Kayınpederin vefatı ve kayınvalidenin durumu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden kendi evlerinde bekar oğlu ile birlikte yaşamasınlar? En iyi seçenek o.
Bence de o ama devlet memuru ve o şehire tayini çıkmaz. O yüzden bulunduğumuz şehire getirmek istiyorlar bekar kardeşini de, uzun vadede onunla yaşamasını mı düşünüyorlar insanın bilemiyorum.

Evet hata yapmışsınız. Zannediyorsunuz ki 1 haftada işler değişecek kadın eski kadın olarak kalacak. Aylarca eski günleri dinleyeceksiniz, aylarca ağlayacak, yataktan çıkmadığı olacak belki dus almayacak. Evini özleyecek gidip görmek isteyecek. Taziye misafirleri uzun surecek. Hamile halinizle hangi işi halledeceksiniz ne alaka yani. En doğrusu bekar olanla evde yaşamaları. Sonrasında duruma göre karar verilir.
Benzer şeyi 8 ay önce yaşadım. Asla böyle bir kahramanlığa kalkismadim daha aa gelde bize yemek yap modundayim ki gr enerjisi yok ve yapmıyor artık. Evi apartmani çok iyi komşuları iyi o düzenin bozulması aptallık olurdu. Hatta farklı sebepten gorumcem çağırdı acik açık dedim kadın hasta olur evinden kopamaz yapamaz diye.
Bu saatten sonra geri vites olmaz en azından 1 2 hafta sonra misafirmis gibi konuşun eşinizle net birsey olsun. Aylarca yas dinleyemezsiniz bebekte olacak bebek fln bakamaz en az 2 yıl yok sayın

Şu anda evde bekar bir oğlu varken kadının evini kapatıp orda burda kalması mantık dışı. Hangi şehirde olursa olsun oğluyla yaşamalı. Sonrasında ev ev gezmek de çok doğru değil eli ayağı tutuyorken. Ben anlamıyorum bu eşini kaybedince evde tek kalamayanları.
Kv kendi evinde yaşamak istiyor zaten de beceremez. Allah gecinden versin annemin başına benzer bir şey gelse tek başına kendini baktığı yetmiyormuş gibi hepimize de koşar ama kv öyle biri değil🤷🏻‍♀️

Merhaba arkadaşlar, aslında konum tam olarak dert de sayılmaz ama ben çok tecrübesizim. Sizlerden akıl almak istiyorum.

Yakın zamanda kayınpederim vefat etti. gebelik durumundan dolayı cenazesine gidemedim. Eşim hala memleketinde, evin en büyüğü olarak yapılması gerekenleri yapıyor. Ailesini bir şekilde tekrar ayağa kaldırmaya çalışıyor. 3 erkek 1 kız kardeşler. Sadece en küçük erkek bekar ve tüm çocuklar farklı şehirlerde yaşıyorlar.

Eşim ailesine düşkün bir erkektir ama aramızdaki dengeyi de her zaman korumuştur. Ailesi de zaten uzakta olduğu için 1 yıllık evlilikte en fazla kurbanda gördüm onları 2 hafta kadar, öncesinde sadece nişanım ve düğünümde gördüm. Eşimin hem acısını hem de annesine düşkünlüğünü bildiğim için istersen gelirken anneni de getir dedim. Çünkü kv asla tek başına kendi şehrinde bile hayatını sürdürebilecek bir kadın değil. Okuma yazması da yok ve her şeyi kp ile yapardı, gerçekten birbirlerine hayat arkadaşıydılar. Zaten çocuklar da asla annesinin yalnız kalmasına izin vermezler, çünkü kp ani ölümle kaybettik.

Ben büyük aile ile büyümüş biri değilim, e yıllarca da okul, iş derken tek başına yaşamaya alışmış biriyim aslında. Ama anne baba söz konusu olduğunda eşime anneni getir dedim, çünkü Allah korusun benzer bir durum olsa ben de aynı desteği eşimden beklerdim ve yapardı da. Ancak arkadaşlarım emin misin, kv ile yaşayabilecek misin gibi olumsuz konuşunca acaba yanlış mı yaptım diye de istemsiz düşündüm. Kv dediğim dedik bir kadın aslında karakter olarak farkındayım ama oğulları ne derse onu da yapar. Kafam çok karıştı. Çünkü farkındayım ev ev üstüne her zaman çok zor olur ama diğer türlü de vicdanım el vermiyor.

Annem ise eğer eşim isterse almam taraftarı. Kadın tek başına yapamaz, eşin evin en büyüğü; alınması gerekiyorsa almalısın diyor. Bir de çocuk doğduğunda bakıcı ile uğraşacağına (Büyükşehir olduğu için güvenilir birini bulmak maddi manevi zorlayıcı olacak farkındayım, o yüzden erkenden bakımevine vermeyi düşünüyordum) kv destek olur. Biz gelsek gelsek kışın 2-3 ay gelebiliriz ama kv hep destek olur uzun vadede diyor.

Eltim de benden sonra nerde isterse kalsın falan dedi ama öncesinde o senle ben de yapamaz, kızının yanında rahat eder onlara alışkın falan dedi. Çünkü öncesinde kv 2-3 aylığına kızının yanına kalmaya gidermiş. Zaten şu anki ilk aşamada da kızı ben götüreceğim diyormuş ama son karar ne olur bilmiyorum. Bir de eltimle öncesinde ufak bir kırgınlık oluşmuş, o yüzden eltimin çok gönlü yok farkındayım.

Bekar olan ise şimdilik hiç kalma konusunda hesaba katılmıyor. Onu da bizim yaşadığımız şehire getirme derdindeler, sadece onu biliyorum. Eşim tüm aile birbirine yakın olsun istiyor. O gelince evleninceye kadar onda mı kalır diye düşüyorlar ya da dönüşümlü hepimizde kalır diye mi düşünüyorlar bilmiyorum. Acıları çok taze, ben de uzaktayım. Telefondan bu konuları da pek konuşmak istemiyorum, yanlış anlaşılma ihtimalim olabilir. Zaten yoğun oldukları için sadece birbirimizin iyi olduğunu duymak için kısa süreli konuşup kapatıyoruz telefonu.

Aslında en güzeli yaşadığımız şehire getirip bizlere yakın ev tutmak ama hepimiz kiracıyız zaten. Kira durumları da malum. Öyle maddi bir külfeti kaldırabilecek durumda değiliz. Hele ki şu an bebek gelmek üzereyken.

Yanlış mı yaptım kv bize gelebilir demekle? Ben olumlu düşünüp olumlu olması taraftarıyım her zaman ama bilmiyorum. Haklarını yiyemem, bayramda oradayken hamileyim diye tek bir iş bile yaptırtmadı bana kv. Sofrayı kaldırırken bile sen otur modundaydı hep. Ama tabi ilk kez beraberdik onun etkisi mi , yoksa oğluna olan düşkünlüğünden dolayı hep mi böyle olur bilmiyorum. Eşim kv’in favori oğlu. Tüm kardeşler de bunu kabullenmiş durumda, diğerlerinin söylediği laf bir tarafa eşimin söylediği laf bir tarafadır.

Ev ev üstüne olmaz. Siz KV ile birbirinizi tanımıyorsunuz bile. Aynı evin içinde çok zor. Şu an yas süreci. Bu dönem bir atlatılsın ondan sonra oturup konuşulur ama sakın üzerinize almayın. Çünkü bütün maddi manevi sorumluluk sizde kalacak.
2 günlük bile başka çocuğuna gitmesini istediğinizde ne karşı taraf alacak ne de kv gitmek isteyecek hatta istenmiyorum diye size trip atılacak

siz bu süreçte onu kalıcı gibi lanse etmeyin konuşurken ortak ilgilenmesi gerekli vurgusunu yapın. Bakın eltiniz hiç üzerine almamış bile

Kv kendi evinde yaşamak istiyor zaten de beceremez. Allah gecinden versin annemin başına benzer bir şey gelse tek başına kendini baktığı yetmiyormuş gibi hepimize de koşar ama kv öyle biri değil🤷🏻‍♀️
Niye beceremesin? Yanında oğlu da var üstelik. Hadi oğlu olmasa haklısınız kadına bir yer bulun diyeceğim ama yalnız değil ki,bence bu düşünceleri oğlu evlendiğinde halletmeniz gerekir. Şu anda gereksiz olmuş.

Yanında çocuğuyla yaşayan kadını alıp napacaksınız?

Kayınvaliden kaç yaşında çanm.
Seni tebrik ederim.
Bugün onlara yarın bize.
Bizde evlat sahibiyiz.
Yarın ne olur bilemeyiz.
Ayrıca okuduğuma göre büyük ihtimalle kızında kalır gibi.
Ama sende de kalsa en azından o süreci deneyimlersn .
Zor olursa karşılıklı zor olur zaten o da sende rahat edemezse yer değiştirir.
Aklı başında biriyse
59 yaşında. Farkındayım yanımda olsa benden hizmet beklemez, kendisi görür her işi. Zaten az çok biliyor benim öyle becerikli ya da güçlü bir tip olmadığımı. Hep diyorum tek başına yaşamayı beceremez ama aklı başında bir kadın. Ama işte gel gelelim tek başına yaşamayamaz. Sebebini de tam açıklayamıyorum ama yapısı o kadının. Ben yaparım ederim der ama 2 güne pes eder

Düşünerek bu teklifi yaptım zaten. Teklifim hala da geçerli. Herhangi bir şey için telaşa girmedim.
O zaman konu açıp sormanız manasız. Kararınızdan eminseniz teklifiniz geçerliyse ne olursa olsun gelsin madem. Ev üstüne ev olur mu olmaz mı yaşayıp göreceksiniz.
Tecrübesiz olduğum için yaptığım şey çok mu yanlış, beni beler bekliyor onu bilmek için buraya yazdım. Yaşadığımız ev ikimizin evi olduğu için beraber karar almayı biliyoruz, kafamıza göre hareket etmiyoruz. Ben eşim karar alırken acaba karım bu konuda ne düşünür diye düşünmesin, baştan içi rahat karar verebilsin diye benim olurum olduğunu kendisine belirttim.
Ben de hayat tecrübesi olan çakal olarak dedim ki,eşiniz annesine düşkünse,evin reis oğluysa,medeni olsa da ayı olsada amasını getirir zaten burası tr
Niyet okumacılığı yapmayın lütfen. Ben kv istemiyorum şimdi ne yapacağım diye bir konu açmadım. Gelmesini istedim, bu kadar mı kötü bir karar verdim diye tecrübeli kişilerden bilgi istedim.
Niyet okumak mı? Konunuzu okudum ne niyeti :KK45:
Konumda da belirttiğim gibi iyi düşünüp iyi olunması gerektiğine inanan bir insanım.
Sizi takdir ettim. İyi düşünmüşsünüz.Siz iyi bir eş iyi b gelinsiniz.

Kendi günlük bakımını yapabiliyorsa küçük kardeş ile birlikte yaşaması kadar normal bir durum yok.
Bakım ihtiyacı var ise bir çocuğun olduğu şehirde diğer bekar kardeşle birlikte kalmak ve diğer çocuğun hemen ulaşabileceği bir noktada ev tutmak sık sık ziyaret etmek, bakım masrafı için de diğer kardeşlerden maddi destek almak en mantıklısı diye düşünüyorum.

59 yaşında. Farkındayım yanımda olsa benden hizmet beklemez, kendisi görür her işi. Zaten az çok biliyor benim öyle becerikli ya da güçlü bir tip olmadığımı. Hep diyorum tek başına yaşamayı beceremez ama aklı başında bir kadın. Ama işte gel gelelim tek başına yaşamayamaz. Sebebini de tam açıklayamıyorum ama yapısı o kadının. Ben yaparım ederim der ama 2 güne pes eder
59 yaş mı?
Emekli bile olamıyoruz o yaşta?
Bence çok abartmışsınız.
Yalnızlık hissetmesin diye bir ay kadar yanında kalınır, yeterli. Evi kapatırsanız başınıza iş alırsınız.

Yas süreci öyle değil ama, bir bardak suyu bile siz vereceksiniz gibi duruyor hele ki güçsüz görüyorsanız. Eski günleri kenara koyun büyük sorumluluk kişisel bakımdan 1 tabak yemek yemesine kadar herseyi kontrol edebilirsiniz hamile iken kaldiramazsiniz imkansız aylarca ağlayacak bebeğe yazık degilmi
Ayrıca 59 yaş çok genç bir yas

Niye bu kadar duygusal davrandınız ki? Bekar çocuğuyla yaşamaya devam edecekti işte. Şimdi bu karardan geriye de dönemezsiniz. Oturun, eşinizin yalnız gelmesi için dua edin.
Çünkü karakterim bu, aşırı duygusalım. Bekar çocuğunu da yaşadığımız şehire almayı düşünüyorlar zaten, şu an bizimle yaşayacağı kesin değil. Kimse doğru düzgün düşünemiyor. Ben şu an uzakta olduğum için kim ne düşünüyor, cenzaye giden yakınlarımızdan öğrendiğim kadarıyla biliyorum.

aslında yapılması gereken o fakat bekar ogluda varmış o evlenene kadar beraber yaşasınlar sonra olmadı yakından bi kira bulursunuz aylık alır kayınvalideniz ödenir sizde ufak tefek yardımcı olursunuz hepiniz ev ev üstünde çok zor sonradan her şey gözünüze batar evliliğiniz dahi zedelenir

59 yaşındaki kayinvade kac yil yaşayacak çocuklarıyla?
Daha genç,tek başına kalamaz diyorsanız en iyi seçenek bekar oğluyla yaşaması.
Toparlanana kadar kızıyla kalır, size de gelir belki ama daimi bir beraber yaşamayı kabul etmeyin. Birgün değil iki gün değil. Çocuklarından birinin yakınında evde tutulabilir. İşleriyle ilgilenilir ama aynı ev cidden sıkıntılı şu aşamada.

Acısına destek olma isteğiniz güzel ama diğer oğul ne olacak? Kayınvalideye destek olurken onu dışarda mı bırakacaksınız? Yarın gelip o da yanınıza yerleşebilir ki bu da korkunç bir durum.
Kimsenin sorumluluğunu üstlenmeyin. Daha yeni evliymişsiniz ne gerek var düzeninizi bozmaya? Bekar oğul ve anne birlikte yaşamaya devam etsin, diğer kardeşler de destek olsunlar.
Evlenmeden önce eşime söylediğim ilk şey bu olmuştu. Ben uzun vadede erkek kardeşiyle yaşamam. Kapalı biriyim, kendi evimde misafir olamam diye baştan çizdim çizgimi. Çünkü daha önce kardeşler arasında uzun süreli misafirlik olmuş ben evlenmeden önce. Annesi başımın tacı olabilir ama asla erkek kardeşiyle aynı evde yaşamayı teklif dahi edemez eşim. Ufak tefek tatil için ok ama yaşamak için asla.

Yani böyle bir şeyi ben kabul etmem . Benim annem ve kayınvalidem için yapacağım şey . Eğer tercih ederlerse evimin hemen yakında bir ev tutmak olabilir. Kendi başına yapamaz derseniz zaten siz dedikçe yapamaz . Bakın hepimiz bir gün evde yanlız kalacagiz bunu dramatiklestirmete gerek yok .

Kadına iyilik değil kötülük yapıyorsunuz. Tabi ki acısını cocuklariyla yaşasın . Ama sonra evini düzenini bozmasın . Çünkü siz şu an kabul ederim deseniz bile ilerde yapamayacaksiniz. Hele şu sizin annenize gerçekten sinirlendim .yok en büyük oymuş eşine dusermis . Ne alakası var diğerleri çocuk değil mi ? Herkes annesinin sorumluluğunu eşit alacak . Lohusa olacaksınız çocuğunuzu insanlardan kıskanacak siniz duygulsal olacaksiniz. Evde sürekli başka bir kadın o düzenini sizin eve kurmak isteyince kizacaksinzi. Ne gerek var ?

Evlenmeden önce eşime söylediğim ilk şey bu olmuştu. Ben uzun vadede erkek kardeşiyle yaşamam. Kapalı biriyim, kendi evimde misafir olamam diye baştan çizdim çizgimi. Çünkü daha önce kardeşler arasında uzun süreli misafirlik olmuş ben evlenmeden önce. Annesi başımın tacı olabilir ama asla erkek kardeşiyle aynı evde yaşamayı teklif dahi edemez eşim. Ufak tefek tatil için ok ama yaşamak için asla.
Kayınvalideniz ile Allah uzun ömürler versin de 20-25 yıl birlikte yaşayacağınızı ve çocuğunuzun 20 li yaşlarında dahi evde olacağını düşünün o zaman fikriniz değişir.

Daha yeni evlisiniz anladığım kadarıyla ve kv yi daha tam tanımıyorsunuz.
İyi niyetli olmak çok güzel bişey.Sizi takdir ediyorum ama bazen öyle şeyler yaşanır ki iyi niyetinizi kaybedebilirsiniz.
Ben de eşimin kardeşleri için köyde çok sıkılıyor gibi görünüyorlar gelsin biraz da biz de kalsınlar demiştim niyetim 2-3 hafta tatil yapıp farklı bir ortam görmeleriydi.🙈Sonraaa tatil olarak değil çalışmaya gelip benim evimde kalması (yaşaması)konusunda eşimle aylarca kavga ettik.Sonuç ben eşimin ailesine karşı iyi niyetimi kaybettim.🤷‍♀️Şimdi değil 2-3 hafta 1 günlüğüne gelmelerine bile tahammülüm yok.

Ben herşeyin fazlasının zarar olduğunu düşünüyorum.Fazla iyi niyet mesela zararlı olabiliyor 🤷‍♀️
Umarım kv görümcenize gider.Kızında daha rahat edecektir.Gelip siz de kalması konusunda ısrarcı olmayın derim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X