunuz ama lütfen suçlama yapmadan paylaşın. Ben almam gereken bilgileri aldım, hepinize çok teşekkür ederim.

Benim kv iyidir kotuluğunu gormedim çok ama 10gün aynı evde bayramda seyranda bile tahammul edemiyor insan. Ne olursa olsun. Büyükler herseye karısmak istiyorlar onlarım bildikleri doğru gibi kabul edilsin bekliyolar. Kendi anneme bile yeri geliyor kızıyorum aynı evin içinde ama anneye cevabını verebiliyorsun kızsan da anandır öteki el anası kızamazsın cevao versen alınır laf eder çok sıkıntı.

Kv kaynımla yaşayabilir aynı şehirde olursak. Kardeşim kaynımdan çok daha küçük ve tek başına yaşıyor bana yakın bir yerde. Onun çamaşırını dahi yıkamayan biriyim. Bakın daha öncede yazdım, iyi niyetli biriyim ancak sınırı da fazla olan biriyim. Başkasının işini yapmayacağımı eşim iyi biliyor. Bana misafirliğe gelen arkadaşlarım bile yiyecekleri getirirler sen şimdi halledemzsin hamile halinle diye. Kv de benden sırf bu sebeple iş bekleyemiyor. Çünkü beklediği işi ben değil oğlu yapar. Ben kendimi süper gelin olarak tanıtmadım hiç kimseye. Hatta tembel, serbest büyümüş bir kadın olarak görürler beni. benim iyi niyetimi tüm ailesi bilir ama hiç kimse iş konusunda bana güvenmez

Hamile olduğunuz için şuan sizde kalması aslında iyi bir şey ama sürekli olmamasına bakın. Doğru olan bekar çocukla yaşaması.

Buna katılmıyorum hiç yakın zamanda yaş süreci gördünüz mü bilmiyorum. En az 1 yıl bol ağlamalı bol geçmişli bol hüzünlü bol duzensiz geçecek. Hamile iken tam tersi uzak olması gerek lohusalik apayrı hiç girmiyorum.

Hamile olduğunuz için şuan sizde kalması aslında iyi bir şey ama sürekli olmamasına bakın. Doğru olan bekar çocukla yaşaması.

Buna katılmıyorum hiç yakın zamanda yaş süreci gördünüz mü bilmiyorum. En az 1 yıl bol ağlamalı bol geçmişli bol hüzünlü bol duzensiz geçecek. Hamile iken tam tersi uzak olması gerek lohusalik apayrı hiç girmiyorum.

Çocuğa bakacak biri olması için dedim ama tabiki etkilenirin derse de bekar çocukla yaşaması doğru olan bence

Aynen benimkide bana taktı kafayı diğer eltim hiç yüz vermez evine bile gidemezdi doğru düzgün. Bende anne anne diye bi dediğini iki etmezdim. Kp öldü. Eltimi bi övmeler benimde burnumdan getiriyordu. Şimdi duyuyorum küslermiş hiç gidemiyomuş. Valla hiç üzülmüyorum. Herkes hak ettiğini yaşıyor.

Eşim bu sebeple şu an cenaze evinde olan hiçbir şeyi bana aktarmıyor. Kendine dikkat et yeter bana modunda. Eşime destek olmak için aradığımda hüngür hüngür ben ağladım, o teselli etti beni. O beni benden daha iyi tanıyor bu konularda. İnşallah hepimiz için en iyisi olur

Çocuğa bakacak biri olması için dedim ama tabiki etkilenirin derse de bekar çocukla yaşaması doğru olan bence

Kv kendine bakamaz çocuk sorumlulugu alması imkansız kadının biraz zamana ihtiyacı var. Çocuğun sesine bile tahammülü olmayabilir bunu zaman gösterecek ama yardım eder işini görür yemek yapar fikri ani ölümlerde pek geçerli değil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…