- 19 Mart 2023
- 852
- 1.485
- 34
- Konu Sahibi Redpanda11
Hata yapmışsın. Benim eski kv kayınpeder ölünce 360 derece değişmişti. Kp durduruyormuş kadını. Bizde kp kızardık ama haklıymış.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben annemlerdeydim cenaze haberini aldığımda. Uçağa binmek için hem rapor almam hem de şehir değiştirmem gerekiyordu. Vardığım şehirde de yine ilçeden gelip beni birinin alması gerekiyordu. Eşim ve kardeşini babanız hasta diyerek çağırdılar, onlar vardıklarında ilk vakitte cemazeyi defnettiler. Bu sebeple eşim yanlarına gitmemi istemedi, başlarda riskli bir gebelik süreci yaşadım çünkü.Başınız sağolsun. Kayınvalidenizle ilgili teklifiniz güzel bir düşünce. Ama ben kayınvalidenizin bunu kabul edeceğini düşünmüyorum. Çünkü yaşlı biri değil ve bekar oğlu var. Diyelim ki kabul etti sizde kalmayı. Zor olur, ama kadının ve sizin mizacınız sakinse idare edersiniz.
Bir de merak ettim cenazeye katılmama sebebiniz nedir? Zorlu bir gebelik mi var? Günümüzde insanlar cenaze töreni, hasta ziyareti gibi konuları hafife alıyor. Oysa acılı insanlar bu ziyaretlerle teselli oluyor.
Sana bunun açıklamasını yapacak enerjimi başka bir şeye harcarım, kendi yazdığına bak bakalım konudan çok mu bağımsız? Bu kadar bozulmanı görümce olabilme ihtimaline veriyorum daha yazarım da ban yemeyeyim şimdi durduk yereBazen de diyerek konu ile alakalı yazmışsın, haberin yok
Aslında tam olarak bu, yaşayıp göreceğim sanırım. Yorumlardan anladığım da o.bence siz teklif ederek iyi yapmışsınız. sonuç ne olur bilmiyorum, yaşayıp görceksiniz zaten. zamanla hepsi çözülür. size gelse bile bir süre sonra ayrı ev tutulup kendi evinde kalması en iyisi olur. o olmazsa da bütün çocuklarını sırasıyla gezsin ki herkese eşit sorumluluk dağılmış olur. endişe etmeyin, her şey olacağına varır.
Başınız sağolsun, düşünceniz güzel olsada uzun vadede sıkıntı çıkar.Kadinin evini , düzenini dağıtmak doğru değil Sonuçta tek değil,bekar oğlu var O da hemen bugün evlenecek değil. Kadın bavul gibi o evden o eve taşinmasin .......Merhaba arkadaşlar, aslında konum tam olarak dert de sayılmaz ama ben çok tecrübesizim. Sizlerden akıl almak istiyorum.
Yakın zamanda kayınpederim vefat etti. gebelik durumundan dolayı cenazesine gidemedim. Eşim hala memleketinde, evin en büyüğü olarak yapılması gerekenleri yapıyor. Ailesini bir şekilde tekrar ayağa kaldırmaya çalışıyor. 3 erkek 1 kız kardeşler. Sadece en küçük erkek bekar ve tüm çocuklar farklı şehirlerde yaşıyorlar.
Eşim ailesine düşkün bir erkektir ama aramızdaki dengeyi de her zaman korumuştur. Ailesi de zaten uzakta olduğu için 1 yıllık evlilikte en fazla kurbanda gördüm onları 2 hafta kadar, öncesinde sadece nişanım ve düğünümde gördüm. Eşimin hem acısını hem de annesine düşkünlüğünü bildiğim için istersen gelirken anneni de getir dedim. Çünkü kv asla tek başına kendi şehrinde bile hayatını sürdürebilecek bir kadın değil. Okuma yazması da yok ve her şeyi kp ile yapardı, gerçekten birbirlerine hayat arkadaşıydılar. Zaten çocuklar da asla annesinin yalnız kalmasına izin vermezler, çünkü kp ani ölümle kaybettik.
Ben büyük aile ile büyümüş biri değilim, e yıllarca da okul, iş derken tek başına yaşamaya alışmış biriyim aslında. Ama anne baba söz konusu olduğunda eşime anneni getir dedim, çünkü Allah korusun benzer bir durum olsa ben de aynı desteği eşimden beklerdim ve yapardı da. Ancak arkadaşlarım emin misin, kv ile yaşayabilecek misin gibi olumsuz konuşunca acaba yanlış mı yaptım diye de istemsiz düşündüm. Kv dediğim dedik bir kadın aslında karakter olarak farkındayım ama oğulları ne derse onu da yapar. Kafam çok karıştı. Çünkü farkındayım ev ev üstüne her zaman çok zor olur ama diğer türlü de vicdanım el vermiyor.
Annem ise eğer eşim isterse almam taraftarı. Kadın tek başına yapamaz, eşin evin en büyüğü; alınması gerekiyorsa almalısın diyor. Bir de çocuk doğduğunda bakıcı ile uğraşacağına (Büyükşehir olduğu için güvenilir birini bulmak maddi manevi zorlayıcı olacak farkındayım, o yüzden erkenden bakımevine vermeyi düşünüyordum) kv destek olur. Biz gelsek gelsek kışın 2-3 ay gelebiliriz ama kv hep destek olur uzun vadede diyor.
Eltim de benden sonra nerde isterse kalsın falan dedi ama öncesinde o senle ben de yapamaz, kızının yanında rahat eder onlara alışkın falan dedi. Çünkü öncesinde kv 2-3 aylığına kızının yanına kalmaya gidermiş. Zaten şu anki ilk aşamada da kızı ben götüreceğim diyormuş ama son karar ne olur bilmiyorum. Bir de eltimle öncesinde ufak bir kırgınlık oluşmuş, o yüzden eltimin çok gönlü yok farkındayım.
Bekar olan ise şimdilik hiç kalma konusunda hesaba katılmıyor. Onu da bizim yaşadığımız şehire getirme derdindeler, sadece onu biliyorum. Eşim tüm aile birbirine yakın olsun istiyor. O gelince evleninceye kadar onda mı kalır diye düşüyorlar ya da dönüşümlü hepimizde kalır diye mi düşünüyorlar bilmiyorum. Acıları çok taze, ben de uzaktayım. Telefondan bu konuları da pek konuşmak istemiyorum, yanlış anlaşılma ihtimalim olabilir. Zaten yoğun oldukları için sadece birbirimizin iyi olduğunu duymak için kısa süreli konuşup kapatıyoruz telefonu.
Aslında en güzeli yaşadığımız şehire getirip bizlere yakın ev tutmak ama hepimiz kiracıyız zaten. Kira durumları da malum. Öyle maddi bir külfeti kaldırabilecek durumda değiliz. Hele ki şu an bebek gelmek üzereyken.
Yanlış mı yaptım kv bize gelebilir demekle? Ben olumlu düşünüp olumlu olması taraftarıyım her zaman ama bilmiyorum. Haklarını yiyemem, bayramda oradayken hamileyim diye tek bir iş bile yaptırtmadı bana kv. Sofrayı kaldırırken bile sen otur modundaydı hep. Ama tabi ilk kez beraberdik onun etkisi mi , yoksa oğluna olan düşkünlüğünden dolayı hep mi böyle olur bilmiyorum. Eşim kv’in favori oğlu. Tüm kardeşler de bunu kabullenmiş durumda, diğerlerinin söylediği laf bir tarafa eşimin söylediği laf bir tarafadır.
Aradaki mesajlarda yazdım, bekar oğlu yanında olsa bence de en mantıklısı o. Hatta dedim kadına 1 ay müsaade edin, evinden ayrılmak istemez haklı olarak diye kiiiii istemiyor zaten evden ayrılmak. Ama onlarda babanın ani ölümü sebebiyle tek bırakmak istemiyorlar. Hakkımızda hayırlısı olsunBaşınız sağolsun, düşünceniz güzel olsada uzun vadede sıkıntı çıkar.Kadinin evini , düzenini dağıtmak doğru değil Sonuçta tek değil,bekar oğlu var O da hemen bugün evlenecek değil. Kadın bavul gibi o evden o eve taşinmasin .......
İş kanununda ölüm izni 3 gün demeye geldim :) annen mi öldü 3 gun icinde toparlan ve işlerini hallet diyor devlet. Ulkenin yaklaşık yarısına diyor bi de bunu.Düşünerek bu teklifi yaptım zaten. Teklifim hala da geçerli. Herhangi bir şey için telaşa girmedim. Bizler devlet memuruyuz, acımızı yaşayacak uzun sürelerimiz yok, 7 gün içinde hem acınızı yaşayın hem de işlerinizi halledin diyor devlet.
Tecrübesiz olduğum için yaptığım şey çok mu yanlış, beni beler bekliyor onu bilmek için buraya yazdım. Yaşadığımız ev ikimizin evi olduğu için beraber karar almayı biliyoruz, kafamıza göre hareket etmiyoruz. Ben eşim karar alırken acaba karım bu konuda ne düşünür diye düşünmesin, baştan içi rahat karar verebilsin diye benim olurum olduğunu kendisine belirttim.
Niyet okumacılığı yapmayın lütfen. Ben kv istemiyorum şimdi ne yapacağım diye bir konu açmadım. Gelmesini istedim, bu kadar mı kötü bir karar verdim diye tecrübeli kişilerden bilgi istedim.
Konumda da belirttiğim gibi iyi düşünüp iyi olunması gerektiğine inanan bir insanım.
Öncelikle başınız sağolsun. Ama o sihirli lafı söylemeseydiniz keşke bende 1 yıllık evliyken kp koronadan vefat etti anneside tek kalamıyor ama şöyle bir durum var dediğini yaptırmaya alışmış insanla çok zor oluyır arada geliyor kalıyor asla gönlüm yok bide habersiz ve aylarca kalıyor istediğini yapalım oğlu hiç ayağa kalkmasın hep otursun yqtsın istiyor boşanmadan dönmüş bir insan olarak demem o ki olmaz ev ev üstüne bekar biride varsa kalsınlar birlikte o zaman gelen sayısı +2 olacak düzen tamamen değişirEşimin hem acısını hem de annesine düşkünlüğünü bildiğim için istersen gelirken anneni de getir dedim
Benim dedem vefat ettiğinde ananem dayımlarla yaşamaya başladı. Aradan bikaç yıl geçti yengem evi ayırmak istedi ama ananem yalnız yapamadı, korktu. O yüzden kadının eli ayağı tutuyorsa kendi kendine yetiyorsa alıştırmayın derim. Gerekirse size yakın bir ev tutun alo deyince varabilin yanına.Merhaba arkadaşlar, aslında konum tam olarak dert de sayılmaz ama ben çok tecrübesizim. Sizlerden akıl almak istiyorum.
Yakın zamanda kayınpederim vefat etti. gebelik durumundan dolayı cenazesine gidemedim. Eşim hala memleketinde, evin en büyüğü olarak yapılması gerekenleri yapıyor. Ailesini bir şekilde tekrar ayağa kaldırmaya çalışıyor. 3 erkek 1 kız kardeşler. Sadece en küçük erkek bekar ve tüm çocuklar farklı şehirlerde yaşıyorlar.
Eşim ailesine düşkün bir erkektir ama aramızdaki dengeyi de her zaman korumuştur. Ailesi de zaten uzakta olduğu için 1 yıllık evlilikte en fazla kurbanda gördüm onları 2 hafta kadar, öncesinde sadece nişanım ve düğünümde gördüm. Eşimin hem acısını hem de annesine düşkünlüğünü bildiğim için istersen gelirken anneni de getir dedim. Çünkü kv asla tek başına kendi şehrinde bile hayatını sürdürebilecek bir kadın değil. Okuma yazması da yok ve her şeyi kp ile yapardı, gerçekten birbirlerine hayat arkadaşıydılar. Zaten çocuklar da asla annesinin yalnız kalmasına izin vermezler, çünkü kp ani ölümle kaybettik.
Ben büyük aile ile büyümüş biri değilim, e yıllarca da okul, iş derken tek başına yaşamaya alışmış biriyim aslında. Ama anne baba söz konusu olduğunda eşime anneni getir dedim, çünkü Allah korusun benzer bir durum olsa ben de aynı desteği eşimden beklerdim ve yapardı da. Ancak arkadaşlarım emin misin, kv ile yaşayabilecek misin gibi olumsuz konuşunca acaba yanlış mı yaptım diye de istemsiz düşündüm. Kv dediğim dedik bir kadın aslında karakter olarak farkındayım ama oğulları ne derse onu da yapar. Kafam çok karıştı. Çünkü farkındayım ev ev üstüne her zaman çok zor olur ama diğer türlü de vicdanım el vermiyor.
Annem ise eğer eşim isterse almam taraftarı. Kadın tek başına yapamaz, eşin evin en büyüğü; alınması gerekiyorsa almalısın diyor. Bir de çocuk doğduğunda bakıcı ile uğraşacağına (Büyükşehir olduğu için güvenilir birini bulmak maddi manevi zorlayıcı olacak farkındayım, o yüzden erkenden bakımevine vermeyi düşünüyordum) kv destek olur. Biz gelsek gelsek kışın 2-3 ay gelebiliriz ama kv hep destek olur uzun vadede diyor.
Eltim de benden sonra nerde isterse kalsın falan dedi ama öncesinde o senle ben de yapamaz, kızının yanında rahat eder onlara alışkın falan dedi. Çünkü öncesinde kv 2-3 aylığına kızının yanına kalmaya gidermiş. Zaten şu anki ilk aşamada da kızı ben götüreceğim diyormuş ama son karar ne olur bilmiyorum. Bir de eltimle öncesinde ufak bir kırgınlık oluşmuş, o yüzden eltimin çok gönlü yok farkındayım.
Bekar olan ise şimdilik hiç kalma konusunda hesaba katılmıyor. Onu da bizim yaşadığımız şehire getirme derdindeler, sadece onu biliyorum. Eşim tüm aile birbirine yakın olsun istiyor. O gelince evleninceye kadar onda mı kalır diye düşüyorlar ya da dönüşümlü hepimizde kalır diye mi düşünüyorlar bilmiyorum. Acıları çok taze, ben de uzaktayım. Telefondan bu konuları da pek konuşmak istemiyorum, yanlış anlaşılma ihtimalim olabilir. Zaten yoğun oldukları için sadece birbirimizin iyi olduğunu duymak için kısa süreli konuşup kapatıyoruz telefonu.
Aslında en güzeli yaşadığımız şehire getirip bizlere yakın ev tutmak ama hepimiz kiracıyız zaten. Kira durumları da malum. Öyle maddi bir külfeti kaldırabilecek durumda değiliz. Hele ki şu an bebek gelmek üzereyken.
Yanlış mı yaptım kv bize gelebilir demekle? Ben olumlu düşünüp olumlu olması taraftarıyım her zaman ama bilmiyorum. Haklarını yiyemem, bayramda oradayken hamileyim diye tek bir iş bile yaptırtmadı bana kv. Sofrayı kaldırırken bile sen otur modundaydı hep. Ama tabi ilk kez beraberdik onun etkisi mi , yoksa oğluna olan düşkünlüğünden dolayı hep mi böyle olur bilmiyorum. Eşim kv’in favori oğlu. Tüm kardeşler de bunu kabullenmiş durumda, diğerlerinin söylediği laf bir tarafa eşimin söylediği laf bir tarafadır.
Görümce ve elti değilim, sadece kimse kimseye muhtaç olmasın diye dua ettim, bunu anlamak bu kadar zor olmamalı.Sana bunun açıklamasını yapacak enerjimi başka bir şeye harcarım, kendi yazdığına bak bakalım konudan çok mu bağımsız? Bu kadar bozulmanı görümce olabilme ihtimaline veriyorum daha yazarım da ban yemeyeyim şimdi durduk yere
siz kv'nin ebeveyni değilsiniz kiKv kendi evinde yaşamak istiyor zaten de beceremez. Allah gecinden versin annemin başına benzer bir şey gelse tek başına kendini baktığı yetmiyormuş gibi hepimize de koşar ama kv öyle biri değil
bence sen kalbinin sesini dinlemişsin kararınıda ona göre vermişsin iyi niyetinden dolay seni tebrik ediyorum. bu zamanda bunu herkes yapmaz, ALLAH yaptığın iyiliğin mükafatını mutlaka verir, hem kv bakalım kalmak isticekmi inşallah çok güzel anlaşırsınız örnek bi aile olursunuz, benim bi komşum var tam 25 sene kv ile oturdu. yani iyi insanlar iyi geçinenler var içinizi ferah tutun güzel kalbinizden öpüyorum sizi muhtemelen kızım yaşlarındasın ( bu arada benim kızımda kv ile altlı üstlü oturuyolar kp. vefat etti 7 ay oldu kv 70 li yaşlarda genelde yemeği beraber yiyolar çok şükür bi sorunları yok ama tabiki herşey karşılıklı anlayış ve saygıyla oluyo )Düşünerek bu teklifi yaptım zaten. Teklifim hala da geçerli. Herhangi bir şey için telaşa girmedim. Bizler devlet memuruyuz, acımızı yaşayacak uzun sürelerimiz yok, 7 gün içinde hem acınızı yaşayın hem de işlerinizi halledin diyor devlet.
Tecrübesiz olduğum için yaptığım şey çok mu yanlış, beni beler bekliyor onu bilmek için buraya yazdım. Yaşadığımız ev ikimizin evi olduğu için beraber karar almayı biliyoruz, kafamıza göre hareket etmiyoruz. Ben eşim karar alırken acaba karım bu konuda ne düşünür diye düşünmesin, baştan içi rahat karar verebilsin diye benim olurum olduğunu kendisine belirttim.
Niyet okumacılığı yapmayın lütfen. Ben kv istemiyorum şimdi ne yapacağım diye bir konu açmadım. Gelmesini istedim, bu kadar mı kötü bir karar verdim diye tecrübeli kişilerden bilgi istedim.
Konumda da belirttiğim gibi iyi düşünüp iyi olunması gerektiğine inanan bir insanım.
Merhaba arkadaşlar, aslında konum tam olarak dert de sayılmaz ama ben çok tecrübesizim. Sizlerden akıl almak istiyorum.